גאדג’טי מסקר: Jabra Elite 10 – אוזניות TWS נוחות מאוד באיכות שמע מצוינת

Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי) Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

לצד אוזניות ה-Jabra Elite 8 Active העמידות אותן סקרנו לאחרונה השיקה ג’אברה גם את דגם הפרימיום Elite 10, שנמצא ברף העליון של אוזניות ה-TWS שלה, כשמחירו בישראל קרוב ל-900 ש”ח.

תמורת המחיר הגבוה מציעה החברה מנגנון מתקדם לסינון רעשים וחווית שמע היקפית, המאפשרת להתאים את מיקום המוסיקה בהתאם לתנועות הראש של המשתמש.

מה בקופסה?

  • אוזניות TWS מדגם Jabra Elite 10
  • קופסה נטענת לאחסון וטעינה של האוזניות עם חיבור USB-C ותמיכה בטעינה אלחוטית
  • כבל USB-C ל-USB A לטעינה
  • מתאמי סיליקון לאוזניים ב-4 גדלים (כולל המתאם שקיים על האוזניות)
  • חוברת הדרכה

הפעלה ראשונה ושימוש שוטף

בדומה לדגם ה-Elite 8 Active, גם בדגם ה-Elite 10 נמצא תמיכה בבלוטות’ 5.3, עם Bluetooth Multipoint לחיבור מספר מכשירים במקביל ו-Fast Pair.

תפעול האוזניות מבוצע באמצעות כפתורים לחיצים, ולא עם משטח מגע הפופולרי ברבות מהאוזניות בשוק, כשאת ההגדרה של הלחיצות השונות הזמינות ניתן לשנות דרך אפליקציית +Sound (אנדרואיד | iOS).

הלחיצות על הכפתורים באוזניות די עדינות ולא לוחצות את האוזניות פנימה לתוך האוזן יותר מידי, מה שעבורי היה נוח מאוד, אך כפי שאני מציין בכל פעם עבור האוזניות של ג’אברה – אם אתם יודעים שאתם מאוד רגישים לדחיפות האלה, משטחי מגע יהיו פתרון יותר טוב עבורכם.

Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

יתרון של דגם ה-Elite 10 על פני ה-Elite 8 Active הוא בתוספת של מתאם בגודל נוסף, שמאפשר גמישות גבוהה יותר בזמן שתתאימו את האוזניות לאוזניים. עיצוב המתאמים גם הוא שונה ומגיע בתצורה אליפטית (במקום עגולה), מה שהיה לי נוח הרבה יותר, וזאת למרות שגם דגם ה-Elite 8 Active היה לי ממש נוח (מי חשב שאפשר לעשות יותר טוב).

את היתרון של דגם ה-Elite 8 Active כאוזניות לפעילות ספורטיבית הבנתי קצת יותר טוב אחרי השימוש ב-Elite 10, ובעוד ששתי האוזניות נוחות, עם יתרון ברור לטעמי לצידן של ה-Elite 10, בזמן פעילות הן נוטות לזוז, משהו שלא חוויתי בדגם ה-Elite 8 Active.

האפליקציה

אם קראתם סקירות רבות קודמות שלי על אוזניות של ג’אברה אתם כבר יודעים שאני מאוד אוהב את האפליקציה, הרבה הודות לאפשרות להתאים באופן ידני את הצלילים דרך האקוולייזר, זאת בנוסף לאפשרויות סאונד מובנות מראש (לבאס, טרבל וכו’)

אפליקציית +Sound (להורדה: iOS | Android) מאפשרת גם בחירה בין סינון רעשים והאזנה לסביבה, כאשר בדגם זה ניתן למצוא גם שתי הגדרות למצב אודיו היקפי (Spatial Audio), האחת אפשרות רגילה לשמע היקפי והשנייה עם תוספת של התאמת הצלילים לפי תנועת הראש.

Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

טעינה וחיי סוללה

על פי ג’אברה, מציעות אוזניות ה-Elite 8 Active עד 6 שעות שימוש עם סינון רעשים פעיל ועד 27 שעות בסה”כ עם מארז הנשיאה שלהן או עד 8 ו-36 שעות, בהתאמה, כשסינון הרעשים אינו פעיל, כאשר מארז הטעינה המגיע עימן מציע תמיכה בטעינת Qi אלחוטית וטעינה מהירה המספקת שעת שימוש בטעינה של 5 דקות בלבד.

בדומה לדגם ה-Elite 8 Active, גם כאן מצאתי הבדלים בעוצמת השמע בשימוש במכשיר אייפון ובשימוש במכשירי אנדרואיד (שאני עדיין לא מבין), אך במקרה של ה-Elite 10 עוצמת השמע בשני המקרים הייתה גבוהה מאוד ואיפשרה לי לחזור חזרה לווליום ממוצע של 60-70% שאני רגיל אליו (במקום 80% ב-Elite 8).

השינוי הזה משמעותי כשמגיעים לבחון את חיי הסוללה וזה איפשר לי לקבל את 6 השעות המובטחות בזמן שימוש בסינון רעשים (ולפעמים אפילו קצת יותר.. קצת).

איכות השמע

אוזניות ה-Elite 10 מגיעות עם דרייברי 10 מ”מ. הן מציעות תמיכה בבטכנולוגיות ה-Dolby Head Tracking ו-Dolby Atmos, שנועדו ליצירה של חווית שמע היקפי (Spatial Audio) טובה יותר, עם מיקום השמע בהתאם לתנועות הראש של המשתמש, כשלכך הוסיפה החברה 6 מיקרופונים לסינון רעשים.

Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

סינון הרעשים משמעותית טוב יותר ממה שחוויתי בדגם ה-Elite 8 Active וכך גם מצב ההאזנה לסביבה. גם כאן הצלחתי לשמוע את עצמי כשדיברתי עם האוזניות באוזניים כשמצב ההאזנה לסביבה היה פעיל, מה שיכול להציק קצת, אבל הדבר מורגש במידה נמוכה למדי (ועדיין ה-AirPods Pro 2 עושות את זה יותר טוב).

השמע באוזניות הוא בין הטובים מבין אוזניות אותן בחנתי בעבר, עם דיוק גבוה מאוד בכל סקאלות הצלילים, באסים עשירים ומדויקים, מספיק כדי לייתר עבורי את הצורך בהגברתם דרך האקוולייזר באפליקציה, אבל זה משהו שאפשר לעשות למי שחסר עוד קצת.

בזמן שיחות הפידבק שקיבלתי היה מצוין, כשגם עבורי חווית השיחה הייתה טובה למדי בחלק הארי של המקרים. סינון הרעשים עושה עבודה טובה כאן.

אפשרות השמע המרחבי טובה, אך עדיין מרגישה לי ככזו שפוגעת באיכות השמע המקורית של השירים בהפעלתה, בין אם מדובר בשירים שהוקלטו במיוחד עבור שמע מרחבי ובין אם בשירים רגילים. מה שכן הפתיע אותי לטובה היה מצב השמע המרחבי שעוקב אחר תנועות הראש, זה מבצע עבודתו מצוין, אך לפחות עבורי זהו לא יותר מגימיק שנמאס די מהר.

Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)
Jabra Elite 10 (צילום: רונן מנדזיצקי)

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Jabra Elite 10

ה-Jabra Elite 10 הן מתחרות טובות מאוד לאוזניות פרימיום כמו ה-AirPods Pro 2 ואחרות. הן מספקות צלילים ברמה גבוהה מאוד, סינון רעשים מרשים והן נוחות מאוד באוזניים, ולפחות עבורי יותר מהאיירפודס פרו 2.

מצב ההאזנה לסביבה טוב יותר ממה שחוויתי באוזניות ג’אברה אחרות, אך עדיין לא הטוב ביותר שמצאתי בשוק, כאשר סינון הרעשים עובד היטב ומאפשר לבצע שיחות באיכות טובה, אם כי עדיין מפריע מעט הקול של עצמי שנשמע בזמן שאני מדבר.

הפיצ’רים המיוחדים של השמע המרחבי לא רעים, אך הם לא שיפרו עבורי את חווית השמע, מה שמייתר את הצורך בהם עבורי.

מחיר: כ-900 ש”ח (אחריות לשנתיים, יבואן רשמי ביקונקט)

מה אהבנו?

  • נוחות באוזניים
  • סינון רעשים
  • איכות ועוצמת שמע
  • חיי סוללה ארוכים וטעינה אלחוטית
  • אפליקציית +Sound
  • עמידות במים לאוזניות (IP57) ולקופסת הטעינה (IP54)
  • תמיכה ב-AAC, SBC

ומה לא?

  • האזנה לסביבה
  • מצב שמע מרחבי
  • ללא תמיכה ב-AptX

הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג’טי לעדכונים שוטפים בנושאים טכנולוגים ולערוץ גאדג’טי דיל למבצעים. תוכלו גם להירשם לעדכונים מאיתנו דרך ערוץ האינסטגרם הרשמי, עמוד החדשות של גוגל או בעמוד הפייסבוק.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים