ארגון הגג של תקינת ה-WiFi בעולם, ה-WiFi Alliance, אישר בצורה רשמית את תקן אבטחת ה-WiFi WPA 3 שהוכרז בינואר השנה והחל להסמיך יצרנים לתקן החדש שיגיע עם יכולות אבטחה משופרות לעומת לתקן ה-WPA 2 הקודם. התקן החדש יהפוך בשנים הקרובות לתקן ברירת המחדל של אבטחת רשתות ה-WiFi.
תקן ה-WPA2 (ר"ת Wi-Fi Protected Access) נמצא איתנו כ-14 שנים והוא התקן הנפוץ ביותר לאבטחת הרשתות האלחוטיות כיום, אך גם הוא הפך להיות פגיע עם גילוי פרצת האבטחה KRACK בשנת 2016 שהופנתה לתקני ה-WPA ו-WPA2. תקן ה-WPA3 החדש יפתור את פגיעות התקנים הקודמים ויספק אבטחה מוגברת כשבדומה לתקן ה-WPA 2 גם תקן זה יחולק ל-2:
- WPA3 לשימוש אישי (Personal) – מערכת עמידה יותר מבוססת על וידוא סיסמה גם כאשר המשתמש בוחר סיסמה חלשה על ידי שימוש בפרוטוקול מאובטח בין מכשירים, כנגד ניחוש סיסמה על ידי גורמי צד ג'.
- WPA3 ארגוני (Enterprise) – אבטחה משודרגת מהגרסה האישית עם שימוש בהצפנה דמוית 192 ביט להגנה מוגברת על מידע בתוך הרשת המאובטחת.
יחד עם ההכרזה על ה-WPA3 ארגון ה-WiFi Alliance השיק גם את טכנולוגיית ה-Easy Connect שנועדה לאפשר חיבור קל יותר של מכשירים נטולי ממשק משתמש או בעלי ממשק משתמש מוגבל. דוגמה לכך ניתן למצוא במוצרי "האינטרנט של הדברים" IoT (ר"ת Internet of Things), שיוכלו להשתמש במכשירים בעלי יכולות ממשק רחבות יותר, כמו מכשירי סלולר, על מנת להגדיר את חיבור ה-WiFi של ההתקן על ידי סריקה של קוד QR על ידי מכשיר הסלולר.
גורמים רבים בתעשיה, דוגמת קוואלקום וסיסקו, בירכו על המעבר ל-WPA 3 כצעד חשוב להגברת האבטחה של הרשתות האלחוטיות בעידן המודרני. תמיכתן של חברות אלו ואחרות חשובה מאחר שללא אימוץ מהיר ורחב של תקן ה-WPA 3 החדש לא נוכל להנות ממנו בצורה מלאה.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.