גאדג’טי מסקר: SanDisk Extreme PRO Portable SSD V2 – כונן SSD חיצוני למשתמשים בדרכים

כונן SanDisk Extreme Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בתחילת 2020 סקרנו את כונן ה-SanDisk Extreme Pro Portable SSD החיצוני של חברת סנדיסק (SanDisk), וכעת, שנה אחרי, אנו בודקים את כונן ה-SanDisk Extreme PRO Portable SSD V2, הגרסה החדשה והמשודרגת, המציעה מהירות העברת נתונים גבוהה יותר של עד 2000MB/s.

כמו שהשם רומז, כונן ה-Extreme PRO Portable SSD V2 החדש שהוכרז לקראת סוף 2020, מגיע כדגם המשודרג של כונן ה-SanDisk Extreme Pro Portable SSD אותו סקרנו בעבר. ווסטרן דיגיטל (Western Digital), בעלת מותג סנדיסק, ציידה את הכונן החדש בחיבור USB 3.2 gen 2×2 מהיר במיוחד, בדומה לכונן ה-WD_BLACK P50 Game Drive SSD אותו סקרנו לאחרונה.

בדומה לכונן ה-Extreme Pro המקורי, גרסת ה-V2 החדשה מיועד בעיקר ליוצרי תוכן ומשתמשים בדרכים הזקוקים לכונן קטן, מהיר ועמיד במיוחד, כאשר הדגם החדש מגיע עם עמידות למים ואבק בתקן IP55 ועמידות לנפילות מגובה של 2 מטר. החברה אף שילבה בכונן מנגנון הצפנה מובנה של 256 ביט AES להגנה על המידע באמצעות תוכנה מצורפת.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

כונן SanDisk Extreme Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – SanDisk Extreme PRO V2

כונן ה-SanDisk Extreme PRO V2 החדש של ווסטרן דיגיטל משתמש במנטרה הידועה, "אם זה עובד, אל תיגע בזה", ואם לא הייתי יודע כי מדובר על הדגם החדש של ה-SanDisk Extreme Pro, לא הייתי יכול להבדיל בין הדגם הקודם לחדש. שני הדגמים מגיעים עם אותו גוף אלומיניום כתום, עם כיסוי פלסטיק/סיליקון לעמידות מוגברת כנגד נפילות, מים ואבק בגודל של 10.2×57.3×110.3 מ"מ ובמשקל של 85 גרם.

מבט מקרוב מראה לנו את אותו חור משולש בצידו העליון של ה-Extreme Pro המיועד לחיבור שאקל לנשיאה קלה, עם טקסטורה בעלת חורים קטנים עליה לוגו SanDisk כסוף. ההבדל הויזואלי היחיד מלבד שם הדגם המופיע בקטן על גב הסיליקון האחורי הוא הלוגו הנוסף של SanDisk שנוסף בדגם החדש. בחלק התחתון ניתן למצוא את חיבור ה-USB-C בתקן ה-USB 3.2 Gen 2×2 המשודרג, כאשר בדומה לדגם הקודם לא ניתן למצוא נורת LED המעידה על פעילות הכונן.

מבחני ביצועים – SanDisk Extreme PRO V2

אחרי מבט על כונן ה-SanDisk Extreme PRO החדש, הגיע הזמן לבחון את הביצועים שלו, כאשר הוא נבדק על נייד DELL XPS 17 9700 מבוסס מעבד Comet Lake H המגיע עם חיבור Thunderbolt 3 תואם USB 3.2 Gen 2. כאן גם מתגלה אחת המגבלות של כונן ה-Extreme PRO V2, חיבור ה-USB 3.2 gen 2×2 המהיר בו הוא משתמש אינו נפוץ במיוחד נכון להיום, ולכן לא ניתן לבדוק את מלוא המהירות של הכונן במועד זה.

שימוש בתוכנת ה-CrystalDiskInfo מגלה כי ווסטרן דיגיטל החליפה את כונן ה-WD_BLACK SN750E, אותו ניתן היה למצוא בדגם הקודם ואף בכונן ה-WD_BLACK P50 שנבדק לאחרונה. כונן ה-SN730E בדגם החדש מגיע כגרסה משופרת ל-SN750E, עם ביצועים טובים יותר של 2,100MB/s בכתיבה ו-3,150MB/s בקריאה רציפה, לעומת 3,100/1,600MB/s בכונן ה-SN750E, בעיקר בזכות שינוי זיכרון ה-NAND מ-64 ל-96 שכבות. מלבד זאת, ובדומה לכונן ה-P50, דגם ה-Extreme Pro V2 משתמש בבקר ה-ASMedia ASM2364, המאפשר לכונן להגיע למהירות של 2000MB/s בקריאה וכתיבה רצופה, לפי היצרן.

פרטי כונן ה-SanDisk Extreme Pro ב-CrystalDiskInfo

מאחר ולא ניתן היה למצוא מחשב זמין עם חיבור USB 3.2 Gen 2×2, המהירות התיאורטית הוגבלה ל-10Gbps, במקום 20Gbps, חיבור מהיר דיו אך פחות מהיר מהיכולת התיאורטית של הכונן עצמו. בבדיקה של ה-Extreme PRO v2 במבחן ה-CrystalDiskMark הכונן הצליח להציג מהירות של 1017.3MB/s בכתיבה הרציפה ו-1044.03MB/s בקריאה הרציפה, ניקוד של 982 נקודות בבדיקת ה-AS SSD עם וקריאה וכתיבה של עד 965.58MB/s ועד 928.68MB/s, ולבסוף – מהירות קריאה וכתיבה של עד 996.23MB/s ו-952.56MB/s בתוכנת ה-ATTO.

החלק האחרון עליו נעבור בקצרה קשור פחות לביצועים ויותר להגנה של הכונן על המידע. כפי שהזכרתי, ה-SanDisk Extreme PRO V2 מגיע עם הצפנת AES 256-bit מובנית אותה ניתן להפעיל באמצעות תוכנת ה-SandDisk Security המצורפת לכונן, כאשר לאחר ההגדרה הכונן יוצפן והמידע עליו יהפוך למוגן גם במידה שמשתמשים זרים יצליחו להשיג את הכונן פיזית.

השורה התחתונה – SanDisk Extreme PRO V2

חברת ווסטרן דיגיטל לקחה מוצר טוב והפכה אותו לטוב יותר. ה-SanDisk Extreme Pro V2 מצליח לשפר את ביצועי הדור הקודם מכ~1000MB/s לכ~2000MB/s עם חיבור ה-USB 3.2 Gen 2×2, כאשר החיסרון היחיד הוא הנדירות היחסית של החיבור החדש, המגבילה את המהירות המקסימלית בשימוש עם חיבור ישן יותר. ניתן להניח כי ככל שיעבור הזמן יצוצו יותר מחשבים עם תמיכה בחיבור החדש, שיאפשרו לנצל את מלוא היכולת של הכונן.

מדובר בשיפור מבורך של החברה עם כונן SSD עדכני יותר, המשתמש ב-NAND בעל שכבות מידע רבות יותר לעומת הגרסה הקודמת, כאשר החברה שומרת על העיצוב הקומפקטי והנוח של הכונן, עם כיסוי סיליקון שמונע מהכונן לזוז על שולחן העבודה ומעניק לו את העמידות הגבוהה למים, אבק ונפילות, מה שהופך אותו לפתרון טוב למשתמשים המוצאים את עצמם הרבה בדרכים.

את כונן ה-SanDisk Extreme PRO Portable SSD V2 החדש ניתן למצוא ב-KSP במחיר של 1079 ש"ח לגרסת ה-1TB אותה בדקנו וב-1695 ש"ח לגרסת ה-2TB של הכונן.

מה אהבנו? 

  • מהירות העברת נתונים גבוהה.
  • גודל פיזי קטן יחד עם משקל נמוך.
  • עמידות במים, אבק ונפילות.
  • הצפנת AES 256-bit.
  • חיבור USB 3.2 Gen 2×2.

ומה לא?

  • אין נורית לד לציון פעילות.
  • אין כיסוי לחיבור ה-USB.
  • חיבור ה-USB 3.2 Gen 2×2 לא נפוץ מספיק.
  • מחיר גבוה.

*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים