גאדג'טי מסקר: Samsung Galaxy Tab 10.1 – חזית האנדרואיד מול האייפד 2
נכתב ע"י שלומי טורג'מן ואוהד צדוק ב-13.11.11, 16:14 | אנדרואיד, גאדג'טי מסקר, טאבלטים
![]()
הנה הוא הגיע: כחודשיים לאחר השקתו בארה"ב וקנדה, מגיע לישראל טאבלט האנדרואיד המוביל של סמסונג, הלוא הוא Galaxy Tab 10.1. בידיי הוא היה כבר באוגוסט, כמה ימים בלבד לאחר שיצא ממפעלי סמסונג בקוריאה כשעליו מערכת ההפעלה אנדרואיד Honeycomb 3.1 וללא ממשק ה-TouchWIZ הייחודי של החברה. כשבועיים לאחר מכן הגיע גם הממשק ואז גם גרסה 3.2 של מערכת ההפעלה.
חברת סאני תקשורת, יבואנית מוצרי סמסונג מובייל בישראל, השיקה את המכשיר בישראל במהלך חג הסוכות ברשתות סלקום ופלאפון כשעליו מותקנת מראש גרסה 3.2 יחד עם ממשק TouchWIZ בעברית מלאה, כולל יישור לימין. אז האם מדובר במתחרה ראוי ל-iPad של אפל, המצדיק את מחירו ואת הבאזז שסמסונג יצרה מסביבו? מיד תגלו.
מה באריזה
אריזתו הלבנה של Galaxy Tab 10.1 מתהדרת בקדמתה בתמונה גדולה של המכשיר כשבשני הקצוות הימניים מצוינים גרסתו – WiFi או 3G ונפח האחסון של המכשיר – 16GB, 32GB או 64GB. חלקה האחורי של האריזה הוא שמעניין באמת, שם מופיע לנו מפרטו הכמעט מלא של המכשיר – מסך TFT רחב 10.1 אינץ' ברזולוציית WXGA (כלומר 1200×800), מעבד כפול ליבה, ניגון ולכידת וידאו HD, שיחות וידאו, נגן פלאש מובנה וסוללת 7,000mAh.
עם פתיחת הקופסה מיד מוצג בפנינו המכשיר, שעטוף כולו בניילונים קשיחים אותם יהיה עלינו להסיר, למרות שנוכל להפעיל את המכשיר גם כשהם עדיין עליו. מתחת למכשיר תימצא דלת קרטון דקה המסתירה את יתר תכולתה של האריזה – תעודת האחריות, מתאם USB לטעינה חשמלית, כבל USB המשמש להעברת נתונים או לטעינה חשמלית וכן מדריך למשתמש. יש לציין כי מצדו האחד של כבל ה-USB נמצא מחבר 30 פין ייחודי ולא microUSB כמו שאולי הייתם רגילים ממכשירים אחרים.
מפרט מלא
| מסך | מגע קפסיטיבי בגודל 10.1 אינץ' מסוג TFT ברזולוציית 1280×800, צפיפות פיקסלים לאינץ' 149ppi, מצופה זכוכית גורילה |
| מעבד | ARM Cortex-A9 כפול ליבה בתדר שעון 1GHz, תחת ערכת השבבים Tegra 2 T20 |
| זיכרון פנימי | 1GB RAM |
| נפח אחסון | 16GB, 32GB, 64GB |
| חריץ זיכרון | ללא |
| מערכת הפעלה | Android Honeycomb 3.2 |
| מצלמה | אחורית: 3.2 מגה-פיקסל, פלאש LED, צילום וידאו HD 720p; קדמית: 2 מגה-פיקסל |
| קישוריות | Bluetooth 3, A-GPS, Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 (למכשיר 3G) |
| מידות | גובה – 256.7mm; רוחב – 175.3mm; עובי – 8.6mm; משקל – 565 גר' |
| שונות | - רמקולים סטריאופוניים - חיבור אוזניות 3.5 מ"מ סטנדרטי - יציאת HDMI, USB באמצעות מתאם מיוחד הנרכש בנפרד |
עיצוב ואיכות בנייה
הי, זה iPad? –לא, זה גלקסי. זה התסריט שחוזר על עצמו במפגש ראשון של משתמשי שוק הביניים עם ה-Galaxy Tab 10.1. התמונה עם משתמשי השוק הנמוך דומה, אך תכליתה שונה – מבחינתם iPad הוא השם הכולל למוצרי הקטגוריה, ולאו דווקא מוצר השייך לאפל.
אז נכון, הוא מזכיר במעט את ה-iPad של אפל אבל במבט קרוב וקפדני יותר, ניתן למצוא לא מעט שוני ביניהם. בעת הכרזתו ותקופת השקתו, היה מדובר במכשיר הטאבלט הדק ביותר (8.6 מ"מ) שקטף את התואר מה-iPad 2 שעוביו 8.8 מ"מ. בחלקו הקדמי נמצא כמובן מסך מגע קפסטיבי מסוג TFT בגודל 10.1 אינץ וברזולוציית 1200 על 800 פיקסלים הצופה בזכוכית גורילה, כאשר צפיפות הפיקסלים לאינץ' עומדת על 149. מעט מעל המסך ניצבת מצלמת 2 מגה-פיקסל די איכותית המשתמשת לשיחות וידאו (בשדרוג הצפוי ל-Ice-Cream Sandwich היא תשמש גם לצורך זיהוי פנים).
בין חלקו הקדמי והאחורי של המכשיר מחבר פס אחיד עשוי אלומיניום צבוע אפור הנעים מאד למגע, לעומת חלקו האחורי של המכשיר העשוי פלסטיק שעדיין נעים למגע, אך נראה שביר במיוחד. על הפלסטיק בחלקו האחורי של המכשיר מוטבע הלוגו של חברת סמסונג וכן דגם המכשיר באמצעות מאפייניו העיקריים – נפח הדיסק הקשיח שלו וסוג הקישוריות בה הוא תומך. על פס האלומיניום שמקבל מעט הרחבה בחלקו האחורי של המכשיר, ניצבת המצלמה הראשית בעלת עדשת בחלקו האחורי של המכשיר, ניצבת המצלמה הראשית בעלת עדשת 3.2 מגה-פיקסל ומבזק LED בסמוך לה.
בצידיו של המכשיר ניתן למצוא את לחצן ההדלקה והכיבוי, לחצני הווליום, מחבר 3.5 סטנדרטי לאוזניות ודיבורית, שני רמקולים סטריאופוניים, מיקרופון וכן את מחבר ה-30 פין נקבה אליו נוכל לחבר את כבל ה-USB המשמש לטעינה חשמלית והעברת נתונים, בנוסף למגוון אביזרים (הניתנים לרכישה בנפרד) כגון מקלדת ייעודית, מתאם HDMI וכו'.
מערכת ההפעלה וממשק המשתמש
מערכת ההפעלה אנדרואיד Honeycomb בגרסה 3.2 מיועדת למכשירי טאבלט בלבד ומסוגלת לתפקד ללא לחצנים כלל, למעט השליטה בווליום ונעילת או ביטול נעילת המכשיר, פעולות הנעשות באמצעות מקשים פיזיים יעודיים בדופן העליונה של המכשיר. את מערכת ההפעלה אנדרואיד אין צורך להכיר לכם, אולם בגרסה 3.2 התווספו כמה מאפיינים שימושיים שעשויים להעצים את חווית השימוש במכשיר. באמצעות מתאם מיוחד הנמכר בנפרד, ניתן יהיה לחבר התקני USB למכשיר וכך בעצם נוכל לדוגמה לחבר בקרי שליטה שונים כמו אלו של Xbox 360, פלייסטיישן 3 ונוספים כגון מקלדות והתקני מדיה נוספים שאינם דורשים יותר מ-5 וולט להפעלתם.
מאפיין נוסף של גרסה 3.2 בא לפתור באופן זמני את בעיית המחסור באפליקציות ייעודיות לטאבלטים, עד לרגע בו יקבל המכשיר את השדרוג המיוחל לגרסת אנדרואיד Ice-Cream Sandwich 4.0. באמצעות גרסה זו של מערכת ההפעלה נוכל לבצע "זום" על אפליקציות המיועדות למסכים קטנים, המטרה שאלו יתפרשו על המסך כולו. כאשר מערכת ההפעלה תשודרג לגרסה 4.0, אופציה זו תיעלם מאחר ומרבית האפליקציות המותאמות למסכים קטנים יותר יותאמו גם למסכים גדולים יותר כמו זה של גלקסי טאב 10.1.
ממשק TouchWIZ הייחודי של סמסונג לא בא במטרה לייחד או להבליט את מוצריה של החברה לעומת מכשירי אנדרואיד של חברות אחרות, גוגל הרי ביקשה מהיצרניות לשמור על ממשק נקי וקרוב ככל שניתן לממשק המקורי של Honeycomb – וכך עשתה סמסונג. אולם לאחר התקנת הממשק (שבתחילה לא היה זמין) הצלחתי לשים לב לירידה קלה בביצועים שעד כה נותרה בעינה. אחד מיתרונותיו של הממשק הייחודי בא לידי ביטוי בשורת הניווט הגלובאלית – זו שמכילה את לחצני המגע המחליפים את הלחצנים הפיזיים או הקפסטיביים המוכרים של אנדרואיד – חזור, בית ואפליקציות אחרונות. הממשק של סמסונג מוסיף לחצן צילום מסך שלא ממש מסביר את עצמו – זאת אומרת שבמבט ראשון, לא יהיה למשתמש מושג מה עושה הלחצן עד לרגע בו ילחץ עליו.
לשורת הניווט מתווסף גם לחצן (חץ) לפתיחת אפליקציות קטנות ושימושיות בכל עת, בדיוק כמו שקורה ב"חלונות" של מיקרוסופט. כך למשל נוכל לפתוח מחשבון קטן על גבי הדפדפן ואף לגרור אותו לכל פינה במסך המכשיר. אפליקציות נוספות שנוכל לפתוח מסרגל ההפעלה המהירה הן מנהל המשימות, לוח שנה, שעון עולמי, לוח ציור ותזכורות ונגן מוזיקה זעיר.
אנדרואיד 3.2 מטבעה מגיעה עם עברית מובנית כולל יישור לימין, אולם ממשק TouchWIZ המקורי מגיע ללא תמיכה עברית, מלבד קריאה כמובן. עם הגעת המכשיר לארץ, דאגה סאני לעברת גם את הממשק ועשתה עבודה מעולה – בודדים המקומות בהם יש זכר לתפריטים שאינם מעוברתים, המקלדת נוחה והיישור לימין נראה טבעי מתמיד.
מולטימדיה
המסוגלות של מכשירים ניידים להתמודד עם זנים וסוגים שונים של קבצי מדיה היא זו שתשפיע לא פעם על דילמת הרכישה של לקוחות פוטנציאליים. אז אם אתם מתכוונים לרכוש את המכשיר ולעשות בו שימוש גם לצרכי המדיה שלכם – אל חשש, סמסונג גלקסי טאב 10.1 מסוגל לקרוא כל קובץ שייפול בחיקו, החל מ-mp3 ועד לקבצי וידאו כבדים ומורכבים כגון mkv. באמצעות תוכנות צד שלישי, יוכל מכשיר הטאבלט של סמסונג אף להפוך לבית קולנוע נייד במגוון שפות, תוך שהוא מסוגל גם לקרוא קבצי כתוביות בפורמטים שונים.
נגן המוזיקה במכשיר עושה חשק להעביר אליו כמה שיותר שירים ואלבומים, שכן רשימת האלבומים מוצגת במלוא הדרה באמצעות תמונות של עטיפות האלבומים והמעבר ביניהם נעשה באמצעות גלילה קינטית חלקה ומרהיבה. כמו בכל נגן אחר, ניתן לסדר את הרצועות לפי אמנים, אלבומים, סדר א"ב או ברשימת ניגון אקראית. בעת ניגון רצועה מסוימת, נוכל בלחיצה אחת לעבור לכל הרצועות של אותו מבצע או מאותו האלבום. לאוזניות ולרמקולים הסטריאופוניים בצידי המכשיר ישנם שני בקרי ווליום שונים – ברגע שמחוברות למכשיר אוזניות, בקר הווליום יתייחס לשמע דרך האוזניות בלבד, כאשר הן יוצאו מהמכשיר המוזיקה כמובן תיפסק ובקר הווליום יתייחס מאותו רגע לרמקולים הסטריאופוניים שעושים עבודתם נאמנה – גם בעוצמת השמע הגבוהה ביותר הצליל עדיין נקי ואיכותי.
![]()
סמסונג גלקסי טאב 10.1, כמו כל יתר מכשירי הטאבלט של סמסונג, מאובזר בתוכנת Quickoffice עם רישיון שימוש מלא. באמצעות כך נוכל ליצור, לקרוא ואף לערוך כל מסמך שהגיע מתוכנות האופיס של מיקרוסופט ואחרות כגון אלו של Adobe. בניגוד למכשירי סמארטפון, כתיבת טקסטים ארוכים תתאפשר כאן ללא בעיה, אולם יכול להיות שהכתיבה באמצעות המקלדת הוירטואלית תעייף אתכם במקצת לאחר הפסקה הראשונה.
סוגי קבצים שהטאבלט לא מסוגל להתמודד איתם לבדו הם ארכיבים, זאת אומרת – ZIP ו-RAR ועל מנת לפתוח קבצים כאלו יהיה עלינו למצוא אפליקציית צד שלישי.
מאפיינים נוספים
בדרך כלל אנו נוהגים להוסיף לסקירות שלנו את כותרת המצלמה, אך הפעם בחרנו להשמיט אותה ולהכניס את סקציית המצלמה אל תוך המאפיינים הנוספים של המכשיר, בדומה למה שסמסונג ככל הנראה עשתה עם המצלמה של הגלקסי טאב 10.1. אין מדובר במצלמה מתקדמת או משוכללת מדי, אלא באחת פשוטה למדי המפיקה תמונות סטנדרטיות וקטעי וידאו סבירים. אבל זה לא מה שאמור להפריע לכם, ואנחנו אפילו בעד זה – מכשירי טאבלט לא זקוקים למצלמות המאובזרות בעדשות יקרות שגם יעלו את מחירו של המכשיר בעוד כמה עשרות דולרים.
ראוי לציין לטובה את סוללת המכשיר שלהגדרתה של סמסונג מספיקה ל-9 שעות עבודה רצופות. משימוש יומיומי במשך שבועות ארוכים אוכל להעיד כי המכשיר דורש טעינה אחת במשך שלושה ימים בהם הוא דלוק באופן רציף כשקישוריות ה-Wi-Fi פעילה וללא צפייה בסרטים או בהפעלת משחקים כבדים הדורשים כוח עיבוד רב. כשנכנסים משחקים וסרטים לתמונה, מסוגלת הסוללה לסחוב את המכשיר במשך כמה שעות טובות. אם תאורת המסך תורד מתחת ל-50%, תחזיק הסוללה אף יותר מ-9 שעות.
יתרונות:
- קסמו של המסך נשמר גם באור שמש ישיר
- רמקולים עוצמתיים בעלי צליל נקי וברור
- זמן סוללה מרשים במיוחד
חסרונות:
- ממשק איטי בעת העמסה על הזיכרון
- עשוי פלסטיק "זול" בחלקו האחורי
- היעדר מחבר microUSB
לסיכום
אז האם מדובר במתחרה רציני ל-iPad? קשה לומר מאחר וזה תלוי רבות בעיני המשתמש עצמו ולא יכול להיקבע על ידי המתבונן בשביל אחרים. ל-iOS של אפל יש את היתרונות והמאפיינים המרכזיים שלה אל מול אנדרואיד לטאבלטים ולהיפך, מי שאוהב ורגיל למאפייניה של אנדרואיד – הכוללים בין היתר מסכים מלאי ווידג'טים המאפשרים אינטראקציה מגוונת עם אפליקציות ויישומי אינטרנט כגון ג'ימייל, לוחות שנה, תוספים חברתיים וכו' – יקבל יחד עם גלקסי טאב 10.1 את חווית הניידות המושלמת בשבילו. מי שמעדיף לשחק במשך שעות ולהיות הראשון שמקבל אפליקציות חדשות ושימושיות – אולי עדיף יהיה שיפנה ל-iPad של אפל.
מעורבותה של סאני תקשורת בכל הקשור לשיווק המכשיר בארצנו ראויה לשבח – החל מהעיברות, דרך ההשקה המהירה יחסית ועד לייבוא כל המוצרים הנלווים. כל אלו ועוד הופכים את גלקסי טאב 10.1 לטאבלט האנדרואיד החוויתי והעצמתי ביותר שניתן למצוא כיום בישראל – ומחירו בהתאם.
![]()
עוד על הכותב:
בעל תואר הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים ובעל ידע נרחב בפיתוח WEB, בתכנון ובאבטחת מערכות מידע. עד 2010 ניהל במשך כ-6 שנים את קהילות Gamer, ואף שימש ככתב בנושא משחקי מחשב. סלולרי: HTC Desire HD טאבלט: Apple iPad 2, Samsung Galaxy Tab 10.1 עקבו אחריי בפייסבוק: |
כתבות נוספות:
|













לכתבה "גאדג'טי מסקר: Samsung Galaxy Tab 10.1 – חזית האנדרואיד מול האייפד 2"
בשתי מילים – עדיף אייפד
השב
מישהו שמבין
6 בפברואר 2012, 20:48
אל תבלבל תמוח הטאבלט הזה בהרבה יותר טוב מאייפד
השב
אלמוני
9 במרץ 2012, 10:49
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הטאבלט הזה פי 10 על אייפד 2 אפילו מהאייפד החדש יותר טוב
השב
אחלה מכשיר בא לי לקנות..
ודרך אגב תתעדכנו, היום לא האייפד מקבל אפליקציות ראשון
השב
א
14 בנובמבר 2011, 9:52
מבלי לקבל מידע על המחיר לצרכן?
השב
שמח שחזרתם להתמיד בסקירות. עוד אחת מצוינת!!!
תודה, נראה אחלה טאבלט.
השב
הוא מדבר על אפליקציות טובות לא על אפליקציות של איש קו שקופץ ומתגלגל.
האפליקציות הטובות, והרציניות באות לios ואז אנדרואיד.
וזה עובדה שאפליקציות רצות בצורה חלקה חלקה יותר על IOS מ- android, מהסיבה הפשוטה של אייפונים ואייפדים יש אחידות שלא כמו באנדרואיד יש לכל מכשיר מסך שונה ממשק שונה ומפרט שונה.
השב
זנזוריה
14 בנובמבר 2011, 10:59
זו לא הסיבה המרכזית אם כי בהחלט סיבה משפיעה.
הסיבה המרכזית היא שפקדי התצוגה והמחוות האנימטיוביות הבנויות בתוך האייאוס כתובים באופן ג'יאל (ניצול הצ'יפ הגראפי) ואילו באנדרואיד זה כתוב בסקריפט הפונה אל המעבד המרכזי.
נאמר וכתבתי פקודה – גלול למטה רשומה אחת.
למעשה הפעלה סדרת פעולות המובנות בתוך מערכת ההפעלה.
באייפון הכרטיס מסך מבצע את הפעולה הגראפית
באנדרואיד רוב המאמץ מונח על המעבד הראשי.
ניתן לכתוב לאנדרואיד עבור כרטיס המסך אך הרבה יותר מורכב לעשות זאת מאשר לכתוב פקודה פשוטה כמו "גלול רשומה".
אני מכיר רק תוכנה אחת לאנדרואיד שנכתבה באופן גי'אל – וזה הלונצ'ר של חברת אספיבי. הוא עולה 50 שקלים ומתעדכן כל כך לאט בגלל שהסקריטינג מאוד מסובך אבל הביצועים מדהימים בכל רזולוציה.
השב
נדב
14 בנובמבר 2011, 14:10
+1
השב
חיים
14 בנובמבר 2011, 16:21
1-
השב
מיכאל
14 בנובמבר 2011, 16:29
אחלה תגובה … מאוד מעניין
השב
...
15 בנובמבר 2011, 0:59
הרבה זמן רציתי לדעת באמת מה הסיבה שהאייפון מצליח להריץ יותר טוב משחקים , או באותה רמה של פלאפונים בעלי מעבדים מסוג יותר טוב ..
ביחוד שלאייפון יש רזולוציה גדולה .
תמיד ידעתי שלאייפון יש כאילו"שיתת עיבוד" טובה יותר
, אבל עכשיו בערך הבנתי מה הכוונה .
רק אני רוצה להבין .
באנדרואיד , רוב המשחק הכבד הולך בעיקר על המעבד
(CPU) ופחות על המעבד גרפי (GPU)?
ובגלל שהאייפון 4 מנצל את הGPU יותר טוב , בגלל זה גם שיש לו ליבה אחת , וגם שיש לו רזולוציה גבוהה , הוא מצליח להריץ את כל המשחקים .
ואם הבנתי נכון אפשר להשוות את זה למעבד 2 ליבות , שבאנדרואיד בגסרה 2.4 עד לפני 3.0 עלה הוא לא משתמש כל במעבד השני כמו שצריך ..
ועכשיו אני סתם זורק השערה עם שאלה, אם יפתחו משחק שבנתיים רק כפול ליבה יכול להריץ , אז אם יכתבו את זה באופן שיתמוך טוב בGPU אז גם חדי ליבה יוכלו להריץ את אותם משחקים הכבדים ?
ובכללי – האם הבנתי נכון?
השב
מחיר?
השב
moty
20 בנובמבר 2011, 17:35
2200 ככה
השב
כל הכבוד על הסקירה המקיפה! כיף לקרוא
השב
אייפד אייפד ועוד פעם אייפד……………….
השב
שאלה, בעזרת איזה מתאם ניתן לחבר את השלט של הXbox 360 או של הPS3, שמעתי שניתן לחבר אליהם Gamepad רק בעזרת שלט שיש לו בלוטוס או Wifi.
השב
ועוד חיסרון משמעותי
אינו תומך בmkv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
השב
ערן
14 בנובמבר 2011, 8:05
שקר. רשום שכן תומך , למה לשקר?
השב
נראה מצוין. ממש אהבתי את החלונות האלה.. צריך לעשות אותם בכל המכשירים של אנדרויד ושל IOS. לדעתי הדרך הכי טובה לעבוד עם אפליקציות קטנות שהם לא משחקים. גם browser יהיה נחמד אם יהיה אפשרות להפוך אותו לכזה. לדדעתי אפשר אפילו להוסיף את הדבר הזה לסמרטפונים. יש להם מסך מספיק גדול כבר.
השב
איזה דבר עשיתם !! כולה יותר דק ב2 מ״מ מהאייפד2
תאמינו לי יש לי אייפד 2 והוא יכול לעשות דברים ממש טובים מלא אפליקציות
השב
חסוי • גולש בדפדפן
Internet Explorer 9.0 דרך
Windows 7 x64 Edition
13 בנובמבר 2011, 22:08
1+
השב
יוסי • גולש בדפדפן
Google Chrome 18.0.1025.151 דרך
Windows
9 באפריל 2012, 16:07
-1
השב
Tablet נחמד – הכי טוב אחרי ipad2
השב
טוב, אז אני המתנתי המון זמן למרות שהייתי יכול לקנות אותו כבר בהשקה אבל משהו אמר לי להמתין.
אני מאושר מהרכישה הזאת. פשוט טאבלט מושלם עם אנדרואיד, לא רואה את המתחרים שלו בגזרת האנדרואיד ממטר וזאת לאחר בדיקה מאוד מקיפה.
הוא מצויין הן בביצועם והן בחווית המשתמש שנלקחה ללא ספק מה-ipad שכבודו במקומו מונח אבל אני מחובר יותא לממשק האנדרואיד.
מומלץ בחום, לא תתאכזבו
השב
המכשיר בגרסת ה-WiFi שנמכר בחנויות הפרטיות מגיע גם עם 3.2 ?
ואיזה גרסאות תוכנה של איזו חברת סלולאר הוא מגיע (בגרסת ה-WiFi) ?
השב
כן
15 בנובמבר 2011, 17:42
לשאלתך, המכשיר שמוכרים בחנויות פרטיות (כגון קרביץ) מגיע עם אנדרואיד 3.2
השב
אחלה סקירה, מכשיר נחמד, אבל כרגע עדיין אינו משתווה לאייפד.
השב
א
14 בנובמבר 2011, 9:45
יש מה לעשות:
לציין את המחיר לצרכן של המוצר בסקירה.
השב
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
15 בנובמבר 2011, 17:45
2500 ש"ח בקרביץ לגרסא הבסיסית ביותר [wifi+ 16 gb (זו הגרסא היחידה שהם מוכרים)]
השב
הגאון מוילנה
14 בנובמבר 2011, 10:22
70% מרוכשי הטאבלטים בעולם טוענים אחרת… ואומרים שכנראה יש מה לעשות!
השב
רוני
14 בנובמבר 2011, 12:58
יפה שאתה כותב פה באתר ומציג דיעה כ"כ מוצקה כנגד חברה מסוימת..פשוט עצוב
השב
רוני
14 בנובמבר 2011, 12:59
יפה(בציניות) שאתה כותב פה באתר ומציג דיעה כ"כ מוצקה כנגד חברה מסוימת..פשוט עצוב
השב
נתי • גולש בדפדפן
Safari 5.1 דרך
iPad iOS 5.0.1
1 בפברואר 2012, 14:25
1+like
השב
הגיע באיחור גדול מידי ולכן פספס לדעתי חלק גדול מקהל היעד.
השב
מה המחיר??????????????????????????????
השב
לא יודע על איזו איטיות אתם מדברים. יש לי את הטאבלט הזה כבר מאז שיצא (לא קניתי בארץ) ומעולם לא הייתה לי איטיות. לא נתקע לא כלום. אולי סאני והשטויות שלהם עוד פעם הוציאו רום מעפאן.
השב
סתם אחד
14 בנובמבר 2011, 11:00
עריכה:
אתם לא יכולים לרשום בחסרונות MicroUSB כנגד ה iPAD2 שגם לא אין…
השב
חח איכסס הטאבלט הזה איטי בטירוף חח איזה זבל קיצור חלס להשוות לאייפד 2 כי אין עדיין שום טאבלט שמשתווה אליו שלא לדבר גם שום טאבלט עדיין לא מתקרב לרמת ביצועים של אייפד 1 יא ילדים מוכים פאנבוייז של אנדרואיד
השב
זו לא דעה אלה עובדה מוכחת כבר הרבה שנים
השב
כתבה יפה. אני לא מתלהב ממנו, אין לי מושג למה!
בכל מקרה, אהבתי מאוד (מאוד מאוד מאוד מאוד) את האפלקציות/ ווידג'טים האלה שסמסונג שמה, מקווה שזה יתפוס תאוצה.
ה-ipad נראה לי לבינתיים עדיף…
ומקווה באמת שICS תביא שינוי גם במספר האפלקציות ותאימותן וגם בממשק אחיד.
לא אהבתי כל כך את העיצוב כי הוא לא מיוחד, לא אהבתי את החיבור הלא שגרתי כי הוא ניסיון לחקות את זה של ה-ipad והוא ממש לא נוח וחבל שצריך מתאם כדי לקבל אוניברסליות.
בכל זאת טאבלט נחמד מאוד, אבל לא אהוב במיוחד עלי.
השב
מישהו יודע כמה שעות אני יכול לשחק באייפוד טאץ' 4 שלי במשחקי תלת מימד?
תודה לכל עוזר
השב
תומר • גולש בדפדפן
Safari 5.1.1 דרך
Mac OS X 10.6.8
14 בנובמבר 2011, 19:25
אה, גאדג'טי, למה אתם לא עושים גם סקירה על אייפד 2?
השב
תשמע
15 בנובמבר 2011, 17:51
אם אתה רוצה סקירה לאייפד 2 יש כזו בקומבינטור, ואפילו סקירת השוואה אחת בין האייפד 2 לבין מה שראית פה למעלה.
הנה קישורים אם אתה מעוניין:
סקירה על אייפד 2:http://www.kombinator.co.il/view-review.php?rid=500#uploaded_files/users_profile/re1526.1169683435.ipad2_box_3.jpg
סקירת השוואה בין אייפד 2 לגלאקסי טאב 10.1 (^): http://www.kombinator.co.il/view-review.php?rid=553#uploaded_files/users_profile/re1405.1431694332.samsunggalaxytab10_1wifivsipad2_screen_1.jpg
השב
אם הבנתי נכון זה או שיש לו wifi או שיש לו 3g
חיסרון גדול לעומת האייפד שמאפשר את שניהם
השב
תשמע
15 בנובמבר 2011, 17:53
גם הגלאקסח מאפשר את שניהם. הדגם שבכתבה למעלה, מאפשר גם 3G וגם WIFI.
תלוי איזו גרסא אתה קונה. בחנויות הפרטיות מוכרים אותו ללא תמיכה ב 3G. רק עם WIFI.
השב
אז בשורה התחתונה מה לקחת זה או אייפד 2?
השב
בשורה התחתונה – אין לאייפד מתחרים בשוק!
רכשתי גלקסי טאב 10' לפני כחודש, ולאחר שימוש של שבוע החלפתי לאייפד 2. ואיני מתחרט לרגע אחד.
אף אחד לא מגיע לרמת האיכות שלו ובעיקר כמות האפליקציות שלו!
הטאבלט הטוב ביותר שקיים בשוק, מעולה בשביל טיולים, נסיעות, וכו' ממש כמו מחשב!!
אין סוף לאפליקציות, והמסך באיכות מעולה.
המכשיר כיפי, מהיר ועובד מצויין, יכול להחליף מחשב נייד כמעט לכל דבר.
הסוללה מצויינת ואפשר לעבוד עם המכשיר כל היום בלי לטעון אותו.
ביחס למחשבי לוח אחרים אין מה להשוות בכלל (ונסיתי אותם)- חווית השימוש יותר טוב באייפד בסדר גודל אחר לגמרי. באייפד הכל פשוט עובד, בלי להתברבר עם הגדרות, ובלי לבלבל את המוח עם "האקים" והחלפות רומים במערכת הפעלה.
השב
אורגינל
אני אוהב אנדרואיד שרוף במיוחד samsung ובמיוחד galaxy
אבל חייב להודות בטאבלטים, אין על אייפד
זה יושב עליו כלכך יפה זה יותר מתאים אנדרואיד נראה טיפה תקוע על טאבלט
כאן ללא ספק אפל ניצחה
השב
לפני כמה ימים קניתי את האסוס טרנספורמר פריים מחו"ל לאחר התלבטות בינו לבין הגלקסי ואני נהנה מכל רגע איתו וממליץ עליו יותר מהגלקסי כי יש בו מעבד עם ליבה מרובעת ועם העדכון לאנדרואיד 4.0 מרגישים עד כמה המכשיר טוב אפילו טוב מאוד איכות המסך מעולה מצלמה גם כןן מה שבטוח אני ממליץ לכולם לחכות עד להגעת האסוס החדש
השב
אהלן,יש ליאת הטאבלט החדש של סמסונג׃
יש אפשרות להשתמש בדפדפן אקספלורר בטאבלט הזה?
השב
הוספת תגובה: