סקירה: 72 שעות עם ה-Galaxy Z Flip 3

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

אי שם בעבר הרחוק היו אלו מכשירי ה-Galaxy Note של סמסונג שנתפסו כמו עוף מוזר. הם היו גדולים מאוד, הגיעו עם עט סטיילוס וכיוונו בעיקר למשתמשים שההגדרה שלהם הייתה “אנשי עסקים” – כאלה שבאמת היו צריכים את הפונקציות של עבודה בדרכים עם הטלפון, או שסתם אהבו להגיד – הנה יש לי משהו שונה, תראו אותי. סדרת ה-Galaxy Note הפכה לימים לחלוצה, מובילת דרך בכיוון למסכים גדולים יותר בטלפונים והיום אין חברה שגודל מסך סביר עבורה עולה על 6 אינץ’.

המכשירים המתקפלים הם הניסיון הבא של סמסונג בשינוי מגמה בשוק הטלפונים. היא הייתה בין הראשונות להשיק מכשיר כזה, ועשתה זאת עם שני דגמים נפרדים, אבל לא מדובר בגחמה, אלא בתכנית שנבנתה לאורך שנים רבות, כזו עליה שמענו לא מעט דרך הדלפות וטיזרים לאורך העשור האחרון עם הצגתם של מסכים מתקפלים, סוללות שפורקו לחלקים ומבנה פנימי של טלפונים שנועד להביא אותנו למקום בו החברות יכולות להיות יצירתיות יותר עם הצורה של הטלפונים שהן מוכרות לנו.

>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי

ה-Galaxy Z Flip 3 הוא הדור החדש ביותר של המתקפלים, הוא גם הזול יותר בין השניים הזמינים ומשלב בין החוויה של מכשיר קומפקטי שיכול להיכנס לכיס ובין מכשיר דגל עם מסך ענק (6.7 אינץ’) שיענה על כל הדרישות האחרות. לאחר ההכרזה הרשמית מוקדם יותר החודש, המכשיר הגיע לשולחן של גאדג’טי ובדקנו מה בדיוק מעניין פה, והאם יש סיבה טובה לרכוש מכשיר מתקפל בשנת 2021.

Galaxy Z Flip 3 – המסך שמפתיע לטובה

אחד המקומות בו זכה הפליפ 3 לשדרוג על פני הדור הקודם הוא המסך החיצוני, המשמש לצפייה בנתונים מהמכשיר כאשר הוא במצב סגור. סמסונג הגדילה את המסך באופן משמעותי וגודלו עומד כעת על כ-1.9 אינץ’, גדול מספיק כדי לראות היטב את הוידג’טים השונים המוצגים עליו, גדול מספיק כדי לקרוא הודעות שקיבלתם בוואטסאפ, בטלגרם או במייל וגדול מספיק כדי לקבל הצצה טובה למדי לצילומי סלפי, גם בלי לפתוח את המכשיר במלואו.

על גבי המסך הקטן הזה אפשר למצוא כמה וידג’טים בסיסיים כמו שעה, תאריך, מזג אוויר, מוסיקה (תומך גם בספוטיפיי), רשמקול, לוח שנה, טיימר וגישה ל-Samsung Health, כשמעבר בין האפשרויות הללו מתבצע בהחלקה של האצבע מימין לשמאל ולהיפך. בנוסף, קיים גם מסך בו מוצגות ההתראות, שם אפשר לראות הודעות מאפליקציות שונות במכשיר, ואף לבחור למחוק אותן מלוח ההתראות או לבצע מענה בלחיצת כפתור, כאשר המענה בפועל יתאפשר רק בפתיחת המסך הגדול. חיסרון קל שמצאתי בקריאת הודעות על גבי המסך החיצוני של ה-Flip 3 הוא בגלילה רבה שנדרשת בהודעות ארוכות על המסך, אבל בזו האשמתי בעיקר את מי ששלחו לי הודעות כה ארוכות – פשוט תקצרו.

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)
Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

דבר נוסף שמעט הטריד אותי נוגע לכמות הוידג’טים הזמינים עבור המסך המשני. בסמסונג נותנים לבחור אילו וידג’טים יוצגו על המסך הזה, אך לא תמצאו שם וידג’טים של אפליקציות צד-שלישי. ייתכן כי בהמשך החברה תוסיף גם כאלה, אך לאחר זמן כה ארוך בו וידג’טים זמינים על גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד, נשאלת השאלה מדוע שלא ניתן יהיה להציג אותם גם על גבי המסך החיצוני, כשדרישה מתבקשת אחת היא של העוזרת הקולית של גוגל, שתחסוך המון אם רק תהיה זמינה למענה על שאלות גם בלי לפתוח את המכשיר במלואו.

את אפליקציית המצלמה ניתן להפעיל במהירות בלחיצה כפולה על כפתור ההפעלה \ כיבוי של המכשיר כאשר הוא במצב סגור, ובסמסונג הגדילו לעשות ואיפשרו מעבר מהיר בין שתי המצלמות, כך שתוכלו לצלם תמונת סלפי בזווית רגילה או בזווית רחבה דרך מערך הצילום הראשי גם בלי לפתוח את ה-Galaxy Z Flip 3 במלואו, אם כי התמונות האלה יהיו מיועדות בעיקר לאיסנטגרם, שכן הן כולן מוצגות בפורמט ריבועי, הגדרה שלא ניתן לשנות, לפחות לא כרגע. מעבר בין המצלמות ניתן לבצע במשיכת אצבע מעלה או מטה ואפשרות נוספת היא מעבר בין צילום תמונות להסרטת וידאו, אלו מתבצעים במחוות אצבע מימין לשמאל (או להיפך). הוידאו, כמו התמונות, גם כן מוצג בפורמט הריבועי של אינסטגרם.

איך זה להשתמש במכשיר מתקפל

השאלה הגדולה ביותר כשמסתכלים על מוצר שונה ממה שאנחנו רגילים להשתמש בו זה האם זה נוח. בבסיס עומד הרעיון שמכשיר שמתקפל בתצורת צדפה נוח יותר לאחיזה כשהוא מקופל, גם נוח יותר לאחסון בכיס או בתיק ועם כל התוספים שסמסונג יצרה עבורו, שמנסים להפוך אותו לפריט עיצובי לכל דבר, יש פה גם קריצה לא קטנה לכיוונה של אפל.

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)
Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

למרות שכבר יצא לי להחזיק את דגמי ה-Galaxy Z Flip הקודמים, זוהי הפעם הראשונה שאני גם סוקר מכשיר כזה באופן פעיל, אז החוויה הראשונית כאן משפיעה מאוד. אני בעד סגנון הקיפול של הפליפ 3 וחושב שיש פה ערך גדול – זה נוח מאוד להחזיק אותו ביד כשהוא מקופל, והמידות שלו כשהוא במצב פתוח גם הן טובות – הוא צר ולכן נוח לאחיזה, והמסך החיצוני שמאפשר לצפות במהירות בהודעות ובכמה וידג’טים מוסיף המון, ומצאתי את עצמי פותח את המכשיר הרבה פחות מבעבר. הנאה נוספת מגיעה דרך האפשרות לטעון את המכשיר גם כאשר הוא במצב מקופל ועדיין נוכל לראות את מחוון הטעינה, גם כאשר הטעינה מבוצעת באופן אלחוטי.

הפתיחה עצמה נוחה פחות – זה כמעט בלתי אפשרי לפתוח את המכשיר ביד אחת מאחר והציר בין שני חלקי המכשיר מאוד נוקשה. הוא נבנה כך מסיבה ברורה, ואני לא סבור שעדיף ציר רופף שיאפשר לפתוח ולסגור את המכשיר בקלילות כמו מכשירי הצדפה העתיקים משנות ה-90 וה-2000 המוקדמות, אבל אם אתם רוצים לפתוח את הקיפול – או שתתאמצו מאוד, או שתשתמשו בשתי הידיים. לעומת זאת, סגירה עם יד אחת מתאפשרת, וזה גם די מהנה לסגור את הטלפון במקום לכבות אותו עם כפתור.

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)
Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

בגלל המבנה המתקפל של המכשיר, סמסונג מיקמה את כפתור ההפעלה \ כיבוי במיקום גבוה יותר על המסגרת הימנית, מה שהופך את פעולת ביטול הנעילה למאתגרת יותר. חיישן טביעות האצבע לא ממוקם מתחת לתצוגה, אלא על גבי כפתור ההפעלה במסגרת, ובגלל המיקום הגבוה מצאתי את עצמי נאבק לפתוח את נעילת המכשיר ולבסוף מוותר על הרעיון ועובר לביטול נעילה באמצעות זיהוי פנים. אבהיר שבשני המקרים מדובר בפעולות מדויקות ומהירות מאוד. כפתורי ויסות הווליום ממוקמים במיקום כמעט בלתי אפשרי, קרוב לראש המסגרת.

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)
Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

כשהוא במצב פתוח מדובר במכשיר רגיל לכל דבר, עם מסך ענק, מעט צר, אך כזה שמקבל גם תמיכה בקצב רענון גבוה של 120 הרץ, תוספת משמעותית שתורמת בשימוש השוטף במכשיר וגם במשחקים תומכים. בגלל האפשרות לקפל אותו, בסמסונג בנו לתוך הממשק של מערכת ההפעלה גם תאימות לעבודה במצב חצי פתוח, וכשהמכשיר עומד על השולחן במצב פתוח של 90 מעלות, ניתן לבצע פיצול של התצוגה לביצוע פעולות שונות בחלק העליון של המסך, זה משמש לרוב לתצוגה המקדימה של וידאו או בזמן צילום וכדומה, בעוד החלק התחתון משמש לביצוע פעולות.

הפיצול של התצוגה זמין עבור מגוון לא ענק של אפליקציות, וכך תוכלו לראות באפליקציית יוטיוב הפרדה בין הסרטון לביצוע פעולות עליו (לייק, תגובות ועוד), אך עבור רוב האפליקציות מצב זה אינו זמין, והאפשרות היחידה להפעילו היא דרך הגדרה מיוחדות וניסיונית שנקראת “מעבדות” ומאפשרת לבחור אילו אפליקציות במכשיר יפצלו את המסך לשניים. מצב זה לא אידיאלי מאחר והאפליקציות לא תומכות בו וכל מה שמוצג בחלק התחתון הוא תפריט שמאפשר ויסות ווליום, שינוי הגדרות בהירות ועוד. נקווה שבעתיד תצליח סמסונג לשכנע יותר ויותר מפתחי אפליקציות לבצע תאימות לתצורה הזו, אך כרגע היא עדיין ממש לא מה שהיא יכולה להיות.

החומרה שלו חזקה מאוד ונתמכת על ידי ה-Snapdragon 888, אך בכל הנוגע לחיי הסוללה לא אוכל להעיד בשלב זה, שכן כמו בגרסאות מוקדמות של מכשירים רבים שאנו מקבלים לסקירה, גם כאן נתקלתי בבעיית ריקון הסוללה המהיר, תיקון לה הובטח לי שיגיע לקראת ההשקה הרשמית בישראל בעוד כשבועיים – אז גם אעדכן את הפרטים אודות הסוללה בהתאם. זו לא בעיה שהייתי מייחס לה חשיבות רבה, שכן בכל המקרים הקודמים שנתקלתי בה במכשירים של חברות שונות – עדכון מהאוויר פתר אותה בקלות, והגיע לרוב לפני ההשקה בפועל.

Galaxy Z Flip 3 – המפרט הטכני

במפרט הטכני של הפליפ 3 נמצא מסך ראשי (פנימי) בגודל 6.7 אינץ’, ברזולוציית +Full HD וקצב רענון של 120 הרץ, ומסך משני בגודל 1.9 אינץ’ בצד החיצוני. מתחת למכסה ממוקמת מערכת השבבים Snapdragon 888 של קוואלקום, יחד עם 8 גיגה-בייט של זיכרון, רכיב אחסון בנפח 256 גיגה-בייט וסוללת 3,300mAh הנטענת בהספק מירבי של 15 וואט דרך חיבור USB-C, ומציעה תמיכה גםבטעינה אלחוטית בהספק 10 וואט ובטעינה הפוכה בהספק 4.5 וואט.

הטעינה של המכשיר עם מטען התומך בקצבים שלו לא מהירה במיוחד, ומצאתי כי טעינה מלאה אורכת בין 90-100 דקות בממוצע. טעינה אלחוטית גם היא מתאפשרת עם מטען תומך, אך כאן הטעינה תהיה איטית יותר בשל התמיכה בהספק של 10 וואט בלבד.

למכשיר גם זוג רמקולים הפועלים יחדיו בסטריאו, ומדובר ברמקולים חזקים למדי. הרמקול בחלקו התחתון של המכשיר הוא החזק יותר, אך גם כשנחסום אותו, נבחין שהרמקול המשני בראש המכשיר מספק צלילים חזקים ואיכותיים למדי, תוספת טובה מאוד בזמן צפייה בסרטים ובמשחקים.

Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)
Galaxy Z Flip 3 (צילום: רונן, מנדזיצקי)

מערך הצילום במכשיר מורכב משני חיישנים בגבו ומצלמת סלפי בחלקו הפנימי:

  • מצלמה ראשית – חיישן 12 מגה-פיקסל, זווית צילום של 78 מעלות, פוקוס אוטומטי מהיר (Dual Pixel AF), ייצוב אופטי (OIS), מפתח צמצם f/1.8, פיקסלים בגודל 1.4 מיקרון. הסרטת וידאו עד לרזולוציית 8K.
  • מצלמה משנית – חיישן 12 מגה-פיקסל, צילום בזווית רחבה בת 123 מעלות, פוקוס קבוע (Fixed Focus), ללא ייצוב אופטי, מפתח צמצם f/2.2, פיקסלים בגודל 1.12 מיקרון.
  • מצלמת הסלפי ממוקמת בתוך חור קטן בראש התצוגה הראשית כאשר המכשיר במצב פתוח. היא משתמשת בחיישן 10 מגה-פיקסל עם פוקוס קבוע (Fixed Focus), מצלמת תמונות בזווית של 80 מעלות דרך מפתח צמצם f/2.4, עם פיקסלים בגודל 1.22 מיקרון.

את המצלמות כבר הספקנו לראות במכשירים אחרים של סמסונג קודם לכן, ומדובר במצלמות שמספקות ביצועים טובים למדי. הן מציגות בהירות וחדות טובה, רמות פרטים גבוהות גם בצילומים במצלמת הזווית הרגילה וגם בצילומי הזווית הרחבה ובתנאי תאורה נמוכים מצליח מצב הלילה היעודי להאיר את התמונה באופן משמעותי להדגיש פרטים היטב.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Samsung Galaxy Z Flip 3

זהו הדור השלישי של מכשיר הפליפ המתקפל של סמסונג והראשון שבאמת מתייחס לז’אנר ככזה שמיועד להגיע לכמות גדולה של אנשים. סמסונג תיקנה לא מעט מול דגמים קודמים והמכשיר החדש עמיד יותר וגם שימושי יותר מבעבר, בעיקר הודות למסך החיצוני הגדול שלו. הוא תומך לראשונה גם במים תחת תקן IPX8, אך לא מציע עמידות בפני אבק, הוא משלב מסך ענק בגודל 6.7 אינץ’ עם קצב רענון גבוה, ממש כמו מכשירי דגל אחרים של החברה, אבל טביעות האצבע עליו די מסיחות את הדעת.

אם היה זה הדור הראשון של ה-Galaxy Z Flip, הייתי אומר “כל הכבוד”, כי מדובר במכשיר דגל רציני שמגיע כדי לספק תחרות לאחרים בשוק, אך כמוצר בפורמט חדש, דווקא בצד הפורמט המיוחד שלו עדיין יש כברת דרך לעבור – התמיכה במכשירים מסוג זה צריכה להגיע גם מצד מפתחי אפליקציות והתאימות לעבודה בתצוגות המסך היחודיות, בין אם דרך הוידג’טים במסך החיצוני ובין אם בעבודה במסך מפוצל עם המסך הראשי בפנים.

לחצו כאן למידע נוסף ולרכישת ה-Galaxy Z Flip 3


*חלק מהקישורים המופיעים בפוסט קשורים בתכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים