גאדג'טי מסקר: ROG Phone 8 Pro – קורצים לכיוון המיינסטרים

ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי) ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

מכשירי גיימינג לפי שמם בלבד הם מכשירים שנתפשים ככאלה המיועדים לקהל מסוים של אנשים, אך מתחת לפני השטח רבים מהם הם לא יותר ממכשירי דגל הכוללים פונקציונליות המותאמת לקהל הגיימרים.

ב-ASUS מנסים השנה לצמצם את הפער בין מכשיר נישתי ובין מכשיר מיינסטרים על ידי שיפור האיזורים החלשים יותר מבחינת הקהל הרחב, תוך שמירה על יכולות הגיימינג המתקדמות הן בצד החומרה והן בצד התוכנה.

המכשירים בסדרה החדשה זמינים כבר כעת בהזמנה מוקדמת במחיר של החל מ-4,799 ש"ח עבור דגם ה-ROG Phone 8 ו-5,499 ש"ח עבור דגם ה-ROG Phone 8 Pro, שינחתו בארץ החל מפברואר 2024.

להזמנה המוקדמת: ROG Phone 8 / ROG Phone 8 Pro

מה בקופסה?

דגם ה-ROG Phone 8 Pro הגיע אלינו בקופסה גדולה למדי (מדובר בדגם ה-1TB), עימה ההרגשה היא בעיקר כי ASUS מעוניינת להרשים את מי שרוכש את המכשיר, אך בפנים לא מצאנו הרבה מאוד מעבר לתוסף הקירור אותו ניתן להלביש על גבו של המכשיר.

תכולת הקופסה:

  • מכשיר ROG Phone 8 Pro
  • מטען 65W
  • כבל USB-C ל-USB-C ארוך (כמטר ועשרים)
  • תוסף קירור AeroActive Cooler X
  • כיסוי מגן לגב המכשיר
  • סיכה לשליפת מגירת ה-SIM

מפרט טכני: ROG Phone 8 ו-ROG Phone 8 Pro

  • מסך: 6.78 אינץ’, AMOLED LTPO (פאנל Samsung E6), רזולוציית +Full HD עם פריסה של 1080×2448 פיקסלים, קצב רענון 165 הרץ (דינמי בין 1-120 הרץ), קצב דגימת נגיעה 720 הרץ, בהירות מירבית 2500nits, ציפוי Gorilla Glass Victus 2, תמיכה בתקנים: 107.37% מ-DCI-P3, עד 145.65% מ-sRGB ו-HDR10.
  • מעבדSnapdragon 8 Gen 3 – עם 8 ליבות עיבוד בתדר עבודה מירבי של 3.3 גיגה-הרץ.
  • זיכרון: עד 24GB RAM מסוג LPDDR5X ועד 1TB אחסון מסוג UFS 4.0 (ללא הרחבה).
  • מערך צילום ראשי: 50MP ראשית (חיישן Sony IMX890) עם ייצוב אופטי ברמת גימבל ומפתח צמצם f/1.9, מצלמת 13MP לצילום בזווית רחבה בת 120 מעלות עם מפתח צמצם f/2.2, מצלמת טלפוטו של 32MP לזום אופטי פי 3. תמיכה בוידאו עד 8K ב-24 פריימים בשנייה וב-4K עד 60 פריימים בשנייה.
  • מצלמת סלפי: 32 מגה-פיקסל, זווית בת 90 מעלות.
  • רמקולים: סטריאו קדמיים, חיבור 3.5 מ"מ לאוזניות.
  • קישוריות: WiFi 7, 5G, בלוטות’ 5.3 (כולל תמיכה ב-aptX HD/Adaptive, AAC, LDAC) ו-NFC.
  • סוללה: 5,500mAh, טעינה בהספק מירבי של 65W, השנה גם עם טעינה אלחוטית.
  • מערכת הפעלה: אנדרואיד 14, ROG UI
  • מבנה: עמיד בפני השפרצות מים בתקן IP68.
  • ממדים: 163.8×76.8×8.9 מ”מ, משקל 225 גרם.
ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)
ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

מבנה ועיצוב: ROG Phone 8 Pro

אחד השינויים הגדולים שביצעה ASUS במכשירי הגיימינג שלה לשנת 2024 הוא העיצוב, זה כעת נוטש את המראה הספורטיבי אליו מייחסים את שוק הגיימינג, כשבתמורה אנו מקבלים מכשיר דגל בעל מראה סולידי הרבה יותר, ששומר על תכונות הקשורות לפעילות הגיימינג עימו, כמו תאורת מיני-לד אחורית ושני חיבורי USB-C לטעינה, האחד בחלקו התחתון והשני על גבי המסגרת.

ה-ROG Phone 8 Pro מגיע במידות קטנות יותר לעומת קודמיו. הוא פחות גבוה ועבה ומשקלו נמוך בכ-14 גרם. עדיין מדובר במכשיר כבד, אך הוא עומד ברמות המשקל שבין ה-iPhone 15 Pro Max ובין ה-Galaxy S23 Ultra, כך שהוא כבר לא יוצא מן הכלל בחלק זה.

את העמידות בפני מים בתקן IP54 שהוצגה בדור הקודם מעדכנת השנה ASUS לתקן IP68, מה שהופך אותו לעמיד באופן משמעותי יותר גם מול מכשירי הגיימינג של ASUS עצמה וגם באופן שווה לחלק ממכשירי הדגל האחרים המובילים בשוק.

על גבי מסגרתו ניתן, כאמור, למצוא זוג חיבורי USB-C, אחד בחלקו התחתון לצד חיבור האוזניות בגודל 3.5 מ”מ ואחד על גבי המסגרת השמאלית, שיאפשר לכם לחבר אליו אביזרים כמו ה-AeroActive Cooler X, שהגיע יחד עם המכשיר באריזה, או להמשיך לטעון אותו גם בזמן משחק.

השוליים סביב המסך גם הם צומצמו באופן משמעותי, כך שאנו לא מוצאים עוד שוליים סופר עבים, אם כי עדיין ניתן להבחין בהם.

חווית השימוש והמשחק

בצד חווית המשחק ASUS כבר הצליחה להציג יתרונות גדולים הן בצד החומרה והן בצד התוכנה, כך שהעדכון השנה הוא יותר עדכון איטרטיבי, כזה שמשפר את הביצועים, את יכולות הקירור ועוד, אך לא כזה שמצליח להפתיע, כי קצת קשה להפתיע כשהתומאות כבר ברף העליון ממילא.

את המשחקים שראינו בדור הקודם עם פתיחת המכשיר הפעם לא מצאנו. ב-ASUS כנראה מבקשים להרחיק את עצמם מעט מצד הגיימינג כדי להכניס את ה-ROG Phone 8 Pro יותר לכיוון המיינסטרים, אבל כל האפשרויות עדיין שם, ובהפעלת מרכז הבקרה במשיכה מהפינה השמאלית העליונה של התצוגה ניתן לגשת להגדרות רבות הקשורות למשחקים, כולל גם את הגדרת "כפתורי הכתף" (Air Triggers).

צד התוכנה הוא כנראה החלק העיקרי בחווית הגיימינג במכשיר וב-ASUS נותנים לבחור בין מספר מצבי משחק שונים, כאלה שישימו דגש גדול יותר על המשחק, יותירו את כל ההפרעות האחרות בצד ואף יתנו קדימות למשאבים במכשיר (כמו WiFi למשל) בזמן המשחק, לצד מצבים מאוזנים יותר.

כמו בדור הקודם, גם הפעם מצאנו את רשימות המשחקים לפי קצבי הרענון, זאת לצד המלצות לפי קטגוריות נוספות, כך שניתן לבחור את המשחקים התומכים בקצבי הרענון השונים (עד 165 הרץ) בקלות.

בצד החומרה אין ספק שמקבלים את הכי גדול והכי חזק. מסך ה-AMOLED הענק מרשים מאוד ומגיע עם רמקולים חזקים ואיכותיים מאוד משני צידיו. אל אלו מצטרפץ מערכת השבבים החזקה ביותר של קוואלקום כיום, ה-Snapdragon 8 Gen 3, ובמקרה של הדגם שאנו קיבלנו לסקירה, יש גם 24 גיגה-בייט של זיכרון ו-1TB של אחסון. דגם זה צפוי להגיע לארץ באיזור מרץ-אפריל, והחל מפברואר יהיו זמינים דגמי ה-ROG Phone 8 ו-ROG Phone 8 Pro בגרסאות עם זיכרון ואחסון נמוכים יותר.

ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)
ROG Phone 8 Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

השילוב הזה של החומרה ומערכת הקירור המתקדמת מוביל לכך שהמכשיר כמעט לא מתחמם כלל בסשנים ארוכים של משחקים. לא הרגשתי שינוי בצד זה אל מול הדגם שהציגה החברה בשנה שעברה, אבל גם המשכיות זה דבר חיובי. ישנו כמובן גם תוסף הקירור החיצוני AeroActive Cooler X, שהופך את התחושה של אחיזת המכשיר בזמן משחק למאוד קרירה, וניתן לחבר אליו גם את כבל ה-USB-C לטעינה ממושכת בזמן המשחק, במידת הצורך.

בצד הסוללה המשכנו למצוא תמיכה בטעינה מהירה (65W), שאיפשרה לטעון את המכשיר במלואו (מ-1% ל-100%) תוך כ-40 דקות בממוצע. ובנוסף, ישנה השנה תמיכה גם בטעינה אלחוטית למכשיר.

לצערי, למרות שהפעם קיבלתי את המכשיר לתקופה בת שבועיים עוד טרם החברה חשפה אותו לציבור הרחב, עדכון שמתקן בעיות ריקון סוללה מהיר לא הגיע בזמן, כך שלא אוכל להעיד על הסוללה בסקירה זו. על סמך מכשירים קודמים של ASUS ודרך שיחות שלי עם כתבים אחרים שלא חוו את הבעיה, חיי הסוללה מרשימים, אבל לא אוכל להעיד על כך בעצמי.

המצלמות ב-ROG Phone 8 Pro

שינוי גדול נוסף שמגיע למכשיר הגיימינג של ASUS ב-2024 נוגע למערך הצילום, זה מתעדכן עם תמיכה בייצוב אופטי עבור המצלמה הראשית ותוספת של מצלמת טלפוטו, שלא הייתה זמינה בדור הקודם.

הרכב המצלמות:

  • מצלמה ראשית: חיישן Sony IMX890 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, ייצוב אופטי ברמת גימבל, וידאו 8K ב-24fps ו-4K ב-60fps.
  • מצלמה משנית: חיישן 13 מגה-פיקסל לצילום תמונות בזווית רחבה בת 120 מעלות עם מפתח צמצם f/2.2.
  • מצלמת טלפוטו: חיישן 32 מגה-פיקסל עם תמיכה בזום אופטי עד פי 3.
  • מצלמת סלפי: 32 מגה-פיקסל, זווית בת 90 מעלות.

ניתן להבחין בשיפור בתוצאות על פני הדור הקודם, כאשר הדיוק בצבעים הוא הצד שהיה הבולט ביותר עבורי עם המצלמות החדשות של ה-ROG Phone 8 Pro. בצילום מול תאורה חזקה התוצאות טובות, אך ניתן להבחין באיזורים חשוכים ובצילום בלילה ישנה תוספת של תאורה שברור למדי שנוספה בעיבוד תוכנתי לאחר הצילום. זו תוספת נחמדה, אך התוצאה נראית נאמנה פחות למציאות.

עבור מי שנהנה מצילום עם זום, תוספת מצלמת הטלפוטו תורמת לצילומים עם זום אופטי והתוצאות טובות למדי:

בצילומים בזווית רחבה ניתן להבחין בשינויים מסוימים בצבעים אל מול מה שנקבל במצלה הראשית, והרי בכל זאת יש הבדלים גדולים בין שתי המצלמות. התוצאות לא מדהימות, אך מספקות:

תמונות הסלפי נראות טוב מאוד. ניתן לראות בהן רמת פרטים גבוהה וצבעים מדויקים בזמן צילום בתנאי תאורה טובים, אך הבחנתי בירידה באיכות בתנאי תאורה נמוכים ובלילה. אפקט הבוקה (טשטוש) הנוצר סביב המצולם בצילומי פורטרט טובה יותר ממה שחוויתי בדור הקודם. עדיין יש קצוות שיער שמטושטשות יחד עם האפקט, אך לא במידה הרבה שראיתי בדור הקודם.

השורה התחתונה – מה חשבנו עם ה-ASUS ROG Phone 8 Pro?

מעבר לשדרוגים החומרתיים שאנו מצפים לקבל בכל שנה במכשירי דגל חדשים, ב-ASUS החליטו לשנות כיוון ולהפוך את מכשיר הגיימינג הייעודי שלהם לכזה שיתאים לקהל רחב יותר.

החברה עשתה זאת דרך שילוב בין עיצוב סולידי יותר שיקסום ליותר אנשים, לצד שמירה על רמה גבוהה של ביצועים בכל אספקט, שיפור של מערך הצילום ושמירה על תכונות הגיימינג בהן היא הצליחה להצטיין בשנים קודמות.

השילוב הזה עדיין יקר למדי במחיר של 6,499 ש"ח עבור הדגם שבדקנו, וגם ב-5,499 ש"ח עבור דגם זהה עם נפח אחסון וזיכרון נמוכים יותר (אך עדיין גבוהים למדי), אך עבור מי שמחפשים את השילוב בין מכשיר גיימינג מרשים ובין מכשיר דגל שיוכלו ליהנות ממנו ביום יום, ה-ROG Phone 8 Pro הוא בין הטובים שיש כרגע בשוק סמארטפוני הגיימינג.

מחירים וזמינות בישראל: ROG Phone 8

את מכשיר הגיימינג ROG Phone 8 תשיק ASUS בישראל ב-3 גרסאות:

  • ROG Phone 8 בגרסת 12 גיגה-בייט ו-256GB אחסון במחיר 4,799 ש"ח. (זמינות: פברואר 2024)
  • ROG Phone 8 Pro בגרסת 16 גיגה-בייט ו-512GB אחסון במחיר 5,499 ש"ח. (זמינות: פברואר 2024) – עם מערכת קירור במתנה.
  • (הדגם בסקירה) ROG Phone 8 Pro בגרסת 24 גיגה-בייט ו-1TB אחסון במחיר 6,499 ש"ח. (זמינות: מרץ-אפריל 2024) – עם מערכת קירור במתנה.

להזמנה המוקדמת: ROG Phone 8 / ROG Phone 8 Pro


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים