עם הצגתה של סדרת שעוני ה-Galaxy Watch 6 סמסונג (Samsung) החזירה את דגם ה"קלאסיק" הפופולרי עם החוגה המסתובבת, סיבה טובה בשביל לבדוק מקרוב את שעון ה-Galaxy Watch 6 Classic בגרסת ה-47 מ"מ עם מסך 1.5 אינץ' ומערכת ה-Wear OS 4 העדכנית של גוגל.
סדרת שעוני ה-Galaxy Watch 6 שהוכרזה מוקדם יותר השנה החזירה את דגם הקלאסיק של שעוני ה-Galaxy Watch יחד עם החוגה המסתובבת הפיזית, פיצ'ר שניתן היה למצוא בסדרת בדגם ה-Galaxy Watch 4 Classic (סקירה) וכזה שנעלם בסדרת ה-Galaxy Watch 5 מהשנה הקודמת, שהביאה איתה את דגם ה-Galaxy Watch 5 Pro (סקירה) שאינו קיים עוד בדור הנוכחי.

מבט מקרוב – Galaxy Watch 6 Classic
סמסונג הגדילה במעט את קוטר השעון ואיתו את גודל המסך, כאשר במקרה של גרסת הקלאסיק 47 מ"מ (יותר נכון 46.5 מ"מ) החברה שדרגה את מסך ה-AMOLED בגודל 1.4 אינץ' מהדורות הקודמים למסך 1.5 אינץ' מעט גדול יותר עם רזולוציית 480×480 משופרת.
המסך מגיע עם ציפוי זכוכית ספיר עמידה במיוחד ששומרת על המסך מפני שריטות, כאשר סמסונג הכפילה את הבהירות המקסימלית של התצוגה בדור החדש ל-2000 ניט בדור החדש, דבר המאפשר לראות בצורה ברורה את השעון גם בשמש חזקה וישירה למדי.
המסך מספיק ברור גם כאשר השעון עובר לתצוגה הפועל באופן קבוע (Always On Display) עם בהירות נמוכה, מצב אליו השעון עובר על מנת לחסוך בסוללה.
חוגת השעון הפיזית היא החלק המשמעותי ביותר בגרסת הקלאסיק של השעון, כאשר סיבוב החוגה משמש לשליטה בשעון ומעבר בין התצוגות השונות.
החוגה הפכה להיות דקה יותר ב-15% לפי סמסונג, דבר שקשה לראות או להרגיש, אך ניתן לראות את ההשוואה לדגם ה-Galaxy Watch 4 Classic מהביקורת שעשינו באתר.
הגרסה הקלאסית של ה-Watch 6 מגיעה עם גוף עשוי מפלדת אל-חלד, בניגוד דגם הרגיל שמגיע עם גוף אלומיניום בדגם הרגיל בדור הנוכחי או טיטניום בדגם הפרו הקודם של החברה, כאשר ניתן להשיג את השעון בצבע השחור אותו קיבלנו לסקירה או בצבע כסף.
סמסונג לא שינתה יותר מדי את עיצוב השעון בהשוואה לדורות הקודמים, וניתן למצוא בחלק הימני של השעון צמד כפתורים פיזיים המשמשים למדידת הרכב הגוף של המשתמש יחד עם החיישן האחורי וגם לתפעול השעון עצמו:
- כפתור עליון המגיע עם מסגרת אדומה אותו ניתן להגדיר לפעולות שונות.
- כפתור תחתון עם מסגרת שחורה המשמש ככפתור חזור.
מבט על הצד האחורי של השעון מציג את חיישן ה-BioActive של סמסונג, המאפשר לשעון לבדוק באמצעותו דופק, רווית חמצן בדם ובנוסף גם למדוד לחץ דם ו-ECG, כאשר לצידו קיים חיישן טמפרטורת עור.
מפרט טכני מלא – Galaxy Watch 6 Classic
- מערכת שבבים – Exynos W930.
- מערכת הפעלה – Wear OS 4 עם ממשק One UI Watch 5.
- זיכרון/אחסון – 2GB+16GB.
- מסך – AMOLED עגול בגודל 1.5 אינץ’ ברזולוציית 480×480 וזכוכית ספיר.
- רצועה – 20 מ”מ סטנדרטית.
- חיישנים – BioActive של סמסונג המשמש למדידת דופק (PPG), אק”ג (ECG) ו-BIA (ר”ת
- Bio-Electrical Impedance Analysis) וחיישן טמפ’ עור.
- מיקום – GPS (ארה”ב) / Galileo (אירופה) / GLONASS (רוסיה) / BeiDou (סין).
- סוללה – 425mAh.
- עמידות – עמידות למים ואבק IP68, מים בעומק 50 מטר (5ATM) ו-MIL-STD-810H של צבא ארה”ב.
- גודל – 46.5×64.5×10.9 מ”מ.
- משקל – 59 גרם.
מערכת וממשק: Wear OS 4 ו-One UI 5
סדרת שעוני ה-Galaxy Watch 6 מגיעה עם מערכת ה-Wear OS 4 העדכנית של גוגל, עם ממשק ה-One UI 5 המעודכן של סמסונג.
המערכת החדשה לא מגיעה עם שיפורים דרסטיים בהשוואה ל-Wear OS 3, כשהיא שומרת על עיצוב ה-One UI של סמסונג, אך כוללת כמה שיפורים, בהם מעקב טוב יותר אחר שינה, חיי סוללה משופרים וצמד אפליקציות Gmail ויומן חדשות.
מאחר שמדובר על שעון Wear OS, ניתן להוריד מגוון אפליקציות, דוגמת וואטסאפ, Gmail ואת ה-Google Pay המאפשר לשלם באמצעות השעון כאמצעי תשלום ללא מגע ועוד. יש לציין כי חלק מהפיצ'רים של השעון כמו מדידת א.ק.ג זמינים למשתמשים עם מכשירי סמסונג, אך מלבד זאת אין בעיה להשתמש בהם עם כל מכשיר אנדרואיד.
השליטה מבוצעת באמצעות מחוות מגע לצד צמד הכפתורים המובנים בשעון והחוגה הפיזית המאפשרת לעבור במהירות על התפריטים השונים על ידי סיבוב החוגה. יש לציין כי השילוב עם שבב ה-Exynos W930 המעודכן והוספת 0.5GB זיכרון נוסף מספקים חווית שימוש מהירה ונוחה מאוד.
מהמסך הראשי ניתן להסיט את המסך ימינה או שמאלה או לחילופין להשתמש בחוגה, כאשר עם הסטה שמאלה אנו עוברים על הווידג’טים השונים של השעון, להם סמסונג קוראת “כרטיסי מידע”, ועם הסטה ימינה מציגה את ההתראות מהמכשיר הסלולרי.
הסטה מטה מהתצוגה הראשית פותחת את חלון ההגדרות המהירות עם מגוון אפשרויות שאפשר להתאים באפליקציה של סמסונג, ולבסוף, הסטה מעלה מציגה את מגוון האפליקציות המותקנות על השעון.
חיי סוללה – Galaxy Watch 6 Classic
שעוני Wear OS (ו-Watch OS של אפל) אינם מצטיינים בחיי סוללה ארוכים במיוחד בהשוואה לשעונים חכמים בעלי מערכת הפעלה סגורה יותר כמו שעוני גרמין או שעוני Amazfit, המגיעים עם חיי סוללה של מעל שבוע בחלק מהמקרים.
שעון ה-Galaxy Watch 6 Classic הצליח להפתיע אותי מעט לטובה עם סוללת ה-425mAh שלו, כאשר עם תצוגת שעון קבועה (Always On Display) השעון הצליח לשרוד שימוש של כיומיים וחצי. ביטול התצוגה הקבועה אפשר לשעון להגיע לקצת יותר מ-3 ימים.
עם זאת, יש לזכור כי חיי הסוללה תלויים מאוד באופן השימוש בשעון, כאשר בימים הראשונים של הסקירה עם שימוש כבד יותר, מעקב פעילויות ספורט ועוד השעון הגיע לזמן שימוש של יום וחצי ~ יומיים. אם תתקינו וואטסאפ על השעון (האפליקציה לא ההתראות) סביר להניח שזמן הסוללה ירד באופן יותר משמעותי.
אפליקציות השליטה ב-Galaxy Watch 6 Classic
בדומה לשעוני Galaxy Watch קודמים, השליטה בשעון מבוצעת על ידי אפליקציית ה-Galaxy Wearable, בנוסף ל-Samsung Health המרכזת בתוכה את נתוני הבריאות שנאספים מהשעון ו-Google Play ממנה ניתן להוריד אפליקציות לשעון.
מאחר שאין שינוי מעשי בין האפליקציות והשליטה על השעון בין השעון הקודם לדגם החדש, נעבור בקצרה על המסכים באפליקציית ה-Galaxy Wearable העיקרית לשליטה על השעון, הכוללת מסך ראשי ונוח לגישה נוחה להגדרת תצוגות השעון, מסך היישומים, ווידג’טים ומסך ההגדרות המהירות.
סמסונג מספקת מגוון גדול למדי של תצוגות שעון, רובן מאפשרות התאמה אישית מבחינת צבעים ותצוגות מידע, כאשר בנוסף ניתן להוריד מגוון גדול עוד יותר של תצוגות שעון ישירות מחנות האפליקציות של גוגל מאחר שמדובר על שעון Wear OS.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Galaxy Watch 6 Classic
אין ספק כי חובבי החוגה של שעוני ה-Galaxy Watch שמחו השנה על חזרתה של גרסת הקלאסיק שנעלמה בדור הקודם. בדור החדש אנחנו זוכים לקבל מסך AMOLED גדול ובהיר יותר יחד עם מערכת שבבים משופרת מעט ומערכת ה-Wear OS 4 האחרונה של גוגל עם ממשק ה-One UI Watch 5 של סמסונג.
האם מדובר על שינוי גדול בהשוואה לדור הקודם? מעבר להגדלת המסך והקטנת החוגה שחזרה, לא מדובר על הבדל דרסטי בין הדורות הקודמים, כאשר באופן אישי חווית השימוש הייתה דומה למדי לשעון ה-Galaxy Watch 4 האישי שלי, על אף כי ניתן להרגיש שהשימוש מעט חלק ומהיר יותר בדגם החדש.
בסופו של דבר, מדובר על אחד משעוני ה-Wear OS הטובים ביותר כיום בשוק ויש שיגידו כי מדובר על שעון ה-Wear OS הטוב ביותר שיש כיום.
במידה ואתם מחפשים שעון Wear OS חדש, ה-Galaxy Watch 6 Classic הוא פתרון מעולה עם חיי סוללה טובים למדי ועיצוב שעון יפה הכולל את החוגה המסתובבת שלו, כאשר מי שמעדיף עיצוב פשוט יותר יוכל תמיד לרכוש את גרסת ה-Galaxy Watch 6 הרגילה.
עם זאת, תמונת המצב שונה מעט יותר אם כבר יש לכם שעון Galaxy Watch משני הדורות הקודמים. הדגם החדש לא מספק שיפורים גדולים בהשוואה לדורות הקודמים.
ניתן לרכוש את שעון ה-Galaxy Watch 6 Classic של סמסונג במחיר של 1549 ש"ח לגרסת ה-47 מ"מ או 1459 ש"ח לגרסת ה-43 מ"מ הקטנה יותר, שניהם זמינים גם בגרסה סלולרית.
מה אהבנו?
- החוגה הפיזית חזרה!
- עיצוב השעון.
- מסך גדול ובהיר יותר עם זכוכית ספיר.
- מערכת Wear OS 4 עדכנית.
- זמן סוללה סביר לשעון Wear OS.
- קיימת גרסה סלולרית למי שצריך.
מה לא אהבנו?
- אין הרבה שיפורים לעומת הדור הקודם מלבד חזרת החוגה.
- חלק מהפיצ'רים זמינים למשתמשי סמסונג בלבד.
- כבד יותר לעומת ה-Watch 6 הרגיל, לא רע בהכרח.
- זמן סוללה עדיין קצר.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.