גאדג’טי מסקר: Xiaomi Smart Band 7 Pro – האח הגדול והחורג של סדרת ה-Mi Band

רצועת ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) רצועת ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בסוף 2022 שיאומי הציגה את ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro, רצועת כושר חכמה מסדרת ה-Mi Band המוכרת אותה יצא לנו לבדוק הפעם. למרות השם השונה, בשוק הגלובאלי עדיין מדובר ברצועת Mi Band המגיעה עם מסך AMOLED בגודל 1.64 אינץ’, רכיב GPS מובנה וזמן סוללה של עד 12 ימים.

אנשים רבים, בהם גם אני, יגידו כי סדרת רצועות ה-Mi Band של שיאומי שהוכרזה במקור ב-2014 סימנה את יריית הפתיחה של תחום רצועות הכושר החכמות עם מוצר זול ופשוט, שהחל את דרכו ללא מסך ופיצ’רים בסיסיים בלבד והשתדרג במהלך השנים עם דגמים נוספים, בהם ה-Mi Band 3, Mi Band 4, Mi Band 5, Mi Band 6 ו-Mi Band 7 אותם סקרנו באתר.

הפעם שיאומי בחרה להציג “אח חורג” לסדרת ה-Mi Band הרגילה עם דגם ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro, שנועד לחיות לצד רצועת ה-Mi Band 7 הרגילה, אך מגיע במבנה מלבני הרחב יותר מדגמי ה-Mi Band הרגילים ומזכיר יותר רצועות כושר דוגמת ה-Honor Band 6, מה שמעלה מחדש את שאלת ההבדל בין רצועות כושר חכמות ושעונים חכמים.

רצועת ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
רצועת ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Xiaomi Smart Band 7 Pro

הדבר הבולט ביותר ברצועת ה-Band 7 Pro הוא המסך, הזונח את העיצוב של דגמי ה-Mi Band הקודמים לטובת מסך מלבני גדול יותר בגודל של 1.64 אינץ’, המגיע ברזולוציה גבוהה יחסית של של 280×456 פיקסלים, עם בהירות של עד 500 ניט (בדומה ל-Mi Band 7), המאפשרת להשתמש ברצועה גם בשמש, וציפוי זכוכית 2.5D מעוגלת מסוג לא ידוע.

שיפור גדול וחשוב שנכנס לגרסת ה-Pro החדשה הוא חיישן תאורה מובנה, המאפשר התאמה אוטומטית של בהירות המסך לתנאי הסביבה, פיצ’ר שהיה חסר בדגמי ה-Mi Band הרגילים.

הרצועה מגיעה עם תמיכה ב”מסך דולק תמיד” (Always On Display), המשאיר תצוגה מינמלית של השעה גם כאשר הוא כבוי. התצוגה משתנה בהתאם לתצוגת השעון ולמרות שהיא נראית חלשה בצילום, היא עדיין ברורה מספיק בזמן שימוש ובמיוחד בשעות הערב החשוכות יותר.

Band 7 Pro – תצוגה בצל (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Band 7 Pro – תצוגה בצל (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בזמן שכלל גרסאות הצבע של רצועת ה-Band 7 Pro מגיעות עם מסגרת מסך כסופה וגב אחורי העשוי פלסטיק, במקרה שלנו קיבלנו לבדיקה את גרסת ה”שנהב”, המגיעה בצבע לבן עם רצועת סיליקון תואמת וחיבור יעודי לדגם הספציפי, דבר שאולי מבדיל בין שעונים חכמים המגיעים עם רצועות שעון סטנדרטיות ורצועות כושר המשתמשות ברצועות לא סטנדרטיות.

בצד הרצועה ניתן למצוא חור קטן המשמש כמיקרופון להפעלה של העוזרת הקולית Alexa של אמזון (שאיננה זמינה בצורה “טבעית” בארץ, אך ניתן להפעילה בצורה עקיפה), חיישן אחורי שחור ובולט מעט, שנועד לעקוב אחר המדדים השונים של המשתמש כמו דופק ורווית החמצן בדם, ולבסוף, חיבור טעינה מגנטי קטן המגיע בתצורה חדשה ושונה מדגמי ה-Mi Band האחרונים.

מפרט טכני מלא: Xiaomi Smart Band 7 Pro

  • מסך – AMOLED בגודל 1.64 אינץ’ ורזולוציית 280×456.
  • חיבור – Bluetooth 5.2 BLE
  • רצועה – יעודית.
  • חיישנים – חיישן דופק, רווית חמצן, שינה, צעדים, תאורת סביבה.
  • מיקום – BeiDou / GPS / GLONASS / Galileo  / QZSS.
  • מעקב ספורט – מעקב אחרי 110 סוגי פעילויות כושר שונות.
  • סוללה – 235mAh לעד 12 ימי שימוש במצב רגיל.
  • עמידות – עמידות למים 5ATM (עומק 50 מטר).
  • גודל – 44.7×28.8×11 מ”מ.
  • משקל – 20.5 גרם (ללא רצועה).
  • עברית – מלאה*

השינוי הגדול ביותר שנכנס לרצועת ה-Band 7 Pro מלבד העיצוב הרחב יותר והמסך הגדול הוא שילוב של רכיב מיקום מובנה התומך ב-5 מערכות מיקום שונות ולא רק GPS, דבר המאפשר לרצועת הכושר להיות כלי שימושי יותר בעבור משתמשים המעוניינים לעקוב אחר פעילויות ספורט.

ממשק משתמש – Xiaomi Smart Band 7 Pro

בדומה לרצועות כושר חכמות אחרות בשוק ולסדרת ה-Mi Band עצמה, ממשק ה-Band 7 Pro פשוט ונוח לשימוש, כאשר החלקה ימינה על המסך משמשת כ”כפתור חזור” למסך הקודם. עם זאת, אין דרך מהירה לחזור לתצוגת השעון הראשית.

מתצוגת השעון הראשית ניתן להחליק את המסך ימינה על מנת לפתוח את תצוגת ההגדרות המהירות או שמאלה על מנת לעבור על הווידג’טים השונים כמו מזג אוויר, פעילויות ספורט ועוד.

החלקה מטה בתצוגת השעון תציג את רשימת ההתראות מהמכשיר הסלולרי ואילו החלקה למעלה תפתח את תפריט הרצועה להפעלת הפיצ’רים השונים כמו מד דופק, רווית החמצן בדם או הפעלה של אחת מ-110 פעילויות הספורט אחריהן ניתן לעקוב באמצעות הרצועה.

בעוד שרצועת ה-Band 7 Pro תומכת בצורה מלאה בעברית, קיימות 2 “בעיות”, אחת פחות קריטית לרוב המשתמשים אך מציקה לפחות לי.

אין אפשרות לקבוע את שפת הרצועה באופן עצמאי והיא נקבעת באופן אוטומטי לפי שפת המכשיר, דבר בעייתי כאשר משתמשים מגדירים את שפת המכשיר הסלולרי על שפה שונה אך רוצים שהרצועה תהיה בשפה העברית למשל.

בעיה אחרת שאותה הייתי מגדיר כמטרידה באמת היא תצוגת ההתראות מהמכשיר הסלולרי. בעוד שה-Band 7 Pro מגיעה עם מסך “גדול ורחב”, רשימת ההתראות מהמכשיר הסלולרי “חותכת” את ההתראות ומציגה 3 אותיות בעברית בלבד! ברשימת ההתראות, דבר שמנוגד למטרה העיקרית של תצוגת ההתראות, והיא לדעת מה ההתראה שקיבלנו מהמכשיר הסלולרי מבלי לפתוח אותה לקריאה מלאה, אז מוצגת הטקסט המלא והמורחב באמת. אפשר רק לקוות כי החברה תוציא תיקון לכך בעדכון עתידי.

חיי סוללה – Xiaomi Smart Band 7 Pro

באופן רשמי סוללת ה-235mAh המובנת של ה-Band 7 Pro אמורה להספיק לעד 12 יום של שימוש סטנדרטי, דבר שכצפוי לא קורה באמת, אך עם זאת הרצועה מספקת זמן שימוש סביר למדי של כשבוע ימים ללא מסך פועל תמיד (AOD) או כ-4~5 ימים עם תצוגת AOD פעילה. כאשר מדובר על מצב הפעלה “חכם” ולא קבוע, הבחירה תוריד את זמן הסוללה ל-3~4 ימים.

פרט מידע רלוונטי במיוחד לאור שילוב שבב המיקום בדגם החדש הוא צריכת הסוללה במעקב אחר מיקום בזמן פעילויות ספורט, כאשר הסוללה יורדת בקצב של כ~10% בשעה, מה שאומר כי הרצועה תשרוד מעקב אחר מספר פעילויות ספורט ללא טעינות תכופות.

הטעינה עצמה מבוצעת על ידי כבל מגנטי קטן ויעודי המגיע עם הרצועה, המספק טעינה מהירה של כ-50% בתוך 20 דקות וטעינה מלאה בתוך פחות משעה.

אולי לא מדובר על זמני סוללה ארוכים של שבועיים ומעלה אותם היה אפשר לראות בדגמי ה-Mi Band הישנים יותר, אך זמן סוללה של כשבוע בשימוש סטנדרטי וללא AOD מוגדרים לפחות אצלי כזמן סוללה טוב, למרות ששימוש ב-AOD מוריד את זמן הסוללה באופן ניכר יחסית.

תצוגת מצב סוללה ללא מידע על זמן הטעינה המקורי
תצוגת מצב סוללה ללא מידע על זמן הטעינה המקורי

אפליקציית Mi Fitness

השליטה ברצועת ה-Band 7 Pro מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-Mi Fitness של שיאומי (iOS/אנדרואיד), לשעבר Xiaomi Wear, המגיעה בשפה עברית מלאה. האפליקציה השתדרגה והפכה להיות הרבה יותר נוחה לשימוש במהלך העדכונים המתמשכים לרצועה.

מאחר והממשק דומה למדי בין כלל האפליקציות והגרסאות נעבור בקצרה על ארבעת המסכים העיקריים:

  • מסך אימון – המסך הראשי של האפליקציה המאפשר לראות את כמות הצעדים היומית, שינה ודופק, כאשר ממנו ניתן להגיע למידע מורחב הכולל גם תצוגת היסטוריה.
  • מסך אימון – מסך להפעלת מעקב אחר אימון כושר ישירות מהסלולר.
  • מסך מכשיר – מסך הכולל את הגדרות רצועת ה-Band 7 Pro המחוברת.
  • מסך פרופיל – מסך ההגדרות של האפליקציה עצמה.

לחיצה על כל פריט מידע במסך הבריאות הראשי יפתח חלון מורחב עם פרטים על דופק, צעדים, פעילויות ספורט ועוד.

בדומה לדגמי ה-Mi Band האחרים של שיאומי, ה-Band 7 Pro מגיעה עם מבחר תצוגות שעון שניתן להתקין מהחנות היעודית הקיימת באפליקציה, כאשר לכל תצוגת שעון קיימת גם תצוגת שעון למצב AOD מינימלי המציג את השעה ומידע נוסף.

ניתן בנוסף ליצור גם תצוגת שעון מותאמת אישית באמצעות אחד ממגוון “ערכות הנושא” הקיימות, עם אפשרות להוסיף עד 8 תמונות רקע לתצוגה.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro

למרות שה-Xiaomi Smart Band 7 Pro היא חלק ממשפחת ה-Mi Band של שיאומי, קשה לראות אותה כהמשך ישיר לסדרה, כשהיא יותר “אחות חורגת” שנועדה להתקיים לצד דגמי ה-Mi Band הצרים יותר כמו ה-Mi Band 7.

המעבר לצורה רחבה יותר נועד לאפשר לשיאומי להוסיף כמה פיצ’רים חשובים אותם רצו לא מעט משתמשים, כמו חיישן תאורה שמאפשר שינוי בהירות אוטומטי ושבב GPS מובנה למעקב מדויק אחר פעילויות ספורט מחוץ לבית, דבר אותו הוא מצליח לעשות בצורה טובה מאוד, אם כי לא מדובר על השבב שננעל על המיקום בצורה המהירה ביותר שיצא לי לפגוש.

שימוש במסך AMOLED מאפשר ל-Band 7 Pro לספק איכות תצוגה טובה גם בשמש יחד עם פיצ’ר ה-AOD הנוח, כאשר החיסרון המשמעותי ביותר אותו שניתן לציין לאחר השימוש הארוך שביצעתי ברצועה הוא נושא התצוגה של רשימת ההתראות המלאה, החותכת את ההתראות ל-3 אותיות בלבד ומחייבת לפתוח כל התראה ידנית על מנת לראות את התוכן המלא שלה.

אין ספק כי מדובר על תוספת מעניינת לסדרת רצועות ה-Mi Band הוותיקה של שיאומי, שנועדה לתת מענה למשתמשים המחפשים מסך גדול יותר ו-GPS מובנה בנוסף לפיצ’רים הקיימים בדגמים האחרים של החברה.

רצועת ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro זמינה למכירה בארץ במחיר של 369 ש”ח.

מה אהבנו?

  • מסך AMOLED גדול ובהיר.
  • זמן סוללה.
  • שבב GPS מובנה.
  • עברית מלאה.
  • מיקרופון מובנה לאלקסה.
  • מחיר נמוך.

ומה לא?

  • חותך התראות בעברית.
  • אלקסה לא זמינה רשמית בארץ.
  • רצועת שעון יעודית.
  • מטען יעודי.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים