גאדג'טי מסקר: סוויצ'ר בריז – מנהל את האוויר בבית

סוויצ'ר בריז (צילום: רונן מנדזיצקי)

בית חכם היה פעם מטלה גדולה ומאוד יקרה. משפחות שרצו לשלב תאורה חכמה ושליטה במערכות חשמליות נוספות בבית כדי לשלוט על הכל היו צריכות להוציא הרבה מאוד כסף, לדאוג למערכת מסורבלת להתקנה ולהשתמש בשלט רחוק יעודי במשקל כבד במקום בטלפון או בטאבלט. הזמנים השתנו וכיום מערכות חכמות ניתן להתקין באופן עצמאי, כשהשליטה מבוצעת בקלות דרך אפליקציות בטלפון, ולא רק כשתהיו בתוך הבית, אלא גם מרחוק.

סוויצ'ר היא אחת מאותן חברות ישראליות שמציעות מגוון פתרונות לבית החכם. זה התחיל במפסק החכם לדוד שכולנו כנראה מכירים, והמשיך עם מגוון נוסף של פתרונות, בהם גם הסוויצ'ר בריז (Switcher Breeze) שהושק לאחרונה, והגיע אלינו לבדיקה, וגם להשוואה מול סנסיבו המתחרה. *גילוי נאות: כותב הביקורת משתמש בפתרון החכם של סנסיבו לשליטה במזגן בשנה האחרונה.

למה צריך פתרון חכם למזגן בבית

אני יודע מתי אני צריך מזגן ומתי לא, יודע איזו טמפרטורה אני רוצה ויודע גם שמזגן זה עסק יקר, אז למה אני צריך לשלם 200 ש"ח לאיזה גאדג'ט שיגיד לי את מה שאני יודע?

זו, בערך, הייתה התגובה הראשונית שלי כששמעתי על כל הפתרונות החכמים האלה שמבקשים לשלוט על מוצר אחד בבית, אבל ברגע שהתחלתי להשתמש בכזה הבנתי שכלים כמו אלה של סוויצ'ר וסנסיבו מציעים המון, וגם חסכו לי לא מעט בחשבון החשמל.

מעבר לנוחות של להדליק את המזגן מרחוק כדי שהבית יהיה קר או חם (בהתאם לעונה) כשנגיע הביתה, ישנם גם כלים רבים נוספים שמאפשרים לנו לשים לב למזגן יותר מאשר קר או חם לנו. הכלים הללו נותנים לנו אפשרות לא לשכוח את המזגן דולק כי שכחנו לכבות כשיצאנו מהבית, לתזמן אותו לפעולה ב-3 בלילה כי אנחנו יודעים כי זו השעה שבדרך כלל הופכת קרה יותר ואולי צריך לחמם קצת את החדר, וגם כדי לעקוב אחרי העלויות שמוסיף המזגן לחשבון החשמל שלנו.

אני יודע שהמזגן זה עסק יקר, אבל למרות זאת לא נהגתי לכבות אותו כשלא באמת הייתי צריך וגם לא תמיד הקשבתי למזגן שאמר לי – "היי, אני כבר איזה שעתיים עובד פה בלי לעבור לסטנדביי, אולי הטמפרטורה שבחרת לא נכונה ואני עובד לא יעיל". הכלים החכמים שקיימים בשוק שינו את הגישה הזו עבורי, והיום כנראה שיהיה לי קשה יותר בלעדיהם.

מה מציע ה-Switcher Breeze

אחרי ההצלחה שלה עם מפסק הדוד, בסוויצ'ר עברו ליצירת פתרונות נוספים, האחרון בהם הוא ה-Breeze שנועד לשליטה חכמה על המזגנים בבית (לא תומך במזגני מיצובישי). הסוויצ'ר בריז מציע מגוון כלים בשליטה דרך אפליקציה, זו מרכזת גם את המוצרים האחרים של החברה (כמו מפסק הדוד).

כלי השליטה של סוויצ'ר בריז במזגנים:

  • כיבוי והפעלה מהירים בלחיצה אחת
  • ניהול מרחוק של המזגנים בבית
  • מעקב אחר הטמפרטורות בחדרים בהם נמצא חיישן הסוויצ'ר בריז
  • שליטה על טמפרטורה, מצב (קור\חום וכו'), עוצמת מאוורר, תנועה
  • תזמון הדלקה וכיבוי של המזגן (חד פעמי או בימים קבועים)
  • כיבוי אוטומטי של הזמגן לפי זמן מוגדר
  • צפייה בהיסטוריית השימוש במזגן

תהליך ההתקנה והשימוש השוטף

תהליך ההתקנה של חיישן ה-Switcher Breeze די פשוט. הוא דורש חיבור של החיישן לרשת ה-WiFi הביתית ואת השלט רחוק המתאים למזגן שלכם, כשכל התהליך מלווה בהוראות המופיעות (בעברית) דרך האפליקציה.

במידה ויש לכם מספר חיישנים של החברה בבית, תוכלו גם לסדר אותם בקבוצות לפי החדרים בהם ימוקמו. זה מעט מיותר כשמדובר על חיישנים למזגן בלבד (כי מי צריך יותר ממזגן אחד בחדר), אך לסוויצ'ר יש גם חיישנים לדוד, למפסק חשמל ולתריס החשמלי.

בחירה בהוספת מוצר תציג בפניכם באפליקציה את כל המוצרים של סוויצ'ר, עם אייקון קטן לידם שיעיד על איך נראה מוצר (במידה ואתם לא בטוחים בשם שלו), ולאחר מכן התהליך באפליקציה סופר פשוט – עם הנחיות בעברית צעד אחר צעד עד להשלמת החיבור.

לאחר ההגדרה הראשונית יופיע המוצר ברשימת המתגים הראשית, מתוך זו תוכלו לבצע הדלקה מהירה לפי ההגדרות האחרונות שהוזנו, או להיכנס למתג כדי לראות את כל הפעולות הזמינות עבור המזגן.

בחלון הראשי של מתג הסוויצ'ר בריז באפליקציה ניתן לראות בגדול כפתור הפעלה וכיבוי, אשר סביבו מעגל גדול נוסף שמאפשר הפעלה לפי זמן. גרירה של הכפתור המופיע על גבי המעגל תקבע בדיוק לכמה זמן תרצו שהמזגן יופעל.

מתחת למעגל הגדול מופיעים זוג כפתורים שמשמשים להעלאה או הורדה של הטמפרטורה, ומתחת להם שלושה כפתורים נוספים המשמשים לשליטה על מצב המזגן (קור, חום וכו'), עוצמת הרוח ותנועת תריסי המזגן (היכן שזמינים).

בתפריט התחתון ניתן לגשת למספר הגדרות מיוחדות:

  • לו"ז – מאפשר תזמון להדלקה או כיבוי של המזגן לפי שעה ביום. דרך הלו"ז תוכלו להגדיר גם את הטמפרטורה הרצויה, עוצמה, מצב המזגן וימים קבועים בהם תרצו שהפעולה תבוצע. אם למשל תרצו שהמזגן יחמם לכם את החדר כל לילה החל מהשעה 3, תוכלו להגדיר זאת דרך הלו"ז.
  • כיבוי אוטומטי – מאפשר הגדרה של זמן הפעולה המקסימלי של המזגן. אם אתם לא רוצים לשכוח לכבות את המזגן, תוכלו להשתמש בכלי זה כדי להגדיר מראש מספר דקות או שעות של פעולה רציפה לפני כיבוי אוטומטי, או להשאיר כבוי אם תעדיפו להשתמש באופציית הלו"ז המקיפה יותר או בכיבוי ידני של המזגן.
  • היסטוריה – מציגה היסטוריית פעולות שבוצעו על ידי מתג הסוויצ'ר בריז במזגן.

לצד הפעולות האלה ישנן גם כמה אפשרויות נוספות. תוכלו למשל לקבל הודעות פוש על הדלקה וכיבוי של המזגן לאפליקציה בטלפון, לקבל דוח עלויות שימוש חודשי במייל (מדובר בהערכה, אך היא עדיין מספקת תמונה לא רעה במבט חודשי על השימוש שתבצעו במזגן), וניתן גם להכניס את המתגים למצב "Local" באפליקציה כדי שסט הפקודות המוגדרות מראש (כמו לו"ז) ימשיך לפעול גם במקרה שה-WiFi בבית לא זמין – זה לא יעזור בהפסקות חשמל, מן הסתם, אבל במידה ויש תקלה ברשת הביתית, תוכלו להמשיך וליהנות מהאוטומציה גם בלעדיה.

במספר שיחות שערכתי עם סוויצ'ר למדתי שהם ממשיכים לעבוד גם על כלים נוספים שיוצעו בהמשך דרך האפליקציה, בהם בקרת אקלים שזמינה אצל המתחרים בסנסיבו, ומאפשרת הדלקה וכיבוי אוטומטיים של המזגן על פי הטמפרטורה שנמדדת בחדר. לא נמסר לי מתי בדיוק יוצע הכלי הזה, אך מהחברה מסרו כי בניגוד למתחרים, כל תוספת חדשה תגיע לכל מי שרכשו את הסוויצ'ר בריז ללא עלות נוספת, וללא צורך בדמי מנוי שנתי.

אפשרויות אפליקציית סוויצ'ר
אפשרויות אפליקציית סוויצ'ר

Switcher Breeze מול Sensibo Sky V2

כמו שסוויצ'ר היא השחקן הוותיק יותר בשוק הישראלי בתחום מתגי הדוד החמכים, כך סנסיבו היא הוותיקה יותר בתחום השליטה החכמה במזגנים, ועל כן זה לא מפתיע שהכלים שהיא מציעה רבים יותר, אם כי רבים מהם ידרשו מכם הרשמה למנוי שנתי בעלות נוספת (כ-90 שקלים) וגם מספר חיישני מזגנים שונים, המציעים יכולות שונות.

בסנסיבו מדגישים מאוד את צד המידע וההמלצות, מה שלטעמי תורם רבות בשימוש השוטף במזגנים בבית. אודה שלא ידעתי על כלים כמו בקרת אקלים או תצוגת מזג האוויר מחוץ לבית ועל ההמלצות האוטומטיות לשינוי טמפרטורת המזגן או המצלה לסגור את החלון כשהאוויר בחוץ לא נקי (לא הכלי הכי מדויק, אבל נחמד שיש), אבל אלה הפכו לכלים האהובים ביותר עלי, מכיוון שהם אלה שמשנים את הדרך בה אנו מפעילים את המזגנים בבית עם המלצות לפעולה אקטיבית, ולא רק עם תזמונים דרך שאנחנו החלטנו עליהם

לסנסיבו יש כרגע יותר כלים להציע (בתשלום נוסף – וכן, אני משלם עליהם), אבל הגישה אליהם מעט מסורבלת, וגם לאחר שנה של שימוש אני עדיין מוצא את עצמי מתקשה לאתר כלים בהם ארצה להשתמש מפעם לפעם בגלל ריבוי החלונות באפליקציה. זה נחמד שיש הרבה מידע זמין, וזה אחד הדברים שאני אוהב, אבל זה לעיתים הופך את כל העניין למטלה.

סוויצ'ר בריז, מן הצד השני, עובד על פשטות ונוחות – כל הכלים שצריך לשליטה על המזגן מוצגים בצורה ברורה ונקייה באפליקציה, וקל מאוד לגשת אליהם במהירות ולכוון אותם, והתוספת של עבודה באופליין (כשאין WiFi) גם היא מאוד נחמדה, אם כי ניתוק של רשת ה-WiFi כיום הוא די נדיר.

הייתי שמח למצוא בסוויצ'ר בריז כלים נוספים שכרגע מוצעים לי בתכנית בתשלום בסנסיבו, כמו בקרת האקלים וההמלצות על שינוי טמפרטורת המזגן לחיסכון נוסף בפעולה השוטפת שלו, אך בסוויצ'ר הבטיחו שימשיכו להוסיף פונקציות נוספות בהמשך, וללא תשלום נוסף. לצערי, מתי בדיוק זה יקרה לא אוכל לומר לכם.

השורה התחתונה – מה חשבנו על סוויצ'ר בריז

בסוויצ'ר כיסו את כל הבסיסים עם הכלי החדש לשליטה במזגנים. הוא מאפשר תזמונים מראש להדלקה וכיבוי של המזגן, שליטה מלאה בכל האפשרויות בין אם אתם בבית או לא, והכל נעשה בצורה פשוטה, נוחה וברורה מאוד, שלא דורשת יותר מידי מחשבה, ובמחיר חד פעמי שנע בין 175-195 ש"ח (תלוי חנות) נכון למועד פרסום הסקירה.

כלים מתקדמים יותר יגיעו בהמשך, אם נאמין להבטחה של החברה, כך שניתן יהיה ליהנות גם מאפשרויות חכמות נוספות לשליטה במזגן בבית, ובסוויצ'ר אפילו הבטיחו לנו שלא יבקשו על התוספות הללו תשלום נוסף דרך מנוי כפי שמציעה המתחרה סנסיבו. בינתיים, נוכל ליהנות מכלי המעקב הקיימים ובאפשרות לצפות בהערכות של כמה זה עולה לנו להפעיל מזגן כל חודש.

למידע נוסף ולרכישה >> באג \ KSP \ אייבורי


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים