חברת שיאומי (Xiaomi) הציגה מוקדם יותר השנה רצועת הכושר החכמה Mi Band 7 אותה בדקנו הפעם. זה הדור האחרון בשושלת רצועות ה-Mi Band הפופולריות של החברה, המגיע בגרסה החדשה עם מסך AMOLED גדול יותר של 1.62 אינץ’, אפשרות למעקב אחר 120 סוגי פעילות כושר שונות וזמן סוללה ארוך של עד 14 ימים.
סדרת רצועות הכושר החכמות Mi Band היא אחת מהמוכרות ביותר בתחום ואליה הצטרפו לאחרונה רצועות ה-Mi Band 7, אותה אנו בודקים הפעם, וגרסת ה-Mi Band 7 Pro המשודרגת.
באופן אישי יצא לי להשתמש בכל רצועות ה-Mi Band לדורותיהן, החל מהגרסה המקורית ללא המסך ועד רצועות ה-Mi Band 3, Mi Band 4, Mi Band 5 ו-Mi Band 6, אותן סקרנו בגאדג’טי, אלו הלכו והשתדרגו מדור לדור והצליחו להוכיח כל פעם מחדש מדוע מדובר על אחת מרצועות הכושר הפופולריות בעולם.
יש לציין כי בדומה לדגמים קודמים בסדרת ה-Mi Band, נכון לרגע כתיבת הביקורת, רצועת ה-Mi Band 7 מגיעה ללא ממשק מלא בשפה העברית, ומאפשרת רק הצגת התראות בעברית עם יישור לצד שמאל, דבר שצפוי להיפתר בעדכון עתידי.
מבט מקרוב – Mi Band 7
במבט ראשון קשה לשים לב להבדל גדול בין רצועת ה-Mi Band 7 החדשה ל-Mi Band 6 הקודמת. לא רק שהיא שומרת על העיצוב ה”קלאסי” של סדרת ה-Mi Band בצורת “גלולה”, גם המסך עצמו מגיע בעיצוב זהה.
עם זאת, רצועת ה-Mi Bnad 7 החדשה מגיע עם גוף מעט קצר ורחב יותר ומשלבת מסך AMOLED גדול של 1.62 אינץ’, בהשוואה ל-1.56 אינץ’ בדור הקודם, המגיע ברזולוציה של 490×192 פיקסלים ובבהירות משופרת שמגיעה עד 500 ניט.
למרות שלא מדובר בשינוי מהותי כמו שהיה בין המעבר מגרסה 5 ל-6, מסך ה-Mi Band 7 מספק איכות צפיה טובה מאוד גם בשמש ישירה, כאשר הבהירות שלו אף יכולה להיות נקודת תורפה בעבור חלק מהמשתמשים.
מאחר והרצועה לא כוללת חיישן תאורה, כל השליטה בעוצמה נעשית באופן ידני, מה שיכול לגרום לרצועה להאיר יותר מדי בחשיכה ואף לסנוור. ובעוד ניתן להגדיר “תאורת לילה” חלשה יותר לשעות מסויימות, החוסר בחיישן גורם לכך שגם ביום לפעמים יש צורך לשחק עם מצב הבהירות באופן ידני. הרצועה אף מנצלת את התאורה החזקה עם פיצ’ר “פנס” מובנה בתפריטים.
שינוי נוסף שמגיע בדור החדש הוא תמיכה ב”מסך דולק תמיד” (Always On Display), המשאיר תצוגה מינמלית של השעה גם כאשר שאר המסך כבוי, תצוגה המשתנה בהתאם לתצוגת השעון. ולמרות שהיא נראית חלשה בצילום, היא עדיין ברורה מספיק כאשר השעון נמצא על היד.
יש גם לציין כי בעוד שלפי החברה המסך מגיע עם ציפוי של זכוכית מחוזקת, והרצועה אף שרדה אצלי ללא נזק משמעותי בתקופה בה היא נבדקה, בסופו של דבר עדיין ניתן היה לראות שריטות על המסך, שאינו עמיד בהשוואה לשעונים יקרים יותר דוגמת ה-S1 של שיאומי המגיע עם זכוכית ספיר.
בדומה לרצועות ה-Mi Band הקודמות של שיאומי, רצועת ה-Mi Band 7 משתמשת ברצועת סיליקון יעודית אותה ניתן להסיר ולהחליף בצורה פשוטה מהגוף העיקרי של הרצועה במידת הצורך, כאשר לאחר ההסרה ניתן למצוא את קוד הדגם של הרצועה, M2129B1, כתוב על צידה.
בצד האחורי של ה-Mi Band 7 ניתן למצוא חיישן אופטי המאפשר לעקוב אחר הדופק, השינה ורוויית החמצן בדם, יחד עם שני הפינים המשמשים לטעינה של הרצועה באמצעות המטען המגנטי המצורף. בסיסי ופשוט בדומה לדורות ה-Mi Band הקודמים, וזה בהחלט דבר טוב.
מפרט טכני מלא – Xiaomi Mi Band 7
- מסך – AMOLED בגודל 1.62 אינץ’ ורזולוציית 490×192.
- חיבור – Bluetooth 5.2 BLE
- רצועה – יעודית.
- חיישנים – חיישן PPG למדידת דופק ורווית חמצן בדם באופן רציף, שינה, צעדים.
- מיקום – ללא.
- מעקב ספורט – מעקב אחרי 120 סוגי פעילויות כושר שונות.
- סוללה – 180mAh לעד 14 ימי שימוש במצב רגיל.
- עמידות – עמידות למים 5ATM (עומק 50 מטר).
- גודל – 46.5×20.7×12.25 מ”מ.
- משקל – 13.5 גרם (ללא רצועה).
- עברית – אפליקציה – יש / ממשק – אין / התראות – יש עם יישור לשמאל.
ממשק משתמש
ממשק ה-Mi Band 7 נשאר דומה למדי לממשק ה-Mi Band 6 הקודם, אך הוא מרגיש הרבה יותר מהיר וחלק מבחינת התגובה שלו. מתצוגת השעון הראשית של הרצועה ניתן לגלול לצדדים על מנת לעבור על הווידג’טים השונים דוגמת מזג אוויר, פעילות או ווידג’ט המוזיקה השולט על הנגן במכשיר הסלולרי.
החלקה למטה מהמסך הראשי פותחת את רשימת ההתראות, בה ניתן לפתוח ולהגדיל את ההתראה, שאומנם מוצגת בעברית אך אם יישור שמאלה.
גלילה מעלה מהמסך הראשי תפתח את התפריט של הרצועה עם תצוגה של 3 פרטים על המסך, בהם מידע מורחב על פעילות, שינה ודופק ואפשרות להפעיל אימון באחת מ-120 סוגי פעילות הכושר הנתמכות ברצועה, כאשר מכל מסך ניתן לחזור אחורה עם החלקה לצד ימין.
חיי סוללה – Mi Band 7
בזמן שרצועת ה-Mi Band 7 החדשה מגיעה עם סוללת 180mAh, בניגוד ל-125mAh בדור הקודם, שני הדגמים מציעים זמן סוללה זהה של עד 14 ימי שימוש במצב רגיל לפי היצרן.
בבדיקה שלי זמן השימוש הממוצע נע בין 11 ל-12 ימים מבלי שהפעלתי את מצב ה”מסך דולק תמיד”, נתון שקרוב מאוד למספר הרשמי של שיאומי, המספק די והותר זמן שימוש בין טעינה לטעינה בעבור המשתמש הממוצע.
במידה המסך יוגדר כפועל תמיד סביר להניח כי זמן הסוללה ירד בכחצי לפחות, אך באופן אישי אני ממליץ שלא לעשות זאת מאחר והשעון “מתעורר” בצורה מהירה עם הרמת היד בכל מקרה.
אפליקציית Mi Fitness
בדורות האחרונים של המוצרים הלבישים שלה, שיאומי עברה להשתמש באפליקציית ה-Mi Fitness (iOS/אנדרואיד),לשעבר Xiaomi Wear, המגיעה בשפה עברית מלאה שהשתדרגה והפכה להיות הרבה יותר נוחה ושימושית במהלך השנים, בדומה לאפליקציית ה-Mi Fit המקורית של החברה.
היא מאפשרת לשלוט על האפשרויות השונות של הרצועה, להתחיל אימון כושר ולהציג את המידע המסונכרן ממנה בצורה מורחבת.
מאחר והממשק דומה למדי בין כלל האפליקציות והגרסאות נעבור עליו רק בקצרה על ארבעת המסכים העיקריים:
- מסך אימון – המסך הראשי של האפליקציה המאפשר לראות את כמות הצעדים היומית, שינה ודופק, כאשר ממנו ניתן להגיע למידע מורחב הכולל גם תצוגת היסטוריה.
- מסך אימון – מסך להפעלת מעקב אחר אימון כושר ישירות מהסלולר.
- מסך מכשיר – מסך הכולל את הגדרות רצועת ה-Mi Band 7 המחוברת.
- מסך פרופיל – מסך ההגדרות של האפליקציה עצמה.
לחיצה על כל פריט מידע במסך הבריאות הראשי יפתח חלון מורחב עם פרטים על דופק, צעדים, פעילויות ספורט ועוד.
תצוגות שעון – Mi Band 7
בדומה לדגמי ה-Mi Band האחרים של שיאומי, ה-Mi Band 7 מגיעה עם מבחר גדול מאוד של תצוגות שעון (או תצוגות צמיד במקרה שלנו) שניתן לבחור מ”חנות” התצוגות שקיימת באפליקציית ה-Mi Fitness, המציגות גם את התצוגה שתפעל במידה והמכשיר מוגדר על “מסך דולק תמיד”, כאשר סביר להניח שכל אחד יוכל למצוא את התצוגה המתאימה לו ביותר.
לחילופין, משתמשים יכולים ליצור לעצמם תצוגה מותאמת אישית, המאפשרת לבחור בתמונה מהמכשיר ולהציג על גביה מספר אפשרויות תצוגה, עם יכולת שליטה גם על הצבע שיוצג.
בנוסף, ובדומה לדורות קודמים, ניתן גם למצוא מגוון רחב יותר של תצוגות שמשתמשים מכינים באתרים דוגמת Amazfit Watch Faces.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Mi Band 7
רצועת ה-Mi Band 7 החדשה נראית זהה כמעט לחלוטין ל-Mi Band 6 הקודמת וזה בהחלט לא דבר רע. החברה שומרת על העיצוב המוצלח של הסדרה ומשלבת בדגם החדש מסך AMOLED גדול ומשודרג של 1.62 אינץ’, עם תמיכה חדשה בתצוגת AOD קבועה ובהירות גבוהה מתמיד, בהירות שגם חושפת בעיה שהיה עדיף ששיואמי תתקן בדגם עתידי בדמות הוספת חיישן תאורה שלא יחייב לשלוט בה באופן ידני.
הגרסה החדשה של רצועת ה-Mi Band אולי מגיעה עם בעיה זמנית בעבור המשתמש הישראלי בדמות חוסר בממשק עברי מלא, דבר שיפתר בהמשך, אך היא מציעה תמיכה בתצוגת התראות בעברתי.
הרצועה מגיעה גם עם פיצ’רים משודרגים, בהם לא פחות מ-120 סוגי פעילויות כושר אחריהן היא יכולה לעקוב, לצד אוסף הפיצ’רים הרגיל הכולל מעקב דופק, שינה ואף רוויית חמצן רציפה בדם שנוספה בדגם החדש, כאשר הדבר היחיד שעוד חסר מעשית לרצועה בעבור חלק מהמשתמשים הוא שבב GPS מובנה, דבר אותו היא תיקנה בדגם ה-Mi Band 7 Pro.
אם אתם מחפשים רצועת כושר חכמה ולא יקרה במיוחד, סדרת ה-Mi Band, ובמיוחד ה-Mi Band 7 החדשה, היא פתרון מומלץ בעבור רוב המשתמשים המחפשים רצועה שתאפשר להם לעקוב אחרי פעילות כושר, לקבל התראות מהסלולר ועוד.
רצועת ה-Mi Band 7 של שיאומי זמינה למכירה בארץ במחיר של 239 ש”ח.
לחצו כאן למידע נוסף ולרכישה
מה אהבנו?
- מסך AMOLED גדול ובהיר יותר.
- מעקב אחרי 120 סוגי פעילויות כושר שונות.
- זמן סוללה מעולה.
- חיישן משודרג עם מעקב רווית חמצן בדם (SpO2) רציף.
- מגוון גדול של תצוגות שעון.
- תצוגת התראות בעברית (אבל מיושר לשמאל).
- מחיר נמוך.
ומה לא?
- עדיין אין GPS.
- אין חיישן בהירות אוטומטי.
- אין ממשק עברי מלא (יתוקן בעדכון עתידי).
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.