תחרות האוברקלוקינג הראשונה של אינטל: מה מקבלים כשמחברים בין מעבדי Core i9-14900KS וחנקן נוזלי?

אירוע השקת ה-Core i9-14900KS, חגיגת 50 שנה ותחרות אוברקלוקינג (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) אירוע השקת ה-Core i9-14900KS, חגיגת 50 שנה ותחרות אוברקלוקינג (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

לרגל השקת מעבד ה-Core i9-14900KS מסדרת ה-Raptor Lake Refresh, חברת אינטל (Intel), שחגגה באותה הזדמנות יום הולדת 50, קיימה ביום חמישי (14.3) אירוע השקה בבניין IDC9 של החברה בחיפה, אירוע שכלל תחרות אוברקלוקינג (המהרה) ראשונה של החברה בארץ בעבור כתבים, יוטיוברים ועובדי החברה, שלקחו את המעבדים החדשים וניסו לדחוף אותם אל הקצה.

מה זה אוברקלוקינג?

בצורה הפשוטה ביותר, אוברקלוקינג היא היכולת להפעיל מעבד במהירות גבוהה יותר מזו שבא הוא מציע בתור ברירת מחדל.

ככל שמנסים להפעיל את המעבד בתדר עבודה גבוהה יותר יש צורך להעלות את המתח של המעבד, דבר שמעלה את הטמפרטורה שלו ומצריך שימוש בקירור איכותי וחזק יותר על מנת לשמור על טמפרטורות עבודה נמוכות, כאשר במקרה של התחרות בוצע שימוש בחנקן נוזלי (LN2) המגיע לטמפרטורה של מינוס 196 מעלות.

אוברקלוקינג עם ה-Core i9-14900KS

מעבד ה-Core i9-14900KS מגיע מראש עם תדר עבודה "מומהר" של 6.2GHz בהשוואה לתדר ה-6GHz של מעבד ה-Core i9-14900K הרגיל של החברה, כאשר לפי הפרסום של אינטל באירוע, צוות האוברקלוקרים של אסוס (ASUS) הצליח להריץ את המעבד בתדר עבודה גבוה במיוחד של מעל 9.1GHz ולשבור את השיא של הדור הקודם שעמד על 9GHz.

שרון נחמיאס מבצע הדגמה של המהרה עם שימוש בחנקן נוזלי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
שרון נחמיאס מבצע הדגמה של המהרה עם שימוש בחנקן נוזלי (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

במקרה שלנו, לאחר הסבר קצר של יניב כרמל, המוביל את תחום האוברקלוקינג באינטל, ושרון נחמיאס, המדורג במקום הראשון בישראל בתחום האוברקלוקינג ותשיעי בעולם, על האופן בו מבוצע אוברקלוקינג אקסטרימי, המצריך שימוש בחומרה יעודית.

ובמקרה שלנו, לוחות אם מיוחדים של ASUS, הכוללים מצב המהרה יעודי לחנקן נוזלי הנשפך לתוך Pot ("סיר") על מנת להוריד את הטמפרטורה של המעבדים.

האירוע החל בסבב תחרות ראשון בין עובדי אינטל בהם זכה מג'ד חורי, מהנדס בחברה, עם סיבוב קצר במעבדות הוולידציה השונות של אינטל בבניין ולאחריו סבב תחרות קצר בין הכתבים השונים, שהצליחו להגיע לתדרי עבודה גבוהים של עד 7.5GHz, לא מרשים במיוחד בהשוואה לצוות היעודי של ASUS עם מעל 9GHz.

אך זו עדיין חוויה מעניינת במיוחד להתחרות בין אנשים על מנת לראות מי יצליח להגיע לתדר מעבד גבוהה יותר וניקוד יותר טוב בתוכנת ה-cinebench r23, כאשר במקרה שלי צוותתי יחד עם מישל וגיא מ-HardwareX והגענו למקום הראשון בתחרות עם הניקוד הגבוה של 55,450 נקודות.

נבחרת הכתבים ואושיות הרשת בתחרות האוברקלוקינג של אינטל (מקור אינטל)
נבחרת הכתבים ואושיות הרשת בתחרות האוברקלוקינג של אינטל (מקור אינטל)

תחרות האוברקלוקינג של אינטל יחד עם הסיור במעבדות החברה היו אירוע מעניין במיוחד לא רק בעבור הכתבים והיוטיוברים שהגיעו לסקר את האירוע ולהתנסות בהמרה קיצונית, דבר שמצריך לא מעט חומרה מיוחדת ויקרה, אלא גם בעבור עובדי החברה, שהתנסו ביכולת ההמהרה של המעבדים החדשים.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים