גאדג’טי מסקר: BeeDrive – כונן ה-SSD החיצוני והחכם של סינולוג’י

כונן Synology BeeDrive (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) כונן Synology BeeDrive (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

סינולוג’י (Synology) מוכרת בעיקר כיצרנית התקני אחסון רשת NAS, אליהם צירפה החברה לאחרונה את ה-BeeDrive, כונן SSD חיצוני המציע למשתמשים אפשרויות גיבוי מתקדמות יותר מאלו הזמינות בכונן רגיל, לצד מהירות העברה של עד 1050MB/s בחיבור דרך כבל USB-C, אז כמובן שהחלטנו לבדוק את הפתרון החדש.

כונן ה-BeeDrive שהוכרז לפני כחודשיים בלבד על ידי סינולוג’י וטרם הגיע באופן רשמי לישראל. הוא מיועד להיות פתרון גיבוי ואחסון בעבור משתמשים המחפשים פתרון גיבוי חכם יותר מכונן חיצוני סטנדרטי ו”טיפש”, אך לא מעוניינים להשקיע כרגע סכומים גבוהים על פתרונות NAS יעודיים דוגמת ה-+DS220 אותו סקרנו. האם ה-BeeDrive אכן מספק את מה שהוא מבטיח? בדקנו.

כונן Synology BeeDrive (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
כונן Synology BeeDrive (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – BeeDrive

הדבר הבולט ביותר בכונן ה-BeeDrive של סינולוג’י הוא הגודל הקומפקטי שלו. הוא מגיע בגודל של 65x65x15 מ”מ ובמשקל של 43 גרם בלבד, והוא אולי לא קטן כמו התקן USB, אך הוא יושב בקלות בכף היד, מה שמאפשר לנו לשאת אותו איתנו במידת הצורך מבלי שהוא יפריע בתיק או כיס.

גוף הכונן עצמו עשוי פלסטיק שחור ומחוספס מעט עם לוגו הכונן בחלקו הקדמי ונורת לד לבנה בחלקו הימני התחתון, שמסמנת על פעילות בזמן החיבור למחשב. לא מדובר על כונן SSD מוקשח, כך שלא מוצאים בו עמידות למים ואבק, אך הוא כן עמיד לנפילות מגובה של עד 2 מטרים לפי החברה.

הייתי מעדיף שהכונן יהיה מוקשח יותר ואולי יכלול גם נקודה לחיבור חוט או רצועה, אך עדיין מדובר במבנה קומקפטי שיהיה  לדעתי נוח למרבית המשתמשים. מלבד הכונן עצמו ניתן למצוא באריזה כבל USB-C ל-USB-C קצר לחיבור הכונן למחשב או הסלולר ומתאם USB-C ל-USB-A בעבור התקנים שאין להם USB-C מובנה.

BeeDrive - מבט קדמי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
BeeDrive – מבט קדמי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

ה”רוטב הסודי” – אפליקציות ה-BeeDrive

כמו שניתן לראות במבחני הביצועים אותם הוספנו בהמשך, ה-BeeDrive הוא כונן SSD חיצוני די סטנדרטי בשימוש רגיל. החלק החשוב יותר שמבדיל בין כונן זה לפתרונות SSD חיצוניים אחרים בשוק הוא האפליקציות שלו.

נכון לרגע פרסום הכתבה, סינולוג’י מציעה תוכנת BeeDrive יעודית למחשבי ווינדוס (הורדה) עם קובץ התקנה המגיע על הכונן עצמו וצמד אפליקציות סלולריות לאנדרואיד (הורדה) ו-iOS (הורדה) סלולריים. אין כרגע גרסה ל-MacOS והיא צפויה לצאת בהמשך.

אפליקציית ה-BeeDrive למחשב

ההתקנה של תוכנת ה-BeeDrive על המחשב פשוטה ומהירה למדי ודורשת שימוש בחשבון סינולוג’י, אותו ניתן ליצור במידת הצורך יחד עם אפשרות להגדרה מהירה של שלושת הפיצ’רים העיקריים:

  • “גיבוי המחשב” (Computer Backup) – גיבוי קבוע של תיקיות נבחרות מהמחשב האישי לכונן.
  • “סנכרון קבצים” (File Sync) – הגדרה ויצירה של תיקיות שיסונכרנו מהחשב לכונן ולהפך, דבר המאפשר גם לסנכרן תיקיות בין מחשבים שונים למשל.
  • “העברה מהסלולר” (Mobile Transfer) – חיבור ה-BeeDrive למכשיר הסלולר דרך ה-WiFi הביתי לגיבוי תמונות והעברת קבצים מהסלולר דרך ה-BeeDrop.

ניתן להגדיר את כל האפשרויות כחלק מתהליך ההתקנה עצמו או לאחר מכן בהגדרות, יחד עם אפשרות להגדרות גיבוי וסנכרון מתקדמות יותר, בהן שמירת מספר גרסאות לקבצים השונים.

אפלקציית BeeDrive - הגדרה ראשונית
אפלקציית BeeDrive – הגדרה ראשונית

אחרי ההגדרה הראשונית אפשר לראות במסך הראשי של האפליקציה במחשב את מצב כונן ה-BeeDrive, נפח המידע הפנוי וקיטלוג המידע השמור לפי סוג, זאת לצד תצוגה של מתי בוצעו הפעולות השונות לאחרונה, בהן גיבוי המחשב, סנכרון קבצים והעברה מהסלולר.

יחד עם אפשרויות הגיבוי והסנכרון ניתן להשתמש בתוכנה על מנת לחבר מכשיר סלולרי לכונן דרך רשת ה-WiFi הביתית ולהפוך אותו לפתרון גיבוי ענן ביתי עם אפשרות לחיבור מספר מכשירים סלולריים במקביל, מה שיכול להפוך את ה-BeeDrive לכונן גיבוי תמונות משפחתי.

מדובר על תוכנה פשוטה ובסיסית למדי שנוח להשתמש בה, כאשר החיסרון המעשי היחיד בה הוא החוסר בשפה העברית. דבר שעשוי להפריע לחלק מהמשתמשים.

לאחר ביצוע כל ההגדרות השונות יחד עם הגיבויים והסנכרונים, ניתן למצוא בכונן ה-BeeDrive ארבע תיקיות יעודיות של סינולוג’י:

  • PC Backup – תיקיית גיבוי המחשב.
  • Mobie Backup – תיקיית גיבוי הסלולר.
  • BeeDrop – תיקיית הקבצים הנשלחים מהסלולר.
  • BeeDrive – תיקיית הסנכרון מול הכונן.

זאת בנוסף לכל קובץ או תיקייה אחרים שתאחסנו עליו.

מבנה אחסון ה-BeeDrive
מבנה אחסון ה-BeeDrive

אפליקציית ה-BeeDrive לסלולר

בנוסף לאפליקציה למחשב, קיימת גם אפליקציית ה-BeeDrive סלולרית’ המאפשרת לנו לגבות תמונות מהמכשיר הסלולרי לכונן ולשלוח אליו קבצים דרך רשת ה-WiFi הביתית עם פיצ’ר בשם BeeDrop (מלשון AirDrop של אפל), מה שהופך את הכונן לפתרון דמוי NAS כאשר הוא מחובר ל-WiFi בבית עם המחשב.

לאחר חיבור האפליקציה במכשיר לכונן באמצעות סריקת קוד QR ניתן להגדיר גיבוי של כלל התמונות במכשיר או רק התמונות החדשות שבו, שיגובו באופן אוטומטי לתיקייה נפרדת בכונן. בנוסף, ניתן לשלוח דרך האפליקציה לגבות קבצים ספציפיים לכונן שיופיעו בתיקיית ה-BeeDrop.

האפליקציה עצמה פשוטה לשימוש, כאשר בדומה לגרסה למחשב אי אפשר למצוא פה עברית אך יש לה חיסרון אחד גדול לדעתי האישית. אין אפשרות להשתמש ב-BeeDrop (שליחת קבצים מהסלולר לכונן) דרך תפריט השיתוף הרגיל שיש באנדרואיד אלא רק דרך האפליקציה היעודית בלבד, דבר שיכול להעיק על חלק מהמשתמשים ואולי יתוקן בהמשך.

בנוסף, באופן מוזר למדי, בעוד שהאפליקציה הסלולרית פועלת באופן תקין לחלוטין על מכשיר Zenfone 10 הנמצא אצלי, במכשיר ה-Galaxy S23U האישי שלי האפליקציה מסרבת להיפתח לאחר ההגדרה הראשונית שלה אך מצליחה לגבות תמונות למרות זאת.

מבחני ביצועים – BeeDrive

בסופו של דבר, ה-Synology BeeDrive הוא גם כונן SSD חיצוני סטנדרטי שניתן להשתמש בו ללא צורך באפליקציות שלו, כאשר בתוכו ניתן למצוא כונן SSD NVMe מדגם לא ידוע.

החיבור היחיד לכונן הוא באמצעות מחבר ה-USB-C הבודד שלו המגיע בתקן USB 3.2 Gen 2 עם מהירות העברת מידע מקסימלית של עד 1050MB/s, דבר אותו נוכל לוודא עם מספר מבחני ביצועים.

פרטי כונן ה-BeeDrive ב-CrystalDiskInfo
פרטי כונן ה-BeeDrive ב-CrystalDiskInfo

כונן ה-BeeDrive נבדק באמצעות 3 מבחני ביצועים:

  • מבחן CrystalDiskMark – כתיבה רציפה של עד 953.47MB/s וקריאה רציפה של עד 1026.16MB/s.
  • מבחן AS SSD – כתיבה רציפה של עד 934.73MB/s, קריאה רציפה של עד 932.37MB/s וניקוד כללי של 834.
  • מבחן ATTO – כתיבה רציפה של עד 1003.92MB/s וקריאה רציפה של עד 1003.33MB/s.

הכונן אולי לא מגיע למהירות התיאורטית המקסימלית של 1050MB/s, עם תוצאות שנעות בין כ~930MB/s ל~1000MB/s בין המבחנים השונים, הוא מצליח עדיין לספק מהירות העברת מידע גבוהה וטובה למרבית השימושים בהם יתקל המשתמש הממוצע.

השורה התחתונה – מה חשבנו על Synology BeeDrive

כונן ה-BeeDrive מהווה את הניסיון הראשון של סינולוג’י להציע למשתמשים פתרון אחסון מעט שונה בהשוואה לליין כונני ה-NAS שלה, עם דגש על מתן אפשרויות גיבוי מתקדמות יותר מהמחשב והסלולר לעומת רכישה ושימוש בכונן SSD חיצוני רגיל.

הכונן עצמו קל ונוח לשימוש גם ללא האפליקציות היעודיות שלו, אך יחד איתן הכונן משתדרג ומציע למשתמש הרבה יותר מכונן חיצוני רגיל, החל מהגיבוי הקבוע למחשב ברקע והאפשרות לסנכרן דרך הכונן תיקיות שונות מול המחשב ואף מחשבים מרובים עם שמירת גרסאות מרובות ועד האפשרות לשימוש בכונן כ”ענן גיבוי תמונות” משפחתי.

באופן אישי? הייתי שמח לקבל תוכנה דומה ל-BeeDrive על מנת שאוכל להשתמש בה עם הכונן החיצוני הקיים שלי. אך במידה שהייתי עומד לפני רכישת כונן חיצוני חדש ולא היה לי פתרון גיבוי מתקדם יותר (כמו ה-NAS שיש לי כיום), הייתי מעדיף להשקיע מעט יותר ולרכוש את ה-BeeDrive בזכות יכולות הגיבוי המתקדמות שלו.

באופן מעשי? ה-BeeDrive עולה כמעט פי 2 בהשוואה לכונן SSD חיצוני סטנדרטי בנפח דומה, דבר שאולי לא מוצדק כאשר מסתכלים על הכונן בלבד, אך יחד עם צמד אפליקציות ה-BeeDrive למחשב וסלולר, המחיר הופך להיות מוצדק יותר, במיוחד בעבור משתמשים המחפשים פתרון גיבוי חכם מסוג “שגר ושכח” ומוכנים להשקיע יותר בשביל ראש שקט יותר.

כונן ה-BeeDrive של סינולוג’י זמין למכירה במחיר של 150 ו-250 אירו* לנפח של 1TB ו-2TB בהתאמה.

*בשלב זה הכונן עדיין אינו זמין בישראל.

מה אהבנו?

  • קומפקטי וקל.
  • מוצר נוח לשימוש.
  • מהירות העברת נתונים טובה.
  • פתרון גיבוי חכם.
  • אפליקציה למחשב וסלולר (נוחות וקלות לשימוש).

ומה לא?

  • מחיר.
  • אפליקציה סלולרית (באגים וחוסר בשיתוף ישיר לכונן).
  • חייב להיות מחובר למחשב פעיל להעברה מהסלולר.
  • לא תומך ב-MacOS (כרגע).
  • אין תמיכה בעברית.

 

הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג’טי לעדכונים שוטפים בנושאים טכנולוגים ולערוץ גאדג’טי דיל למבצעים. תוכלו גם להירשם לעדכונים מאיתנו דרך ערוץ האינסטגרם הרשמי, עמוד החדשות של גוגל או בעמוד הפייסבוק.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים