אינטל (Intel) הכריזה היום (ג' 15.2) רשמית על רכישתה של טאואר סמיקונדקטור (Tower Semiconductor), חברה ישראלית העוסקת בפיתוח וייצור שבבים, בתמורה ל-5.4 מיליארד דולר, זאת כחלק ממסע ההשקעות של אינטל שנועד לפתח ולהאיץ את שירות ה-Intel Foundry Services (להלן IFS), שירות בית היציקה החדש של החברה.
אחרי צמד הרכישות הגדול הקודם של אינטל בישראל, עם חברת מובילאיי ב-2017 ומוביט ב-2020, הפעם היא רוכשת את טאואר סמיקונדקטור הממוקמת במגדל העמק. טאואר היא חברה ותיקה לפיתוח וייצור שבבים המחזיקה במספר מפעלי ייצור שבבים (FAB), בהם שניים בישראל. היא מתמחה בתחום טכנולוגיות אנלוגיות הכוללות רכיבי רדיו, ממירי מתח, חיישנים ועוד, דבר שצפוי לחזק את אינטל בתחום.
הרכישה של טאואר על ידי אינטל מגיעה כשלב נוסף ביישום אסטרטגיית ה-IDM 2.0 (ר”ת integrated device manufacturing) עליה הכריז פט גלסינגר, מנכ”ל אינטל, בתחילת 2021 כחלק משינוי כיוון בחברה שהוביל ליצירת ה-IFS, שירות בית יציקה שנועד להפוך את החברה למתחרה בסמסונג ו-TSMC המובילות כיום את תחום בתי היציקה.
רק לאחרונה הכריזה החברה על השקעה של מעל 20 מיליארד דולר במפעל ייצור שבבים ומיליארד דולר בקרן השקעות לפיתוח טכנולוגיות בתחום ייצור השבבים.
פאט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, מסר:
היצע הטכנולוגיות הייחודיות של טאואר, יכולת הייצור העולמית שלה וקשרי הלקוחות החזקים יסייעו להרחיב את שירותי ה-foundry של אינטל ולקדם את המטרה שלנו להפוך לספקית מרכזית של ייצור שבבים ברחבי העולם. העסקה הזו תאפשר לאינטל לספק היצע נרחב של טכנולוגיות ייחודיות ומתקדמות תוך שהיא פותחת הזדמנויות חדשות ללקוחות קיימים ועתידיים בעידן של ביקוש חסר תקדים למוליכים למחצה.
ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר, מסר:
עם היסטוריה עשירה, טאואר בנתה היצע מדהים של טכנולוגיות אנלוגיות ייחודיות ומתקדמות ופתרונות ייצור המבוססים על שותפויות עמוקות עם לקוחות, יחד עם יכולות ייצור עולמיות. לא יכולתי להיות גאה יותר בחברה ובעובדים המוכשרים והמסורים שלנו. יחד עם אינטל, נניע הזדמנויות צמיחה חדשות ומשמעותיות ונציע ערך גדול אף יותר ללקוחותינו באמצעות חבילה מלאה של פתרונות טכנולוגיים יחד עם טביעת רגל עולמית רחבה מאוד. אנו מצפים להיות חלק בלתי נפרד מהיצע ה- foundry של אינטל.
עסקת הרכישה אושרה על ידי מועצות המנהלים של אינטל וטאואר, כאשר היא צפויה להיסגר בעוד כשנה בכפוף לאישורים הרגולטוריים השונים.
בזמן שאינטל אינה שחקנית חדשה בתחום בתי היציקה וייצור השבבים, פתיחת מתקני הייצור וטכנולוגיות החברה ליצרנים אחרים מגיעה כצעד חדש של החברה וכחלק מה-IFS. אינטל לא מתכננת לתת לעובדה הזו לעצור אותה, וההשקעות והרכישות האחרונות שלה מעידות על רצונה להפוך לאחת משלוש חברות ייצור השבבים הגדולות בעולם, יחד עם סמסונג ו-TSMC ואף לגבור עליהן בעתיד.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.