פייסבוק נלחמת ב-Fake News: תכווץ כתבות החשודות כשקריות

פייסבוק ממשיכה בנסיונותיה הקדחתניים להעלמת ה-Fake News (חדשות מזויפות, בתרגום חופשי) מדפי הרשת החברתית. אחרי שניסתה להפעיל כלי נסיוני שסימן בדגל אדום קישורים לידיעות שנחשדו כשקריות, מה שבסופו של דבר השיג את הדבר ההפוך ורק הגביר את תשומת הלב שהקדישו הגולשים לידיעות הללו, פייסבוק תנסה לפעול בשיטה קצת אחרת: לכווץ את הקישורים, כדי שאולי נפספס אותם.

את הפרטים הללו אישרה פייסבוק לכתב אתר TechCrunch ג‘וש קונסטין, שערך בדיקה לכלי ”הסינון“ החדש של הרשת החברתית. כפי שניתן לראות בתמונה למטה, שיתוף של ידיעה שסומנה על ידי פייסבוק כשקרית (בצד שמאל) מוצג בתבנית קטנה והרבה פחות בולטת מזו של קישור לידיעה שלא סומנה כשקרית (בצד ימין). יחד עם זאת, חשוב להדגיש שלא כל קישור המוצג בתבנית מצומצמת מוביל בהכרח לידיעה שקרית, שכן זה קורה גם לקישורים מהם פייסבוק לא מצליחה לשאוב תמונה ברזולוציה גבוהה יותר.

במקביל, פייסבוק מגבירה את השימוש במערכות למידה חישובית (Machine Learning) כדי לייעל את מנגנון הזיהוי האוטומטי של הידיעות השקריות, כך נמסר בנוסף לאתר TechCrunch. ברשת החברתית מבטיחים שרק ביטחון גבוה מאד מצד המנגנונים האוטומטיים יגרום לידיעה מסוימת להיחשב כשקרית, וכאשר יהיה ספק, או לחילופין, ריבוי דיווחים מצד משתמשים – הידיעה תועבר לבדיקה ידנית. ככל שיעבור הזמן, מערכות הלמידה החישובית ילמדו כמובן כיצד לפעול עם סוגים שונים של ידיעות.

פייסבוק הוסיפה וציינה כי אין בכוונתה לעצור כאן. אף על פי שנכון לעכשיו מועסקים בחברה כ-20 עובדים שתפקידם לאמת עובדות ולסמן ידיעות שמתפרסמות ברשת החברתית, נעשים מאמצים למציאת מנהלי תוכן ומפתחים נוספים שיסייעו במאמצים.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים