גאדג’טי מסקר: Yoga Book 9i – טובים שני המסכים מן האחד, כמעט

Yoga 9i - מסך כפול (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) Yoga 9i – מסך כפול (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

אחד מהניידים המסקרנים ביותר שלנובו (Lenovo) הציגה במהלך 2023 הוא נייד ה-Yoga Book 9i אותו יצא לנו לבדוק הפעם, נייד 2 ב-1 לא שגרתי מסדרת ה-Yoga של החברה המגיע עם צמד מסכי OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ’ וללא מקלדת פיזית מובנית כלל.

נייד ה-Yoga Book 9i שהציגה לנובו בתחילת השנה מהווה קונספט מעניין ומרענן במיוחד בעולם הניידים ומגיע כפתרון לא שגרתי בעבור משתמשים הזקוקים ליותר ממסך אחד לצרכים שלהם, בין אם מדובר ביוצרי תוכן, מתכנתים ועוד, מסך “נוסף” הוא פיצ’ר שיכול להיות שימושי במיוחד.

בזמן שאנו מחכים שניידים עם מסכי OLED מתקפלים דוגמת ה-ThinkPad X1 Fold המקורי של לנובו מ-2020, אותו סקרנו באתר, יהפכו להיות נפוצים, ובמיוחד זולים יותר, השימוש בצמד מסכים במקום מסך מתקפל בודד הוא פתרון מעניין למדי. השאלה הגדולה היא האם זה קונספט שיכול לעבוד בצורה טובה?

נייד Yoga Book 9i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Yoga Book 9i (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Yoga Book 9i

החלק החשוב ביותר ברוב המחשבים הניידים הוא המסך, דבר שנכון פי 2 במקרה של ה-Yoga Book 9i לאור העובדה הפשוטה שיש לו 2 מסכים שמיועדים לא רק לצפיה, אלא גם לשימוש בנייד עצמו.

ניתן להשתמש בו במגוון תצורות כמו נייד Yoga סטנדרטי, בהן תצוגה אופקית או אנכית של המסכים, מצב טאבלט כאשר הוא מקופל לגמרי, “אוהל” משודרג עם תצוגה קדמית ואחורית לשיתוף המסך ועוד.

צמד מסכי ה-OLED זהה, ומדובר על צמד מסכי OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ’ המגיעים ביחס של 16:10 ועומדים ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3, עם בהירות מקסימלית של 400 ניט.

מסכי OLED הפכו כבר מזמן להיות חלק מהמיינסטרים, אך תמיד חשוב לציין עד כמה איכות התמונה שלהם עדיפה על מסכי LCD רגילים, אם כי כרגיל מדובר על מסכים שמחזירים לא מעט אור וצוברים לא מעט טביעות אצבע.

שני המסכים מגיעים עם תמיכה בטאץ’ ובעט המגע המצורף לנייד, כאשר ניתן לומר כי המסך העליון הוא מסך התצוגה הראשי ואילו התחתון, בו נמצאים גם החיבורים השונים והחומרה העיקרית של הנייד, מיועד לשמש כמקלדת בעת הצורך עם מקלדת וירטואלית או פיזית המצורפת לנייד.

בחלק העליון ניתן למצוא בנוסף את מצלמת הרשת המובנית יחד עם חיישן זיהוי הפנים המגיע כפתרון האבטחה המובנה היחיד בנייד. בעוד שלנובו לא שילבה את סוגר הפרטיות הפיזי המוכר שלה במצלמה עצמה, קיים מתג פיזי לכיבוי המצלמה לצרכי פרטיות בצד הנייד.

בניגוד למחשבים ניידים רגילים, ל-Yoga Book 9i אין מקלדת מובנית ולמעשה יש לו 2 אפשרויות שימוש: מקלדת ה-Bluetooth האלחוטית המגיעה יחד עם הנייד בסט או מקלדת וירטואלית שניתן להפעיל על המסך התחתון.

כאן גם צריך לשים דגש חשוב, אם רוצים להשתמש בשני המסכים של הנייד, פתרון השימוש היחיד הוא המקלדת האלחוטית המצורפת או למעשה כל מקלדת אלחוטית בה יבחר המשתמש.

במידה ורוצים להשתמש בנייד בתצורה שגרתית עם מסך בודד ניתן להשתמש במקלדת הוירטואלית, אותה ניתן להפעיל במחוות הקשה של 8 אצבעות ביחד או חיבור המקלדת האלחוטית בצורה מגנטית על המסך התחתון.

בשני מקרי השימוש, עם מקלדת וירטואלית או פיזית, לנובו מספקת 2 אפשרויות שימוש:

  • מקלדת בחלק העליון עם “פד עכבר” בחלק התחתון של המסך.
  • מקלדת בחלק התחתון עם תצוגת מידע בחלק העליון של המסך.

למרות שניתן להשתמש בנייד בצורה סבירה עם המקלדת הוירטואלית, ממשק העבודה איתה לא מלוטש עד הסוף וחלונות של אפליקציות יכולים להיפתח “מאחורי המקלדת” והמקלדת יכולה להיעלם בזמן פתיחת חלון לאישור פעולה כלשהי.

אין ספק כי מקלדת פיזית נוחה הרבה יותר לשימוש, אם כי החיבור שלה למסך התחתון היה יכול להשתפר עם חיבור מגנטי מעט חזק יותר שהיה מונע תזוזות מיותרות.

Yoga 9i - מקלדת לצד המסכים (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Yoga 9i – מקלדת לצד המסכים (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בדומה ללא מעט ניידים אחרים בשוק, לנובו בחרה לשלב בנייד ה-Yoga Book 9i חיבורי USB-C בלבד, המגיעים בתקן Thunderbolt 4, דבר אותו אני פחות מעדיף לאור הצורך להשתמש במתאמים לשימוש בחיבורים כמו USB-A או HDMI, אך במקרה של נייד לא שגרתי כמו ה-Yoga שלפנינו, אפשר להבליג על הנושא.

בצד הימני ניתן למצוא צמד חיבורי USB-C יחד עם כפתור ההדלקה וכפתור פרטיות פיזי למצלמה, כאשר בצד השמאלי ניתן למצוא מחבר USB-C בודד עם לד טעינה.

נייד ה-Yoga מגיע עם גוף מתכת בצבע Tidal Teal (טורקיז ירקרק) נעים למדי עם לוגו Yoga בולט בחלקו השמאלי העליון בגב הנייד, כאשר החלק התחתון שלו נקי למדי וכולל פתחי איוורור מסביב לו.

אחד מסימני ההיכר של דגמי ה-Yoga הוא ה”סאונד-בר” של Bowers & Wilkins המשולב בציר המחבר בין שני המסכים המגיע בתצורת 2.2 של 2x2W+2x1W, מערך שמע מרשים במיוחד בעבור מחשב נייד המספק איכות שמע גבוהה וחזקה.

אביזרים

אחד החלקים החשובים ביותר ב-Yoga Book 9i הם האביזרים הנוספים המגיעים איתו באריזה ישירות מלנובו:

  • מעמד מתקפל.
  • עט מגע Lenovo Digital Pen 3.
  • מקלדת Bluetooth אלחוטית.

סט האביזרים כולו מתקפל בצורה נוחה לנשיאה בתוך המעמד המתקפל, ובעוד שניתן להשתמש בנייד ללא האביזרים הללו, הם הופכים את השימוש בו לנוח יותר במיוחד.

מעמד ה”אוריגמי” המתקפל מאפשר להעמיד בצורה יציבה מאוד את הנייד לשימוש עם שני המסכים שלו והמקלדת האלחוטית, שמתמגנטת לחלק התחתון של המעמד בצורה נוחה.

Yoga 9i - אביזרים (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Yoga 9i – אביזרים (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבחני ביצועים

נייד ה-Yoga Book 9i מתבסס על סדרת מעבדי ה-Raptor Lake U מהדור ה-13 של אינטל, סדרת המעבדים החסכוניים של החברה המיועדת לתת מענה לניידים קלים ודקים בעיקר, כאשר מעניין לראות האם העובדה כי לנייד יש צמד מסכים פוגעת בביצועים שלו.

מפרט הנייד אותו סקרנו:

  • מעבד – Core i7-1355U (2P+8E).
  • זיכרון – 16GB LPDDR5.
  • אחסון – 512GB SSD של SK hynix.
  • כרטיס מסך – Intel Iris Xe (96EU).
  • מסך – צמד מסכי 13.3 אינץ’ OLED 2.8K ביחס 16:10 ורזולוציית 2880×1800 עם טאץ’
  • סוללה – 80WHrs.
  • גודל – 299.1×203.9×15.95 ס”מ.
  • משקל – 1.34 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מקסימליים. לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10 בו קיבל ציון כללי של 5763.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף למבחן הביצועים הכללי, בוצעו בדיקות ביצועים למעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:

  • מעבד – מבחן GeekBench – ניקוד של 2378 לביצועי ליבה בודדת ו-8648 לריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך – מבחן 3DMark – ניקוד של 1722 במבחן ה-Time Spy.
  • כונן SSD – מבחן AS SSD – ציון כללי של 3532 , מהירות קריאה של 4.01GB/s וכתיבה של עד 2.17GB/s.

העובדה כי ל-Yoga Book 9i יש שני מסכים לא פוגעת בביצועים של הנייד עצמו, אך מהבדיקה הקצרה יחסית שיצא לנו לעשות איתו, סוללת ה-80WHrs המובנית היא “הקורבן” העיקרי לשימוש בשני המסכים, כאשר זמן הסוללה משתנה מאוד בהתאם לסוג השימוש במסך התחתון ובהירות המסכים.

עם תצוגה “בודדת” ניתן להגיע בקלות לכ~7-8 שעות שימוש, נתון שיורד לאזור ה-5~6 עם תצוגה “כפולה”, אך חשוב לנו לציין כי זמן השימוש בנייד הפעם היה קצר באופן יחסי לסקירות שלנו לאור אילוצי לו”ז, כך שלא מדובר על נתונים משימוש ממושך בנייד.

אפשר לציין לטובה על הדרך גם את תוכנת ה-Yoga Book 9 User Center, שנועדה לעזור להשתמש בתצורה הלא שגרתית של הנייד ומספקת שליטה על הפיצ’רים השונים כמו המקלדת הוירטואלית, הדרכה לגבי השימושים השונים ועוד.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Yoga Book 9i

יצא לנו לסקור לא מעט ניידים במהלך השנים, וחייבים להודות שה-Yoga Book 9i של לנובו הוא בין המעניינים והיותר שימושיים בהם יצא לנו להיתקל. עם תצורת 2 ב-1, עט מגע, מקלדת אלחוטית וצמד מסכי OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ’, מדובר על אחד מהניידים הרב שימושיים ביותר בהם נתקלתי באופן אישי.

עם זאת, לא הכל מושלם ב-Yoga Book 9i, החל מזמן הסוללה שנפגע בשימוש עם 2 תצוגות במקביל ובמיוחד בגלל שהממשק של ווינדוס 11 לא בהכרח מיועד לעבוד עם 2 מסכים בתצורה כזו, וההתאמות של לנובו לא תמיד עובדות ב-100%.

זה בולט בזמן השימוש במקלדת הוירטואלית, שיכולה להיעלם או להסתיר תוכנה שנפתחה במסך התחתון. קיימים באגים נוספים בשימוש ובעוד שאפשר להתרגל אליהם עם הזמן וסביר להניח שהם יפתרו בהמשך, עדיין מדובר על ממשק מעט בעייתי.

הנייד מצליח להרשים במיוחד כאשר משתמשים בו בתצורת 2 מסכים עם המעמד והמקלדת האלחוטית. בתור משתמש בנייד 13.3 אינץ’ בעצמי, המחזיק גם במסך חיצוני נייד נוסף לרגעים בהם אני זקוק לשטח עבודה נוסף. העובדה כי ה-Yoga Book 9i מגיע עם מסך OLED זהה נוסף מהווה פתרון מעולה לכל מי שצריך יותר שטח עבודה איתו בדרכים.

ה-Yoga Book 9i לא מיועד להיות פתרון שמיועד לכל משתמש סטנדרטי, אך בעבור משתמשים המחפשים שטח עבודה גדול יותר ומוכנים להתעלם מכמה באגים, הנייד יכול להיות פתרון מעניין במיוחד.

נייד ה-Lenovo Yoga 9i עדיין לא זמין למכירה בארץ ולכן אין גם תג מחיר מדוייק לדגם, כאשר מחירו בחול עומד על החל מ-2100 דולר (כ~7824 ש”ח) לפני מס.

מה אהבנו?

  • קונספט מעניין ולא שגרתי.
  • צמד מסכי OLED 2.8K איכותיים.
  • איכות שמע גבוהה.
  • איכות בניה גבוהה.
  • אביזרים (מקלדת, מעמד, עט).
  • משקל נמוך (יחסית).
  • ביצועים טובים.

ומה פחות?

  • זמן סוללה לא מרשים במיוחד.
  • חיבורי USB-C בלבד.
  • באגים בשימוש וממשק.
  • מחיר.
  • לא זמין בארץ.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים