פחות משנה עברה מאז הציגה ASUS את מכשיר הגיימינג הקודם שלה, וכעת היא חושפת את סדרת ה-ROG Phone 7, אשר מגיעה בעיצוב דומה ומגוון שיפורים שהוכנסו מתחת למכסה המנוע.
לקראת השקתה של סדרת הגיימינג החדשה נחת על שולחן הסקירות שלנו דגם ה-ROG Phone 7 בגרסת ה-Ultimate, אשר מגיעה עם זיכרון בנפח 16 גיגה-בייט ורכיב אחסון מובנה בנפח של 512 גיגה-בייט ותוצע בישראל במחיר של 5,599 ש”ח.
מבנה ועיצוב: ROG Phone 7 Ultimate
מכשיר הגיימינג של ASUS לשנת 2023 מציע עיצוב המזכיר את זה שראינו בדגם ה-ROG Phone 6 Pro אותו בדקנו בשנה שעברה. הוא מגיע אלינו בצבע לבן עם עיטורים וקימורים ספורטיביים המעידים על כך שמדובר במכשיר המיועד לגיימרים.
ה-ROG Phone 7 Ultimate מגיע במידות הזהות לאלו שראינו בדור הקודם, כך שהוא עדיין גדול וכבד, כצפוי ממכשיר גיימינג עם מסך בגודל 6.8 אינץ’, כשמידותיו מסתכמות ב-173 מ”מ לגובה, 77 מ”מ לרוחב ובעובי של 10.3 מ”מ, אליו מצטרף גם משקל גבוה של 239 גרם.
את העמידות בפני מים בתקן IPX4 שהוצגה בדור הקודם מעדכנת השנה ASUS לתקן IP54, ובעוד שלא מדובר בעדכון בצד ההגנה מפני מים בהשוואה לדור הקודם כשהספרה ‘4’ מעידה על הגנה מפני השפרצות מים בלבד, הרי שהתוספת של הגנה מפני אבק גם היא צעד לכיוון הנכון.
על גבי מסגרתו של ה-ROG Phone 7 Ultimate ניתן למצוא זוג חיבורי USB-C, אחד בחלקו התחתון לצד חיבור האוזניות בגודל 3.5 מ”מ ואחד על גבי המסגרת השמאלית, שיאפשר לכם לחבר אליו אביזרים כמו ה-AeroActive Cooler 7, שהגיע יחד עם המכשיר באריזה, או להמשיך לטעון אותו גם בזמן משחק.
סביב המסך ניתן לראות שוליים עבים בחלק העליון והתחתון של המכשיר, כאשר בחלק העליון משולבת מצלמת הסלפי ובחלק התחתון ככל הנראה מדובר בבחירה שנועדה ליצור סימטריה. הרמקולים גם הם מופיעים בחלק הקדמי, מעל ומתחת למסך.
מפרט טכני: ASUS ROG Phone 7 Ultimate
לפני שתצללו לנבכי המפרט הטכני, כדאי לדעת שלא קיימים הבדלים רבים בין דגם ה-ROG Phone 7 הרגיל ובין גרסת ה-Ultimate בצד המפרט, זאת פרט לצבע, לזיכרון והאחסון.
בנוסף נציין כי בהשוואה לדגם ה-ROG Phone 6 Pro מהשנה הקודמת, העדכונים העיקריים למפרט הטכני נוגעים למערכת השבבים (SD 8 Gen 2 במקום SD 8+ Gen 1), לסוג הזיכרון (LPDDR5X במקום LPDDR5 ו-UFS 4 במקום 3.1), למערך הצילום (מאקרו 8MP במקום 5MP וסלפי 32MP במקום 12MP), עדכון לבלוטות’ 5.3 ועדכון קל בתצוגה (עד 1500nits במקום עד 1200nits).
המפרט הטכני:
- מסך: 6.78 אינץ’, AMOLED, רזולוציית +Full HD עם פריסה של 1080×2448 פיקסלים, צפיפות 395ppi, קצב רענון 165 הרץ, קצב דגימת נגיעה 720 הרץ, בהירות מירבית 1500nits, ציפוי Gorilla Glass Victus, תמיכה בתקנים: +HDR10 וגם 111.23% מ-DCI-P3, עד 150.89% מ-sRGB ו-Delta E<1.
- מעבד: Snapdragon 8 Gen 2 – עם 8 ליבות עיבוד בתדר עבודה מירבי של 3.2 גיגה-הרץ ומאיץ גרפי מדגם Adreno 740.
- זיכרון: 16GB RAM מסוג LPDDR5X ו-512GB אחסון מסוג UFS 4.0 (ללא הרחבה).
- מערך צילום ראשי: 50MP ראשית (חיישן Sony IMX766), מצלמת 13 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה, מצלמת מאקרו של 8 מגה-פיקסל. תמיכה בוידאו עד 8K ב-24 פריימים בשנייה וב-4K עד 60 פריימים בשנייה.
- מצלמת סלפי: 32 מגה-פיקסל.
- רמקולים: סטריאו קדמיים, גודל 12×16 מ”מ.
- קישוריות: WiFi 6E, 5G, בלוטות’ 5.3 (כולל תמיכה ב-aptX HD/Adaptive, AAC, LDAC).
- סוללה: 6,000mAh, טעינה בהספק מירבי של 65W.
- מבנה: עמיד בפני השפרצות מים בתקן IP54, צבע לבן (Storm White).
- ממדים: 173x77x10.3 מ”מ, משקל 239 גרם.
חווית השימוש והמשחק
כפי שעשתה בדור הקודם של סדרת הגיימינג שלה, כך גם הפעם דואגת להכניס את המשתמשים לשימוש הראשוני במכשיר יחד עם משחק קטן שיאפשר לחוות את הרמקולים החזקים והאיכותיים ולהתנסות עם ה-Air Triggers.
החברה גם דואגת להנחות אותנו בהגדרה הראשונה של המכשיר דרך תפריטי הגדרות שונים הקשורים לדרך בה נשתמש במכשיר (איך יוצגו התראות משיחות, איך יראו מסכי הבית ועוד), זאת בנוסף להתאמת עוצמת הסחיטה של ה-Air Triggers המיועדים לשמש אותנו בזמן המשחק.
אחד מהעדכונים הגדולים שהגיעו עם הדור הקודם של המכשירים בסדרת הגיימינג ROG היה עדכון למסך בעל קצב רענון שמגיע עד 165 הרץ. אז לא מצאנו בכך עדכון של ממש בעיקר בשל העובדה כי לא נמצאו משחקים רבים התומכים באפשרות, אך השנה המצב שונה לחלוטין וניתן למצוא שלל רב של משחקים התומכים בקצב הרענון הגבוה.
זהו שדרוג ראוי, אך עולה כאן שאלה משמעותית בנוגע למפרט הטכני של המכשיר, זה כמעט זהה לחלוטין למה שראינו בדור הקודם, מה שמותיר את השאלה האם בכלל כדאי לבחור בדגם החדש על פני הקודם?
לשאלה זו מצטרפת אחת נוספת והיא נוגעת למחיר, שכן לפחות בשלב כתיבת ההתרשמות הראשונה שלנו מהמכשיר לא ראינו ירידה במחירי סדרת ה-ROG Phone 6 בישראל (נקווה שאלו ירדו עם השקת הדגמים החדשים), אם כי מצאנו שהחברה מציגה מחיר נמוך משמעותית מזה המקורי באתר KSP המוצג כסוג של “מבצע”, כך שבשלב זה ניתן למצוא את דגמי הדור הקודם במחירים הנמוכים בעד כ-2,000 ש”ח (תלוי דגם) אל מול המחיר של דגם האולטימייט אותו בדקנו, זה יימכר בארץ בכ-5,600 ש”ח.
אם נותיר את המחיר בצד ונחזור לביצועים, קל מאוד לומר כי ל-ASUS יש כיום את אחד הפתרונות הטובים ביותר לגיימרים במובייל. אל החומרה המתקדמת ביותר שקיימת כיום בשוק מוסיפה החברה מספר לא מבוטל של תכונות בצד החומרה והתוכנה כדי לשפר את חווית המשחק, בין אם מדובר בסוללה גדולה מאוד שתומכת בטעינה מהירה ומספקת גישה לטעינה נוחה גם בזמן המשחק, ובין אם בשלל רחב של תכונות צד-תוכנה שמאפשרות לעקוב אחר נתוני המשחק, להשאיר בצד הפרעות בזמן שמשחקים וגם לשמור ולשתף קטעים בפשטות.
המכשיר כמעט לא מתחמם כלל בסשנים ארוכים של משחקים (בין שעה לשעתיים) ובתוספת ה-AeroActive Cooler 7 מצאתי כי מה שמפריע לי זה שקר לי מידי ביד ימין בגלל האוויר הקר שיוצא משם. חיי הסוללה גם הם טובים למדי, עם כ-10-15 אחוזים שירדו (תלוי משחק) לכל שעת משחק.
המצלמות ב-ROG Phone 7
אם יש משהו שמעט התאכזבתי ממנו הן המצלמות, ולא בגלל התוצאות שהן מספקות, אלו דווקא סבירות עבור מכשיר ששם דגש בעיקר על צד הגיימינג, אלא בגלל שנדמה כי לא היה כאן כל שדרוג על פני הדור הקודם.
בדיוק כמו בדור הקודם (דגם ROG Phone 6 Pro), הרכב המצלמות ב-ROG Phone 7 Ultimate הוא:
- מצלמה ראשית: חיישן Sony IMX766 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, איחוד 4 פיקסלים חופפים ל-1 (Quad-bayer), תמיכה בזום עד פי 2, וידאו 8K ב-24fps ו-4K ב-120fps.
- מצלמה משנית: חיישן 13 מגה-פיקסל לצילום תמונות בזווית רחבה בת 123 מעלות.
- מצלמת מאקרו: 8 מגה-פיקסל.
השינויים העיקריים? שדרוג למצלמת המאקרו מ-5MP ל-8MP ומצלמת הסלפי, זו שודרגה לחיישן 32 מגה-פיקסל מדגם OV32 של OmniVision (במקום 12MP של סוני מדגם IMX663).
התוצאות לפיכך דומות לאלו שמצאנו בדור הקודם, כשהדגש העיקרי הוא לכניסה מופחתת של תאורה למצלמה, מה שיוביל לתמונות איכותיות פחות בתנאי תאורה שאינם מושלמים. לכך נוספת הבעיה הרגילה סביב צמחיה, שם כמות הפרטים ירודה.
תמונות הסלפי גם הן נראות טוב ומציגות כמות נאה של פרטים בצילום בתנאי תאורה מושלמים, אך ככל שיורדת כמות האור בסביבה ניתן לחזות בתוצאות פחותות. אפקט הבוקה (טשטוש) הנוצר סביב המצולם בצילומי פורטרט לא מדויק, וניתן לראות פקשושים רבים בהפרדה בין המצולם לסביבה.
השורה התחתונה – מה חשבנו עם ה-ASUS ROG Phone 7 Ultimate?
כמות השדרוגים שניתן להכניס בטלפונים המציגים דגמים חדשים מידי שנה (ואף יותר) היא לא גבוהה, ועל כן ניכר כי במחיר הגבוה בו הוא מוצע, כבר היינו מעדיפים להסתכל לכיוונו של הדור הקודם, כשהיתרון הגדול ביותר של ASUS נוגע לתחום התוכנה, זו נוהגת גם להשתדרג מעת לעת עם תכונות חדשות.
בעוד שבכל מכשיר כיום ניתן לשחק משחקים, ב-ASUS מציעים מכשיר שמיועד בראש ובראשונה לגיימרים מקצועיים שמחפשים את היתרונות הנוספים שמציע המכשיר, כמו תמיכה בקצב רענון גבוה מאוד, מערכות קירור פנימיות וחיצוניות אפקטיביות וכפתורי כתף מדויקים ונוחים מאוד לשימוש, לצד כלים רבים בצד התוכנה שיאפשרו לתכנן היטב בדיוק איך לשחק בכל משחק.
מעבר לכך, מדובר במכשיר דגל לכל דבר, כזה שהיינו מצפים למצוא בו גם מצלמות ברמה גבוהה יותר, אם כי נדמה שדווקא באיזור זה לא ראינו שדרוג כמעט כלל (פרט למצלמת הסלפי).
מחירים:
- את ה-ASUS ROG Phone 7 Ultimate שבדקנו תוכלו למצוא בישראל החל מיוני 2023 במחיר של 5,599 ש”ח.
- את ה-ASUS ROG Phone 7 בגרסת 12GB RAM ואחסון של 256GB תוכלו למצוא בישראל החל ממאי 2023 במחיר של 4,499 ש”ח.
- את ה-ASUS ROG Phone 7 בגרסת 16GB RAM ואחסון של 512GB תוכלו למצוא בישראל החל ממאי 2023 במחיר של 4,999 ש”ח.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.