הוכרזה: iOS 15 – מערכת ההפעלה עם החידושים הבאים לאייפון שלכם

iOS 15 (תמונה: Apple) iOS 15 (תמונה: Apple)

כמעט שנה חלפה מאז אפל הציגה לנו את מערכת ההפעלה iOS 14, מה שאומר שהגיע הזמן להגיד שלום למערכת ההפעלה הבאה מבית אפל תחת השם iOS 15. מערכת ההפעלה החדשה שמה לה כדגש מרכזי ללמוד ממגפת הקורונה, ובכך להפוך את התקשורת האישית דרך האייפון לטובה יותר מאי פעם. כתוצאה מכך, אפליקציית שיחות הוידאו FaceTime זכתה למקצה שיפורים רחב, אפליקציית ההודעות מיד אחריה ופיצ'רים חדשים כדוגמת Focus, Photos Memories וחידושים לארנק הגיעו גם הם.

FaceTime

אפליקציית שיחות הוידאו הפופולרית של אפל זוכה השנה למגוון שיפורים רחב, החל מהדרך בה אנחנו שומעים אחד את השני ועד הדרך בה אנחנו רואים אחרים בשיחה. הפיצ'ר הראשון אותו הכירה לנו החברה מגיע בגזרת האודיו, כך שבזמן שיחה עם מספר אנשים תוכלו לשמוע אותם במרחב היקפי באמצעות התמיכה החדשה ב-Spatial Audio אשר יגרום לכך שבמידה ואדם ספציפי מוצג בצד ימין של המסך, משם גם נשמע את קולו.

עוד בגזרה, אפל מכירה לנו זוג מצבים חדשים המזכירים את מצבי סינון הרעשים באוזניות ה-AirPods Pro, אך כאן הם זוכים לשמות Voice Isolation ו-Wide Spectrum. בהפעלת מצב Voice Isolation האפליקציה תדע לסנן רעשי רקע ולהתמקד בקול שלנו, בעוד שבמצב Wide Spectrum האפליקציה תעצים כל סאונד בוידאו כך שגם רעשי הרקע יישמעו באופן ברור וחד.

במעבר לחלקת הוידאו, כאן אפל מציגה את תצוגת ה-Grid View אשר מציעה פריסה של כל המשתתפים בשיחה בתצוגת רשת, כשהריבוע של האדם שמדבר יודגש ויסומן. בנוסף לכך, אנחנו זוכים לקבל תכונה חדשה לגמרי הנקראת SharePlay, ובאמצעות האפשרות הזו נוכל לשמוע מוזיקה, לראות סרטים או לשתף את המסך של האייפון שלנו בשיחת ועידה עם חברים.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

דרך SharePlay נוכל להשמיע שירים באיכות גבוהה לכל המשתתפים בשיחת ה-FaceTime, זאת בנוסף לאפשרויות הדומות שלעיל כמו צפייה בסדרות וסרטים יחד ושיתוף מסך האייפון עצמו. על מנת להימנע מחלוקה של מסך האייפון לתצוגה קטנה של האנשים בשיחה ותצוגה גדולה של הסרט, ניתן להעביר את הסרט אל מערכת ה-Apple TV ולהשאיר את מסך האייפון כולו לחברים בשיחה. במידה ואתם מפתחים, אפל משתפת את ה-API של הפיצ'ר החדש כך שתוכלו להטמיע את האפליקציות שלכם לתמיכה בתכונה העדכנית.

אפשרות נוספת אותה החברה מצרפת לאפליקציה היא מצב פורטרייט, כך שהרקע שמאחוריכם יטושטש באופן אוטומטי וישאיר רק אתכם בפוקוס. בדומה לאפליקציית Zoom, ניתן כעת גם לתזמן שיחות FaceTime לעתיד ולשתף את הלינק עם חברים, בהודעות או היכן שתרצו. אם זה לא מספיק, גם אנשים שאינם בעלי אייפון יכולים להצטרף לשיחה, כשבלחיצה על הלינק הוידאו ייפתח עבורם באמצעות הדפדפן והשיחה תמשיך להיות מוצפנת מקצה לקצה.

iOS 15 (תמונה: Apple)
iOS 15 (תמונה: Apple)

Messages

בחלקת ההודעות נראה גם כן לא מעט חידושים, כשהרענון הראשון אותו פגשנו מתבטא במבחר עיצובים חדשים לשליחת תמונות ב-iMessage, כך שבעת שליחתן התמונות יופיעו בתור ערימה, קולאז' ועוד. פיצ'ר חדש אותו אפל מטמיעה באפליקציה ומתפרס מעבר לה זוכה לשם "Shared With You", כך שכל תמונה, פלייליסט, פודקאסט, כתבות ולינקים יחכו לכם בתוך קטגוריה חדשה בשם שלעיל בתוך האפליקציה התואמת.

לדוגמה, במידה וקיבלתם פלייליסט מחבר אך אין לכם זמן לעבור עליו כרגע, תוכלו למצוא אותו מאוחר יותר בתוך אפליקציית Apple Music תחת קטגוריית Shared with you. באופן זהה, תמונות ששותפו איתכם ייכנסו באופן חכם לגלריה תחת קטגוריה בשם זהה, אך מה שהופך את הנושא לחכם הוא הסינון האוטומטי כך שהגלריה שלכם לא תתמלא בתמונות שאינכם צריכים אלא רק בתמונות המציגות אתכם או דברים חשובים. רוצים לשמור הודעה לאחר כך? כעת ניתן גם לנעוץ הודעות חשובות באפליקציה.

Focus

זירה חדשה אליה אפל נכנסת מגיעה בצורת פיצ'ר ה-Focus השנה, וזה עתיד להיכנס לחיינו ולעזור לנו להתמקד בדברים החשובים שבאותה עת. הפיצ'ר החדש מתחיל מעבר לו, ותחתיו נמצא גם סידור חדש לכל ההתראות באמצעות מרחב מעודכן הנקרא Notification Summary. האיזור החדש יסכם לנו את כל ההתראות לאיזור אחד, שם נוכל לראות את כל ההתראות כשהן מסודרות לפי חשיבות. במידה ומדובר בהתראות מאנשים כמו הודעות, הן לא ייכנסו לסיכום כדי שלא נפספס אותן.

iOS 15 (תמונה: Apple)
iOS 15 (תמונה: Apple)

בחזרה לפיצ'ר עצמו, רעיון הפוקוס מתבטא במספר פרופילים הניתנים להגדרה אישית, כשאחד מהם הוא מצב "נא לא להפריע", ובמידה והפעלנו אותו, כל מי שירצה לשלוח לנו הודעה ב-iMessage יראה שאנחנו עסוקים כרגע. תצוגת ברירת המחדל תאפשר לנו לבחור מבין פרופילים כמו עבודה, אישי ועוד, כשלכל פרופיל ניתן ליצור מאפיינים בלעדיים שיופעלו רק בכניסה אליו.

לדוגמה, במידה ובחרנו במצב עבודה, נוכל לבחור אילו אפליקציות יכולות לשלוח לנו התראות במצב הזה, איך ייראה מסך הבית שלנו ולהימנע משימוש באפליקציות שאינן קשורות לעבודה. באופן דומה, במעבר לפרופיל אישי נוכל לבחור לקבל התראות רק מאנשים ולא מאפליקציות, כך שכן נקבל התראות על הודעות חדשות אך לא התראות ממשחקים וחדשות ספורט. על מנת לחסוך יצירה של פרופילים בכל מכשיר, כל פרופיל שתקימו יסתנכרן אוטומטית עם שאר מכשירי אפל ברשותכם.

iOS 15 (תמונה: Apple)
iOS 15 (תמונה: Apple)

תמונות ו-Spotlight

אפליקציית הגלריה זוכה גם היא ללא מעט שיפורים, כשהראשון מביניהם נקרא Live Text. תכונת הטקסט החי מעבדת את התמונות שלנו ומזהה טקסט באופן אוטומטי. לאחר זיהוי של טקסט בתמונה נוכל פשוט לסמן אותו כמו כל טקסט אחר באייפון, להעתיק אותו היישר מהתמונה ולהדביק בכל מקום אחר. האפשרות החדשה עובדת על צילומי מסך, תמונות שתצלמו ממש עכשיו, תמונות שקיבלתם מחברים, תמונות ברשת ועוד. רוצים להעביר את כל הטקסט מהלוח המחיק אל הטלפון? צלמו את הלוח, העתיקו את הטקסט שתרצו והדביקו באייפון.

iOS 15 (תמונה: Apple)
iOS 15 (תמונה: Apple)

התכונה הבאה אשר מגיעה ל-iOS 15 נקראת Visual Look Up, או בשפת אנדרואיד, Google Lens. מדובר בפיצ'ר המאפשר לכם לקבל מידע מורחב על חיות, איזורים, יצירות אומנות ועוד. לדוגמה, במידה ותצלמו כלב מסוג אקיטה אמריקאי, תוכלו ללחוץ עליו בתמונה והתכונה החדשה תדע לזהות את הגזע ולהציג לכם פרטים אודותיו. בצורת עבודה דומה, תוכלו לצלם יצירת אמנות, ללחות עליה ולקבל מגוון פרטים כמו היוצר, הסיפור שלה ועוד.

את זוג הפיצ'רים הללו אפל לוקחת ומטמיעה אל תוך חלקת ה-Spotlight החדשה (העמוד בו ניתן לראות את הווידג'טים ולחפש דברים), בה נוכל לקבל כעת הרבה יותר מידע מקודם לכן. בעדכון החדש נמצא עיצוב נגיש יותר המעניק אפשרויות רבות לביצוע בלחיצה אחת, כך שבמידה ותחפשו שם של איש קשר, לא תקבלו רק אפשרות להתקשר אליו, אלא תראו את כל התמונות שלכם איתו, המידע עליו, האירועים הקשורים אליו ומגוון פעולות מהירות.

בחזרה לעדכון הגלריה, כאן אפל מטמיעה פיצ'ר אותו ראינו גם כן באנדרואיד ולו החברה קוראת Photos Memories. התכונה החדשה תדע לקחת תמונות שלנו וליצור מהן סרטון ייעודי המקבץ את כולן ומצמיד אליהן שיר בהתאמה אישית משירות Apple Music. לעומת אנדרואיד, כאן מדובר בתהליך עמוק יותר, זאת בעקבות העובדה שכל תמונה מעובדת בנפרד ועוברת שינוי של ניגודיות וצבעים בהתאם לשיר ולאווירה.

באמצעות פיצ'ר הנקרא Memory Mixes, תוכלו לעצור, לערוך ולשנות את השיר שברקע וכל הסרטון שנוצר ישתנה בהתאם. עקב כך, במידה ותחליפו את שיר שמח שהגיע עם הסרטון שנוצר אוטומטית בשיר עצוב, כל הסגנון של התמונות בסרטון ישתנה בהתאם, החל מהצבעים ועד לקצב ולעיצוב התמונות. ראיתם תמונה ספציפית יפה בתוך המיקס? תוכלו ללחוץ עליה והמיקס יעצור במטרה להחזיר אתכם לאותו רגע בדיוק.

ארנק

במידה ואתם מרגישים שאף אחד מהעדכונים שלעיל עדיין לא נגע בכם, זה כי עדיין לא הגענו לסוף. העדכון הראשון בגזרה הזו מגיע כעדכון לאפליקציית הארנק של החברה (Apple Wallet), כך שהאפליקציה כוללת בעדכון החדש גישה ליותר מפתחות (Keys) מלפני כן. מכוניות חדשות של BMW יגיעו בהמשך עם שבב UWB (ר"ת Ultra-Wide Band), כך שתוכלו לפתוח אותן באמצעות האייפון בלבד.

עם השקת שירות ה-Apple Pay בישראל, לא מעט מאיתנו גילו כי זה מעט מבאס שלא ניתן להכניס לשם כל כרטיס אפשרי כמו הרב-קו, תעודת הזהות או רישיון הנהיגה. ובכן, לא עוד. את הרב-קו ניתן יהיה להכניס עם תמיכת השירות הקיים "נסיעת אקספרס" בישראל בעתיד (בשלב זה אין צפי), ואת תעודת הזהות ורישיון הנהיגה אפל מכניסה כעת לאפליקציה במספר מדינות נבחרות בארצות הברית. את הת.ז ורישיון הנהיגה ניתן יהיה להוסיף בקלות לאפליקציה באמצעות סריקתם, אך כפי שנאמר לעיל, הזמינות כרגע מוגבלת רק למשתמשים במדינות נבחרות.

רוצים להוסיף כל כרטיס אפשרי לאפליקציה? ובכן, גם את זה תוכלו לעשות במלונות ובבתי עסק נבחרים. במידה ובית העסק בו אתם עובדים תומך בשירות (כרגע לא בישראל), תוכלו להוסיף את כרטיס העובד אל האפליקציה ולהיכנס למקום העבודה בלעדיו. באופן דומה, במידה ובית המלון בו אתם שוהים תומך בשירות, תוכלו להכניס את הכרטיס לחדר לאפליקציה ולהיכנס לחדר באמצעות האייפון.

מזג האוויר ומפות

אפליקציית מזג האוויר זכתה גם היא לשינוי, כך שבאפליקציה החדשה תוכלו למצוא ממשק בעיצוב חדש לגמרי אשר כולל בתוכו פלטת צבעים מעודכנת, עיצוב המשתנה בהתאם למזג האוויר, אנימציות חדשות ומפות מזג אוויר מלאות ברזולוציה גבוהה. לאחר העדכון האפליקציה תציג את כיוון השמש בצורה מדויקת יותר, כשאפל שמה לעצמה למטרה להפוך את שלל הפרטים המוצגים למובנים ונגישים יותר באמצעות הממשק המעודכן.

שירות המפות המעודכן של החברה מתרחב השנה לספרד, פורטוגל, איטליה ואוסטרליה, כך שהמדינות הללו ייהנו מהשירות המשודרג בנוסף לעדכונים אותם הכרנו באירוע. העדכונים המדוברים כוללים גלובוס אינטראקטיבי המזכיר את השירות אותו גוגל מציעה באפליקציית Google Earth, כך שתוכלו לטייל מסביב לעולם בקלות ובמהירות רבה היישר מהאפליקציה.

האפליקציה מקבלת גם צבעים חדשים למקומות, מצב לילה אשר מתחשב בתאורה של מקומות חשובים במדינה ומבנים תלת-ממדיים חדשים אשר עוצבו במיוחד לאפליקציה על מנת להמחיש בצורה טובה יותר את הסובב אותנו. בנוסף, אפל צירפה לכל איזור פרטים הרבה יותר רחבים מלפני כן, כשבמצב נהיגה נוכל לראות כעת היכן יש רמזורים, מעברי חצייה, נתיבים רגילים, נתיבי תחבורה ציבורית וכבישים בתלת-ממד על מנת להבחין בנתיב בו אנחנו אמורים להיות במידה והכבישים עולים אחד על השני. את העדכון הזה אפל תשיק במדינות הנבחרות למערכת ה-CarPlay בהמשך השנה.

AirPods

מערכת ההפעלה החדשה מתרחבת מעבר לאייפון שלנו, והשנה נוגעת גם באוזניות ה-AirPods Pro. מצב חדש מתווסף לאוזניות הפופולריות של החברה, וזה עונה לשם Conversation Boost. המצב הרענן מאפשר לאנשים בעלי קושי בשמיעה להגביר את קולו של מי שמדבר מולם, כך שהאוזניה תתמקד בקולו של האדם המדבר ותשמיע אותו למשתמש בווליום חזק יותר.

במידה ואתם רחוקים מהאייפון, סירי (Siri) תוכל כעת להקריא לכם באוזניה מגוון התראות, רשימת קניות שיצרתם ועוד. איבדתם את האוזניות? כעת תוכלו למצוא אותן באופן דומה למציאת אייר טאג (AirTag) ובאמצעות ממשק אשר ייקח אתכם אל האוזניות. לאחר העדכון, האוזניות יפעלו בדומה לאיירטאג בכך שהן ישתמשו בכל אייפון, מקבוק או אייפד על מנת להעביר מידע על מיקומן המדויק לבעליהן. על מנת שלא תשאירו אותן מאחור מלכתחילה, האוזניות ידעו לזהות מתי האייפון התרחק מהן ולשלוח התראה על כך.

זמינות

את מערכת ההפעלה iOS 15 אפל משיקה כבר היום בגרסת מפתחים, כשגרסת בטא ציבורית ומעט יציבה יותר תיפתח לקהל החל מהחודש הבא.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים