אוזניות האיירפודס פרו קיבלו לאחרונה עדכון ראשון מספר שנים לאחר שהוצג הדגם הראשון בסדרה. עם ה-AirPods Pro 2 ממשיכה אפל להישען על העיצוב המוכר, אך מבטיחה שיפור משמעותי בסינון הרעשים, התאמה אישית יותר למשתמשים ופיצ'רים חדשים למארז הטעינה.
האיירפודס מיועדות למשתמשים במכשירי האייפון (ושאר מוצריה של אפל) וככאלה מתאימה החברה את האוזניות למכשיריה בצורה טובה יותר, ובעוד שמדובר באוזניות תוך-אוזן עם סינון רעשים במבנה שאינו כה שונה ממה שנמצא במוצרים רבים אחרים המציפים את השוק, באפל דואגים לשים דגש הרבה יותר משמעותי על החוויה בזמן השימוש באוזניות.
מפרט טכני – AirPods Pro 2
- רמקולים: דרייבר בגודל 11 מ”מ. אודיו היקפי (Spatial).
- סינון רעשים: ANC + זוג מיקרופונים חיצוניים ואחד פנימי.
- סינון רעשים: האזנה לסביבה.
- שבב עיבוד: Apple H2 באוזניות, Apple U1 במארז הטעינה
- חיי סוללה (טעינה בודדת): עד 6 שעות באוזניות, עד 30 שעות עם מארז הטעינה.
- טעינה: שעת שימוש בטעינה של 5 דקות, תמיכה ב-MagSafe ו-Qi לטעינה אלחוטית.
- קישוריות: בלוטות’ 5.3, תמיכה ב-AAC ו-SBC.
- חיישנים: מד קרבה\זיהוי נגיעה בעור, משטחי מגע, זיהוי תנועה, זיהוי דיבור.
- מידות אוזניה: 30.9×21.8×24 מ”מ, משקל 5.3 גרם.
- מידות קוספת טעינה: 45.2×60.6×21.7 מ”מ, משקל 50.8 גרם.
- עמידות במים: תקן IPX4.
- צבעים: לבן.
אוזניות AirPods Pro 2: הפעלה ראשונה ושימוש שוטף
בדומה לאוזניות ה-Galaxy Buds Pro של סמסונג, גם במקרה של אוזניות האיירפודס מדובר בצימוד נוח במיוחד למכשיריה של אפל, המזהים את האוזניות כבר כשתוציאו אותן בפעם הראשונה ממארז הטעינה.
החיבור בפועל מבוצע באמצעות קישוריות בלוטות' 5.3, כאשר השליטה באוזניות מבוצעת דרך משטחי מגע שהוסיפה אפל לאיירפודס פרו השנה, וכאן מתחילים להרגיש את חווית השימוש באוזניות.
משטחי המגע לא עובדים יותר טוב ממשטחי מגע באוזניות אחרות אותן ניסיתי בעבר ולצורך ההשוואה, אוזניות ה-Galaxy Buds 2 Pro של סמסונג ובמיוחד אוזניות ה-QC II החדשות של Bose מספקות תגובתיות חלקה ומהירה יותר.
ועם זאת, באפל מוסיפים שתי תכונות שהופכות את השימוש במשטחי המגע החדשים באוזניות האיירפודס פרו לנוחה יותר. תחילה, הוסיפה החברה שקעים קטנים כדי לסמן את מיקום משטחי המגע. זה תורם בזיהוי שלהם עם האצבע, כך שנדע בדיוק היכון למקם את האצבעות לביצוע הפעולות שנרצה גם מבלי לראות מה אנחנו עושים. זה עוזר במיוחד בזמן ההסתגלות לאוזניות, אך עוזר גם בביצוע הפעולות עימן באופן שוטף.
התוספת השנייה מגיעה דרך רטט קל המגיע לאחר ביצוע פעולה, כך שנדע שזו אכן בוצעה. בזמן שתאזינו לשירים ובמיוחד אם עדיין לא הפעלתם אותם, לא תמיד קל לקבוע האם פעולת הגברה או החלשה שבוצעה אכן התקבלה והרטט הקל מספק בדיוק את הפידבק הנחוץ לכך.
באמצעות משטחי המגע באוזניות תוכלו להפעיל ולעצור שירים, להעביר שירים (קדימה ואחורה), לענות או לדחות שיחות טלפון, להפעיל את סינון הרעשים במצבים שונים הזמינים, וכן להנמיך או להגביר את עוצמת הווליום.
אפליקציה לאוזניות לא קיימת, שכן הגדרות האוזניות מופיעות באייפון ברגע שתחברו את האיירפודס. ההגדרות גם אינן זמינות כאשר האוזניות לא מחוברות ויופיעו באפליקציית ההגדרות לאחר שתחברו אותן למכשיר.
בין הפעולות שניתן לבצע דרך ההגדרות:
- צפייה במצב הסוללה לאוזניות ולמארז הטעינה
- הפעלת מצבי סינון רעשים והאזנה לסביבה
- בחירת הגדרות ללחיצה ארוכה על משטח הנגיעה בכל אוזניה (מעבר בין מצבי סינון רעשים או הפעלת סירי)
- זיהוי אוטומטי של האוזניות באוזניים
מלבד פעולות אלה, ישנן גם לא מעט פעולות חוותיות יותר שניתן לבצע באמצעות האוזניות:
התאמה אישית של האוזניות
דרך הגדרות האיירפודס באייפון ניתן לבצע בדיקה של איטום האוזניות באוזניים. הבדיקה נועדה לעזור לנו להתאים את גודל קצה הסיליקון שנחבר לאוזניות, כשהשנה הוסיפה אפל גודל נוסף להתאמה רחבה ליותר אוזניים. תוכלו למצוא גדלים של XS (קטן במיוחד), S (קטן), M (בינוני) ו-Large (גדול).
המבחן עצמו מציג מאפיינים המוכרים מדגמים אחרים של אוזניות שנמצא בשוק, כמו אלו של ג'אברה. פשוט מכניסים את האוזניות לאוזניים, שומעים כמה צלילים ורואים את תוצאת ההתאמה על גבי מסך הטלפון.
מצב האזנה אדפטיבי לסביבה
אתחיל מלומר שמצב ההאזנה לסביבה באוזניות של אפל הוא אחד מהמרשימים אותו חוויתי. הוא מרגיש כאילו האוזניות כלל לא נמצאות באוזניים ומאפשר לא להסיר אותן בזמן שנרצה לקיים שיחות עם אנשים.
המצב האדפטיבי מאפשר להשתמש בחלקו בסינון רעשים כדי לווסת צלילים סביבתיים חזקים ולהוריד את הרמה שלהם כך שבמידה ומדובר בצלילים חזקים מידי, אלה לא יפריעו לנו בזמן האזנה למוסיקה או לקיים שיחה כאשר מצב ההאזנה לסביבה פעיל.
במצבים בהם היו קיימים רעשים מאוד חזקים בסביבה הבחנתי בהפחתה קלה שלהם, אך רעשים חזקים במיוחד עדיין מפריעים במצב זה, כך שקשה להאזין למוסיקה בזמן השימוש במצב ההאזנה לסביבה כשאחד השכנים עושה שיפוץ בבית.
מצב האזנה מרחבי (Spatial Audio)
ההאזנה המרחבית מאפשרת לצלילים להגיע מכיוונים שונים, כך שתוכלו לקבל חווית שמע מרחבית. באפליקציית המוסיקה של אפל (Apple Music) אף קיימות רשימות השמעה עם שירים שהותאמו במיוחד לחוויה.
מצב ההאזנה המרחבי מאפשר גם לזהות את תנועת הראש שלכם, כך שאם תסתובבו תוכלו להרגיש את הצליל זז יחד איתכם. עבורי זה הורגש במיוחד בזמן השימוש עם ה-Apple TV. המיקום הרחוק יותר של המכשיר מהאוזניות מאפשר לחוש יותר בהבדלים כאשר תזיזו את הראש.
קיימת גם התאמה אישית יותר של מצב ההאזנה המרחבי. באפל יבקשו מכם להשתמש באייפון כדי לצלם את האוזניות באוזניים ודרך כך יתאימו את הצלילים ההיקפיים טוב יותר אליכם באופן אישי. לא אוכל לומר שחשתי בהבדל משמעותי לאחר ההתאמה האישית אל מול השימוש ב-Spatial Audio בלעדיה.
דרך תפריט ה-Accessibility ניתן גם להגדיר כי מיקוד השמע המרחבי יעשה דרך האייפון, כך שהצלילים ישנו את מיקומם על פי מיקום המכשיר במקום על פי תנועת הראש שלכם.
שימוש באוזניה בודדת
אם אתם מעדיפים לבצע שיחות באמצעות אוזניה אחת בלבד ולהשאיר את האוזן השניה פנויה, באפל מאפשרים להתאים את המיקרופון לאחת האוזניות בלבד (ימנית או שמאלית).
דרך תפריט ה-Accessibility תוכלו לבחור גם כי סינון הרעשים יופעל רק באוזניה אחת.
איתור האוזניות וקופסת הטעינה
אוזניות האיירפודס פרו 2 זמינות לאיתור דרך רשת ה-Find My של אפל, כך שתוכלו למצוא אותן במהירות דרך האפליקציה ואף להגיע עד אליהן עם מנגנון ניווט מדויק מאוד, אך בעוד שניתן לאתר את האוזניות גם כשהן לא בתוך מארז הטעינה.
עם זאת, פעולת האיתור המדויקת מבוצעת ספציפית למארז, שגם מציע יכולת להשמעת צלילים חזקים מאוד, בעוד האוזניות משמיעות צליל חלש יותר, כך שהייתי מגדיר את אופציית החיפוש של האוזניות כאשר הן מחוץ למארז הטעינה כאופציה לאיתור שלהן אם שכחתם איפה השארתם אותן בבית. כך או כך, תוכלו לראות דרך אפליקציית Find My כאשר האוזניות אינן בקופסה ולהפעיל צלילים בכל אחת מהן בנפרד לצורך האיתור.
באפל הוסיפו גם אפשרות לזיהוי האוזניות במארז הטעינה, כך שבמידה והוכנסו למארז האוזניות הלא נכונות, תוכלו לדעת.
צלילי רקע ומכשיר האזנה
שתי אפשרויות מעט נסתרות של האוזניות זמינות דרך תפריט ה-Control Center היעודי באייפון. במידה ותוסיפו אותו (הגדרת Speaker עם ציור של אוזן) תוכלו לגשת במהירות למצב צלילי רקע, שישמיע לכם צלילים מרגיעים של ים, גשם ועוד.
אפשרות נוספת דרך ה-Control Center מאפשרת להשתמש באייפון כמכשיר האזנה. היא מיועדת כדי שתוכלו למשל למקם אותה קרוב לטלוויזיה ולהשתמש במיקרופון באייפון כדי להעביר את השמע היישר לאוזניים שלכם, אך ניתן גם להשתמש בה כדי להשאיר את האייפון בחדר בזמן שאתם יוצאים ממנו (עד 10 מטרים, טווח הבלוטות' של האוזניות) ולהמשיך להקשיב למה שקורה בחדר.
טעינה וחיי סוללה
אפל מצהירה על עד 6 שעות שימוש באיירפודס פרו 2 כאשר מצב סינון הרעשים (ANC) או מצב ההאזנה לסביבה פעיל ועד 5.5 שעות בשימוש במצב ההאזנה המרחבי. יחד עם קופסת הטעינה תוכלו לקבל עד 30 שעות בסה"כ.
המספרים של אפל היו תואמים לשימוש שלי בפועל באוזניות, אם כי בשימוש במצב ההאזנה לסביבה קיבלתי כשעה פחות מהמוצהר.
את הטעינה של האוזניות ניתן לבצע דרך מארז הטעינה עם חיבור Lightning של אפל או באמצעות מטען אלחוטי, כאשר ניתן להשתמש במטען ה-MagSafe וגם במטען השעון החכם של אפל.
איכות השמע באוזניות ה-AirPods Pro 2
איכות השמע באוזניות האיירפודס פרו 2 היא מהטובות הקיימות בשוק, וזה לא מפתיע לאור הביצועים הטובים שהציגו לפניהן האיירפודס פרו מהדור הראשון וגם לא לאור המחיר הגבוה אותו דורשת אפל עבור האוזניות החדשות.
הבאסים מדויקים מאוד וניתן לשמוע גם את המנעד של הצלילים הנמוכים בדיוק גבוה, כאשר גם עוצמת השמע גבוהה מאוד. מצאתי את עצמי משתמש בעוצמה של כ-60% ברוב הזמן, נמוך מעוצמות של 70-80 אחוזים להן התרגלתי באוזניות מסוג זה.
בשירים שלא שמים דגש על הבאסים ניתן לשמוע היטב את ההפרדה בין הכלים השונים. אפל מציעה גם אפשרות למצב האזנה ללא איבוד פרטים (Lossless) בשירות המוסיקה שלה.
אפל מציינת כי סינון הרעשים שופר עד פי 2 בהשוואה לדור הקודם של האוזניות ובעוד שלא ביצעתי את ההשוואה הזו אוכל לומר כי מדובר בסינון הרעשים באיירפודס פרו 2 הוא מהטובים שחוויתי (אם כי לאחרונה קיבלתי את אוזניות ה-QC II של BOSE שמציגות ביצועים טובים יותר).
רעשי השיפוץ הנוראיים בבניין שלי הופחתו משמעותית, ברמה שלא נדרשתי להשתמש באוזניות הקשת מסננות הרעשים שלי (שמסננות יותר, שיהיה ברור – בכל זאת אוזניות קשת אוטמות יותר) כל עוד הרעשים לא עלו על 70-80 דציבלים.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-AirPods Pro 2?
האיירפודס פרו 2 מספקות חווית שמע מהמרשימות בשוק, עם עוצמת שמע חזקה מאוד, באסים מדויקים והפרדה מצוינת בין הצלילים השונים. הן מגיעות עם סינון רעשים מרשים ומצב האזנה לסביבה מרשים עוד יותר, ומציעות חווית שימוש עם מגוון עשיר של אפשרויות.
באפל חשבו הרבה על חווית השימוש והצליחו להעביר היטב את השימוש במשטחי המגע החדשים באוזניות, אם כי הייתי שמח לכל הפחות לאפשרות הגדרה לרגישות של משטחי המגע, שכן בעוד שהרגישות הנמוכה יותר מאפשרת להימנע מנגיעות לא רצויות, לאחר שימוש ממושך וכאשר כבר התרגלתם לשימוש במשטחי המגע, אפשר לשחרר קצת ולאפשר חוויה מהירה יותר על פני זו הבטוחה.
התוספת של חיי הסוללה על פני הדור הקודם משמעותית ועם 6 שעות שימוש כשמצב סינון הרעשים פעיל מדובר בלא מעט, כאשר לכך מצטרפות גם בין 3 ל-4 טעינות נוספות באמצעות מארז הטעינה.
את המארז מצרפת החברה למנגנון האיתור כחלק מרשת ה-Find My, כך שתוכלו לאתר את האוזניות בקלות על גבי מפה ואפילו עם ניווט מדויק מאוד, וגם להיעזר ברמקול הזמין על גבי מארז הטעינה כדי להשמיע צליל לאיתור האוזניות.
מחיר: 1,045 ש"ח >> לחצו כאן למידע נוסף ולרכישה
*בדיקת האיירפודס פרו 2 בוצעה עם: אייפון 14 פרו, אייפון 14 פרו מקס, Oppo Find X5 Pro, אייפון SE 2020, שעון Apple Watch Series 8, מחשב מקבוק פרו 14, מחשב מקבוק פרו (2017) ו-Apple TV 4K.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.