הוכרז: Nothing Phone (2) – שדרוגים מעל ומתחת למכסה

Nothing Phone (2) (צילום: רונן מנדזיצקי) Nothing Phone (2) (צילום: רונן מנדזיצקי)

הטלפון השני של חברת Nothing מגיע שנה בדיוק לאחר שנחשף הדור הראשון, כאשר הפעם מציגה החברה שינויים קלים בצד העיצוב, אך מעדכנת את ה-Nothing Phone (2) החדש עם מערכת שבבים שכבר תואמת את זה של מכשירי הדגל.

ב-Nothing מנסים לשמור על שילוב טוב בין תמורה ומחיר, ועל כן לא נמצא כאן את מערכת השבבים החדשה ביותר של קוואלקום, אך ה-Snapdragon 8+ Gen 1 שהוצגה במאי של השנה שעברה עדיין תצליח לספק לא מעט בצד הביצועים, כשהיא מגיעה בייצור 4nm עם מעבד 8 ליבות בחלוקה לליבת פרימיום Cortex-X2 בתדר 3.2GHz, שלוש ליבות Cortex-A710 חזקות בתדר 2.8GHz ו-4 ליבות Cortex-A510 חסכוניות בתדר 2GHz.

מה חדש בעיצוב ה-Nothing Phone (2)

בעוד שהשפה העיצובית עם הגב השקוף של המכשיר ממשיכה איתנו גם לדור החדש של סדרת הטלפונים, ב-Nothing ביצעו מספר עדכונים. הראשון בהם הוא הצבע, שמגיע בגוון חדש ואפור יותר לעומת הצבע השחור שהופיע בשנה הקודמת לצד הצבע הלבן של המכשיר.

תאורת ה-Glyph מבוססת נוריות ה-LED שהופיעו בגבו של ה-Nothing Phone (1) גם היא מקבלת עדכון. היא מגיעה כעת ב-11 חלקים שונים ועם 33 איזורי תאורה, זאת לעומת 5 חלקים ו-12 איזורי תאורה בדור הקודם, ויאפשרו יצירה של אפקטים שונים כמו הצגת מד הסוללה.

Nothing Phone (2) (תמונה: Nothing)
Nothing Phone (2) (תמונה: Nothing)

אל זה נוספות גם אפשרויות חדשות כמו הצגת מד הווליום כשתגבירו ותחלישו את העוצמה, תאורה המייצגת טיימר ומאפשרת “לספור” לאחור, פונקציה שתהיה פתוחה עבור מפתחי אפליקציות, שיוכלו להיעזר בה כדי לספק אינדיקציות שונות, כמו זמני הגעה של אוכל או מונית.

אפשרות חדשה נוספת לתאורת ה-Glyph היא להצגת התראות לאפליקציות שתבחרו, כך שנורת LED תישאר דולקת כאשר תקבלו התראה מאותה אפליקציה עד שתפתחו אותה.

מפרט טכני

המסך בחזית המכשיר גדול יותר מזה שהיה בשנה שעברה. הוא עדיין מגיע עם  פאנל מסוג AMOLED ברזולוציית +Full HD, אך כעת זמין בגודל של 6.72 אינץ’ (במקום 6.55 אינץ’), כשקצב הרענון המירבי עומד על 120 הרץ וסורק טביעות האצבע ממוקם גם הפעם מתחת לתצוגה.

מערכת השבבים שמניעה את המכשיר היא כאמור ה-Snapdragon 8+ Gen 1 של קוואלקום, לצידה נוכל למצוא זיכרון עבודה (RAM) בנפח 12 גיגה-בייט, רכיב אחסון בנפח של 256 או 512 גיגה-בייט.

בצד הסוללה ניתן למצוא קיבולת של 4,700mAh עם תמיכה בטעינה מהירה בהספק של 45 וואט דרך חיבור USB-C וכן תמיכה בטעינה אלחוטית.

המכשיר מגיע באופן מובנה עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 13 וממשק המשתמש המותאם של Nothing, ויקבל תמיכה תוכנתית הכוללת 3 שנים של עדכוני מערכת מרכזיים ו-4 שנים של עדכוני אבטחה.

בצד הקישוריות ניתן למצוא תמיכה ברשתות הדור החמישי (5G) וכן ב-WiFi 7 ובבלוטות’ 5.3 ו-NFC.

Nothing Phone (2) (צילום: רונן מנדזיצקי)
Nothing Phone (2) (צילום: רונן מנדזיצקי)

המצלמות

מערך הצילום בגבו של המכשיר מציע חיישן ראשי חדש בדמות ה-Sony IMX890, המגיע ברזולוציית 50 מגה-פיקסל וכולל תמיכה בייצוב אופטי (OIS).

החיישן המשני, המשמש לצילום בזווית רחבה, נותר זהה לדור הקודם ויגיע גם הוא ברזולוציה של 50 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 וחיישן מבית סמסונג.

מצלמת הסלפי מקבלת עדכון גם כן ועולה לרזולוציה של 32 מגה-פיקסל (במקום 16 מגה-פיקסל), כשמאחורי הקלעים נמצא החיישן Sony IMX615.

Nothing Phone (2) (תמונה: Twitter/evleaks)
Nothing Phone (2) (תמונה: Nothing)

מחיר ה-Nothing Phone (2)

את מכשיר ה-Nothing Phone 2 משיקה החברה בישראל באמצעות רשת באג. הוא יהיה זמין בצבעים אפור ולבן ויוצע במחיר של החל מ-2,699 ש”ח עבור דגם 256GB ועד 3,299 ש”ח עבור גרסת ה-512GB.

את הטלפון ניתן יהיה להשיג ברשתות באג, מחסני חשמל, אייבורי ו-Go Mobile, והוא יהיה זמין למכירה מוקדמת החל מה-19.7 בנפח של 512GB בלבד, עם אוזניות Nothing Stick במתנה.

תחילת המכירה ברשתות ובאונליין החל מה-31.07.23.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים