מדריך: אפליקציית הפקודות הקוליות Bip it זוכה לעדכון משמעותי בתחום הנהיגה

אפליקציית Bip it, המאפשרת את הפעלת המכשיר באמצעות פקודות קוליות בעברית, קיבלה עדכון משמעותי בגרסת האנדרואיד עם דגש רב על מצבי נהיגה מתקדמים. האפליקציה זכתה לארגון מחדש בתפריט ההגדרות תוך כדי התמקדות על קביעת העדפות לתפעול האפליקציה בזמן נהיגה וכוללת כעת יכולת למעבר נהיגה באופן ידני ותפעול רחב יותר של הסמארטפון באמצעות הקול.

מלבד זאת, קיבלה האפליקציה עדכון משמעותי נוסף והוא תמיכה גם באנשי קשר באנגלית. משתמשים שיש ברשותם רשימה מעורבת של שמות בעברית ובאנגלית יוכלו מעכשיו לבצע את כל הפעולות שמציעה Bip it, עליהן נפרט בהמשך, גם על אנשי קשר ששמורים בשפה האנגלית במכשיר.

לצורך חיוג והודעות קוליות יש לומר את הפקודה ״התקשר״ או ״הודעה״ (להודעה באפליקציית WhatsApp יש לומר במקום ״ווטאספ״) ומיד אחריהן את שם איש הקשר. Bip It תציג באופן מידי את תוצאת הזיהוי הקרובה ביותר ותעניק למשתמש טווח זמן קצר בו יוכל לשנות את הבחירה האוטומטית לתוצאת זיהוי קרובה אחרת, או לחילופין להחליף את מספר הטלפון הנבחר של אותו איש הקשר (Bip It בוחרת באופן אוטומטי את מספר הטלפון הנייד של איש הקשר).

לצד יכולת החיוג, אם המשתמש בחר לשלוח הודעה, יפתח בפניו באופן אוטומטי חלון בו יוכל להכתיב את הודעתו. בעת סיום ההכתבה, יתבקש המשתמש לאשר את שליחת ההודעה על ידי הגיית הפקודה “שלח” וכפועל יוצא מכך ההודעה תשלח. חשוב להדגיש כי על מנת לשלוח הודעת WhatsApp יש לבחור באפשרות ההדבקה (paste) על ידי לחיצה ארוכה בחלון הווטסאפ שנפתח.

על מנת להשתמש באפשרות  הניווט, יש לומר את המלה ״ניווט״ ומיד לאחריה את המקום אליו המשתמש מעוניין לנווט או את הכתובת המבוקשת. לאחר אישור היעד תפתח Bip it את תוכנת הניווט שנבחרה בתפריט ההגדרות (Waze נבחרת כברירת מחדל). יתרה מכך, ניתן להגדיר את כתובת הבית והעבודה במסך ההגדרות ובכל פעם שהמשתמש יהיה מעוניין לנווט לבית או לעבודה יהיה עליו לומר ״בית״ או “עבודה”.

לשם קביעת תזכורות, יש לומר את המלה ״תזכורת״ ולאחריה את זמן התזכורת ואת התוכן. ניתן להגדיר את השעה המדויקת (כולל יום והשעה) לתזכורת ואף ניתן להגדיר חזרה של אותה התזכורת על ידי ציון מועד החזרה – “פעם ביום”, “פעם בשבוע” וכדומה. כמו כן, ניתן להגדיר תזכורת בשפה חופשית ללא ציון תאריך מפורש כדוגמת – “קבע תזכורת מחר”, או מנגד ” קבע תזכורת בצהרים”. חשוב לחדד כי יש לציין את זמן התזכורת לפני תוכנה. לדוגמה: תזכורת פעם בשנה בתאריך ה22 למאי יום הולדת לאמא

לצורך חיפוש פשוט אמור את המלה ״חפש״ ואת המקום אותו תרצה לחפש או את הנושא. Bip it תציג לך חלון בו תוכל להתקשר או לנווט ישירות ליעד המבוקש באם מדובר בבית עסק וכדומה, ואם מדובר בשאילתא כללית לחיפוש Bip It תציג באופן מיידי את תוצאת החיפוש של גוגל בתוך הדפדפן.

על מנת לנגן מוסיקה יש להגיד את הפקודה ״נגן״ ואת שם השיר/אומן/אלבום/רשימת השמעה אותם המשתמש מעוניין לשמוע. האפליקציה תאתר את המוסיקה מתוך המכשיר ומיד תחל ההשמעה בנגן יעודי. במידה והתבקשה מוסיקה שאינה שמורה על מכשיר המשתמש האפליקציה תפתח באופן אוטמטי אפשרות לנגן את השיר מתוך אתר Youtube.

