אחרי שסקרנו את נייד ה-ZenBook Pro Duo, הגיע הזמן לבדוק את “גרסת הגיימינג” שלו, ה-ASUS ROG Zephyrus Duo 15 החדש מ-2020, המגיע ממשפחת ה-Republic Of Gamers של ASUS, ובדומה ל-Duo הקודם, עם מסך 15.6 אינץ’ ראשי ומסך ROG ScreenPad Plus משני בגודל 14.1 אינץ’ כשהוא מבוסס על מפרט טכני גבוהה במיוחד.
בעוד שה-ZenBook Pro Duo היה מיועד בעיקר בעבור קהל יוצרי התוכן, ה-Zephyrus Duo 15 החדש שהוכרז באפריל השנה מכוון גם לשוק שחקני המחשב ומציע מפרט חסר פשרות בעבור מחשב נייד בעובי של 20.9 מ”מ, המגיע עם מסך משני בגודל 14.1 אינץ’ היכול לשמש ככלי עזר לגיימרים תוך כדי משחק על המסך הראשי של הנייד, או כשטח עבודה נוסף המאפשר לבצע ריבוי משימות בקלות.
בניגוד לסדרות הגיימינג האחרות של ASUS, סדרת ה-Zephyrus מגיעה בעיצוב סולידי ופחות צעקני, כאשר הדגש הגדול מגיע בתחום הניידות שלו. אף שה-Duo 15 מגיע במשקל של 2.4 ההופך אותו פחות לנייד לשימוש בדרכים ויותר ל”תחנת עבודה/משחקים” נוחה להעברה, הוא מגיע בעובי של 20.9 מ”מ כשגוף הנייד עשוי מגנזיום-אלומיניום עמיד במיוחד, מה שעדיין הופך אותו לנוח לנשיאה באופן יחסי.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
מבט מקרוב ל-ROG Zephyrus Duo 15
ה-Duo 15 מגיע עם צמד מסכים, אך נתרכז תחילה במסך ה-15.6 האינץ’ העיקרי שלו, שמגיע בתצורה שנבדקה בתור נקודת התורפה היחידה כמעט של הנייד. אף שסדרת ה-Zephyrus של ASUS מתרכזת לרוב בתחום הגיימינג, ה-Duo 15 נוצר כגרסה “משודרגת” של ה-Duo Pro, כשהוא מיועד גם בעבור יוצרי תוכן עם דגש על איכות המסך ודיוק צבעים גבוה היוצרים תצוגה איכותית במיוחד.
בעוד שהמסך הראשי של ה-Duo 15 יכול להגיע בתצורה של Full HD עם תדר רענון גבוה של 300Hz המיועדת לגיימרים, הדגם שנבדק מיועד ליוצרי התוכן ומגיע ברזולוציית 4K עם תדר רענון של 60Hz בלבד, עם דגש על איכות המסך העומד ב-100% מתקן הצבעים Adobe RGB עם אישור Pantone לכיול צבעים, כשהוא אף תומך ב-G-Sync למרות תדר הרענון הנמוך.
אחד מהשינויים הגדולים ביותר אותם ASUS הוסיפה לדגם ה-Duo 15 נוגע למסך המגע המשני שלו, המגיע בגודל 14.1 אינץ’ וברזולוציית 1100×3840 פיקסלים. בעוד שבדומה ל-Duo Pro המסך מגיע עם גימור מט למניעת השתקפויות, המסך כולו יושב על ציר שמעלה את המסך לזווית של 13 מעלות עם פתיחת המסך הראשי ונותן לו זווית הרבה יותר נוחה לשימוש מאשר בדגם ה-Duo Pro, בו המסך ישב בצורה שטוחה על הגוף, כאשר מתחתיו החברה שילבה צמד פתחי אוורר נוספים.
המסך משתמש בתוכנת ה-Screen Xpert עם ערכת נושא יעודית ל-ROG ומשמש כמסך נוסף לכל דבר, אליו אפשר לגרור בצורה נוחה פריטים מהמסך הראשי העליון עם יכולת הצמדה נוחה לפי אזורים, כאשר הוא מגיע עם תפריט יעודי של ASUS להפעלה מהירה של תוכנות ואפשרויות שונות. מלבד העובדה שהמסך מספק שטח עבודה נוסף, הוא מאפשר למשתמש לבצע פעולות נוספות בזמן משחק או עבודה על המסך הראשי, דוגמת מסך טלגרם/וואטסאפ/דיסקורד יעודי.
ה-Duo 15 מגיע עם חיבורים גם בחלקו האחורי בנוסף לצדדים הרגילים:
- בצד ימין – נוכל למצוא צמד חיבורי USB 3.2 Gen 1 סטנדרטיים בנוסף לחיבור USB-C בתקן Thunderbolt 3 בנוסף לפתח אוורר.
- בצד שמאל – נוכל למצוא חיבור מיקרופון 3.5 מ”מ בנוסף לחיבור אוזניות/מיקרופון משולב 3.5 מ”מ נוסף, שקע טעינה יעודי ובדומה לצד השני, פתח אוורר נוסף.
- בצד האחורי – נוכל למצוא חיבור רשת קווי, חיבור USB 3.2 Gen 2 ויציאת HDMI בגודל מלא.
ה-Duo 15 מגיע עם כמות גדולה יחסית של חיבורים, אך רק עם חיבור USB-C בודד, למרות ש-3 חיבורי USB רגילים מפצים לפחות חלקית על כך. השימוש בצמד חיבורי אודיו 3.5 מ”מ הוא נגיעה מעניינת למדי המייתרת שימוש במתאמי אוזניות מיוחדים.
החיסרון הגדול ביותר שאפשר לציין הוא מיקום שקע הטעינה בצד השמאלי. ASUS שילבה חיבורים בצד האחורי כדי למנוע “בלגן” על שולחן העבודה עם חוטים שיצאו מחלקו האחורי, ושקע הטעינה ממוקם באמצע גוף הנייד ולא רחוק יותר מאחור. גם שקע ה-USB-C שיכול לשמש לטעינה בעוצמה של 65W בניגוד ל-240W של השקע הרגיל, כשגם זה ממוקם ב”מרכז” גוף הנייד.
מקלדת ה-Duo 15 מגיעה בעיצוב הלא שגרתי שהכרנו כבר מה-Pro Duo הקודם, וכתוצאה מתוספת המסך המשני המקלדת מגיעה בחלקו התחתון של הנייד. המקלדת מגיעה עם תאורת RGB נפרדת לכל מקש עם מגוון אפקטים, ו-ASUS שילבה בה מספר מקשים יעודים, דוגמת כפתור ROG להפעלה מהירה של תוכנת ה-Armoury Crate וכפתור יעודי לכיבוי המסך המשני של הנייד.
מבט קרוב יותר על צידה הימני של המקלדת מציג את פד העכבר המגיע עם 2 מקשים פיזיים בחלקו התחתון ומשמש גם כפד המספרים המופיעים בצבע אדום. מדובר על פיצ’ר אותו ASUS משלבת בלא מעט ניידים, שמעניק שימוש נוסף לפד העכבר. בעוד שמדובר על פד נוח פחות מאשר מקשים פיזיים, הוא עדין מקל על השימוש והזנת מספרים.
דבר נוסף המשותף בין ה-Duo Pro ו-Duo 15 היא משענת היד הנפרדת המגיעה בערכה ומקלה על השימוש במקלדת הנייד. בעוד שב-Duo Pro המשענת הייתה עשויה פלסטיק קשיח, ב-Duo 15 בחרה ASUS לצרף משענת העשויה כולה מסיליקון רך וגמיש בצבע אפור שמגיע עם כיתוב ה-ROG בחלקו העליו.
למרות שניתן להשתמש בנייד גם ללא המשענת, שימוש בה לפרקי זמן ארוכים הופך מעייף לאור הפרשי הגובה בין השולחן והמקלדת כאשר אין משענת לתמיכה. ניתן להתייחס אליה כעל “עוד דבר” שצריך להיסחב איתו לשימוש נוח בנייד, אך לאור העובדה שהוא לא נועד לעבור ממקום למקום באופן תדיר, מדובר על בעיה שולית יותר, כאשר השימוש במשענת נוח במיוחד לאור העובדה שהיא עשויה סיליקון ואיננה זזה מהמקום.
גב ה-Duo 15 מגיע בעיצוב מינימליסטי עם צבע אפור בטקסטורה מחוספסת, פס מבריק אלכסוני ולוגו ROG מבריק, צעד הצפוי מסדרת ה-Zephyrus של ASUS, שמתאפיינת בעיצוב סולידי יותר מסדרות הגיימינג האחרות של החברה.
בצד התחתון נוכל למצוא אוסף נרחב למדי של פתחי אוורר יחד עם הרמקולים המובנים המגיעים בעוצמה של 4W כל אחד ותומכים בטכנולוגיית ה-Smart AMP המאפשרת להם לייצר צליל חזק למדי. ASUS בחרה לשלב רגליים גבוהות למדי בחלקו האחורי של הנייד, דבר שיוצר מעבר אוויר טוב למדי, אם כי הגודל שלהן הופך אותן לבולטות יחסית.
חווית שימוש
השימוש ב-Duo 15 מזכיר מאוד את ה-Pro Duo, שניהם ניידים לא סטנדרטים הדורשים זמן הסתגלות למבנה הלא שגרתי שלהם והשימוש במסך המשני. בניגוד ל-Pro Duo, המסך המשני ב-Duo 15 קל ונוח יותר לשימוש הודות לשילובו של הציר המובנה שמעלה אותו לזווית נוחה יותר לשימוש, אם כי יש צורך להתרגל לנוכחותו של מסך משני מתחת למסך הראשי.
השימוש במקלדת נוח למדי, אך תנוחת העבודה עם הנייד דורשת הסתגלות בגלל המיקום שלה, כאשר השימוש במשענת הסיליקון/גומי המצורפת הופכת את השימוש לנוח בהרבה לעומת השימוש בה ללא המשענת. פד העכבר/מקשים נוח לשימוש מזדמן אך מומלץ בכל מקרה להשתמש בעכבר מחשב יעודי לאור המיקום הלא שגרתי של הפד בצידה הימני של המקלדת.
כמו בכל מחשב נייד, אחת השאלות הגדולות נוגעת לזמן הסוללה, וכאן הנייד תואם את הציפיות לגביו. ה-Duo 15 מגיע עם סוללת 90Wh גדולה, אך השימוש במפרט עוצמתי במיוחד עם מסך 4K ומסך משני גורמים לצריכה גבוהה של הסוללה. בשימוש “חכם” על מצב שקט וניצול טכנולוגיית ה-Optimus של nVidia, המספקת מעבר חכם בין הכרטיס מסך המובנה והיעודי, הנייד מצליח להחזיק כ-5~6 שעות בשימוש רגיל עם כיבוי המסך המשני או כ-3~4 שעות יחד עם המסך המשני. שימוש בנייד למשחקים מחסל את הסוללה תוך שעות בודדות בלבד.
מאחר והנייד מגיע עם אחד מהמפרטים הטכניים החזקים ביותר שזמינים כיום בשוק, אין זה מפתיע שהוא מצליח להריץ כל משחק שבדקתי בקלות רבה יחסית אף שמדובר במסך 60Hz בלבד, וחווית המשחק טובה למדי. הדגש העיקרי בזמן השימוש בתצורת ה-4K למשחקים הוא שמומלץ לשחק בהם על הגדרת Full HD בלבד ולא 4K. הנייד אולי עוצמתי ככל שמדובר במחשבים ניידים, אך גם מחשבים שולחניים מתקשים בתחום משחקי ה-4K.
מבחני ביצועים
ה-ASUS ROG Zephyrus Duo 15 מגיע עם מפרט טכני מרשים במיוחד שאינו מתפשר על דבר, כאשר במקרה של הנייד שקיבלנו לביקורת המפרט עמד על:
- מעבד – Core i9-10980HK של אינטל עם 8 ליבות ו-16 נימים.
- זיכרון – 32GB DDR4.
- אחסון – צמד כונני SSD בנפח כולל של 2TB ב-Raid 0.
- כרטיס מסך – GeForce RTX 2080 Super Max-Q.
- מסך –
- ראשי – 15.6 אינץ’ עם פאנל IPS ברזולוציית UHD של 2160×3840 בתדר 60Hz.
- משני – 14.1 אינץ’ תומך מגע ברזולוציית 1100×3840.
- משקל – 2.4 ק”ג.
מדובר באחת מתצורות המחשב החזקות ביותר הקיימות בשוק, כאשר ה-Duo 15 משתמש במעבד ה-Core i9 העוצמתי ביותר של אינטל מסדרת ה-Comet Lake H, עם כרטיס מסך RTX 2080 Super בגרסת ה-Max-Q, המתאימה יותר לפרופיל הדק יחסית של הנייד. לסיום אנו מקבלים צמד כונני SSD מהירים ברייד 0 עם נפח כללי של 2TB.
על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו כמה בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מוגדר על מצב טורבו והמסך המשני כבוי. הבדיקות מתחלקות לביצועים כלליים, ביצועי מעבד, ביצועי כרטיס מסך וביצועי אחסון מובנה, כאשר לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 עם ציון כללי של 7047 נקודות ובמבחן ה-UserBenchmark בו הנייד הציג התאמה של 108% למשחקים, 137% לעבודה שולחנית ו-120% כתחנת עבודה.
לבדיקת מעבד ה-Core i9-10980HK הורצו תוכנת ה-GeekBench 5 בה המעבד קיבל ניקוד של 1320 לביצועי ליבה בודדת ו-8563 לריבוי ליבות וכן תוכנת ה-Cinebench R20 בה המעבד קיבל ניקוד של 4171.
לשם בדיקת כרטיס ה-GeForce RTX 2080 Super Max-Q הורצו תוכנות ה-3DMark עם מבחן Time Spy בה הנייד קיבל ניקוד של 9235 ומבחן Superposition בו הנייד קיבל ניקוד של 16872 ב-1080p Medium ו-7430 ב-4K.
צמדי כונני ה-SSD ברייד 0 הצליחו להגיע מהירות קריאה של עד 3.31GB/s וכתיבה של עד 3.18GB/s בתוכנת ה-ATTO כשב-AS SSD הכונן מקבל ציון כללי של 3859 נקודות עם מהירות קריאה של 2.8GB/s וכתיבה של 1.57GB/s.
ה-Zephyrus Duo 15 מגיע עם מפרט טכני מרשים במיוחד שמצליח לעמוד בכל משימה, החל משימוש לעבודות עריכה כבדות הזקוקות לכוח עיבוד רב בזכות מעבד ה-Core i9-10980HK ועד משחקים שינצלו כרטיס ה-GeForce RTX 2080 Super Max-Q. בעוד שבמקרה של הנייד שנבדק הוא הגיע עם מסך 4K ב-60Hz המיועד יותר לעורכי וידאו מאשר שחקני מחשב, הנייד קיים גם בגרסת Full HD עם תדר רענון של 300Hz.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ASUS ROG Zephyrus Duo 15
בדומה ל-ZenBook Pro Duo שהספקנו לסקור בעבר, ה-ROG Zephyrus Duo 15 של ASUS רחוק מלהיות נייד שגרתי בשל השימוש ב-2 מסכים המעניקים חווית שימוש ייחודית, אך כזו שדורשת גם הסתגלות לעומת נייד סטנדרטי. המסך המשני מעניק שטח עבודה נוסף ושימושי במיוחד הודות לציר החדש שנוסף אליו וגם לאור המבנה הלא שגרתי של המקלדת ומשטח העכבר.
עם מפרט טכני שלא מתפשר בשום פריט חומרה, ה-Duo 15 מספק עוצמה חסרת פשרות בעבור מחשב נייד בגודל שלו. הגרסה שנבדקה מיועדת יותר ליוצרי תוכן בזכות מסך ה-4K, זה עדיין מספק חווית משחק איכותית למרות שבעבור שחקני מחשב מומלץ לבחור בגרסת הנייד המגיעה עם מסך Full HD ב-300Hz. הנייד עצמו מגיע במבנה סולידי ועמיד בזכות גוף המתכת שלו, כאשר יחסית למפרט שלו משקל של 2.4 ק”ג יכול להיחשב כסביר, אך עדיין לא נוח לנשיאה ממקום למקום על בסיס קבוע.
נייד ה-ASUS ROG Zephyrus Duo 15 זמין למכירה במחיר של החל מ-14,999 ש”ח (תלוי מפרט). הגרסה שנבדקה בסקירה (דגם GX550LXS) מגיעה במחיר של לא פחות מ-19,999.
מה אהבנו?
- מבנה מתכת איכותי במיוחד.
- מפרט עוצמתי מאוד.
- מסך 4K ראשי עם עם איכות תמונה גבוהה.
- מסך 14 אינץ’ משני תומך במגע שמגיע בזווית.
- שקט בשימוש שוטף רגיל.
- רמקולים חזקים.
- מקלדת עם תאורת RGB לכל מקש נפרד.
- קיים בגרסת מסך 300Hz.
ומה לא?
- מחיר.
- כבד.
- מבנה לא שגרתי.
- רועש במצב טורבו.
- מסך עם תדר רענון 60Hz.
- זמן סוללה נמוך יחסית.
- מיקום חיבור מטען לא נוח.
- חיבור Thunderbolt בודד.
- ללא מצלמת רשת.
- מחיר, כי בשביל 20 אלף צריך להזכיר את זה שוב.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.