מותג האודיו Soundcore של חברת אנקר (Anker) צבר לעצמו לא מעט מוניטין במהלך השנים האחרונות, כאשר הפעם יצא לנו לבדוק את אוזניות ה-Soundcore Liberty 3 Pro המגיעות עם דרייברי ה-ACAA 2.0 היברידיים ומציעות איכות שמע גבוהה לצד סינון רעשים וזמן סוללה של עד 32 שעות.
בזמן שניתן להתייחס לאוזניות ה-Liberty 3 Pro של Soundcore כ"דור הקודם" מאחר והחברה השיקה בחודש הקודם את דגם ה-Liberty 4 החדשות שלה, אין זה מונע מאיתנו המשתמשים ליהנות מאיכות השמע הגבוהה שלהן, כאשר הן עומדות בתקן ה-Hi-Res Audio Wireless האלחוטי ומגיעות עם תמיכה בקודק ה-LDAC.
מבט מקרוב על ה-Soundcore Liberty 3 Pro
שוק האוזניות עבר לא מעט שינויים בשנים האחרונות, מהתקופה בה השתמשנו באוזניות חוטיות רגילות ועד הגעתן של אוזניות ה-TWS האלחוטיות באמת, עם קטגוריית אוזניות ה-TWS מסננות הרעשים שהפכה לברירת המחדל הנפוצה ביותר בעבור רבים מהמשתמשים המחפשים אוזניות אלחוטיות חדשות.
בעוד שניתן למצוא אוזניות TWS קטנות בשוק, אוזניות ה-Liberty 3 Pro של Soundcore הן כמעט ההפך המוחלט מכך, כאשר מדובר על אוזניות גדולות יחסית בהשוואה לסט ה-Galaxy Buds Pro האישי שלי לשם דוגמה. חלק מהסיבה לכך היא ההחלטה של החברה לשלב באוזניות לא רק מתאמי סיליקון, אלא גם "כנפיים" (Fins) שנועדו להיתפס טוב יותר באוזן ולמנוע נפילה.
סיבה נוספת לגודל האוזניות הוא השימוש דרייברי ה-ACAA 2.0 (ר”ת Astria Coaxial Acoustic Architecture) המשופרים של החברה. האוזניות משלבות דרייברים דינמיים בגודל 10.6 מ”מ, יחד עם דרייברים מסוג Balanced Armature של חברת Knowles הבנויים האחד על גבי השני כדי שנוכל לקבל איכות שמע משופרת, עליה נרחיב בהמשך.
עם אוזניות גדולות מגיע גם מארז נשיאה גדול בעיצוב אובלי, שנפתח בהחלקה "מעלה" של החלק העליון וחושף את האוזניות שיושבות בתוכו. באופן אישי הייתי מעדיף לו מארז הנשיאה היה נפתח בצורה יותר סטנדרטית עם ציר למכסה ולא עם מנגנון החלקה, אך לאחר מספר שבועות אפשר להתרגל לכך.
מארז הנשיאה כולל 3 נוריות לד קדמיות המציגות את סטטוס הסוללה שלו, יחד עם חיבור טעינת USB-C חוטי בצד האחורי, לצד תמיכה בטעינת Qi אלחוטית וכפתור חיבור ידני במידת הצורך. האוזניות תומכות בטעינה מהירה המספקת 3 שעות שימוש בטעינה של 15 דקות.
מפרט טכני Liberty 3 Pro
- דרייברים – ACAA 2.0 (דרייבר 10.6 מ”מ דינמי + Balanced Armature).
- סוללה – 8 שעות בטעינה בודדת ו-32 שעות עם מארז הטעינה.
- טעינה – חוטית USB-C ו-Qi אלחוטית.
- טעינה מהירה – 3 שעות שימוש בטעינה של 15 דקות.
- קישורית – Bluetooth 5.2 עם תמיכה ב-AAC, SBC ו-LDAC, וחיבור Multipoint.
- תקני עמידות – עמידות במים IPX4.
בתוך אריזת אוזניות ה-Liberty 3 Pro אפשר למצוא את האוזניות, סט של 4 מתאמי סיליקון ו-4 "כנפי" סיליקון, מהם זוג אחד שמגיע מראש על האוזניות, ובנוסף כבל טעינה. כל מה שצריך בשביל להתחיל ולהשתמש באוזניות עם התאמה שלהן לאוזני המשתמש.
חווית שימוש ב-Soundcore Liberty 3 Pro
בתור מישהו שמשתמש באוזניות ה-Galaxy Buds Pro של סמסונג על בסיס קבוע, המעבר לאוזניות ה-Liberty 3 Pro היה מעט קשה בשלב הראשון, אך שווה את תהליך ההסתגלות לאור איכות השמע וסינון הרעשים העדיפים אותם הן מציעות.
נתחיל בדבר הפשוט ביותר, לא כל משתמש יאהב את סגנון אוזניות ה-Liberty 3 Pro. בעוד שחלק מהמשתמשים מעדיפים מתאמי סיליקון פשוטים או אף צורה אוניברסלית כמו חלק מאוזניות ה-AirPods של אפל, השימוש במתאמי סיליקון וכנפי סיליקון ב-Liberty 3 Pro יכול להציק לחלק מהמשתמשים בגלל צורת האוזניים האינדיבידואלית שלהם. במקרה האישי שלי, אחרי חצי שעה של ניסיון עם כל המתאמים והכנפיים, מצאתי את הסט המתאים לי ביותר.
לאחר השלבים הראשוניים, בהם התאמת ה-HearID עם מבחן קצר של כמה דקות, מגלים אוזניות שמציעות איכות שמע גבוהה במיוחד.
השימוש בדרייבר ה-ACAA 2.0 ההיברידי מספק שמע נקי וטוב, אם כי בתור חובב רוק/מטאל הייתי מעדיף אם עוצמת השמע הייתה מעט גבוהה יותר. האוזניות אף מצליחות להציג באסים טובים למדי בהתחשב בכך שמדובר על אוזניות TWS קטנות באופן יחסי.
השימוש באוזניות פשוט ודומה לאוזניות אחרות, עם אפשרות להפעלה ומעבר שירים בלחיצה בודדת או כפולה על האוזניות או הפעלה של סינון הרעשים שנותן אפקט מורגש למדי, אם כי פחות טוב בהשוואה לאוזניות קשת מסננות רעשים כמו ה-Q30 של Soundcore במקרה האישי שלי, דבר שהיה צפוי למדי אך כאמור סינון הרעשים טוב מספיק.
דבר שחשוב לציין הוא השימוש בקודק ה-LDAC, המעניק איכות שמע משופרת בהשוואה ל-SBC ו-AAC הוותיקים יותר, כאשר באופן מצער האוזניות לא מגיעות עם תמיכה ב-aptX.
אפשר לשמוע את ההבדל בין LDAC לחיבורים האחרים כאשר משתמשים במקורות אודיו באיכות גבוהה יותר, אך צריך לזכור כי השימוש ב-LDAC מוריד את זמן הסוללה ומונע פיצ'רים כמו סאונד היקפי וחיבור ל-2 מכשירים במקביל.
הדבר הכי חשוב באוזניות הוא כמובן זמן הסוללה. באופן רשמי האוזניות מציעות עד 8 שעות בטעינה אחת ועוד 3 טעינות מלאות עם מארז הנשיאה שלהן.
באופן אישי, זמן השימוש היה סביב 6 שעות בחיבור רגיל ו-5 שעות עם LDAC, כאשר זמן השימוש אף יורד עם סינון רעשים פעיל. זה אולי נשמע מעט נמוך, אך מצאתי כי זמן מספק בהתחשב בכך שניתן להכניס את האוזניות למארז הנשיאה מידי פעם לטעינה.
אפליקציית ה-Soundcore
השליטה באוזניות ה-Liberty 3 Pro מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-Soundcore (הורדה אנדרואיד/iOS), המגיעה עם מגוון גדול במיוחד של אפשרויות התאמה של איכות השמע וההגדרות.
דרך האפליקציה ניתן לראות את מצב הסוללה של האוזניות ומארז הנשיאה (אך לא בתור אחוזים), לבחור את אפשרויות השליטה מהאוזניות עצמן עם לחיצה בודדת, כפולה או ארוכה וחשוב מכך, להשתמש בפיצ'ר ההתאמה האישית של החברה HearID, הבודק את אוזני המשתמש להתאמה טובה יותר, עם מבחן שמע לצלילים שאורך מספר דקות כולל ההתאמה של סינון הרעשים.
אחת מהאפשרויות העיקריות של אפליקציית ה-Soundcore היא להתאמת איכות השמע, עם אפשרות להגדרת HearID המותאם אישית לכל משתמש, סאונד 3D היקפי (לא זמין עם LDAC) וסט לבחירה ממגוון מהנדסי קול או אפשרות להתאמה ידנית של האקוולייזר.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Soundcore Liberty 3 Pro?
מותג ה-Soundcore של אנקר צבר לעצמו לא מעט מוניטין במהלך השנים האחרונות ואוזניות ה-Liberty 3 Pro מצליחות רק לחזק אותו.
בעוד שלא כל משתמש יאהב את העיצוב הגדול שלהן עם השימוש בכנפי הסיליקון בנוסף למתאמים הרגילים, מדובר על סט אוזניות TWS מסננות רעשים המציעות איכות שמע גבוהה בהחלט עם יכולות התאמה מרובות למשתמש האינדיבידואלי.
האוזניות לא מגיעות עם קודק ה-aptX הפופולרי היום, אך השימוש ב-LDAC מפצה על כך ברוב המקרים, וזאת על אף שהוא מגביל מעט את הפיצ'רים הקיימים כמו סאונד 3D היקפי, ומקטין את זמן הסוללה.
Soundcore מציעה לא מעט דגמי אוזניות ודגם ה-Liberty 3 Pro הוא אולי דגם הפרימיום של 2021, אך הוא עדיין מצליח לספק את הסחורה ולהעניק איכות שמע גבוהה, כל עוד תוכלו להתרגל לעיצוב ולגודל שלהן.
אוזניות ה-Soundcore Liberty 3 Pro זמינות למכירה בארץ במחיר של 555 ש"ח (523 ש"ח במסגרת מבצע בלאק פריידי).
לחצו כאן למידע נוסף ולרכישה
מה אהבנו?
- איכות שמע ובאסים.
- תמיכה ב-LDAC.
- זמן סוללה.
- יכולת התאמה רחבה באקוולייזר.
- טעינת Qi אלחוטית.
- סינון רעשים טוב.
- מחיר.
ומה לא?
- אוזניות ומארז גדולים מהממוצע.
- עיצוב מעט מגושם לאוזניות שלא יתאים לכולם.
- אין תמיכה ב-aptX.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.