גאדג’טי מסקר: Dell Latitude 9440 2in1 – נייד הפרימיום העסקי 2 ב-1 החדש של דל

נייד Dell Latitude 9440 2in1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Dell Latitude 9440 2in1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בין אוסף הניידים הרחב אותו מציעה דל (Dell) ניתן למצוא את סדרה ה-Latitude העסקית, הכוללת כיום את דגם הפרימיום Latitude 9440 אותו יצא לנו לסקור הפעם.

הנייד העסקי הקומפקטי מגיע עם מסך 14 אינץ’ בתצורת 2 ב-1, משלב מקלדת בעלת עיצוב ייחודי ומשתמש במעבדי ה-Raptor Lake U מהדור ה-13 ההיברידי של אינטל.

נייד ה-Latitude 9440 2In1 שנחת לאחרונה בארץ מגיע בתור המקבילה העסקית לסדרת ניידי הפרימיום המוכרת Dell XPS, כאשר הוא משלב את מבנה המקלדת האחוד החדש של החברה וסט פיצ’רים עסקיים יעודיים, בהם פד עכבר בעל קיצורים לשימוש בשיחות זום, מודם סלולרי מובנה ועוד. האם מדובר על נייד מנצח? בדקנו.

נייד Dell Latitude 9440 2in1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Dell Latitude 9440 2in1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב על ה-Latitude 9440

נייד ה-Latitude 9440 מגיע עם מסך 14 אינץ’ ביחס 16:10 ומסגרת מסך InfinityEdge דקה לקבלת יחס מסך-גוף גבוה של 91.5%, כאשר הוא מצופה בזכוכית Gorilla Glass 6 DX לעמידות גבוהה.

המסך מגיע עם תמיכה בטאץ’ ועט המגע היעודי של דל (לא מצורף בסט), פיצ’ר שמגיע עם מחיר קל בדמות טביעות אצבע הנשארות עליו על אף שהוא אמור להיות עמיד יחסית למריחות והשתקפויות על המסך.

אחרי לא מעט מסכי OLED אותם יצא לנו לסקור בעבר, מעבר למסך IPS מוריד מעט מחווית הצפיה, אך קשה לומר כי מדובר באיכות תמונה רעה.

מסך ה-IPS מגיע ברזולוציית +QHD, הגבוהה יחסית בעבור מסך 14 אינץ’, כאשר לפי החברה הוא עומד ב-100% מתקן הצבעים sRGB ומגיע לבהירות של 500 ניט. לא מסך לעריכת וידאו, אך די והותר לגלישה, עבודה וצפיה בתכנים.

Latitude 9440 – מסך (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Latitude 9440 – מסך (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בנוסף, ניתן למצוא בחלק העליון את מצלמת הרשת המובנה, המגיעה ברזולוציית FHD ומציעה איכות תמונה סבירה, לצד סוגר SafeShutter חכם אותו ניתן להפעיל בלחיצה על כפתור ה-F9 לסגירה פיזית של המצלמה, כאשר ניתן לראות מרחוק כי היא סגורה בזכות הצבע האדום של הסוגר.

המצלמה משמשת לעוד מספר פיצ’רים, בהם זיהוי פנים והתחברות מהירה לנייד, זיהוי מבט, התמקדות על המשתמש, הנמכת בהירות אוטומטית כאשר המשתמש לא מסתכל על המסך ועוד.

חלק מעניין במיוחד ב-Latitude 9440 הוא המקלדת שלו. במקום המקשים הנפרדים אותם נמצא ברוב המחשבים הניידים, הדגם החדש מגיע עם מקלדת ה-Zero-Lattice של דל המגיעה מסדרת הפרימיום XPS, בעיצוב המגדיל את הכפתורים ומצמצם ל”אפס” את המרווח ביניהם. עיצוב שאני פחות התחברתי אליו בהתחלה, אך אחרי זמן מספק להסתגלות הייתי אף אומר כי הוא יותר נוח.

בצד הימני העליון ניתן למצוא את כפתור ההדלקה המרובע של הנייד, המשמש גם כחיישן טביעת אצבע עם פס תאורה מסביב למקש כולו, כאשר בשני צידי המקלדת אפשר למצוא את צמד הרמקולים העליונים של ה-Latitude 9440, הנוספים לרמקולים בחלקו התחתון אליהם נגיע בהמשך.

Latitude 9440 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Latitude 9440 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

פרט קטן אך חשוב שמסתתר מתחת למקלדת עצמה הוא תאורת המקלדת. דל החליפה את נוריות הלד הסטנדרטיות ב-miniLED, צעד שנועד לחסוך עד 75% מצריכת הסוללה בהשוואה למקלדת רגילה, כאשר דל אף מגדילה להגיד ולהבטיח שיפור חיי סוללה בעד 3 שעות.

פיצ’ר נוסף אך די מוזר במקלדת הוא משטח המגע שלו, משטח גדול במיוחד בשם Haptic Collaboration Touchpad, שנועד לספק פידבק טוב יותר למגע ואף כולל 4 כפתורי מגע שימושיים לשיחות וידאו ב-Zoom כמו כיבוי להדלקה של המצלמה, פתיחת צ’אט ועוד.

אישית אני פחות חובב משטחי מגע באופן ככלי ואף יותר את המשטח הנוכחי וזאת לאור הבעיה הפשוטה כי מקשי המגע שלו עובדים רק בזום, דבר מגביל למדי אם משתמשים באפליקציות אחרות לשיחות וידאו.

בצד החיבורים, דל בחרה להצטרף לטרנד הנוכחי על טהרת חיבורי ה-USB-C, כאשר אפשר למצוא בנייד:

  • בצד ימין – חור יעודי למנעול קנזינגטון, חיבור USB-C Thunderbolt 4 וחיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב.
  • בצד שמאל – צמד חיבורי USB-C Thunderbolt 4 וחריץ נאנו סים לקישורית סלולרית.

בזמן שאני מבין את הרצון של דל לתעדף חיבורי USB-C במיוחד עם מגוון מסכי המחשב אותם היא מציעה כיום, המשמשים למעשה כתחנות עגינה יעודיות למחשבים ניידים עם חיבור כבל USB-C בודד המטעין את הנייד, מעביר אות וידאו ומאפשר להשתמש בחיבורים השונים על המסך, עדיין הייתי שמח למצוא לפחות חיבור USB-A בודד בנייד.

כנראה שלא רק אני חובב חיבורי USB-A, כאשר לצד הנייד עצמו הוסיפה דך בערכה מתאם ה-OTG (מתאם USB-C ל-USB-A).

דל מבינה את הצורך של משתמשים בחיבורים נוספים, אך הייתי מצפה לראות כי עם נייד פרימיום כמו ה-Latitude 9440 אפשר יהיה למצוא בסט דונגל בעל חיבורים נוספים במיוחד, כאשר יש לזכור שהמחשב מיועד למשתמשים עסקיים בדרכים הזקוקים לרוב לחיבורים נוספים.

Latitude 9440 – מתאם OTG (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Latitude 9440 – מתאם OTG (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בדומה לחברות רבות אחרות בשוק, דל אימצה את הטרנד הירוק ונייד ה-Latitude 9440 מגיע עם חתימת פחמן נמוכה במיוחד עם שימוש ב-75% אלומיניום ממוחזר בנייד, דבר שלא מפריע לעיצוב האלגנטי שלו או לעמידות הגבוהה שלו עם עמידה בתקן MIL-STD 810H של צבא ארה”ב.

בעיה “קשה” אחת שאפשר לראות בקלות בתמונות הוא העובדה הפשוטה שגימור המתכת של גב הנייד הוא מגנט טביעות אצבע המגיע בעיצוב מינימליסטי עם לוגו דל בחלקו המרכזי המגיע עם גימור מבריק במיוחד.

בחלק התחתון ניתן למצוא פתח קירור צר למדי ואת צמד הרמקולים ה”קדמיים” של הנייד המספקים יחד עם צמד הרמקולים העליונים עם טכנולוגיית ה-Waves MaxxAudio Pro של החברה המספקים איכות שמע חזקה וטובה בהחלט לכל שימוש.

מבחני ביצועים – Latitude 9440

נייד ה-Latitude 9440 מתבסס על סדרת מעבדי ה-Raptor Lake U מהדור ה-13 ההיברידי של אינטל, הסדרה החסכונית של אינטל שנועדה לספק רמת ביצועים גבוהה אך גם להיות חסכונית מאוד בחשמל על מנת לקבל זמני סוללה ארוכים.

במקרה שלנו המפרט של הנייד אותו סקרנו כלל:

  • מעבדCore i7-1365U.
  • זיכרון – 32GB LPDDR5.
  • אחסון – SSD בנפח 1TB מדגם SK Hynix BC901.
  • כרטיס מסך – Intel Iris Xe מובנה.
  • מסך – 14 אינץ’ IPS, יחס 16:10, רזולוציית +QHD של 2560×1600 וטאץ’.
  • סוללה – 60Wh.
  • משקל – 1.53 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי לקבלת מלוא הביצועים האפשריים של הנייד על חשבון רעש מעט חזק יותר, כאשר הוא חרשי למדי בשימוש סטנדרטי.

לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 בה הוא קיבל ציון כללי של 5913.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף הורצו מספר בדיקות לקבל הביצועים של חלקיו השונים של הנייד בהם המעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה:

  • מעבד – בבדיקת מעבד ה-Core i7-1360P במבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2567 לביצועי ליבה בודדת ו-9408 לריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-Intel Iris Xe היעודי במבחן ה-3DMark קיבל הכרטיס ציון של 1836 נקודות.
  • כונן SSD – כונן ה-SK Hynix BC901 הצליח לקבל ציון כללי של 2750 נקודות במבחן ה-AS SSD עם מהירות קריאה של כ~3.41GB/s וכתיבה של כ~1.76GB/s.

כבונוס השתמשנו במבחן הביצועים החדש Cinebench 2024 בו קיבל המעבד ציון 111 לליבה בודדת ו-470 נקודות לריבוי ליבות, כאשר מבחן הביצועים הגרפיים זמין רק במקרה שקיים כרטיס מסך יעודי.

אפליקציית ה-Dell Optimizer

דבר נוסף שראוי לדבר עליו הוא אפליקציית ה-Optimizer של דל. מדובר על תוכנת הבקרה והשליטה הראשית של דל בנייד שמציעה קצת יותר מרק גישה נוחה להגדרות, כאשר החברה משלבת באפליקציה מערכת למידה עמוקה ובינה מלאכותית שנועדה ללמוד את המשתמש ולמטב את הביצועים של אפליקציות על המחשב.

האפליקציה אחראית על פיצ’רים דוגמת זיהוי אנשים “ברקע”, העומדים מאחורי המשתמש ומסתכלים על המסך או זיהוי שהמשתמש איננו מסתכל על המסך על מנת להוריד בהירות לשיפור הפרטיות וזמן הסוללה.

Dell Optimizer
Dell Optimizer

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Latitude 9440

נייד ה-Latitude 9440 2in1 של דל נועד להיות נייד פרימיום עסקי והוא אכן עונה על כל הדרישות בעבור המשתמש הממוצע ולא רק העסקי.

העיצוב החדש מיישר קו מול סדרת ה-XPS, דבר אותו ניתן לראות בקלות במקלדת ה-Zero-Lattice שדרושת מעט הסתגלות, זאת בניגוד לפד ה-Haptic Collaboration שלצערי מוגבל מאוד עם הבלעדיות לתוכנת ה”זום”.

השילוב בין מעבד Raptor Lake U חסכוני, סוללת 60Whr ופיצ’רים דוגמת מיטוב הביצועים של ה-Optimizer, תאורת ה-Mini LED האחורית ועוד מאפשרים לנייד להציע ביצועים טובים, שאמורים לתת מענה מלא לשימוש סטנדרטי ולא כבד כמו עריכת וידאו, וזמן סוללה ארוך, שעומד במקרה שלנו על 9~11 שעות בהתאם לשימוש, זמן מעולה בעבור משתמשים בדרכים שלא נמצאים ליד שקע חשמל זמין.

לא מדובר על הנייד הזול ביותר בשוק, אך בסופו של יום מדובר על נייד פרימיום באיכות גבוהה, עם ביצועים טובים וזמן סוללה ארוך, כך שאם יש לכם את התקציב המתאים, ה-Latitude 9440 יכול להיות פתרון מעולה עבורכם.

מחיר נייד ה-Dell Latitude 9440 2in1 בתצורה אותה סקרנו עומס על 10,999 ש”ח.

מה אהבנו?

  • ביצועים טובים.
  • מסך IPS איכותי.
  • עיצוב יפה.
  • איכות שמע טובה.
  • שקט.
  • זמן סוללה מעולה.

ומה לא?

  • 3 חיבורי USB-C בלבד.
  • פד ה-Haptic Collaboration פועל רק עם Zoom.
  • “מגנט” לטביעות אצבע.
  • יקר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים