גאדג'טי מסקר: התרשמות ראשונה מה-iPhone 14 Pro / Max

iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי) iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)

רגע לפני ההשקה בישראל של סדרת האייפון 14 נחת על שולחננו מכשיר ה-iPhone 14 Pro Max, הגדול וגם היקר מבין המכשירים החדשים של החברה, אשר מגיע עם מסך OLED בגודל 6.7 אינץ' ומציע קצב רענון גבוה, מסך הפועל תמיד וגם את ה"אי הדינמי" שינסה להסתיר את העובדה כי יש חור אליפטי גדול בראש התצוגה.

דגמי האייפון 14 פרו בשנת 2022 מציעים הרבה יותר ממה שמציעים הדגמים הרגילים, אך הם אינם שונים רבות זה מזה, כאשר ההבדלים המשמעותיים בין ה-iPhone 14 Pro וה-iPhone 14 Pro Max נמצאים בגודל המסך וכמובן בגודלה של הסוללה.

מפרט טכני: iPhone 14 Pro / Max

המסכים:

  • אייפון 14 פרו: מסך OLED בגודל 6.1 אינץ' בקצב רענון דינמי של 1-120 הרץ וברזולוציה של 1179×2556 פיקסלים, בהירות של עד 2000nits (במצב ייעודי מחוץ לבית).
  • אייפון 14 פרו מקס: מסך OLED בגודל 6.7 אינץ' בקצב רענון דינמי של 1-120 הרץ וברזולוציה של 1290×2796 פיקסלים, בהירות של עד 2000nits (במצב ייעודי מחוץ לבית).
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)

מתחת למכסה:

  • מערכת שבבים – Apple A16 Bionic: מעבד עם 6 ליבות עיבוד, 5 ליבות גרפיות ו-16 ליבות המיועדות ללמידה עמוקה.
  • אחסון – 128, 256 ו-512 גיגה-בייט, או 1 טרה-בייט.
  • סוללה – עד 23 שעות ניגון וידאו עבור דגם האייפון 14 פרו, ועד 29 שעות עבור דגם האייפון 14 פרו פלוס.
  • טעינה מהירה – טעינת 20 וואט מהירה בחיבור Lightning, טעינת MagSafe Wireless אלחוטית ב-15 וואט וטעינת Qi אלחוטית ב-7.5 וואט.

חווית שימוש

אם יש משהו שאפל יציבה בו לאורך שנים, הרי שזוהי חווית השימוש. מסך ה-OLED המשולב באייפון 14 פרו מקס לא רק ענק ומדויק בצבעים, אלא גם סופר בהיר, בהיר ברמה שמאפשרת לצפות בו בקלות מחוץ לבית ביום בהיר במיוחד.

לכך נוספים גם רמקולים חזקים ומדוייקים וכמובן מערכת הפעלה שעובדת בצורה חלקה כל כך, שמצליחה להפתיע אותי כל פעם מחדש במעבר ממכשירי אנדרואיד בהם אני נוהג להשתמש בסקירות רבות שאנו עושים בגאדג'טי.

iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)

מערכת השבבים Apple A16 Bionic מספקת את כל מה שצריך, ונדמה שהיא אפילו הרבה מעבר ממה שצריך.

לא מפליא אותי שבאפל מרשים לעצמם להשאיר את דגם האייפון 14 הסטנדרטי דור אחד מאחור עם מערכת ה-A15 Bionic, שכן גם אם זה קצת מעצבן למי שלא תכנן על דגמי הפרו, הרי שגם המערכת הקודמת תמשיך לעשות את העבודה מעל ומעבר במכשיר.

במהלך משחקים לא ראיתי שינוי מהתוצאות שקיבלתי גם בדגמים קודמים של האייפון, כאשר במהלך משחק PUBG בהגדרות גבוהות (HDR, Extreme, Movie) משחקים של חצי שעה גבו בממוצע כ-10 אחוזי סוללה, והמכשיר לא התחמם כמעט בכלל בזמן המשחקים.

אם בשנה שעברה אמרתי על האייפון 13 פרו \ מקס שהוא מספיק, ורק צריך להוריד את המגרעת, הנה באפל הקשיבו ועשו בדיוק את זה. למרות.. שזה עדיין לא מרגיש בשל ב-100%.

אל השדרוגים בחומרה הוסיפה השנה אפל לדגמי הפרו גם כמה עדכונים נוספים בצד התוכנה, כמו המסך הפועל תמיד וה"אי הדינמי" שמחליף את המגרעת הוותיקה, גם אלה פועלים בדרך הייחודית לאפל.

iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)

מערכת ההפעלה: מה חדש ב-iOS 16

מערכת ההפעלה iOS 16 עברה מספר שינויים בולטים שקשה לפספס, ביניהם נמצא את המסך הפועל תמיד (Always on Display או בר"ת AOD), האי הדינמי (Dynamic Island או "יש לנו חור גדול במסך עם שם חדש ונוצץ) ומחוון סוללה עם מספרים.

מסך הפועל תמיד באייפון 14 פרו \ מקס

מדובר בפעם ראשונה עבור אפל עם תכונה זו באייפון, אך מי שהשתמשו בשעוניה החכמים כבר הכירו אותה קודם, וכמעט כל מי שהשתמש בסמארטפון מבוסס אנדרואיד ב-6 השנים האחרונות כבר מכיר את הרעיון (שהיה קיים גם הרבה קודם לכן).

באפל מבקשים לעשות את זה בצורה מעט אחרת, ולפחות בהתרשמות הראשונה זה די מעצבן. שימו בצד את האפשרות כי חיי הסוללה יפגעו בצורה זו או אחרת, ככל הנראה באופן מינורי, כתוצאה מהפעלת הפונקציה, הדרך בה אפל מעבירה אותה היא לא שונה בהרבה מהדרך בה נראה המסך כשהוא פועל באופן מלא, וזה גורם בעיקר לבלבול ולמחשבה כי המסך פועל.. כל הזמן (או במילים אחרות – תמיד).

למה זה מעצבן? כי בזווית של העין כל הזמן קיים שם מסך פעיל, משהו שלפחות אני רגיל שקורה רק כשנכנסת הודעה לטלפון או שהוא מצלצל, אז לפחות בימים הראשונים עם המכשיר זה משהו שקשה למדי להתרגל אליו.

בפועל, לא מדובר במסך שפועל במלואו, גם אם זה נראה כך, כשבאפל דאגו להפחית את הבהירות וגם את קצב הרענון של התצוגה, כך שזו לא תצרוך יותר מידי מהסוללה בעת שמצב ה-AOD פעיל.

אם באפל רצו להגיד – הנה, קיבלתם את מה שביקשתם כל כך הרבה זמן, עכשיו תאמינו לנו שאין בזה צורך ופשוט תכבו את זה – אז הצליח להם, ובגדול.

כך או כך, אני חייב להעריך את התעוזה הזו, בטח אם לא תהיה פגיעה משמעותית בחיי הסוללה לאורך זמן (את זה נבדוק כבר בסקירה המלאה), שהרי באפל אמרו חד משמעית – זה מסך שפועל תמיד, לא שעון שפועל תמיד, קחו את הכל ותסמכו עלינו שלא תיגמר לכם הסוללה תוך 5 דקות, כי אנחנו אפל וחיכינו המון שנים כדי להציג את הפונקציה הזו כמו שצריך.

האי הדינמי

אפל משחקת היטב אל תוך שינוי המגרעת, בטח כאשר היא מבקשת להמשיך ולהשתמש בחיישן זיהוי הפנים התלת ממדי (המצויין!) שלה, שדורש לא מעט תוספת לצד מצלמת הסלפי.

האי הדינמי הוא הדרך של אפל לומר – חורים במסך זה לא בהכרח משהו שלילי שצריך להתעלם ממנו ולהעלים בתמונות יח"צ עם רקעים כהים במיוחד.

האי הדינמי הוא כלי תוכנתי שמאפשר לאפל ולמפתחי אפליקציות עבור הפלטפורמה שלה לנצל ככל שניתן את הנוכחות הבלתי רצויה של החור הגדול והאליפטי שבמסך על ידי הנגשה של כלים ויזואלים נאים בחלק העליון שלו.

באפל כמו באפל עושים את זה ממש יפה, אבל בשלב כה מוקדם, כשמפתחי אפליקציות עדיין לא מספקים חוויות המשתמשות באי הדינמי החדש, עדיין ניכר כי החור הגדול הזה די מכוער, וזה פשוט משהו מכוער חדש שצריך להתרגל אליו אחרי שנים רבות בהן חיינו עם המגרעת.

חורי המסך באייפון 14 פרו מקס (צילום: רונן מנדזיצקי)
חורי המסך באייפון 14 פרו מקס (צילום: רונן מנדזיצקי)

ולמרות זאת, לאי הדינמי יש פוטנציאל גדול. מאחר שמדובר בכלי המבוסס על תוכנה, באפל יכולים לערוך בו שינויים והתאמות על פי הצורך, וגם מפתחי אפליקציות יכולים להציג כלי מידע שימושיים למדי שיוצגו דרכו.

בשלב הנוכחי קיימת התאמה לא רעה כלל עבור הכלים של אפל, כך שתוכלו לראות סימנים על האי בזמן שיחה, הצגת טיימר או כשתאזינו למוסיקה, ומאחר וחלק מהפונקציונליות נשנעת על מה שכבר קיים ב-iOS מזה זמן מה, מוסיקה תוצג היטב ב"אי" גם דרך אפליקציות צד שלישי כמו ספוטיפיי או יוטיוב מיוזיק, ולא רק באפליקציית המוסיקה המובנה של אפל.

הייתי שמח לראות קצת גיוון בדרך בה ניתן לעבוד עם ה"אי". באפל כמובן מציגים לנו את דרך המחשבה שלהם, אשר דורשת נגיעה ארוכה על מנת להציג וידג'ט גדול יותר בראש המסך לפעולה שרצה ברקע דרך האי הדינמי, אך היה נחמד לכל הפחות לראות אפשרות בחירה בין נגיעה קצרה (שכרגע פותחת את האפליקציה המופיעה ב"אי" במלואה) ובין נגיעה ארוכה (שמציגה וידג'ט).

מסך הנעילה

לתכונות אלה אפל מוסיפה גם שינויים נוספים למסך הנעילה, אשר יעשו דרכם לרוב הדגמים התומכים, ביניהם תצוגת התראות חדשות שתופיע מעתה מהחלק התחתון של המסך הנעילה, אפשרות מצויינת לדעתי, במיוחד כשמדובר במכשירים גדולים שקשה יותר להגיע לחלק העליון שלהם לשם הצצה להודעות או פתיחתן באפליקציה.

התראות מסך נעילה iOS 16 (צילום: רונן מנדזיצקי)
התראות מסך נעילה iOS 16 (צילום: רונן מנדזיצקי)

ניתן גם להגדיר מספר מסכי נעילה שונים ולעבור ביניהם במהירות מתי שתרצו על ידי לחיצה ארוכה על מסך הנעילה. תוכלו לבחור בין מסכי נעילה שונים אותם מציעה אפל, ויש יותר סוגים ממה שחשבתי שיהיו, אבל לא יותר מידי.

אפשר לקוות כי אפל תאפשר גם למעצבים לספק אפשרויות נוספות כאלה בהמשך, אך בינתיים תוכלו לבצע התאמות אישיות בעצמכם, כולל גם בחירה של וידג'טים שיופיעו על מסכי הנעילה השונים.

מסכי נעילה iOS 16 (צילום: רונן מנדזיצקי)
מסכי נעילה iOS 16 (צילום: רונן מנדזיצקי)

המצלמות

הרכב מערך הצילום:

  • מצלמה ראשית: חיישן 48 מגה-פיקסל (24 מ”מ), מפתח צמצם f/1.78, ייצוב אופטי (OIS), וידאו עד 4K ב-60 פריימים בשנייה.
  • מצלמה משנית: חיישן 12 מגה-פיקסל (13 מ”מ), מפתח צמצם f/2.2, צילום בזווית רחבה בת 120 מעלות.
  • מצלמת טלפוטו: חיישן 12 מגה-פיקסל (48 מ”מ), מפתח צמצם f/1.78, זום אופטי פי 2, ייצוב אופטי (OIS).
  • מצלמת טלפוטו: חיישן 12 מגה-פיקסל (77 מ”מ), מפתח צמצם f/2.8, זום אופטי פי 3, ייצוב אופטי (OIS).
  • מצלמת סלפי: חיישן 12 מגה-פיקסל, מפתח צמצם f/1.9, פוקוס אוטומטי, וידאו עד 4K ב-60 פריימים בשנייה.
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)
iPhone 14 Pro Max (צילום: רונן מנדזיצקי)

המצלמה הראשית שודרגה השנה למצלמה עתירת פיקסלים, ואת הדוגמאות לתמונות ממנה, כמו גם מהמצלמות האחרות במכשיר תוכלו לראות בתמונות המצורפות מטה.

במצלמת הזווית הרחבה ניכר השינוי בצבעים אל מול אלו שנקבל במצלמה הראשית, אך רמת התאורה ועומק הצבעים נשמרת בצורה לא רעה כלל.

באפל מאפשרים להשתמש במצלמה גם לצילומי מאקרו, במעבר אוטומטי מהיר עת שתתקרבו אל מושא הצילום:

תקריב עלה
מאקרו

מצלמת הזום מגיעה עם ייצוב אופטי ואפשרות לבחירה בין צילומי תקריב x2 ו-x3, אלה נראים טוב מאוד ושומרים על דיוק בצבעים.

שלט מעבר חצייה
זום פי 3

מצלמת הסלפי מציגה עושר גדול בפרטים ומצב הפורטרט מציע הפרדה מצוינת בין הסביבה למצולם, כולל גם מספר מצבי פורטרט שונים מהם תוכלו לבחור.

בצילום לילה התוצאות לא טובות ללא השימוש במצב הלילה היעודי, שיודע להתאים את עצמו טוב לפי כמות האור הזמינה עבור הצילום. בחושך משמעותי התוצאה לא מדהימה, אבל ודאי בין הטובות בשוק.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-iPhone 14 Pro / Max

אין ספק כי השדרוגים המשמעותיים ביותר אותם ביצעה אפל במכשיר מגיעים דווקא מצד התוכנה, עם מסך הפועל תמיד, אי דינמי שמחליף את המגרעת, עדכונים למסך הנעילה וההתראות ושלל אפשרויות נוספות שמגיעות יחד עם מערכת ההפעלה iOS 16.

פרט לזאת, קיימים גם שדרוגים במצלמות ובחומרה, אך אלה מחווירים מעט אל מול העדכונים שביצעה אפל בצד התוכנה, חלקם יגיעו גם לדגמים ישנים יותר.

השאלה האם לשדרג את המכשיר משנה לשנה היא מבחינתי כמעט תמיד לא, אבל אם אתם מחזיקים בידכם מכשירים מעט ישנים יותר, כמו האייפון 11 פרו ומטה, מדובר בשדרוג משמעותי.

*תודה לרשת iStore, משווקת רשמית של אפל בישראל, שהשאילה לנו את האייפון 14 פרו מקס לצורך הסקירה.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים