גאדג'טי מסקר: Sonos Sub Mini – יכולות מרשימות ומיני במחיר

Sub Mini (באדיבות Sonos) Sub Mini (באדיבות Sonos)

ביולי 2019 רכשתי את הסאונד בר (מקרן הקול) הראשון שלי. זה היה ה-Sonos Beam מהדור הראשון והוא עלה לי 1390 ש"ח. בחרתי ב-Beam לא בגלל שהאזנתי לו והתרשמתי מהתוצאות, אלא בגלל האקו-סיסטם של סונוס, שאיפשר לי לרכוש רמקול אחד באותה עת ולהחליט אחר כך אם אני רוצה מערכת שלמה המבוססת עליו.

שנים לאחר מכן צירפתי אליו גם זוג רמקולים נוספים (One SL) כדי שאלה ישמשו כרמקולים לסאונד היקפי. עם הזמן גם בחנתי רמקולים נוספים של החברה כמו מקרן הקול Sonos Arc ורמקול ה-Beam מהדור השני, אך נותרתי עם המבנה שבחרתי, כשהפריט היחיד שנותר להשלמת החוויה היה הסאב-וופר.

לצערי, ה-Sonos Sub, בעוד שהוא מוצר מרשים מאוד שיצא לי ליהנות ממנו רק מספר פעמים בתצוגות ולא בבית, הוא יקר. יקר להחריד אפילו, כזה שהיום נמכר במחיר של 3,299 ש"ח בישראל, וזה בנוסף למחיר של לפחות 1,099 ש"ח עבור מקרן קול הדרוש לחיבור של הסאב, וזה אם בחרתם באופציה הזולה ביותר של ה-Sonos Ray.

סונוס במחירים נמוכים יותר

אני לא הולך לספר לכם כאן על מערכות שמע זולות, כי סונוס היא לא כזו. תוכלו למצוא בשוק לא מעט מקרני קול ומערכות שמע במחירים נוחים שישדרגו את חווית הצפייה בטלוויזיה, אבל סונוס הוא עדיין מותג פרימיום, עם חווית שמע מצוינת, אקו-סיסטם מוצלח וכן – מחיר שמגיע בהתאם לכך.

אבל בסונוס פועלים לאחרונה גם לכיוון הרחבת הסל והתחילו להציע מוצרים במחירים נמוכים יותר. דוגמה אחת לכך הוא ה-Ray, סאונד בר שמוצע במחיר הנמוך משמעותית מזה של ה-Beam מהדור השני (שעולה כ-1800 ש"ח). בסונוס מנסים למתג את המוצרים במחירים הנמוכים יותר עבור חדרים, ולאו דווקא עבור הסלון הביתי, אך כפי שהוכיח עבורי ה-Sonos Sub Mini, זה לא בהכרח המקרה.

ה-Sub Mini אמנם קטן משמעותית מה-Sonos Sub הענק, אך הוא לא כזה קטן במשקל של כ-6.4 ק"ג ומידות של כ-30 על 23 ס"מ. מה שקוסם בו הוא בעיקר המחיר, כשהוא מגיע בערך בחצי ממחירו של ה-Sub המקורי עם מחיר של 1,699 ש"ח (כרגע במבצע השקה של 1,599 ש"ח).

חיבור ראשוני של הסאב-וופר

כמו כל הרמקולים של סונוס, גם כאן החיבור מבוצע דרך רשת ה-WiFi בתהליך המבוצע כולו דרך האפליקציה של החברה. הרמקולים החדשים יותר של סונוס מציעים תהליך מהיר ופשוט יותר הנשען על NFC, כך שלאחר הזיהוי הראשוני של הרמקול באפליקציה ניתן לחבר אותם במהירות לרשת הביתית דרך חשבון המשתמש בנגיעה קלה של הטלפון ברמקול.

בשל החיבור האלחוטי, את הסאב אין צורך לחבר ישירות לשום מוצר אחר, כאשר החיבור היחיד שנדרש הוא זה שתחברו לחשמל.

דרך האפליקציה ניתן לווסת את עוצמת השמע של הסאב באופן נפרד מיתר הרמקולים, אך לא מצאתי בכך צורך אמיתי, שכן הבסים שהפיק ה-Sub Mini היו מעל ממספקים גם ללא הגברה שלהם באופן פרטני.

למי מיועד ה-Sonos Sub Mini

בסונוס מצהירים באופן חד משמעי כי דגם המיני של הסאב-וופר מיועד לשימוש בחדרים קטנים, אך אני החלטתי לבחון אותו גם בחדר (12 מ"ר) וגם בסלון (24 מ"ר), כדי לנסות ולהבין את היכולות שלו עד הסוף.

הסאב מיני דורש כמובן חיבור לאחד ממקרני הקול של סונוס, כשבמקרה שלי בחנתי אותו עם ה-Beam מהדור השני.

ה-Sub Mini החדש מעוצב כגליל קטן בצבע שחור או לבן הכולל פתח בחלקו האמצעי. אפשר למצוא בו צמד וופרים בגודל 6 אינץ’ המכוונים אחד כלפי השני על מנת לבטל את אפקט הרעידות הקיים בסאבוופרים רגילים, וזה עובד מצויין, כאשר גם בסצינות עשירות בבאסים לא מצאתי רעידות שנוטות לייצר גם רעשים לא נעימים בזמן צפייה בסרטים.

Sonos Sub Mini (צילום: רונן מנדזיצקי)
Sonos Sub Mini (צילום: רונן מנדזיצקי)

כמו רמקולים אחרים של החברה, גם ה-Sonos Sub Mini משתמש בטכנולוגיית ה-Trueplay על מנת לכייל את האודיו לתצורה האקוסטית הייחודית בחדר המשתמש. לצערי צריך מוצר של אפל (אייפון או אייפד) כדי להפעיל פונקציה זו, אשר שימושית למדי במדידת החדר לשם יצירת התאמה טובה יותר של הצלילים שינועו בו דרך כל אחד מהרמקולים של סונוס.

השימוש ב-Sonos Sub Mini בסלון הוכיח מספק מעל ומעבר וגם בעוצמות שמע נמוכות יותר הוא הורגש באופן משמעותי. את עוצמת הבסים ניתן גם לכוונן באופן ידני דרך האפליקציה אם אתם רוצים דגש גדול יותר על בס (או על דיבור או שמע היקפי, עם תלות ברמקולים של סונוס הנמצאים ברשותכם), אך לא מצאתי בכך צורך.

בסונוס יודעים לנתב היטב את הבסים למקום ממנו הם צריכים להגיע, על כן בזמן שה-Sub Mini היה מחובר הבחנתי בירידה בכמות הבסים אותם מייצר מקרן הקול, שמספק בסים לא רעים בפני עצמו, אך רחוק מהחוויה שמוסיף הסאב הייעודי.

לאחר השימוש בסאב-מיני בסלון הופתעתי מהחוסר בצרימות \ רעידות לאור המעבר לחדר הקטן בחצי מזה בו היה קודם. אולי זה פשוט הניסיון הרע שלי עם מערכות שמע לאורך חיי, אך כמעט תמיד מצאתי את הרעידות הללו מטרידות אותי ככל שהגברתי את עוצמת הווליום, בעיקר כאשר מערכות השמע היו בחדר שינה ולא בסלון הגדול יותר.

כך או כך, הסאב-מיני מפיק צלילים נמוכים מדויקים גם בחדר, אפילו בעוצמות נמוכות יותר מאלו בהן השתמשתי בסלון.

בהאזנה למוסיקה הבחנתי גם כן ביתרון של הסאב-וופר בבסים העמוקים והמדויקים, אם כי דווקא במוסיקה הרגשתי שהצלילים לוקים בחסר ובעוד שהבסים מצויינים, השירה פחות.

Sonos Sub Mini (צילום: רונן מנדזיצקי)
Sonos Sub Mini (צילום: רונן מנדזיצקי)

אז למי מתאים ה-Sub Mini? אם יש לכם סלון בגודל קטן עד בינוני כנראה שהסאב-וופר הזה יספק אתכם. עבור הסלון הביתי שלי (24 מ"ר + חיבור פתוח למטבח) הוא הספיק מעל ומעבר.

עבור חדר הוא יעשה את העבודה לטעמי הרבה מעבר למה שצריך, שכן הצלילים הנמוכים במקרני הקול בסדרת ה-Beam של החברה מספקים בעצמם בסים לא רעים, שלטעמי מספיקים לחדר. אם אתם באמת חולים על בסים ורוצים להרעיד את הבית כל היום וכל הלילה, כנראה שתרצו את התוספת הזו, אך עבור חדר בלבד, אלא אם מדובר בחדר שמיועד מראש לצפייה בסרטים, זה כנראה קצת מעבר למה שצריך.

מחיר: 1,599 ש"ח במכירה מוקדמת (1,699 ש"ח לאחר מכן), אחריות: שנה, באג מולטיסיסטם


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים