OnePlus One: ה-Flagship Killer שהרג אותי

בחודש אפריל האחרון חשפה בפנינו חברה סינית אנונימית את מכשיר החלומות שחיכינו לו: OnePlus One, זוכרים? – סמארטפון בעל מפרט עצמתי ותג מחיר נוח שגרם לנו לחכות, לחכות ולחכות. אולם מאז, לא הרבה השתנה: רק מעטים זכו להגשים את החלום והרוחות החיוביות שנשבו בתחילת הדרך שינו כיוון, כשאפילו הדיונים הנלהבים בפורום הרשמי הפכו למאמצי חיפוש אחר אלטרנטיבה. איפה אתה, OnePlus One?

הכל התחיל ב-17 בדצמבר של השנה שעברה: סטארט-אפ חדש וטרי שם לעצמו למטרה לבנות את ה-Flagship Killer. וכך היה, ארבעה חודשים מאוחר יותר הוצג OnePlus One עם מפרט מרשים הכולל מעבד מרובע ליבות 2.5GHz על גבי פלטפורמת Snapdragon 801, זיכרון 3GB RAM, מאיץ גרפי מדגם Adreno 330 ומצלמה בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל. את כל הטוב הזה הציעה החברה הצעירה בתמורה ל-299$ עבור גרסת ה-16GB או 349$ עבור גרסת ה-64GB.

את מכשיר ה-One חשפה OnePlus בקול תרועה גדול תוך שהיא “מאיימת” על כל המתחרות הגדולות בשוק. אולם, בימים שלאחר ההכרזה הועלו לא מעט ספקות באשר ליכולתה של החברה הצעירה להתמודד עם השוק האכזרי הזה, כשבנוסף נשמעו טענות על קשר מפוקפק עם חברת Oppo: הדמיון הרב בין OnePlus One ל-Oppo Find 7, גרעין העובדים של חברת OnePlus שהגיע מ-Oppo וחשיפת שליטתה של Oppo בחברת OnePlus.

הזמנות או לא להיות

2500 הזמנות יחולקו בין מאות אלפי נרשמים
2500 הזמנות יחולקו בין מאות אלפי נרשמים

לכל אורך הדרך, לפני ההכרזה וגם לאחריה, ניסתה (והצליחה) החברה הצעירה להלהיב את הקהל ואף להביאו לכדי רעב. אלא שאת הרעב הזה יכולה לפתור רק “הזמנה”: לא עוד רכישה רגילה בחנויות. בשביל לרכוש את OnePlus One נדרשת הזמנה מיוחדת. ומי מקבל אותה? 100 הראשונים ששברו (או תרמו) את מכשירם הישן או כאלה שהמזל האיר להם פנים והצליחו לבצע משימות שונות שהטילה עליהם החברה.

בזמן שהמרדף אחר ההזמנה המיוחלת בעיצומו, ברקע עולות שמועות על דחיית השקתו של המכשיר. הסיבה – מערכת ההפעלה CyanogenMod (המבוססת על אנדרואיד) הייתה חשופה לפירצת אבטחה חמורה. סיבה נוספת מקורה בעיצוב המכשיר: בכדי לשווק את המוצר באירופה, נדרשה החברה להטביע את לוגו ה-“CE” של הרגולטור האירופאי. מעצביו של OnePlus One בחרו לעצב את הלוגו הזה בצורה קצת שונה מהמקובל, אך הרשויות באירופה לא קיבלו זאת והמעצבים נדרשו לשוב לשרטוטים.

אפשר גם אחרת, אבל…

Cartman-Whines-But-Momבינתיים, בצידו השני של העולם, ניתן להשיג את OnePlus One ללא צורך בהזמנה – זאת כמובן דרך אתרים סיניים דוגמת AliExpress שישמחו למכור לכם את המכשיר. אולם, מחירו יהיה מעט גבוה יותר, מערכת ההפעלה תהא Color OS ואין הכרח שתדרי התקשורת שלו יותאמו לשימוש בישראל. לכן, אם החלטתם לבדוק את אופציית הרכישה הזו – כדאי לקרוא גם את האותיות הקטנות.

עד היום חולקו אלפי הזמנות, אך רק מעטים קיבלו את המכשיר במציאות. לא בטוח אם הסיבה היא חברה צעירה שלא צפתה מראש את הבאזז הגדול, חוסר ניסיון או אסטרטגיה שגויה של שיווק מאוחר במטרה להוזיל את עלויות חומרה. במבחן המציאות קשה מאוד ואפילו על סף הבלתי אפשרי להשיג את ההזמנה המיוחלת, מה שגורם לקהל לאבד את סבלנותו. OnePlus One הפך לבובה בחלון ראווה: מכשיר יפה ובמידות הנכונות, בעל חומרה איכותית ותג מחיר נמוך – אבל די רחוק מהישג יד.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים