גאדג’טי מסקר: Lenovo Yoga 9 – נייד פרימיום 2 ב-1 לאוהבי הקולנוע הביתי והרבה מעבר

נייד Lenovo Yoga 9 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Lenovo Yoga 9 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בין סדרות הניידים השונות של לנובו (Lenovo) אפשר למצוא את ניידי ה-Yoga, בהם נייד ה-Lenovo Yoga 9 אותו יצא לנו לסקור הפעם. נייד זה מגיע כחלק מסדרת ניידי היוגה העדכניים של לנובו לשנת 2022, עם מסך OLED בגודל 14 אינץ', ומתבסס על מעבדי ה-Alder Lake P מהדור ה-12 של אינטל.

נייד ה-Yoga 9 החדש של לנובו מדגם 14IAP7 82LU מגיע בתצורת 2 ב-1, כאשר למעשה מדובר על דגם ה-Yoga 9i שהוכרז כחלק מליין 2022 של לנובו בתחילת השנה.

הנייד מיועד להיות פתרון רב שימושי בעבור משתמשים שונים, החל מיוצרי תוכן שיכולים לנצל את מסך ה-OLED 2.8/4K של היוגה עם התמיכה שלו בעט המגע ועד משתמשים רגילים שיכולים ליהנות מצריכת תוכן בנייד, במיוחד לאור ה"סאונד בר" המוכר והאיכותי של הסדרה.

נייד Lenovo Yoga 9 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Lenovo Yoga 9 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Lenovo Yoga 9

נייד ה-Yoga 9 החדש של לנובו מצטרף לטרנד מסכי ה-OLED הפופולריים כיום בהרבה מחשבים ניידים, ובמיוחד בדגמי דגל של החברות השונות, כולל לנובו עצמה.

במקרה של ה-Yoga 9 הנייד מגיע עם מסך 14 אינץ' ביחס 16:10 התומך בטאץ' ובעט המגע היעודי של החברה (שלא הגיע עם הדגם שנסקר), הזמין בגרסת 4K או 2.8K, כאשר באופן אישי אני לא בטוח שהייתי שם לב להבדל הגדול בין שתי הגרסאות.

אין ספק כי מסכי ה-OLED מספקים איכות תמונה גבוהה במיוחד, כאשר המסך עומד ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 ובתקני ה-Display HDR 500 ו-Dolby Vision, עם תדר רענון של 90Hz לתנועה חלקה יותר.

החיסרון הגדול הוא כי מדובר על מסך בגימור מבריק שמקשה על השימוש בו בחוץ, והעובדה כי מדובר על מסך מגע תגרור צורך לניקו תכוף של המסך מטביעות אצבע.

בחלק העליון של המסך מגיעה הפעם מצלמת 1080p המספקת איכות תמונה גבוהה למדי בהשוואה למצלמות 720p נפוצות יותר, כאשר היא מגיעה עם סוגר פרטיות פיזי שניתן להזיז על מנת לחסום אותה וחיישן אינפרה אדום לצורך זיהוי פנים.

החלק הבולט ביותר בנייד אחרי המסך היא המקלדת שלו, המגיעה כצפוי עם תאורה אחורית לבנה בעלת מספר רמות תאורה.

מאחר שמדובר על נייד בפורמט 16:10, החברה ניצלה את הרוחב שלו על מנת לשלב בו מספר כפתורים שימושיים בצד הימני, בהם שליטה על התאורה, הווליום, הביצועים וסורק טביעות אצבע.

השימוש במקלדת נוח מדי, מלבד הגודל הזעיר לטעמי של כפתורי החיצים, יחד עם פס המקשים הימני למי שמעדיפים הקלדה עיוורת.

מתחת למקלדת ניתן למצוא את אחד ממשטחי העכבר הגדולים ביותר שיצא לי לראות אי פעם במחשב נייד, עם גודל של 13.5×8 ס"מ, והוא נוח למדי למרות שאישית אני מעדיף שימוש בעכבר חיצוני.

דגש מאוד גדול ב-Yoga 9 הוא על איכות הסאונד שלו, כאשר אחד מסימני ההיכר של הדגם הוא ה"סאונד-בר" המשולב בציר המסך עצמו וכולל בתוכו צמד טוויטרים בעוצמה 2W שמופנים לכיוון המשתמש בנוסף לצמד וופרים בעוצמה של 3W בחלק התחתון, המגיעים גם עם פתחים לצד ומצליחים לספק חווית סאונד איכותית במיוחד עם כיול של חברת האודיו Bowers & Wilkins.

השילוב בין ארבעת הרמקולים מספק איכות שמע גבוהה ומעט לא שגרתית (בצורה טובה) יחסית לניידים אחרים שיצא לי לבדוק, כאשר המבנה הזה שימושי במיוחד לאור תצורת ה-2 ב-1 של ה-Yoga 9, המאפשרת לו להמשיך ולהפיק סאונד איכותי בכל מצב שימוש.

כמות החיבורים ב-Yoga 9 נמוכה למדי וכוללת למעשה בעיקר חיבורי USB-C:

  • בצד ימין – חיבור אוזניות משולב 3.5 מ"מ, חיבור USB-C 3.2 Gen 2 תומך DisplayPort וטעינת PD וכפתור הדלקה.
  • בצד שמאל – צמד חיבורי USB-C בתקן Thunderbolt 4 וחיבור USB-A 3.2 Gen 2.

אם אתם רוצים להעביר מידע, להטעין את הנייד או לחבר אותו למסך חיצוני, כל מה שתצטרכו הוא כבל USB-C או מתאם במקרה הצורך, פתרון נוח בעבור מרבית המשתמשים כיום.

אני חייב לציין כי העובדה כי כפתור ההדלקה נמצא בצד הנייד ולא בחלקו העליון מאוד שימושית בעיני, במיוחד בהשוואה לניידים בהם יש יותר אפשרות ללחיצה מקרית על כפתור ההדלקה.

דבר נוסף שיש לציין הוא המבנה המעוגל של צדדי הנייד גם באזור המקלדת והמסך, המעניקים לו תחושה הנעימה יותר למגע יחסית לזוויות היותר חדות של מרבית הניידים כיום.

אך יש לזה חיסרון אחד, גימור הכרום החלק בצדדים נוטה להישרט בקלות, כאשר בנייד שהגיע לביקורת כבר היה ניתן לראות מספר שריטות קטנות, אך כאלו שניתן לראות בקלות אם מחפשים אותן.

הנייד מגיע במבנה דק בעובי של 15.25 מ"מ, אך עם משקל מעט גבוה בעבור נייד 2 ב-1 של החל מ-1.4 ק"ג בהתאם לתצורה, לא כבד מדי אך בהתחשב בכך כי הנייד יכול לשמש גם כטאבלט, לא מדובר על משקל נוח לשימוש ביד אחת.

גוף הנייד עשוי מתכת בצבע אפור (Storm Grey) שאינו תופס יותר מדי טביעות אצבע, כאשר גב הנייד מגיע חלק ונקי למדי מלבד לוגו לנובו בחלק הימני התחתון ולוגו יוגה בחלק השמאלי העליון.

החלק התחתון נקי למדי בעיצוב שלו וכולל פס דק יחסית של חורי איוורור, יחד עם פתחי הרמקולים ה"קדמיים/תחתונים" של הנייד בנוסף לפתחים הצדדים שלהם.

החלק האחרון והפחות גלוי בנייד היא סוללת ה-75Wh המובנת שלו, המספיקה באופן כללי לשימוש של כ-6~8 שעות עם תלות בשימוש הסצפיפי בנייד.

הטעינה מבוצעת דרך חיבורי ה-USB-C המובנים בנייד עם מטען ה-100W המצורף המספק טעינה מהירה.

מבחני ביצועים – Lenovo Yoga 9

נייד ה-Yoga 9 מגיע בתור דגם הפרימיום בסדרת ה-2 ב-1 של לנובו, כאשר הוא משתמש בסדרת מעבדי ה-Alder Lake P של אינטל המספקת עוצמת עיבוד גבוהה יותר בהשוואה לדורות קודמים עם המעבר לארכיטקטורה היברידית, מה שמאפשר לנייד לעמוד ברוב המשימות שיזרקו עליו ללא בעיה מיוחדת.

המפרט של הנייד אותו סקרנו:

  • מעבד – Core i7-1260P.
  • זיכרון – 16GB LPDDR5.
  • אחסון – כונן SSD בנפח 512GB של מיקרון מדגם MTFDKBA512TFH.
  • כרטיס מסך – Intel Iris Xe מובנה.
  • מסך –  14 אינץ’ OLED ביחס 16:10 ורזולוציית 2.8K של 1800×2880.
  • סוללה – 75WHrs.
  • משקל – 1.4 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב טורבו לביצועים מקסימליים על חשבון רעש גבוהה יותר של הנייד עצמו.

הבדיקות מתחלקות לביצועים כלליים, ביצועי מעבד, ביצועי כרטיס מסך וביצועי אחסון מובנה, כאשר לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 עם ציון כללי של 5759.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

לבדיקת מעבד ה-Core i7-1260P הורצו תוכנת ה-GeekBench 5.4.5, בה המעבד קיבל ניקוד של 1717 לביצועי ליבה בודדת ו-9684 לריבוי ליבות וכן תוכנת ה-Cinebench בגרסת R23.2, בה קיבל 1709 נקודות לביצועי ליבה בודדת ו-8880 נקודות לביצועי ריבוי ליבות.

לשם בדיקת כרטיס ה-Intel Iris Xe המובנה הורצו תוכנות ה-3DMark עם מבחן Time Spy, בה הנייד קיבל ניקוד של 1922 נקודות ומבחן ה-Superposition בהגדרת 1080p Medium בה קיבל הנייד ניקוד של 3263 נקודות.

ה-SSD שח מיקרון הצליח להציג ביצועי קריאה של עד 5.58GB/s וכתיבה של עד 3.78GB/s בבדיקת ה-ATTO, כשבתוכנת ה-AS SSD הכונן מקבל ציון כללי של 3861 נקודות עם מהירות קריאה של כ~3.85GB/s וכתיבה של 1.8GB/s בלבד, תוצאה מעט מוזרה ונמוכה בהשוואה ל-ATTO.

בסופו של דבר מדובר על ביצועים טובים בהחלט שיתאימו לרוב השימושים בנייד. בעוד שלא מדובר על נייד גיימינג, מעבד ה-Alder Lake P וכרטיס ה-Intel Iris Xe המובנים שלו יתמודדו ללא בעיה עם משימות דוגמת גלישה או צפיה בסרטים, דבר שיהיה אחד מהשימושים העיקריים לדעתי בנייד עם עם מסך ה-OLED האיכותי שלו ומערך השמע המובנה.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Lenovo Yoga 9

בעוד שניתן להשתמש בניידי 2 ב-1 דוגמת ה-Yoga 9 כניידים רגילים, היתרון הגדול שלהם הוא בתצורות השימוש האחרות, בהן השימוש בנייד כטאבלט או "אוהל", המאפשר לנצל אותו כפתרון קולנוע ביתי עם מסך ה-OLED והסאונד-בר האיכותי והמוכר של דגמי ה-Yoga 9, המגיע בגרסה חדשה לשנת 2022 שלא מעגלת פינות.

בסופו של יום מדובר על אחד מדגמי הפרימיום של לנובו, דבר המבטיח איכות בניה גבוהה עם פיצ'רים שהופכים אותו לנוח עבור מגוון רחב של שימושים עם מפרט אותו מוביל מעבד ה-Alder Lake, בדגש על צריכה ויצירה של תכנים עם מסך ה-OLED האיכותי המשולב בו.

הוא אולי לא פתרון לגיימרים, אך עבור משתמשים המעוניינים בנייד נוח לנשיאה שיכול לשמש למגוון צרכים, בהם קולנוע נייד, ה-Yoga 9 הוא פתרון מצוין, אם כי מעט יקר בהשוואה לדגמים אחרים בשוק.

נייד ה-Lenovo Yoga 9 זמין למכירה בארץ במגוון תצורות ומחיר של החל מ-7190 ש"ח.

לדגמים השונים בסדרת ה-Yoga 9 >> לחצו כאן

מה אהבנו?

  • מסך OLED איכותי.
  • סאונד בר מובנה ואיכותי.
  • תצורת 2 ב-1 (למי שאוהב).
  • מפרט טכני.
  • שקט.
  • חיי סוללה טובים.

ומה פחות?

  • מסך מבריק, מגנט טביעות אצבע.
  • מבנה מקלדת שדורש התרגלות.
  • תצורת 2 ב-1 (למי שפחות אוהב).
  • מחיר גבוה יחסית.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים