בעוד שיצא לנו לבדוק לא מעט שעונים חכמים בעבר, שעון ה-TicWatch Pro 2020 של חברת MOBVOI אותו אנו בודקים הפעם שונה מהם, כשהוא מגיע עם מסך לא שגרתי ומתבסס על מערכת ה-Wear OS של גוגל (Google), בניגוד לשעונים האחרים, דוגמת ה-Garmin Venu או Amazfit GTS, שהגיעו עם מערכת הפעלה יעודית של החברה המפתחת אותם.
גרסת 2020 של שעון ה-TicWatch Pro אותה אנו סוקרים הושקה רשמית בארץ מוקדם יותר השנה בחודש מאי ביבוא חדש של רשת באג, כאשר מדובר על גרסה כמעט זהה לשעון ה-TicWatch Pro המקורי של החברה, אך עם זיכרון מערכת מוגדל של 1GB לעומת 512MB בדגם הקודם ועמידות גבוהה יותר בתקן MIL-STD-810G של צבא ארה"ב, בנוסף לעמידות במים ואבק בתקן IP68.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
מבט מקרוב- TicWatch Pro 2020
המאפיין הייחודי ביותר של שעון ה-TicWatch Pro בהשוואה למתחרים שלו בתחום השעונים החכמים, הוא שילוב 2 טכנולוגיות תצוגה במסך אחד בגודל 1.39 אינץ' – תצוגת AMOLED צבעונית המוכרת לנו משעונים וטלפונים סלולריים ומעליה תצוגת FSTN LCD בסיסית וחסכונית בחשמל המזכירה שעונים "טיפשים" דיגיטליים.
שילוב התצוגה החסכונית מאפשר לשעון ה-TicWatch Pro להציע זמן סוללה ארוך יותר ממרבית שעוני ה-Wear OS האחרים בשוק על ידי מעבר חכם בין התצוגות השונות. בנוסף, השעון מסוגל לעבור גם למצב "Essential Mode" שהופך את התצוגת ה-LCD לראשית והופך את השעון החכם ל"טיפש" למעשה, מצב אליו עובר השעון בכל מקרה כאשר אחוז הסוללה יורד לרמה נמוכה ומאפשר למשתמשים בו להמשיך וליהנות משעון ולדעת מה השעה.
השימוש ב-2 שכבות תצוגה במסך גורם לתצוגת ה-AMOLED להיות כמעט בלתי קריאה בחשיפה לשמש ישירה, זאת בניגוד ללא מעט שעוני AMOLED שיצא לנו לבחון בעבר. היתרון, כאמור, הוא מסך ה-LCD הניתן לקריאה נוחה יחסית גם בשמש ישירה. יש להדגיש שהצללה פשוטה של השעון עם הגוף מאפשרת קריאה נוחה של השעון גם כאשר יש שמש, כך שלא מדובר על חיסרון קריטי במיוחד.
שעון ה-TicWatch Pro מגיע במבנה עבה למדי בעובי של 12.6 מ"מ במשקל של 58.5 גרם, לא השעון הדק או הקל ביותר, מדובר על עיצוב שיתחבב על משתמשים המעדיפים שעונים "מסיביים" יותר, כאשר הוא משלב את מסגרת המסך העשויה פלדת אל-חלד עם סימונים מסביב למסגרת בדומה לשעונים רגילים, כאשר היא משמשת כאמצעי הגנה למסך מפני פגיעות מזדמנות.
מבט על צידו הימני מציג לנו את צמד הכפתורים היחידים של השעון, כאשר ביניהם נמצא המיקרופון המובנה. הכפתורים משמשים לשליטה בשעון, כשהכפתור העליון המשמש ככפתור חזור, הדלקה ולפתיחת מגירת האפליקציות ולחיצה ארוכה מפעילה את ה-Google Asisstant. לעומתו, הכפתור התחתון ניתן להגדרה על ידי המשתמש כשלחיצה ארוכה עליו מציגה תפריט כיבוי והגדרות משנה.
גב שעון ה-TicWatch Pro עשוי מתכת ובמרכז ניתן לראות את חיישן הדופק המובנה. מצידו השמאלי 4 נקודות חיבור המיועדות למטען המגנטי היעודי של השעון. מבט צדדי נוסף מאפשר לראות את הרמקול המובנה של השעון המאפשר לנהל שיחה עם ה-Google Assistent או לחילופין לבצע שיחות טלפון ישירות מהשעון כאשר הוא משמש כ"דיבורית".
בעוד שלרוב אנו לא מתרכזים ברצועות שמגיעות עם השעונים השונים, MOBVOI הצליחה להפתיע עם רצועה היברידית איכותית למדי ב-TicWatch Pro, המשלבת עור בחלקה החיצוני למראה אלגנטי יותר עם תפרים בדומה לרצועת עור רגילה. מבט בצד השני של הרצועה חושף מבנה סיליקון עם דוגמאות פסים, הגורמים לרצועה להיות נוחה יותר לשימוש ולהימנע מהחלקה על היד, כשחיסרון קל נמצא בנטייה של הפסים בחלק הפנימי לצבור לכלוך.
מפרט טכני:
- מסך – 1.39 אינץ’ מרובע ברזולוציית 400×400 פיקסלים מסוג AMOLED + מסך FSTN LCD משני עם זכוכית Corning Gorilla 3.
- מערכת שבבים – Snapdragon Wear 2100.
- מערכת הפעלה – Wear OS של גוגל.
- סוללה – 415mAh.
- מיקום – GPS + GLONASS + Beidou + Galileo.
- זיכרון/אחסון – 1GB+4GB.
- משקל – 58.5g גרם.
- עמידות – תקן MIL-STD-810G ו-IP68.
- רצועה – 22 מ”מ סטנדרטית.
בעוד שהמסך מגיע בתצורה הלא שגרתית והמעניינת של מסך AMOLED עם שכבת LCD נוספת, הפרט המאכזב ביותר במפרט הטכני של ה-TicWatch Pro, הוא מערכת השבבים המיושנת שלו מדגם Wear 2100 שהושקה ב-2016, על אף שקוואלקום הציגה את ה-Wear 3100 כבר ב-2018.
Wear OS
שעון ה-TicWatch Pro משתמש במערכת ה-Wear OS של גוגל שהופכת אותו לשעון חכם מלא עם אפשרות להתקנה של מגוון גדול של אפליקציות ותצוגות שעון מחנות האפליקציות המובנה. במעבר על ממשק השעון, יש להדגיש כי ה-Wear OS איננו מגיע בעברית מלאה , אך תומך בתצוגת הודעות בעברית.
מתצוגת השעון הראשית ניתן לעבור בקלות ל-4 אפשרויות שונות:
- גלילה מטה – חלון הגדרות מהירות המאפשר לשנות את בהירות המסך, לעבור למצב טיסה, גישה מהירה להגדרות השעון והצגת מצב הסוללה.
- גלילה מעלה – תצוגת ההתראות מהמכשיר הסלולרי עם אפשרות למענה מהיר מהשעון בחלקם עם הקלדה קולית, תגובות מהירות או באמצעות המקלדת המובנית בשעון (ללא עברית), כאשר ניתן להתקין מקלדות חלופיות (עם עברית) מחנות האפליקציות.
- גלילה ימינה – גישה מהירה לעוזרת הקולית Google Asistant של גוגל.
- גלילה שמאלה – מעבר על תצוגות הווידג'ט (Tile) של האפליקציות המותקנות, כאשר ניתן להגדיר עד 5 ווידג'טים שונים.
אפליקציות TicWatch
בעוד שלרוב שעונים חכמים מגיעים עם אפליקציה בודדת, שעון ה-TicWatch Pro משתמש בצמד אפליקציות עיקרי, ה-Mobvoi (אנדרואיד/iOS) של החברה ואפליקציית ה-Wear OS (אנדרואיד/iOS) היעודית של גוגל, המשמשת את כל שעוני ה-Wear OS להגדרה וניהול שלהם. בנוסף מומלץ להשתמש גם באפליקציית הכושר של גוגל Google Fit (אנדרואיד/iOS), על כך בהמשך.
אחת מנקודות החולשה הגדולות ביותר של ה-TicWatch Pro היא אפליקציית ה-Mobvoi שנועדה לשימוש עם כלל מוצרי החברה ולא רק השעונים החכמים שלה, ומגיעה בתוספת כמות נכבדת של פרסום עצמי, כאשר היא מגיעה בשפה האנגלית בלבד, ללא עברית.
האפליקציה מתחלקת ל-5 מסכים:
- מסך מכשירים – המסך הראשי של האפליקציה המציג את כלל מוצרי Mobvoi המחוברים, כאשר הוא מציג את כמות הצעדים, אימון ושעות פעילות היומי.
- מסך שגרות – מסך ליצירת שגרות אוטומטיות, איננו רלוונטי לשעונים חכמים אלא מוצרי Mobvoi האחרים.
- מסך "פעילות" – מסך פרסומות של Mobvoi.
- מסך "חנות" – מסך חנות של Mobvoi לרכישת מוצרי החברה.
- מסך חשבון – מסך ההגדרות של האפליקציה עם אפשרות לחיבור שלה ל-Google Assistant ו-Amazon Alexa.
כמו שניתן לראות, מתוך 5 מסכים רק שניים רלוונטיים למשתמשי השעון ואילו שניים מתוכם הם פרסום נטו של החברה.
כאן אנו עוברים לבעיה נוספת בממשק, הגישה לנתוני הפעילות עצמם. בעוד מסך המכשירים הראשי נותן לנו תצוגה מהירה של הצעדים, זמן פעילות וזמן אימון, לחיצה עליו מעבירה אותנו למסך משנה מורחב המציג את אותו המידע בתצוגה שונה מעט, עם תוספת המרחק וכמות הקלוריות שנשרפו.
לחיצה נוספת על המידע מעבירה אותנו למסך ה-Health center, "תת אפליקציה" נפרדת שמוסתרת באפליקציה הראשית של Mobvoi ומציגה לנו מידע נוסף על פעילות הספורט. מדובר באפליקציה סבירה, שהייתה הופכת לטובה הרבה יותר אם היה קישור ישיר לפתוח אותה מבלי לעבור 3 מסכים באפליקציה הראשית. מלבד המידע המורחב על פעילות הספורט ואפשרות מעבר על היסטוריית הפעילות של המשתמש, ניתן לחבר ולסנכרן את הנתונים מהשעון והאפליקציה ל-3 אפליקציות ספורט יעודיות: Google Fit, Strava ו-Runkeeper ההופכות את השימוש במעקב הספורט בשעון לפשוט ונוח יותר.
בנוסף לאפליקציית ה-Mobvoi, המשתמשים בשעון ה-Tic Pro צריכים להשתמש באפליקציית ה-Wear OS היעודית של גוגל, המשמשת להגדרה וניהול השעון עצמו לאחר הגדרה קצרה עם חשבון הגוגל של המשתמש.
דרך האפליקציה ניתן לשלוט בצורה נוחה בהגדרות השעון, בהן תצוגת השעון עם 3 תצוגות יעודיות של Mobvoi, בנוסף לכמות גדולה של תצוגות שעון נוספות, כאשר אפשר להוריד כמות תצוגות שעון עצומה מחנות האפליקציות של גוגל. בנוסף, ניתן להגדיר את הוודג'טים (Tiles) בשעון, בהם 3 של תוכנות ה-Mobvoi היעודיות:
- TicHealth (אנדרואיד) – להצגת מידע כושר יומי הכולל מרחק, קלוריות, צעדים ועוד.
- TicPulse (אנדרואיד) – למעקב אחרי דופק המשתמש.
- TicExercise (אנדרואיד) – מעקב אחרי פעילויות כושר עם תמיכה ב-7 פעילויות ספורט שונות.
אפליקציה נוספת של החברה שאינה מותקנת באופן מובנה היא ה-TicSleep (אנדרואיד) למעקב אחרי השינה של המשתמש.
מעקב כושר
בעוד שה-TicWatch Pro יכול לעקוב בצורה נוחה אחרי פעילויות כושר שונות, צריך לזכור כי מדובר בשעון חכם ולא שעון ספורט חכם, הבדל קטן אך משמעותי בדגש על מעקב אחרי פעילויות הספורט השונות. באופן מובנה דרך אפליקציית ה-TicExercise המגיעה יחד עם השעון ניתן לעקוב אחרי: ריצה, הליכה, הליכון, רכיבה על אופניים, אופני כושר, אימון חופשי ומכונת חתירה. כמות נמוכה יחסית לשעוני כושר יעודיים, אך מאחר שמדובר בשעון חכם תמיד ניתן להוריד אפליקציה נוספת למעקב אחרי פעילות הכושר.
מעקב אחרי פעילויות ספורט נעשה בצורה פשוטה ומהירה, כאשר השעון מוצא את מיקום המשתמש תוך שניות בודדות בזכות התמיכה ב-4 אפשרויות איתור מיקום שונות, הכוללות את ה-GPS (האמריקאי), GLONASS (הרוסי), Galileo (האירופאי) ו-Beidou (הסיני). בדומה לשימוש הרגיל בשעון, גם כאן נוכל למצוא שימוש במסך ה-LCD החסכוני בזמן מעקב פעילות ספורט, זה מציג מידע מתומצת ונוח לקריאה, כאשר מסך ה-AMOLED מאפשר תצוגה מפורטת יותר של מידע הפעילות.
בסיום הפעילות ניתן לראות סיכום בממשק ה-Health center, או בצורה מומלצת יותר בממשק אפליקציית ה-Google Fit לאחר שמחבריו אליו את שעון ה-TicWatch Pro.
חיי סוללה ב-TicWatch Pro
כמו בכל שעון חכם אחר, נקודת התורפה המשמעותית ביותר מגיעה בדמות חיי הסוללה של השעון, כאשר במקרה של ה-Ticwatch Pro אנו מקבלים סוללת 415mAh האמורה להספיק לפי היצרן לעד 2~5 ימים במצב שעון חכם ועד 30 יום במצב חיסכון.
בעוד שהשעון מציע אפשרות למסך AMOLED "דולק תמיד", במקרה של ה-Tic Pro השימוש ה"נכון" ביותר בעבור השעון הוא שילוב בין מסך ה-AMOLED הצבעוני לבין מסך ה-LCD השחור לבן, כאשר במקרה שלי הגדרתי את השעון לעבור למסך ה-LCD במצב רגיל ולחזור ל-AMOLED בקבלת התראות והרמת היד או מעבר ידני. במקרה הזה השעון שרד כ~3~3.5 ימים לפני שנזקק לטעינה, כאשר הוספה של מעקב רציף אחרי הדופק ובהירות גבוהה קבועה הורידו את זמן הסוללה לכיומיים בלבד.
יתרון משמעותי ב-TicWatch Pro הוא מצב ה"חיסכון" המשתמש ב-LCD בלבד, בעוד שלא בדקתי את אורך חיי הסוללה במצב זה, המציאות מראה כי הצריכה החשמלית שלי השעון במצב "טיפש" עם LCD פעיל בלבד היא זניחה ולא קשה לראות את השעון שורד כחודש על טעינה בודדת. חשוב לציין כי השעון עובר גם באופן אוטומטי למצב החיסכון כאשר רמת הסוללה נמוכה, מה שמאפשר לו להמשיך לתפקד כשעון רגיל ללא היכולות המתקדמות שלו.
השורה התחתונה
שעון ה-TicWatch Pro 2020 של Mobvoi מציע עיצוב לא שיגרתי בעבור שעוני Wear OS או שעונים חכמים כלל עם השימוש ב-2 טכנולוגיות תצוגה במכשיר אחד. עם זאת, ה-TicWatch Pro נאלץ להתמודד עם מגבלה גדולה יחסית בדמות מערכת שבבים ישנה יותר, שאולי מצליחה לעבוד טוב עם מערכת ה-Wear OS של גוגל, במיוחד עם זיכרון ה-1GB בדגם 2020, אך עדיין נחשבת למיושנת.
פרט לכך מדובר על אחד משעוני ה-Wear OS הבודדים שזמינים למכירה בארץ אשר מעניקים למשתמש גמישות מקסימלית ביכולת להתקין אפליקציות שונות, בין אם מדובר על נגני מוזיקה מובנים כמו ספוטיפיי או שליטה מרחוק בבית חכם. בניגוד לשעונים חכמים אחרים שמוגבלים ביכולת התקנת אפליקציות, השימוש ב-Wear OS מעניק גמישות מירבית בנושא.
עם תג מחיר של כ-1000 ש"ח, לא מדובר על השעון החכם הזול ביותר בשוק, אך יחסית לאיכות הבניה וזמן הסוללה הארוך שלו שמתקבל הודות למסך ה-LCD החסכוני, מדובר על חבילה משתלמת למדי גם בהשוואה לדגמי ה-TicWatch הזולים יותר של Mobvoi.
מחיר: 999 ש"ח בצבע שחור (Shadow Black) וכסוף (Liquid Metal Silver). אחריות: שנה, באג.
מה אהבנו?
- עיצוב "מסיבי" (למי שאוהב).
- מערכת Wear OS.
- תצוגת מסך משולבת AMOLED ו-FSTN LCD.
- זמן סוללה טוב.
- מגוון נרחב של אפליקציות ותצוגות שעון.
- חיישן מיקום מדויק ומהיר.
- מיקרופון ורמקול מובנים להפעלה קולית של Google Assistent.
- יכול לשמש כדיבורית לשיחות טלפון.
- רצועה איכותית.
מה לא אהבנו?
- עיצוב "מסיבי" (למי שלא אוהב).
- ערכת שבבים Wear 2100.
- תצוגת AMOLED בעייתית בשמש ישירה.
- אפליקציית Mobvoi.
- איכות שמע בינונית כדיבורית לשיחות.
*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.