אפל וגוגל משתפות פעולה בניסיון לעצור את השימוש לרעה בתגי איתור חפצים

שת"פ אפל וגוגל (מקור אפל) תמונה: Apple

שיתוף פעולה חדש בין אפל (Apple) וגוגל (Google) נועד למנוע את תופעת השימוש לרעה בתגי איתור חפצים דוגמת איירטאג (AirTag) על ידי יצירת תקן וטכנולוגיה אחידה בעבור מכשירי אייפון ואנדרואיד, טכנולוגיה שתאפשר לבעלי מכשירים סלולרים לזהות מעקב בלי רצוי באמצעות תגי איתור חפצים ללא תלות במותג תג איתור החפצים הספציפי.

תגי איתור חפצים הם בין הגאדג'טים הפופולריים ביותר בשוק בשנים האחרונות, תגים דוגמת ה-AirTag של אפל או SmartTag של סמסונג, שנועדו לעזור לנו לאתר את המזוודה האבודה, מפתחות או כל חפץ אחר.

עם זאת, "הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות" ותגי איתור החפצים התמימים הפכו להיות לכלי פלילי בעבור משתמשים שרוצים לעקוב באופן לא חוקי אחרי אחרים ואף לשמש ככלי לצורכי פשיעה.

אפל מודעת כבר תקופה ארוכה לבעיה ההולכת וגדלה של השימוש לרעה בתגי ה-AirTag שלה, ובעוד שמכשירי אייפון מגיעים עם פיצ'ר אבטחה מובנה להתראה על תג ש"עוקב" אחרי המשתמש לאורך זמן ממושך, החלו לצוץ בשוק תגים עם רמקול מושבת למניעת איתורם, וזאת בהנחה שמדובר בכלל על משתמשי אפל.

במידה וה-AirTag משמש למעקב אחרי משתמשי אנדרואיד, הדרך היחידה שלהם לדעת זאת הייתה על ידי שימוש בכלי יעודי של אפל, דבר שהפך את הצעד לחסר טעם ברוב המקרים.

את הבעיה הזו נועדה לפתור הטכנולוגיה החדשה אותה מציעות כעת אפל וגוגל, ליצירת תקן אחיד שיוטמע במערכות הסלולריות של שתי החברות ויאפשר להן לזהות תגי איתור חפצים לא רצויים ש"עוקבים" אחרי המשתמשים ללא ידיעתם, זאת ללא תלות במותג תג איתור החפצים עצמו, דבר שצפוי לפתור את הבעיה הגדולה שנוצרה עם השימוש בתגי איתור החפצים כיום.

AirTags (תמונה: Apple)
AirTags (תמונה: Apple)

החברות פרסמו טיוטה ראשונית בעבור הטכנולוגיה החדשה תחת הכותרת Detecting Unwanted Location Trackers ("איתור עוקבי מיקום לא רצויים") בשיתוף פעולה עם ה-IETF (ר"ת Internet Engineering Task Force), "כוח משימה ההנדסי של האינטרנט", גוף הממליץ על תקנים הנמצאים בשימוש רחב כיום ברחבי העולם.

הצפי הנוכחי מדבר על השקת הטכנולוגיה החדשה לאיתור תגי חפצים לא רצויים עד סוף 2023, כאשר היא תגיע כחלק מעדכון עתידי של מערכות ההפעלה אנדרואיד ו-iOS.

בעוד ששיתוף הפעולה החדש מתקיים בין אפל וגוגל בתור פתרון שנועד להיות משולב ברמת מערכת ההפעלה במכשירים סלולריים, חברות נוספות בתעשיה, בהן סמסונג, Chipolo, Eufy, Pebblebee, ו-Tile, המציעות תגי איתור חפצים משלהן, הביעו עניין בתקן החדש שנועד למנוע שימוש לרעה בתגים שלהן.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים