הכירו את ה-ISOCELL JN1 – חיישן צילום קטנטן ברזולוציית 50 מגה פיקסל

ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג) ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג)

סמסונג היא שחקנית ראשית בתחום חיישני הצילום מזה כבר שנים לצידה של סוני (Sony), כשהיא דוחפת כל טכנולוגיה מתוצרתה קדימה על מנת להציע פתרונות חדשים בשוק. החיישן האחרון מתוצרתה הינו הקטן ביותר בשוק להגיע עם רזולוציה גבוהה כזו, וזה מיועד לשחק תפקיד ראשי בסמארטפונים המיועדים לשוק הביניים או תפקיד משני בסמארטפונים המיועדים לשוק הגבוה.

כיצד סמסונג יצרה לעצמה חיישן שיכול להימכר גם ליצרניות המשווקות מכשירי דגל וגם ליצרניות המשווקות מכשירי ביניים? בעיקר דרך התקדמות על הקטנת גודלו של החיישן לטובת הטמעתו בכל איזור. את ה-ISOCELL JN1 יצרניות יכולות להטמיע גם כחיישן ראשי, גם כחיישן לצילום בזווית רחבה, גם כחיישן לצילום בזום אופטי וגם כמצלמת סלפי. גודלו של החיישן מסתכם ב-1/2.76 אינץ', כשהוא מותאם גם לעבודה עם כל חלק המיועד לחיישן בגודל 1/2.8 אינץ'.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

על פי סמסונג, גודל חיישן של 1/2.8 אינץ' הינו פופולרי במיוחד כיום, כך שבמהלך להפיכת החיישן החדש לכזה המותאם לעבודה עם הגודל הזה, סמסונג מתירה להמון יצרניות לשלב את החיישן החדש במכשיריהן. לדוגמה, מכשיר ה-Galaxy S21 Ultra משתמש כיום בחיישן בגודל המוזכר כמצלמת סלפי ברזולוציית 40 מגה פיקסל, מה שמעיד כי ייתכן ואנחנו מקבלים כאן רמז על כך שמצלמת הסלפי במכשיר ה-Galaxy S22 Ultra תגיע ברזולוציית 50 מגה פיקסל עם החיישן המדובר.

ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג)
ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג)

מפרטו הטכני של החיישן משלב לא מעט טכנולוגיות חדשות, כשבראשן עומדת טכנולוגיית ISOCELL 2.0 מבית סמסונג אשר משפרת את קליטת האור ב-16 אחוזים לעומת הטכנולוגיה הקודמת, זאת תוך שימוש בטכנולוגיית TetraPixel על מנת לשלב ארבעה פיקסלים בגודל טבעי של 0.64 מיקרו-מטר לפיקסל בודד בגודל של 1.28 מיקרו-מטר. באמצעות השיטה הזו, סמסונג יכולה להפיק תמונות טובות גם בתנאי תאורה טובים וגם בתנאי תאורה קשים, לפחות על הנייר.

יחד עם הטכנולוגיות הללו, סמסונג משתמשת גם ב-Smart-ISO, טכנולוגיה המצלמת זוג תמונות בו-זמנית כשאחת מהן מצולמת עם רמת רעש דיגיטלי נמוכה והשנייה עם רמת רעש דיגיטלי גבוהה. לאחר הצילום, הטכנולוגיה יודעת לשלב את זוג התמונות וליצור תמונה אחת אשר מוארת באופן מאוזן גם בחלקיה החשוכים וגם בחלקיה המוארים.

בגזרת הפוקוס, עם טכנולוגיית ה-Super PD סמסונג השתמשה בזוג פיקסלים הממוקמים אחד ליד השני על מנת לזהות שינוי בפאזה בכל 1 מתוך 32 פיקסלים, כשכעת החברה עובדת לטכנולוגיית ה-Double Super PD המשתמשת בכל 1 מתוך 16 פיקסלים לזיהוי שינוי בפאזה. עקב כך, החברה מאפשרת לנו ביצועי פוקוס מהירים באותה המידה גם במצבים בהם יש 60 אחוזים פחות אור באיזור בו אנחנו מצלמים.

ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג)
ISOCELL JN1 (תמונה: סמסונג)

דרך שימוש בחיישן קטן במיוחד, יצרניות אשר ישתמשו בחיישן החדש ייהנו מהאפשרות להנמיך את גודל הבליטה בגב המכשיר, ובכך ליצור מצלמות המוטמעות בגב ולא בולטות החוצה (בהתאם לעובי המכשיר). בחזרה לנייר, באמצעות החיישן המדובר סמסונג מתירה גישה להסרטה ברזולוציית 4K עד לקצב של 60 פריימים לשנייה, כשבמידה ונצטרך יותר פריימים, נוכל לעבור לרזולוציית Full HD בקצב של 240 פריימים לשנייה.

התהייה הראשית אשר עולה מן הבחירה של סמסונג לדחוס כמות שכזו של פיקסלים אל חיישן כל כך קטן מתבטאת בגזרת איכות התמונה הסופית, כשאנחנו מאמינים כי בתנאי תאורה טובים החיישן יפיק תמונות מפורטות באמצעות כמות הפיקסלים הגבוהה, אך בתנאי תאורה קשים נצטרך להמתין ולראות כיצד החיישן יפעל בשטח. על פי סמסונג, היא מודעת לתהייה הזו ועל מנת לכפר עליה היא השתמשה בשלל הטכנולוגיות המוזכרות לעיל במטרה למנוע ריבוי רעש דיגיטלי, זאת בשעה שהיא מרחיבה את הטווח הדינמי והופכת את הפוקוס לזמין יותר גם בתנאי תאורה קשים.

זמינות

את ה-ISOCELL JN1 סמסונג תציג במכשירים כבר בחצי השנה של השנה הנוכחית, ובהתחשב בעובדה שלפני 10 ימים נכנסו אל האיזור הזה, אנחנו צפויים לראות את החיישן החדש בסמארטפונים ממש בכל רגע.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים