סמסונג חשפה היום (ד', 10.8) את שני מכשירי הדגל החדשים שלה לשנת 2022, עימם היא מציגה שיפורים נחוצים בצד העיצוב ההופכים אותם לנוחים יותר לשימוש, כשלכך מצטרפות גם כמה יכולות חדשות בצד התוכנה שנועדו לנצל את הייחוד של המסכים המתקפלים ולהפוך את המכשירים ליחודיים יותר עבור כל משתמש ומשתמשת דרך סט כלי עיצוב הזמין לקסטומיזציה של ממשק המשתמש.
המתקפלים החדשים של סמסונג מגיעים בשתי קטגוריות שונות, כאשר ה-Galaxy Z Fold 4 נועד עבור מי שמחפשים מכשיר עם מסך ענק שנועד מצד אחד לפרודקטיביות ומסוגל להישען גם על עט ה-S Pen של החברה, ומן הצד השני עבור מי שמעוניינים לשפר את חווית צריכת התוכן והמשחקים על ידי שימוש במסך גדול וחומרה מתקדמת.
Galaxy Z Fold 4: מפרט טכני
- מסך חיצוני: 6.2 אינץ', Dynamic AMOLED 2X, קצב רענון דינמי 48-120 הרץ
- מסך פנימי: 7.6 אינץ', Dynamic AMOLED 2X, קצב רענון דינמי 1-120 הרץ
- מערכת שבבים: Snapdragon 8+ Gen 1
- זיכרון: 12GB RAM, אחסון 256/512GB ו-1TB
- סוללה: 4,400mAh, טעינת 25W מהירה, טעינה אלחוטית, טעינה הפוכה
- מערך צילום ראשי: 50MP+12MP+10MP, ייצוב אופטי (OIS), צילום בזווית רחבה 123 מעלות, זום אופטי פי 3.
- מצלמת סלפי מתחת לתצוגה (חלק פנימי): 4MP, f/1.8
- מצלמת סלפי מעל מסך חיצוני: 10MP, f/2.2
- מערכת הפעלה: Android 12L, One UI 4.1.1
- אחר: בלוטות' 5.2, WiFi 6E, 5G, הגנת IPX8 ממים
מה חדש? הצצה ראשונה ל-Galaxy Z Fold 4
דגמי הפולד התפתחו מאז שהוצג הדור הראשון לפני כ-3 שנים, ומדור לדור ניתן היה לראות כי סמסונג מתמקדת בעיקר בשיפורים שהגיעו בעקבות "הערות" שניתנו לה מצד הלקוחות ובמידה מסוימת גם מצד עיתונאים. עד כה לא ראינו שינויים מרחיקי לכת למכשירים בסדרה, כשבמקום זאת הובילה סמסונג בהדרגה עדכונים שיהפכו את השימוש במכשיר הגדול לנוח, אטרקטיבי ואפקטיבי יותר.
הדור החדש לא שונה בעדכונים שהוא מקבל בהשוואה למה שראינו בדורות הקודמים, ובגלקסי פולד 4 ניתן לראות את המשך ההתבגרות של הקטגוריה הזו, בין אם דרך עדכונים לעיצוב הפיזי של המכשיר ובין אם דרך עדכונים בצד התוכנה שהופכים את היתרונות היחודיים לו לברורים הרבה יותר.
מידות שמתאימות לתצורת הגלקסי פולד
אני די סולד ממכשירים גדולים וכבדים באופן אישי ומעדיף לפעמים לוותר על מסך הענק לטובת מכשיר קטן וקומפקטי, כשאת השימושים למסך הגדול אעדיף לעשות על הטאבלט.
מכשירי הגלקסי פולד תמיד הרגישו לי גדולים וכבדים מידי והיו בנויים בתצורה שלא הרגישה עבורי כמתאימה באחוזים גבוהים לקהל היעד אליו הם מכוונים, אבל עם ה-Galaxy Z Fold 4 ההרגשה עבורי הייתה שונה.
אם מסתכלים רק על הנתונים המספריים, לא נראה כי סמסונג שינתה את המידות יותר מידי – כמה מ"מ לכאן ולכאן לא מרגישים כמשהו מרשים על הנייר, אך בפועל נדמה כי הייתה כאן חשיבה עמוקה יותר, כשאת המכשיר נוח הרבה יותר להחזיק ויותר מכך, להשתמש בו במצב סגור, בו ככל הנראה נעשה את רוב השימוש, שכן שליפה מהירה של הטלפון לצורך מענה מהיר להודעות מייל, SMS או וואטסאפ יהיה תכוף יותר עבור רוב האנשים, יותר מהצורך בפתיחת המסך הגדול לצורכי עבודה או צפייה בסרטים.
קל יותר כעת להגיע לחלקים העליונים של התצוגה החיצונית, והיא גם רחבה יותר ולא נראית דקה וגבוהה כפי שהיה בעבר. זה תואם יותר את התצורה של רוב המכשירים בשוק, זו לה כבר הורגלנו מכל מכשיר אחר בשנים קודמות, וזה מותיר מאחור את החשש שלי כי עבור כל פעולה אדרש לפתוח את המסך הגדול כדי להשתמש במכשיר בצורה פשוטה ונוחה.
כאשר הפולד 4 נמצא במצב פתוח נגלה מכשיר מעט רחב יותר, אך הוא גם קל יותר, מה שמאפשר אחיזה שלו ביד אחת ושימוש ביד השנייה, בין אם באמצעות האצבע או עם עט הסטיילוס S-Pen או S-Pen Pro אותם ניתן לרכוש בנפרד. סמסונג מציעה גם כיסוי מגן למכשיר, בו שילבה חריץ ייעודי בו ניתן להכניס את ה-S Pen.
לבסוף, ישנו גם העדכון לציר המאפשר את הפתיחה והסגירה של המכשיר, זה כעת קטן יותר ועל פי סמסונג זה מה שמאפשר להציע סגירה קרובה יותר בין שני החלקים של המכשיר כשהוא סגור.
אבל השינויים הפיזיים בצד, מה שמוסיף יותר לדעתי בדגם החדש מול הדגמים מגיע בצד התוכנה, וכאן נשאלת השאלה – מתי יקבלו גם הדגמים הקודמים בסדרה את התוספות הקטנות, אך משמעותיות הללו.
תוספות לממשק המשתמש
סמסונג הציעה מספר תכונות יעודיות למכשירי הגלקסי פולד שלה בעבר, אך כעת נוספות כמה חדשות שמייעלות את העבודה עם המכשיר המתקפל. בזמן המשחק שלי עם המכשיר הבחנתי בכמה אפשרויות ששוות ציון, חלקן כבר היו קיימות קודם, חלקן חדשות, ואתייחס כעת לכמה מהן.
החלק הבולט ביותר בממשק של הפולד 4 היא שורת המשימות החדשה שמגיעה למכשיר המתקפל העדכני ומופיעה בחלקו התחתון של המסך הפנימי, זו מאפשרת לעבור במהירות בין אפליקציות האחרונות שנפתחו במכשיר, כאשר ככל הנראה הודות לשימוש במעבד ה-Snapdragon 8+ Gen 1 וכמות לא קטנה של זיכרון, המעבר בין האפליקציות בפועל הוא מהיר במיוחד.
המחשבה של לשים מאחור את הצורך בהקפצת תפריט המולטיטאסקינג הייעודי של אנדרואיד בכל פעם שרוצים לעבור בין אפליקציות היא כל כך נכונה עבור מכשיר כמו הגלקסי פולד 4 עולה, שהיא מעלה רק תהייה אחת מבחינתי – למה חיכו עד עכשיו כדי לעשות את זה?
תכונה נוספת ופחות חדשה היא זו המאפשרת סנכרון בין המסך הפנימי והחיצוני, כך שתוכלו להגדיר עיצוב דומה שיופיע על שני המסכים, לתחושה של המשכיות במעבר ביניהם. אפשר כמובן להיות יצירתיים ולסדר באופן ידני, אבל נחמד שקיימת אפשרות אוטומטית שחוסכת את הזמן הזה.
את העיצוב של המכשיר ניתן לשנות גם באמצעות בחירה של פלטות צבעים, עיצובי שעון למסכי הנעילה ורקעים דרך תפריטים יעודיים הזמינים בהגדרות של המכשיר. קיים מבחר די נדיב של ערכות צבעים בין התפריטים וניתן לעבור ביניהן במהירות.
תוספת חדשה נוספת שמגיעה עם דגם ה-Z Fold 4 מאפשרת את הרחבת השליטה באפליקציות במצב Flex (כאשר המכשיר מקופל בזווית סביב 90 מעלות ומאפשר להושיב אותו על השולחן במקום להחזיק ביד).
בסמסונג הוסיפו למערכת ההפעלה אפשרות לבחור אפליקציות מסוימות בהן יופיע חלון המדמה Touch Bar המוכר ממחשבים ניידים, דרך זה נוכל בעצם להציג עכבר על החלק העליון של התצוגה במצב ה-Flex, וכך להפריד בין כלי שליטה בחלק התחתון ובין החלון העיקר שיופיע בחלק העליון.
בפועל, הפונקציה מספקת פתרון שאינו מספיק מבושל לטעמי. בדפדפן כרום לדוגמה, עמוד האינטרנט מוצג בחלק העליון בתצורת מובייל, כך שלא ניתן לראות הרבה ממנו וחלון ה-Touch Bar בחלק התחתון לא מאפשר מספיק טווח תנועה. הצלחתי להניע עכבר וירטואלי באמצעותו על התצוגה העליונה, אך שימוש בשתי אצבעות לצורך ביצוע תנועה בדף (Scrolling) לא היה יעיל במיוחד.
בנוסף, קיים גם צורך להפעיל באופן ידני את הפוקנציה עבור אפליקציות ספצפיות דרך תפריט יעודי שחבוי מעט תחת ההגדרות המתקדמות במכשיר.
סלפי ברמה גבוהה יותר
בתחום זה כנראה לא צריך להרחיב יותר מידי, שהרי די ברור שלצלם תמונות סלפי דרך מערך צילום ראשי במכשיר במקום באמצעות מצלמת הסלפי יספק תוצאות טובות בהרבה, בטח ובטח כאשר בסמסונג שדרגו את המערך הראשי עם מצלמת 50 מגה-פיקסל (במקום 12 בדור הקודם).
ניתן כעת לצלם תמונות סלפי גם עם זום אופטי של עד פי 3 (במקום פי 2), אם אתם ממש צריכים את האופציה הזו, וכמובן שקל יותר לצלם כשהמסך לתצוגה מקדימה כל כך גדול. כך זה נראה:
סמסונג גם המשיכה עם מצלמת הסלפי הממוקמת מעל התצוגה הגדולה יותר בחלק הפנימי של המכשיר (במצב פתוח), וגם הפעם הוסיפה מצלמה החבויה מתחת לפני התצוגה.
בשימוש שוטף במכשיר כנראה שלא תבחינו בה, אך היא עדיין נראית לעין בזוויות מסוימות, כפי שהיה גם עם הפולד 3 לפניה.
השורה התחתונה
אם סמסונג דיווחה לאחרונה כי ב-2021 היא מכרה 10 מיליון יחידות של מכשירים מתקפלים, כשרק 30% מהם מסדרת הגלקסי Z פולד, ייתכן כי הדגם החדש יקסום לציבור רחב יותר הודות לשינויים שבוצעו, גם אם הם נראים מעט מינוריים על הנייר.
יחד עם זאת, עדיין מדובר במכשיר היקר ביותר שתמצאו כיום בשוק, אשר יגיע לישראל במחיר של החל מ-6,500 שקלים לגרסת ה-256GB וירקיע עד 7,700 שקלים לגרסת ה-1TB.
השאלה המעניינת היא האם תכונות בצד התוכנה שראינו מגיעות לדגם הפולד 4 יעשו דרכן בהמשך גם לדגמים קודמים בסדרה.
לחצו כאן להזמנה המוקדמת בישראל של ה-Galaxy Fold 4
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.