חברת TCL יצאה מעט מאיזור הנוחות כשהחליטה לפתח משקפיים "חכמים", כשה-NXTWEAR S מיועדים עבור מי שרוצים לחוות את חוויית המסך הגדול גם מבלי צורך להיצמד לחדר בו ממוקמת הטלוויזיה.
משקפי ה-NXTWEAR S משלבים זוג מסכי Micro-OLED של סוני המגיעים ברזולוציית Full HD, ביחס של 16:9 ועם זווית צפיה של 45 מעלות, המספקים חווית צפיה השקולה לזו של מסך בגודל 130 אינץ’ הנמצא במרחק של 4 מטרים מהמשתמש, ובנוסף, המשקפיים משלבים גם צמד רמקולים מובנה כדי להשלים את חווית הצפיה.
מה בקופסה?
- משקפי TCL NXTWEAR S
- מתאם למניעת סינוור
- כלים להתאמת המשקפיים לפנים
- מטלית לניקוי המשקפיים
- תיק לנשיאה
- מסגרת להתאמה ללובשי משקפיים (התאמת העדשות עם מספר מבוצעת בנפרד)
אביזרים בתשלום נוסף:
- מתאם לטלפונים ללא תמיכה ב-DisplayPort. מחיר: 349 ש"ח
- מתאם לקונסולות USB-C ל-HDMI. מחיר: 199 ש"ח
מפרט טכני
- מסכים: זוג מסכי Micro OLED, ברזולוציית 1080p, יחס תצוגה 16:9, קצב רענון 60 הרץ.
- אודיו: זוג רמקולים
- חיבור: USB-C עם DisplayPort
- חיישנים: מד תאוצה, ג'ירוסקופ, מצפן, מד לחץ
- משקל: 89 גרם (ללא כבל)
הפעלה ראשונית ומכשירים תומכים
ההפעלה של המשקפיים פשוטה מאוד. הן לא דורשות טעינה ומופעלות דרך חיבור ה-USB-C למכשירים התומכים ביציאת DisplayPort (ר"ת DP), כאשר מיד עם חיבור המשקפיים למכשירים תומכים תוכלו לראות שיקוף של המסך בתוך המשקפיים.
בשל הדרישה לתמיכה ב-DP לא כל מכשיר יציע תמיכה מובנה בחיבור המשקפיים וכאן תידרש רכישה של מתאמים נפרדים רק כדי שתוכלו לתפעל אותם.
לדוגמה, משתמשים באייפון לא יוכלו להשתמש במשקפיים ללא מתאם וכך גם משתמשים במכשירי אנדרואיד רבים, כשברשימה של המכשירים התומכים מצאנו בעיקר את דגמי הדגל של סמסונג ו-Huawei, לצד דגמים ישנים יותר של חברות כמו OnePlus. ובעוד שה-Steam Deck יספק תמיכה, ה-Switch של נינטנדו ידרוש מתאם.
באופן די מפתיע, דגם ה-OnePlus 11 שבדקנו לא תומך באופן מובנה במשקפיים, זאת למרות שבחברה מציינים כי ה-OnePlus 9 Pro הוותיק יותר דווקא כן תומך.
את הרשימה המלאה תוכלו למצוא באתר באג, אם כי מצאנו כמה מחשבים שלא מופיעים בה, כמו המקבוק פרו (2021), את זה גם בדקנו בעצמנו ומצאנו שהוא עובד ללא צורך במתאם.
חווית שימוש במשקפיים
את ה-TCL NXTWEAR S קשה להגדיר כשמשקפיים חכמים, שכן כל מה שהם מציעים זו פשוט חלופה למסך, ומעבר להצגת תמונה גדולה באופן נייד יותר, אין כאן הרבה מעבר.
לא מדובר במשקפיים המספקים מציאות משולבת (AR), כשהפונקציה היחידה שדומה לכך ב-NXTWEAR S מאפשרת את הנמכת התאורה כדי שתוכלו לראות את הסביבה שלכם בזמן שאתם מרכיבים את המשקפיים.
המשקפיים לא שוקלים הרבה ולכן הם גם נוחים למדי גם בזמני שימוש ארוכים, אם כי בחברה ממליצים להסיר אותם למנוחה כל 20 דקות. שימוש ממושך יותר הוכיח כי בעוד שהמשקפיים אכן נוחים, הם גם נוטים להתחמם מעט בחלקם העליון, לא ברמה מוגזמת, אך החום היה מורגש.
תמונה מרשימה, שמע שדורש שיפור
יחד עם זאת, למשקפיים של TCL יש מספר יתרונות משמעותיים, ראשון בהם נוגע לאיכות התמונה, זו מאוד מרשימה ב-1080p ואיפשרה לי לא רק ליהנות מצפייה בסרטים, אלא גם לקרוא מסמכים די בקלות.
היכולת להיפרד מהטלוויזיה ולהישען על טלפון, מחשב או טאבלט בכל חדר שנרצה בבית או מחוצה לו, ויותר מכך היכולת לשכב על הגב במיטה ולצפות בסרט בנוחות המירבית, הן מה שעבורו נוצרו המשקפיים לטעמי.
ניתן לשנות את רמת הבהירות של התמונה המוצגת במשקפיים, כך שתוכלו להציץ לסביבתכם ולהתנתק רגע מהתצוגה או לחלופין להתנתק מהסביבה כדי לצפות במסך, כאשר תוספת של המתאם למניעת סינוור מוסיפה עוד יותר ליכולת להתמקד בתוכן המוצג דרך המשקפיים, וללא הפרעות הסביבה.
במידה רבה, המשקפיים של TCL עושים עבודה טובה יותר בצפייה בתכנים בחדרים מוארים מאשר רוב הטלוויזיות שבחנו בעבר באתר, אם לא טובה יותר מכולן. התמונה נותרת בהירה, ברורה ואיכותית גם בחדר מואר.
זוג הרמקולים המצורף למשקפיים מספק רמת שמע טובה, אך הווליום המירבי אינו מספק להאזנה בסביבה רועשת. ואת הווליום ניתן לווסת במהירות באמצעות כפתור פיזי הממוקם עליהם, אם כי לא מדובר בחווית השמע הטובה ביותר שתקבלו, ולו הייתי צריך להשוותה למשהו, הייתי משווה אותי לרמקולים של טלוויזיה מצויה – חזקים מספיק וטובים לצפייה, אך פחות מזה להאזנה למוסיקה.
ב-TCL מציינים כי ניתן לחבר אוזניות בלוטות' למכשיר אליו מחוברים המשקפיים, אך לצערי במספר נסיונות אותם ביצעתי בחיבור מקביל של אוזניות (של אפל, Jabra, סמסונג, OnePlus ועוד) למכשירים שונים (PS5, מקבוק פרו, אייפד פרו), הצלילים נותרו במשקפיים וסירבו לעבור לאוזניות.
על מתאמים וחוטים קצרים
החיסרון הבולט במשקפי ה-NXTWEAR S של TCL הוא הכבל הקצרצר המצורף באריזה, אורכו כ-1.2 מטרים, ובשל תצורתו הייחודית שתואמת למשקפיים בלבד, לא מתאפשר להשתמש בכבל אחר וארוך יותר, גם אם יש ברשותכם אחד כזה.
אורכו של הכבל מפריע מאוד מאחר שנדרש כי המכשיר אליו תחברו את המשקפיים יהיה ממש לצידכם, בעיה פחותה כשמדובר בטלפון, אך בעיה גדולה יותר כשמדובר בטאבלט, ובטח כשמדובר במחשב או בקונסולת משחק.
הבעיה השניה נוגעת לצורך במתאמים. בעוד שרשימת המכשירים הנתמכים במשקפיים נראית גדולה, רבים מהדגמים המופיעים בה ישנים וחלקם לא יספקו תמיכה מובנית וידרשו מכם לרכוש מתאם נפרד.
על פי המחירים המופיעים באתר באג, רכישת מתאם שיספק לכם אפשרות להשתמש במשקפיים יחד עם מכשירים שאינם תומכים ב-DP באופן מובנה כמו האייפון תעלה לכם כ-350 ש"ח, לכך תתבקשו להוסיף עוד כ-200 ש"ח לרכישת מתאם לקונסולה, מה שמביא את מחיר המשקפיים לכ-2,000 ש"ח, וזה במידה שאין לכם צורך בהתאמה מיוחד של עדשות המשקפיים במידת הצורך, זו תדרוש מכם לשלם עוד לאופטימטריסט.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-TCL NXTWEAR S?
ל-TCL הייתה מחשבה יפה ביצירת כלי שיאפשר לנו ליהנות מצפייה בתכנים על מסך גדול ללא צורך להידבק לחדר מסוים בו קיים מסך טלוויזיה.
ה-NXTWEAR S מספקים איכות תמונה מצוינת, מסוגלים לסנן החוצה הפרעות גם בחדר מואר והן נוחות גם לזמני שימוש ממושכים (אם כי בחברה ממליצים להסיר אותם כל כ-20 דקות שימוש). איכות השמע דרכם טובה גם היא, אך רק כל עוד אתם באיזורים שקטים יחסית.
חלקים שדורשים שיפור נוגעים לכבל הקצר שמסופק עם המשקפיים והתמיכה המוגבלת במכשירים. היינו שמחים כמובן לעבודה אלחוטית לחלוטין, אך זו הייתה דורשת גם טעינה חוזרת של המשקפיים, מה שלא נדרש כלל עבור משקפי ה-NXTWEAR S.
מחיר: 1,449 ש"ח (לא כולל מתאמים), אחריות לשנה – באג.
מה אהבנו?
- איכות תמונה מצוינת
- נוחות שימוש
- הפעלה פשוטה
ומה לא?
- כבל קצר ומגביל
- תמיכה מועטה במכשירים
- דרישה ברכישת מתאמים יקרים למכשירים שאינם תומכים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.