מצב נהיגה

לצד הפעולות הקוליות המוכרות, עיקר העדכון היה בנוגע להפיכת Bip it לכלי פרקטי ושימושי לנהגים אשר מעוניינים להשתמש בסמארטפון שלהם בעת נהיגה. תפריט ההגדרות עבר שינוי משמעותי שכולל כעת חלוקה ברורה יותר למצבי הנהיגה השונים אשר מרכזים בחובם את כל ההגדרות המתאימות לאותו מצב.

מצב נהיגה –  מצב מיוחד זה יאפשר למשתמש להגדיר הגדרות ספציפיות למצבים בהם הוא נוהג. תחת מצב זה ניתן לקבוע האם הודעות נכנסות יוקראו בעת קבלתן והאם יהיה ניתן להשיב עליהן באמצעות הכתבת תשובה. לצד זאת, ניתן לקבוע האם בעת קבלת שיחה שם המחייג יוקרא והאם תינתן האפשרות לקבל או לדחות את השיחה באמצעות פקודה קולית. בנוסף לניהול ההודעות והשיחות, מצב נהיגה מאפשר גם את קביעת אפליקציית הניווט המועדפת, הפעלת האפליקציה באמצעות פקודה קולית (הפקודה Execute Bip it, או כל מילה אחרת לפי העדפת המשתמש), בחירה אם הרמקול יופעל אוטומטית בעת נהיגה ולבסוף הקראה אוטומטית של הודעות בעת חיבור לדיבורית.

חשוב להדגיש כי  Bip it מאפשרת זיהוי אוטומטי של מצב נהיגה באמצעות חיבור לדיבורית וזיהוי שירתי מיקום, כך שהמשתמש לא יתבקש להגדיר את מצבה של האפליקציה בכל פעם שהוא מתחיל בנהיגה.

מצב נהיגה ידני – בניגוד למצב נהיגה רגיל, בו האפליקציה נכנס למצב נהיגה באופן אוטומטי, מצב זה מאפשר למשתמש לעבור באופן יזום למצב נהיגה גם כאשר איננו בפועל בנהיגה. מעבר זה, בין מצב נהיגה לבין מצב נהיגה ידני, מתבצע באמצעות לחיצה על כפתור הרכב הממוקם בפינה הימנית העליונה של המסך. בכל לחיצה עליו יועבר המשתמש למצב אחר ויקבל חיווי על המצב בו הוא נמצא.

Bip It

שימוש רגיל – מצב זה נוצר עבור מקרים בהם המשתמש לא נמצא במצב נהיגה ועדיין מעוניין להשתמש באפליקציה. הוא כולל את אותן היכולות של קבלת הודעה ושיחה כמו שתוארו במצב הנהיגה. כמו כן, ניתן להפעיל את האפליקציה על ידי אמירת הפקודה Bip It מכל מקום במכשיר. אפשרות נוספת להפעלת האפליקציה היא על ידי לחיצה כפולה על כפתור הנעילה (יש להפעיל זאת בהגדרות הכלליות).

מלבד שני מצבים אלה, Bip it כוללת גם אפשרויות הגדרות כלליות לאלמנטים נוספים באפליקציה. בתפריט הגדרות תוכלו לשלוט על מאפייני ההקראה הקולית – לבחור את עוצמת השמע, מין העוזרת האישית ועוד. בנוסף, ניתן לבחור גם את משך ההשהייה לכל פעולה אוטומטית, זאת כדי לאפשר למשתמש להיות מודע לכל הפעולות שהאפליקציה מבצעת.

בנוסף להכתבת ההודעות, Bip it מאפשרת גם יכולת להקריא את ההודעות שהוכתבו לה ודרך כך לוודא את תוכנן לפני שליחתן לנמען. לסיום, Bip it מאפשרת להעניק מענה לרשימות אנשי קשר בהן ישנם גם שמות השמורים באנגלית ומאפשרת הפעלת מצב פעולה מיוחד בתוך ההגדרות של האפליקציה.

בגרסתה האחרונה מאפשרת Bip it עוד מספר רחב של אפשרויות חדשות: הקראת הודעות ווטצאפ והשבה באמצעות הודעת טקסט, הקראת מבזקים בשיתוף פעולה עם ישראל היום, הפעלה וכיבוי ידני של האפליקציה ואפשרות לתזכורת קולית כאשר יוצאים/נכנסים למצב נהיגה בה ניתן להגדיר למשל לא לשכוח את הילדים ברכב.

להורדת האפליקציה לאנדרואיד – לחצו כאן

להורדת האפליקציה ל-iOS – לחצו כאן


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים