גאדג’טי מסקר: ASUS Zenbook Pro 16X OLED – סוס עבודה ליוצרי תוכן וגיימרים מזדמנים

נייד Zenbook Pro 16X OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Zenbook Pro 16X OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

נייד ה-Zenbook Pro 16X OLED של אסוס (ASUS) חוזר אלינו לבדיקה נוספת בגרסת 2023 חדשה ומעודכנת, המגיעה עם מסך OLED 3.2K בגודל 16 אינץ’ עם תדר רענון משודרג של 120Hz ומפרט טכני מעודכן וחזק יותר, נייד שמגיע כפתרון רב תכליתי למגוון רחב של שימושים ומשתמשים ובראשם יוצרי תוכן.

“סוס מנצח לא מחליפים” היא אמירה שמתאימה לדעתי היטב ל-Zenbook Pro 16X OLED, אותו תיארתי כ”סוס עבודה ליוצרי תוכן וגיימרים מזדמנים” כאשר סקרתי את הדור הקודם של הנייד, השומר על קוד הדגם UX7602 גם בגרסה החדשה שלו.

מדובר על נייד רב תכליתי המשלב בין סדרת ה-Zenbook המוכרת של ASUS, יחד עם סדרת ה-ProArt המיועדת ליוצרי תוכן בזכות חוגת ה-ASUS Dial וסדרת הגיימינג ROG בדמות קירור ה-AAS Ultra ותאורת ה-RGB בגוף אחד. סוס מנצח אולי לא מחליפים, אך זה לא אומר שאי אפשר לרענן ולשפר אותו.

נייד Zenbook Pro 16X OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Zenbook Pro 16X OLED (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Zenbook Pro 16X OLED

מסכי ה-OLED הפכו כבר מזמן לפתרון מיינסטרים ב-ASUS, ובמקרה של נייד ה-Pro 16X אותו קיבלו לסקירה, החברה שילבה פאנל OLED 3.2K בגודל 16 אינץ’ וביחס ה-16:10 הנפוץ כיום, עם ציפוי זכוכית גורילה לעמידות מוגברת.

על אף כי טכנית מדובר על “ירידה” ברזולוציה בהשוואה לפאנל ה-OLED 4K (שעדיין זמין בגרסת 2023), סביר להניח שמרבית האנשים לא ישימו לב להבדל באיכות התמונה.

לפאנל ה-OLED 3.2K יש יתרון על פאנל ה-OLED 4K בדמות הכפלת תדר הרענון מ-60Hz ל-120Hz, דבר אליו ניתן לשים לב ביתר קלות אם משתמשים בנייד לגיימינג, בצירוף זמן התגובה הנמוך במיוחד של טכנולוגיית ה-OLED העומד על 0.2ms.

השימוש בפאנל OLED מגיע עם מספר יתרונות חשובים, בהם רמה נמוכה של אור כחול המזיק לעיניים ואיכות צבע גבוהה עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 עם כיול צבע PANTONE ועמידה תקן ה-Display HDR True Black 500, ההופכים את המסך לפתרון מעולה לצפיה בסרטים מצד אחד וכפתרון לעורכים גרפיים מן הצד שני.

בראש המסך ניתן למצוא מצלמת Full HD מובנית המספקת איכות תמונה סבירה למדי. חיסרון אחד שחשוב לציין לגבי מסך ה-OLED, ובמיוחד כשמדובר במסך מגע, הוא כי מדובר במסך חלק המחזיר לא מעט אור ומשמש כמגנט לטביעות אצבע, דבר אותו אפשר לשפר אם מעדיפים להשתמש בעט ה-ASUS Pen 2.0 המצורף בסט הנייד.

Zenbook Pro 16X – מסך ה-OLED בסביבה מוארת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Zenbook Pro 16X – מסך ה-OLED בסביבה מוארת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

אחד הדברים הבולטים ביותר בנייד ה-Pro 16X הוא המקלדת, או ליתר דיוק קירור ה-AAS Ultra, המיועד לשפר את קירור הנייד בעזרת ציר מובנה המרים את המקלדת לזווית של 7 מעלות לכתיבה נוחה יותר (ראו תמונות במקטע הבא), דבר שדורש מעט זמן להסתגלות מצד המשתמשים.

דבר בולט נוסף הוא שילוב תאורת ה-RGBW בכל מקש, עם אור לבן ותאורת RGB המתאימה יותר לניידי גיימינג המשמשת להצגת התראות ויזואליות כמו שינוי מצב ביצועים או סוללה חלשה.

המקלדת מגיע בתצורה סטנדרטית וכוללת כפתור הדלקה בחלק הימני העליון המשמש גם כחיישן טביעת אצבע, משטח עכבר ענק למדי בגודל של 150×90 מ”מ, המשלב את פד הספרות הוירטואלי NumberPad 2.0 המוכר של החברה.

בנוסף, ישנה גם חוגת ASUS Dial “שקועה” ולא מכנית, זאת בניגוד לניידי ה-ProArt, המשמשת כאמצעי קלט נוסף ונוח במיוחד עם מגון אפשרויות הגדרה ברמה של שימוש שונה לכל אפליקציה.

מבט מקרוב בצידי המקלדת מציג בנוסף צמד פתחי רמקולים כחלק ממערך השמע הגדול של הדגם, הכולל לא פחות משישה רמקולים.

Zenbook Pro 16X – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Zenbook Pro 16X – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בדומה לגרסת 2022, ה-Pro 16X מציע מבחר גדול למדי של חיבורים:

  • בצד ימין – חיבור HDMI 2.1 FRL, חיבור אוזניות משולב 3.5 מ”מ וקורא כרטיסי SD Express 7.0.
  • בצד שמאל – צמד חיבורי USB-C Thunderbolt 4, חיבור USB-A 3.2 Gen 2 וחיבור טעינה יעודי.

מדובר על רוב החיבורים להם יזדקק משתמש ממוצע, עם מתאם USB לרשת קווית הנמצא בסט בעבור משתמשים הזקוקים לחיבור קווי, זאת בזמן שקורא כרטיסי SD 7.0 המובנה מיועד במיוחד לצלמים ועורכים הזקוקים להעברת מידע מכרטיסי SD תומכים במהירות של עד 985MB/s.

על אף שה-Pro 16X מסוגל להיטען דרך חיבורי ה-USB-C, הנייד מגיע עדיין עם חיבור טעינה יעודי בעבור מטען ה-200W המצורף, דבר שיפתר אולי בהמשך עם אימוץ תקן טעינת ה-USB-PD 3.1 המציע תמיכה בטעינת 240W.

נייד ה-Pro 16X בגרסת 2023 שומר על עיצוב הדור הקודם עם גוף אלומיניום בצבע שחור (Tech Black), העומד בתקן העמידות MIL-STD 810H של צבא ארה”ב, כאשר הוא נועד לשמש יותר כתחנת עבודה עוצמתית ופחות לשימוש בדרכים, כשהוא מגיע במשקל של 2.4 ק”ג.

גב הנייד מגיע בעיצוב מינימליסטי וכולל את לוגו ה-Zenbook המעודכן בחלקו האחורי, המשלב תאורת RGB ועיצוב מתכת מוברשת, שמצליח לתפוס לא מעט טביעות אצבע.

מבט בחלק התחתון של הנייד מגלה פתחי איוורור גדולים וצמד רמקולי harman/kardon, המגיעים כחלק מהמערך השמע המלא הכולל 6 רמקולים שמספקים שמע חזק ואיכותי בהשוואה לניידים אחרים אותם יצא לי לבדוק בעבר.

בונוס נחמד אותו ASUS צירפה לערכת הנייד הוא תיק גב נוח למדי, המגיע עם מספיק מקום לנייד עצמו וגם למגוון אביזרים נוספים, בהם המטען, לאור העובדה כי בעוד שהנייד מגיע עם סוללת 96WHrs גדולה, המפרט הטכני החזק שלו צפוי לגמור אותה די מהר.

בהתאם לאופי השימוש הספציפי בנייד, ניתן להשיג כ-7~8 שעות בשימוש קל וכמחצית מכך בשימוש כבד יותר המתבסס על הכרטיס מסך היעודי.

Zenbook Pro 16X – תיק גב מצורף (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Zenbook Pro 16X – תיק גב מצורף (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבחני ביצועים – Zenbook Pro 16X OLED

השינוי הגדול ביותר בין גרסת 2022 לדגם ה-2023 החדש אותו בדקנו הוא המעבד ממעבדי ה-Alder Lake H ההיברידיים מהדור ה-12 של אינטל וכרטיסי ה-GeForce RTX 3000 של אנבידיה למעבדי ה-Raptor Lake H מהדור ה-13 וכרטיסי ה-GeForce RTX 4000.

הדגם הקודם היה “סוס עבודה” שסיפק רמת ביצועים גבוהה למגוון שימושים בהם גיימינג, כאשר הדגם החדש עושה את הצעד הנדרש עם העדכון לחומרה עדכנית יותר המספקת גם ביצועים משופרים.

במקרה שלנו המפרט של הנייד אותו סקרנו כלל:

  • מעבד – Core i9-13900H.
  • זיכרון – 64GB LPDDR5X.
  • אחסון – 2TB SSD מדגם Micron 3400.
  • כרטיס מסך – GeForce RTX 4070 8GB GDDR6.
  • מסך –  16 אינץ’ OLED 3.2K ביחס 16:10, רזולוציית 3200×2000, תדר רענון של 120Hz ותמיכה במגט ועט המגע היעודי של אסוס.
  • סוללה – 96WHrs.
  • משקל – 2.4 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי לקבלת מלוא הביצועים האפשריים של הנייד על חשבון רעש חזק למדי. בעומס סביר ופרופיל קירור חכם, הנייד שקט למדי עד חרשי בשימוש קל.

לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 בה הוא קיבל ציון כללי של 7224.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף הורצו מספר בדיקות לקבל הביצועים של חלקיו השונים של הנייד בהם המעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:

  • מעבד – בבדיקת מעבד ה-Core i9-13900H במבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2869 לביצועי ליבה בודדת ו-14681 לריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-GeForce RTX 4070 היעודי במבחן ה-3DMark קיבל הכרטיס ציון של 11904 נקודות.
  • כונן SSD – כונן ה-Micron 3400 בנפח 2TB הצליח לקבל ציון כללי של 3095 נקודות עם מהירות קריאה של כ~3.96GB/s וכתיבה של כ~2GB/s.

כצפוי, עם מעבד Core i9 עדכני וכרטיס מסדרת ה-GeForce RTX 4000 של אנבידיה, נייד ה-Pro 16X יצליח לשרוד כל דבר שיזרוק עליו המשתמש, בין אם מדובר על עריכת וידאו או משחק מזדמן.

ביצועי כונן ה-SSD טובים למדי במהירות הקריאה, אך נמוכים יחסית בכתיבה. לא דבר קריטי במיוחד, אך יצא לי לראות כוננים מהירים יותר ממנו.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Zenbook Pro 16X OLED

גרסת 2023 של נייד ה-Zenbook Pro 16X OLED מצליחה לתקן את אחד הדברים הבודדים שפחות אהבתי בדגם הקודם.

עם המעבר למסך OLED 3.2K בעל תדר רענון גבוהה יותר של 120Hz הנותן מענה לכל שימוש, החל מצפיה בסרטים, עריכה של וידאו ועד לגיימינג מזדמן, ה-Pro 16X נותן מענה ליוצרי תוכן, גרפיקאים ועורכי וידאו ובמיוחד לאלו שמעדיפים לשחק על אותו הנייד עליו הם עובדים, או במילים אחרות – “סוס עבודה”.

ה-Zenbook Pro 16X OLED נועד לתת מענה לנישה ספציפית במיוחד של אנשים הזקוקים לנייד עוצמתי ופיצ’רים דוגמת עט המגע שמגיע עם הנייד.

ניתן להגדיר אותו בקלות כתחנת עבודה ניידת עם משקל ה-2.4 ק”ג הגבוה יחסית, הנובע בין השאר מהסוללה הגדולה המשולבת בו, המספקת זמן שימוש סביר בשימוש קל וזמן נמוך בשימוש כבד.

בעבור משתמשים הזקוקים לנתונים הטכניים הגבוהים אותם מציע נייד ה-Zenbook Pro 16X OLED בגרסת 2023 המעודכנת, מדובר בפתרון איכותי במיוחד שלא מתפשר על כלום.

אך במידה ואתם בעלי תקציב מוגבל יותר, ניתן למצוא גם מצידה של ASUS לא מעט דגמי OLED אחרים עם מפרט חזק ותג מחיר נמוך בהרבה.

מחיר נייד ה-Zenbook Pro 16X OLED מדגם UX7602V בתצורה אותה בדקנו עומד כ~16,000 ש”ח.

מה אהבנו?

  • מסך OLED 3.2K 120Hz גדול ואיכותי.
  • איכות בניה.
  • ביצועים מעולים.
  • שמע חזק ואיכותי.
  • כמות חיבורים טובה.
  • חוגת ה-ASUS Dial.
  • שקט בשימוש רגיל.

ומה פחות?

  • מבנה מקלדת שדורש התרגלות.
  • רועש תחת עומס כבד.
  • חיבור טעינה יעודי (אך תומך גם טעינת USB-C).
  • ביצועי סוללה בינוניים.
  • כבד.
  • מחיר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים