ב-JBL החליטו שהגיע הזמן לחדש את תחום אוזניות ה-TWS מסננות הרעשים והוסיפו לדגם ה-Tour Pro 2 מארז טעינה הכולל מסך מגע המאפשר לבצע פעולות שונות רבות.
התוספת החדשה מאפשרת אמצעי שליטה נוסף באוזניות מלבד זה הזמין דרך האוזניות עצמן או באמצעות אפליקציה במכשיר הטלפון, אך השאלה המרכזית שעלתה בראשי בזמן הסקירה היא כמה הדבר נחוץ במוצר כמו אוזניות, בו אני מעדיף כמה שפחות התעסקות וכמה שיותר התמקדות במה שאוזניות אמורות לעשות – להשמיע לי מוסיקה.
מה בקופסה?
- אוזניות TWS מדגם JBL Tour Pro 2
- קופסה נטענת עם מסך לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C, תמיכה בטעינה אלחוטית.
- כבל USB-C ל-USB A לטעינה
- מתאמי סיליקון לאוזניים ב-3 גדלים (כולל המתאם שקיים על האוזניות)
- חוברות הדרכה
שימוש שוטף
את חיבור האוזניות הראשוני ניתן לבצע באמצעות בלוטות' 5.3, כאשר קיימת תמיכה גם ב-Fast Pair של גוגל. האוזניות תומכות בתקן IPX5 לעמידות בפני השפרצות מים.
ההפעלה באמצעות משטחי המגע הזמינים על גבי האוזניות מבוצעת על ידי נגיעות (בודדת, כפולה וארוכה), כשהבסיס הוא אפשרות לשליטה על ניגון והעברת שירים (וגם מענה לשיחות) באוזניה אחת ושליטה על סינון הרעשים באוזניה השניה, אך ניתן לשנות את ההגדרות לביצוע פעולות שונות לפי הדרוש דרך האפליקציה.
כל נגיעה לוותה עבורי בצפצוף קטן שעוזר להבין שנגעתי במקום הנכון, וזה עוזר להבין את דרך ההפעלה של האוזניות כשרק מתחילים להשתמש בהן.
האפליקציה
על האפליקציה של JBL לאוזניות כבר אמרתי בעבר שהיא מהטובות שיש בשוק ודעתי לא השתנתה מאז. להיפך, כה אני אוהב את האפליקציה שלהם עד כדי שאני לא באמת מבין את הצורך בשליטה הנוספת דרך מארז הטעינה.
דרך האפליקציה של JBL (אנדרואיד \ iOS) תוכלו לבחור אילו פעולות יבצעו הנגיעות במשטחי המגע בכל אוזניה בנפרד. בחברה לא מאפשרים הגדרה ידנית לחלוטין ונשענים על סט של פקודות מהן ניתן לבחור, כך שתוכלו להגדיר אוזניה אחת שתשלוט על פעולות סטנדרטיות כמו הפעלה\הפסקה והעברה של שירים ואוזניה שנייה שתאפשר מעבר מהיר בין מצבי סינון הרעשים השונים. קיימות גם אפשרויות נוספות כמו שליטה על ווליום והפעלה מהירה של העוזרות הקוליות, אך לא תוכלו לעשות את הכל יחד.
האפליקציה כוללת גם מנגנון אקוולייזר (EQ) מלא הניתן לשליטה ידנית וגם מאפשר בחירה בין מצבי EQ קיימים (באס, ג'אז, Vocal וכד') וגם להגדיר מצבי EQ בהגדרה אישית.
החיבור לאפליקציה מציג גם מחוון סוללה לאוזניות בוילון ההתראות של המכשיר אליו חוברו, עם אינדיקציה לרמת הסוללה של כל אחת מהאוזניות וגם של קופסת הטעינה.
והנה עוד כמה אפשרויות שזמינות באפליקציה:
- עדכוני קושחה
- מעבר בין מצבי סינון רעשים (ANC, Ambient Aware ו-TalkThru), כולל שליטה נוספת עבור כל מצב (למשל, בדיקת תעלת האוזן להתאמה טובה יותר של סינון הרעשים באופן פרסונלי).
- התאמה אישית של השמע באוזניות – כמו באוזניות אחרות שתומכות באפשרות, תשמעו מגוון צלילים כדי להתאים את השמע אליכם אישית.
- הגדרות שמע מרחבי (Spatial Sound) לפי קטגוריות: מוסיקה, סרטים, משחקים.
- שליטה בהגדרות משטחי המגע באוזניות.
- עוזרות קוליות
מארז עם מסך
בנוסף לשליטה המבוצעת דרך האפליקציה ובאמצעות משטחי המגע באוזניות קיים גם מסך מגע המאפשר שליטה דרכו. בין האפשרויות שתמצאו שם:
- שליטה בווליום
- שליטה במוסיקה (העברת שירים, עצירה)
- שליטה בסוג ורמת סינון הרעשים (או האזנה לסביבה)
- הפעלת שמע מרחבי
- שינוי הגדרות במסך עצמו (רקע, בהירות)
- מחחוני סוללה לאוזניות ולמארז הטעינה
- שעון
- אקוולייזר (לפי קטגוריות)
- טיימר
ב-JBL דאגו לכמות גדולה למדי של אפשרויות והגישה אליהן דרך המסך חוסכת את הצורך בפתיחת הטלפון והאפליקציה כדי לגשת אליהן בכל פעם מחדש, אך מצאתי שפעמים רבות התגובה של המסך הייתה איטית מעט.
ההעדפה האישית שלי הייתה להישען על הפעולות הבסיסיות באוזניות של העברת שירים, מענה לשיחות, שינוי מצבי הווליום או מצב סינון הרעשים (תלוי מה הגדרתם דרך האפליקציה) ולהסתפק בזה.
אני רואה את הערך שאולי ב-JBL קיוו שנפיק מהגישה להגדרות מהירות דרך קופסת הטעינה, אך להחזיק את הקופסה ביד כל הזמן או לשלוף אותה מהכיס בכל פעם שנרצה לעשות דרכה פעולה שקולה לטעמי להפעלת האפליקציה בטלפון.
טעינה וחיי סוללה
חיי הסוללה המוצהרים על ידי JBL עבור האוזניות עומדים על 8 שעות כשסינון הרעשים פעיל ועד 10 שעות כשהוא לא פעיל, כאשר מארז הטעינה מוסיף עוד שלוש טעינות לקבלת עד 24 שעות שימוש נוספות עם סינון פעיל ועד 30 שעות כשהוא אינו פעיל.
במבחן השטח קיבלתי תוצאות די דומות ומדובר כאן בחיי סוללה מהטובים שקיימים באוזניות TWS, כאשר במרבית הזמן הפעלתי את סינון הרעשים והצלחתי לקבל מעט יותר מ-7 שעות שימוש בממוצע. יש לציין כי הנתונים עשויים להשתנות על פי אופי השימוש, כשעבורי ההאזנה בוצעה בכ-70% מהווליום הנתמך על ידי האוזניות.
בנוסף, קיימת אפשרות לטעינה מהירה בת 15 דקות שמספקת כ-4 שעות שימוש באוזניות.
את הטעינה ניתן לבצע דרך קופסת הטעינה המגיעה עם האוזניות דרך חיבור USB-C או בטעינה אלחוטית.
איכות השמע
ב-JBL ציידו את האוזניות עם דרייברים בגודל 10 מ"מ ובאופן לא מפתיע ובדומה לאוזניות אחרות של JBL, גם כאן מורגש דגש גדול על באסים. הם מדויקים ועמוקים וגם אם זה לא מספיק (או יותר מידי) עבורכם, ניתן לשנות את הגדרות השמע דרך האקוולייזר המובנה באפליקציה (או דרך המסך בקופסת הטעינה).
עוצמת השמע טובה ומצאתי שבניגוד לאוזניות אחרות בשוק, ניתן להגביר את עוצמת הווליום במכשיר המחובר אליהן (ניסיתי עם אייפון) ובנוסף להגביר גם דרך המסך של קופסת הטעינה, מה שמוביל לעוצמת שמע מטורפת שאני לא מצאתי בה צורך.
סינון הרעשים האדפטיבי של האוזניות ביצע עבודה טובה, אך מן הצד השני ישנו מצב ההאזנה לסביבה שהציג ביצועים די רעים, עם שמע מעוות שלא אהבתי בכלל.
עבור שיחות JBL הוסיפה את מצב ה-Voice Aware, שמטרתו לבחור את עוצמת הקול שלכם שתעבור דרך השיחה. זה נחמד שיש הגדרות יעודיות באוזניות לביצוע שיחות, ובאופן כללי חווית השמע בשיחות הייתה טובה, אך היא עדיין רחוקה מבחינתי מזו שאני מקבל ב-AirPods Pro 2 (שגם עולות כ-200 ש"ח יותר).
השורה התחתונה – מה חשבנו על JBL Tour Pro 2
במחיר של כ-800 ש"ח (ברשת באג) מדובר באוזניות שנכנסות לתחום די תחרותי ובמחיר שעדיין נחשב כגבוה. ב-JBL יודעים לספק חווית שמע טובה וגם במקרה של ה-Tour Pro 2 היא מתקבלת, ובתוספת קופסת טעינה עם מסך מגע המאפשר יכולות שליטה מהירות באוזניות.
אך השאלה הנשאלת כאן היא האם בכלל יש צורך בפונצקציה זו והאם הסרתה מהמשוואה הייתה מורידה את מחירן של האוזניות, מה שהיה הופך אותן לתחרותיות יותר בשוק העמוס של אוזניות ה-TWS.
עם חיי סוללה מצוינים וכמות אדירה של אפשרויות שונות, כנראה גדולה יותר ממה שזמין עבור כל אוזניות בשוק כיום, סינון רעשים טוב, עוצמת שמע גבוהה, מדובר באוזניות שיכולות לעמוד בתחרות, אך בצד החסרונות מצאתי שמצב ההאזנה לסביבה היה רע מאוד ובצד השיחות לא מצאתי ביצועי יתר על פני הקיים בשוק.
מה אהבנו?
- איכות שמע טובה
- נוחות באוזן
- משטחי מגע
- אפליקציה עם אקוולייזר
- חיי סוללה ארוכים
- סינון רעשים אדפטיבי-אקטיבי (ANC)
- בלוטות' 5.3
ומה לא?
- תמיכה בתקן IPX5 בלבד
- ללא תמיכה ב-AptX
- קופסת טעינה עם מסך – חדשני, אך לדעתי מיותר
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.