חברת קוואלקום (Qualcomm) חשפה היום (ד’, 16.11) בכנס ה-Snapdragon Summit 2022 השנתי שלה את ה-Snapdragon 8 Gen 2, הדור השני לפלטפורמת הדגל המיועדת למכשירי הפרימיום הסלולריים המציגה שיפור של 35% בביצועי המעבד, עד 25% בביצועים הגרפיים ויעילות חשמלית משופרת בעד 40% לעומת הדור הקודם.
כפי שהשם רומז, Snapdragon 8 Gen 2 מגיע כדור השני של מערכת השבבים למכשירי הדגל של קוואלקום, המחליפה את פלטפורמות ה-Snapdragon 8 Gen 1 ו-Snapdragon 8+ Gen 1 הקודמות של החברה, כאשר בדומה להן היא מגיעה בייצור ה-4nm של TSMC אך משלבת אוסף שיפורים נרחב.
קוואלקום בחרה לשלב בשבב ה-Snapdragon 8 Gen 2 מעבד עם ליבות Kryo חדשות בתצורה מעט לא שגרתית של 1+4+3.
המעבד מבוסס על ארכיטקטורת ה-ARMv9 ומשלב ליבת פרימיום מבוססת Cortex-X3 בתדר 3.19GHz, עם 4 ליבות חזקות משני סוגים שונים, בהרכב של צמד ליבות Cortex-A710 וצמד ליבות Cortex-A715, המגיעות כולן בתדר 2.8GHz.
לבסוף, ניתן למצוא גם 3 ליבות Cortex-A510 מעודכנות ויעילות בתדר 2GHz, שילוב המציע לפי החברה שיפור ביצועים של עד 35% ויעילות משופרת בעד 40% לעומת הדור הקודם.
בתחום הגרפי יהיה אפשר למצוא את ליבת ה-Adreno 740 הגרפית החדשה של קוואלקום, המגיעה עם תמיכה ב-Ray tracing ובטכנולוגיית ה-Vulkan 1.3 המביאה איתה שיפור ביצועים של 30% בהשוואה לשימוש ב-Vulkan 1.1 בדור הקודם. שבב ה-Adreno החדש יציע שיפור ביצועים ויעילות חשמלית של 25% בהשוואה לדור הקודם.
אחד השיפורים הגדולים ביותר במערכת השבבים החדשה מגיע בדמות שבב ה-Hexagon המיועד לחישובי AI, המשלב בדור החדש תמיכה ב-INT4 ומציע שיפור של לא פחות מ-435% בביצועי בינה מלאכותית לעומת הדור הקודם תוך כדי שיפור הצריכה החשמלית בעד 60%.
מערכת השבבים החדשה תציע תמיכה במסכי 4K בתדר של 60Hz או +QHD בתדר של 144Hz, כאשר שבב עיבוד התמונה Spectra החדש מגיע עם 3 מעבדי ISP נפרדים של 18Bit עם תמיכה במצלמת 200 מגה-פיקסל בודדת, 108 מגה-פיקסל בשיהוי אפסי ZSL (ר"ת zero shutter lag) ועד 3 מצלמת 36 מגה-פיקסל עם ZSL.
בצד הוידאו השבב יתמוך בהסרטה ברזולוציה מירבית של 8K HDR ב-30 פריימים בשניה, 4K ב-120 פריימים לשניה או 720p ב-960 פריימים לשניה.
מבחינת הקישוריות, השבב החדש מגיע עם מודם ה-Snapdragon X70 5G העדכני של קוואלקום עם תמיכה במהירות הורדה של עד 10Gbps והעלאה של עד 3.5Gbps, ובנוסף עם שבב ה-FastConnect 7800 המעודכן של החברה הכולל תמיכה ב-WiFi 7 עם מהירות הורדה מקסימלית של 5.8Gbps ו-Bluetooth 5.3 עם LE Audio.
Introducing the #Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform — an #AI marvel defining a new premium standard for connected computing. Learn more about how it enables truly extraordinary experiences. #SnapdragonSummit https://t.co/dw5c9taIiD pic.twitter.com/WpOpqeUL0I
— Snapdragon (@Snapdragon) November 15, 2022
לפי קוואלקום, את שבב ה-Snapdragon 8 Gen 2 החדש יהיה ניתן למצוא במכשירי הדגל של מגוון של יצרניות כבר בסוף שנת 2022 הנוכחית.