מסכי ה-OLED החדשים של LG לשנת 2023 נחתו בישראל וכמו בכל שנה נחת על שולחננו דגם סדרת ה-OLED C3 בגודל של 65 אינץ’, אשר מגיע עם פאנל ה-OLED evo העדכני של LG, מעבד חדש מהדור השישי של סדרת ה-α9 של החברה, המשלב בינה מלאכותית מתקדמת לשיפור איכות התמונה והשמע עם טכנולוגיות ה-AI Picture Pro ו-AI Sound Pro.
כמו כן, מגיע עדכון למערכת ההפעלה WebOS, המגיעה כעת עם ממשק All New Home, הכולל “כרטיסים מהירים” (‘Quick Cards’) לגישה מהירה לתכנים ושירותים שונים המקוטלגים בקטגוריות שונות כמו משחקים, מוזיקה וספורט, יחד עם קונסיירז’ חכם (AI Concierge) המספק למשתמשים המלצות לצפיה בתכנים חדשים בהתבסס על היסטוריית השימוש והחיפוש שלהם.
LG OLED C3 – עיצוב וחיבורים
חברת LG ממשיכה גם השנה עם העיצוב קל המשקל של הטלוויזיה, זו שוקלת גם הפעם כ-17 ק”ג. מסך ה-OLED C3 מגיע במבנה הדומה לזה שראינו עם דגם ה-OLED C2, כאשר המסך עצמו דק במיוחד, אך בגבו ניתן למצוא בליטה בה משולבים החיבורים, הרמקולים ועוד, כזו שמובילה את עובי הטלוויזיה מ-0.6 ס”מ לכ-4.5 ס”מ יחד עם הבליטה (ללא המעמד), כאשר עומק הטלוויזיה יחד עם המעמד עומד על כ-25 ס”מ.
הרגלית גם היא דומה לזו שראינו בשנה הקודמת, אולם ייתכן כי הצבע שלה מעט כהה יותר בהשוואה לדגם הקודם. היא עדיין מגיעה במבנה צר שלא תופס הרבה מקום על גבי שידת הטלוויזיה (25 ס”מ עומק בסה”כ).
מערך החיבורים של מסך ה-OLED 65C3 ממוקם בצד השמאלי של הטלוויזיה וכולל ארבע כניסות HDMI 2.1, אחת מהן תומכת גם ב-ARC/eARC, שלוש כניסות USB, יציאה אופטית לאודיו, שתי כניסות אנטנה וחיבור לרשת קווית (LAN). בנוסף, תומך המסך בבלוטות’ 5.0 וב-WiFi 802.11ac.
עיצובו של השלט גם הוא נשמר לשנה נוספת. זה עדיין שלט שמציע את השימוש בסמן החכם על גבי המסך, וניתן למצוא בו כפתורי גישה מהירים לשירותי סטרימינג כמו נטפליקס, דיסני+ ופריים וידאו של אמזון. קיימת גם תמיכה בהפעלה קולית בעברית באמצעות השלט שעובדת די טוב בזיהוי הקולי, אך לא מצאתי בה שימוש רב עבורי באופן אישי.
ממשק משתמש ומערכת הפעלה
את ממשק ה-WebOS 23 החדש שלה LG החלה להפיץ בכמות גדולה של טלוויזיות, כך שמי שמתגעגע לעיצוב פס האפליקציות יוכל להמשיך ולהתגעגע אליו. הוא עדיין קיים במידה מסוימת גם בשנים שעברו מאז שהחברה שינתה את העיצוב לכזה המציג בפנינו מסך בית ראשי הכולל את כל האפליקציות, יחד עם המלצות על תכנים ועוד, אבל לא ניתן לגשת אליו רק כדי לעבור במהירות בין אפליקציות תוך המשך הצגת התמונה של התוכן בו אתם צופים בטלוויזיה בכל רגע נתון.
אפשרות הצגת התכנים המומלצים עדיין זמינה ועדיין בלי המלצות לשירותים כמו נטפליקס או דיסני+, גם אם אתם מנויים להם, אך היא נדחפת מטה לטובת חלוקה חדשה של הממשק ל-Hub-ים של תוכן. קיימות קטגוריות שונות כמו ‘ספורט’, ‘משחקים’, ‘משרד ביתי’, ‘מוסיקה’ ועוד, בכל אחת מהן תוכלו למצוא גישה מהירה לתכנים ואפשרות חיבור לשירותים קשורים דרך אפליקציות.
יחד עם זאת, כשחיברתי שירות סטרימינג כמו אפל מיוזיק נדרשתי לגשת בכל פעם מחדש לאפליקציה דרך קיצור דרך ב-Hub של המוסיקה, במקום שההמלצות מאפל מיוזיק יופיעו ישירות על גבי ה-Hub עצמו. זה מעט מסבך את התהליך ומעלה את השאלה למה בכלל צריך Hub אם אני יכול פשוט להפעיל את האפליקציה ישירות, בלי לעבור ב-Hub בדרך?
תמונה וצליל
מסכי ה-LG OLED C3 מגיעים ברזולוציית 4K של 2160×3840 פיקסלים, יחד עם תמיכה בטכנולוגיית התמונה Dolby Vision IQ ותקן ה-Cinema HDR שמשלב את תקני Dolby Vision, HDR10 Pro, ו-HLG.
בנוסף, אנו מוצאים דגש גדול יותר על תחום ה-AI גם השנה, וזה מגיע דרך טכנולוגיית ה-AI Picture Pro שמטרתה לשפר את איכות התמונה המוצגת מכל שידור ואת טכנולוגיית ה-AI Sound Pro שמטרתה לספק שיפור לאיכות השמע, לצד אפשרות ליצירת שמע היקפי.
אתחיל תחילה בהתייחסות לשמע, כי דווקא כאן תחום ה-AI יותר פוגע מתורם לטעמי. בטלוויזיה משולבים רמקולים במבנה של 2.2 ערוצים והספק מירבי של 40W והם נשמעים היטב בעוצמות שמע הגבוהות יותר, אך ממש כמו בשנה שעברה, התחושה היא שההישענות של החברה על יכולות שיפור שמע פוגעת בעוצמה, מה שמוביל לצורך בהגברה בזמן צפייה בסרטים, בין אם בנטפליקס, דיסני+ או בשידורי הטלוויזיה הרגילים (במקרה שלי דרך yes ו-כאן BOX).
מעבר לכך, איכות השמע בהפעלת כלי ה-AI Sound Pro הייעודי היא פשוט רעה. היא מספקת הדמיה למספר רב של ערוצי שמע ולא רק שלא הרגשתי שמע מרחבי, אלא הצליל נשמע מאוד מאוד מתכתי ולא נעים, כך שהעדפתי שלא להשתמש באפשרות ולהישען על טכנולוגיות שמע מרחבי אחרות, דוגמת Dolby Atmos, אם כי גם עימו יש צורך להגביר מעבר לרמות הרגילות כדי לשמוע צלילים ברמה טובה.
בצד התמונה הופתעתי לטובה פשוט בגלל שב-LG מצליחים להמשיך ולשפר את איכויות התמונה הנצפית מידי שנה. התאורה במסך החדש גבוהה ומאפשרת ליהנות מצפייה בסצינות בהירות וחשוכות כאחד בתכני HDR, עם ייצוג הולם גם בסצינות המערבות בין איזורים בהירים וחשוכים בתמונה יחד.
בצד ההשתקפויות המשכתי לראות גם השנה כי הבהירות הגבוהה עוזרת בהפחתתן בחדרים מוארים, כך שגם בצפייה באור יום עם חלון פתוח מול הטלוויזיה לא חוויתי הפרעה גדולה באופן כללי ועוד פחות מכך כשמדובר בתכנים המציגים תמונות בצד הבהיר יותר.
לכל היתרונות של ה-OLED C3 בצד התמונה מוסיפה LG גם תמיכה באפשרויות עבור גיימרים, שיוכלו להשתמש בטלוויזיה כמסך שלהם. מדובר במסך שתומך ברזולוציית 4K וב-120 הרץ ומציע זמני שיהוי נמוכים למדי, לצד תמיכה ב-VRR וב-G-Sync של אנבידיה ו-FreeSync של AMD למניעת קריעות בזמן משחק.
במהלך משחקים באמצעות הפלייסטיישן 5 לא אוכל לומר כי הרגשתי בהבדל משמעותי מידי בין הביצועים של מסך ה-OLED GX (משנת 2020) עם מעבד ה-Alpha 9 מהדור השלישי בו אני משתמש בדרך כלל ובין ה-OLED C3 עם מעבד ה-Alpha 9 מהדור ה-6, אך התמונה ללא ספק נראית הרבה יותר טוב על המסך החדש.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-LG OLED C3
בעוד שהעיצוב הכלל של טלוויזיית ה-OLED C3 לא שונה מזה שראינו עבור דגם ה-OLED C2 בשנה הקודמת, ב-LG כן הצליחו לשפר את איכות התמונה בין הדורות, וכאן היתרון הגדול של דגם זה.
מעבר לכך, בעדכון העיצוב של מערכת ההפעלה לא מצאתי יתרון. החלוקה לקטגוריות \ Hub-ים לא תרמה במיוחד ודרשה ממני לעבור בין עוד מסכים עד שהגעתי למה שרציתי.
היתרונות כאן הם כנראה בשני מקומות עיקריים – קטגוריית המשרד הביתי שמרכזת אפקליציות לעבודה כמו אופיס וקטגוריית הבית החכם, שמרכזת את מוצרי האינטרנט של הדברים במקום אחד נוח לניהול. רוב האופציות שנוספו כעת לשלל הקטגוריות כבר היו קיימות בעבר, ולא בהכרח נדרש עבורן סידור מחדש, בטח לא כזה שדוחף מטה את פאנל האפליקציות או ההמלצות על התכנים מיוטיוב.
התמיכה בגיימינג בטלוויזיה ממשיכה זו שנה נוספת, וזה דבר חיובי, אך לא חדש במיוחד. הצעה של 4 יציאות HDMI 2.1, תמיכה ב-VRR, ב-FreeSync ו-GSync, קצב רענון גבוה ושיהוי נמוך הייתה קיימת בדגמי הטלוויזיות של LG גם שנים קודם לכן. זו תוספת מצוינת למי שאוהבים לשחק על המסך הגדול, אך לא יתרון לדגם החדש על פני קודמיו.
בצד השמע נדמה כי כל המוסיף גורע וכי אפשרויות ה-AI שמוסיפה LG למסכים שלה עדיין אינן בשלות, או לכל הפחות אינן בשלות לשימוש ללא מקרן קול תומך. אם בחרתם לקנות את הטלוויזיה ללא כל תוספות אחרות לשיפור השמע, שימו את ה-AI בצד, עדיף.
המחיר של מסך ה-OLED C3 בגודל 65 אינץ’ מזנק כלפי מעלה השנה ואת המסך ניתן למצוא במחיר של 12,490 ש”ח עליו ממליץ היבואן הרשמי. לשם השוואה, מסך ה-OLED C2 אותו בדקנו בשנה שעברה הושק במחיר של 9,790 ש”ח. מדובר בעליה של קרוב ל-30%, זו לא משקפת את שינויי המטבע בשנה האחרונה (דולר עלה בכ-8%, אירו בכ-16% אל מול השקל).
מחיר (LG OLED 65C3): 12,490 ש”ח (אחריות יבואן רשמי: ח.י)
למידע נוסף ולרכישת ה-LG OLED C3
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.