גאדג’טי מסקר: Yoga Book 9 – טובים שני המסכים מן האחד, גרסת 2024

נייד Yoga Book 9 דור 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד Yoga Book 9 דור 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

נייד ה-Yoga Book 9 בעל צמד מסכי ה-OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ' היה ונותר לאחד מהניידים היותר ייחודיים של לנובו (Lenovo), כאשר הפעם יצא לנו לסקור את גרסת 2024 המעודכנת של הנייד, המגיעה עם מפרט מעודכן המבוסס על מעבדי ה-Core Ultra של אינטל.

הנייד החדש של לנובו מגיע כדור השני וגרסת 2024 המעודכנת לדגם ה-Yoga Book 9i המקורי אותו סקרנו בשנה הקודמת, נייד בתצורת שני מסכים "ללא מקלדת", אך עם יותר אפשרויות מיצרנים נוספים דוגמת ה-Zenbook Duo (סקירה) של ASUS או אפילו SZBOX DS135D הסיני. האם גרסת 2024 מביאה איתה בשורות חדשות לעומת הדור הקודם? בדקנו.

נייד Yoga Book 9 דור 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד Yoga Book 9 דור 2 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – Yoga Book 9 דור 2

במחשב נייד בעל צמד מסכים דוגמת ה-Yoga Book 9, החלק החשוב ביותר והעיקרי ביותר הוא המסך, או ליתר דיוק שני המסכים, כאשר לנובו לא ביצעה שינויים בהשוואה לדור הקודם ואנו מקבלים את אותם מסכי OLED 2.8K בגודל 13.3 אינץ’, המגיעים ביחס של 16:10 ועומדים ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3, עם בהירות מקסימלית של 400 ניט.

מסכי OLED הפכו להיות מזמן לפתרון נפוץ בתחום המחשבים הניידים, כאשר הם מספקים איכות תמונה גבוהה וצבע שחור עמוק לאור היכולת לכבות פיקסלים. אך כמו כל מסכי ה-OLED בהם נתקלנו, הבעיה העיקרית בהם היא הגימור החלק המחזיר לא מעט אור, אך יותר מכך מדובר בכזה שהופך למגנט טביעות אצבע, במיוחד בדגמים כמו היוגה המיועדים לשימוש עם מגע ובמסך התחתון עליו ניתן להפעיל מקלדת וירטואלית.

מלבד זאת, ניתן למצוא בחלק העליון של המסך הראשי מצלמת רשת ברזולוציית 5 מגה-פיקסל המספקת איכות תמונה טובה לשיחות וידאו ועוד, כאשר במקום סוגר הפרטיות הפיזי המוכר של לנובו ליד המצלמה עצמה קיים מתג פיזי לכיבוי המצלמה לצרכי פרטיות בצד הנייד בסמוך לכפתור הכיבוי וההדלקה.

Yoga 9 – מסך עליון (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Yoga 9 – מסך עליון (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

השילוב בין צמד מסכי 13.3 אינץ' וציר 360 מעלות, המשמש גם כמקרן הקול המובנה של הנייד, מאפשר להשתמש בנייד במגוון מצבי שימוש, החל מנייד סטנדרטי, טאבלט עם מסך מקופל בתצוגה אנכית או אופקית כפולה ועוד, כאשר הדרך הפשוטה ביותר לראות את כלל המצבים היא בתמונה הרשמית של לנובו.

מצבי שימוש Yoga Book 9i (מקור לנובו)
מצבי שימוש Yoga Book 9i (מקור לנובו)

מאחר ואין ל-Yoga Book 9 מקלדת פיזית מובנית, השימוש בו נעשה באמצעות המקלדת האלחוטית המצורפת לנייד, אותה ניתן אף לחבר בצורה מגנטית למסך התחתון או לכל מקלדת אלחוטית אחרת, כאשר במקרה הצורך ניתן להפעיל מקלדת וירטואלית על המסך התחתון, דבר שפחות התחברתי אליו באופן אישי.

בסופו של דבר השימוש העיקרי בעבור רוב הרוכשים יהיה עם המקלדת האלחוטית המצורפת באופן נפרד מהנייד עצמו על מנת לנצל את שני המסכים, אך כאשר אין מקום להעמיד את הנייד בתצורה פתוחה עם שני המסכים, המקלדת האלחוטית מספקת חווית שימוש סבירה למדי ודומה לזו של מחשב נייד סטנדרטי.

בין אם משתמשים במקלדת האלחוטית היעודית או במקלדת הוירטואלית, ניתן להפעיל אותן בחלק העליון של המסך על מנת לקבל פד עכבר וירטואלי או בחלק התחתון של המסך על מנת לקבל בחזרה חלק מהמסך לתצוגת מידע, פתרון המזכיר את ניידי ה-DUO הקודמים של ASUS.

בצד החיבורים לנובו ממשיכה את הטרנד של שימוש בחיבורי USB-C בלבד במחשבים ניידים, חיבורים התומכים בתקן ה-Thunderbolt 4, אך עדיין דורשים מתאם נפרד אם רוצים לחבר התקן USB-A או HDMI.

במקרה של ה-Yoga Book 9 ניתן למצוא צמד חיבורים USB-C בחלק הימני של הנייד וחיבור USB-C בודד בחלקו השמאלי, כאשר בחלק הימני והקדמי יותר ניתן למצוא את כפתור ההדלקה של הנייד ומתג פיזי לניתוק מצלמת הרשת המובנית לצורכי פרטיות.

נייד ה-Yoga מגיע עם גוף מתכת בצבע Tidal Teal (טורקיז ירקרק) נעים למדי עם לוגו Yoga בולט בחלקו השמאלי העליון בגב הנייד, כאשר החלק התחתון שלו נקי למדי וכולל פתחי איוורור מסביב לו.

לבסוף, אחד מסימני ההיכר של דגמי ה-Yoga הוא ה”סאונד-בר” של Bowers & Wilkins, המשולב בציר המחבר בין שני המסכים ומגיע בתצורת 2.2 של 2x2W+2x1W. מדובר במערך שמע מרשים במיוחד בעבור מחשב נייד, המספק איכות שמע גבוהה וחזקה בהרבה מאשר הרבה ניידים אותם יצא לנו לסקור בעבר.

אביזרים

בדומה לדגם ה-Yoga Book 9i הקודם, כך גם הדגם החדש מגיע עם סט אביזרים משלימים, אליהם נוסף הפעם עכבר אלחוטי:

  • מעמד מתקפל.
  • עט מגע Lenovo Digital Pen 3.
  • מקלדת Bluetooth אלחוטית.
  • עכבר Bluetooth אלחוטי.

בזמן שניתן להשתמש ב-Yoga Book 9 עם מקלדת וירטואלית וממשק מגע בלבד, אין ספק כי מקלדת, עכבר ועט יעודיים הופכים את השימוש להרבה יותר נוח.

החברה לא שינתה את עיצוב הסט, כאשר מעמד הנייד מגיע בעיצוב "אוריגמי" מתקפל, המאפשר להעמיד עליו את הנייד לשימוש רגיל או לאחסן בו את המקלדת והעט לנשיאה נוחה יותר, אם כי צריך לזכור לקחת אותם יחד עם הנייד עצמו.

מבחני ביצועים

השינוי המהותי ביותר בדור השני של ה-Yoga Book 9 הוא המעבר לסדרת מעבדי ה-Core Ultra של אינטל, הדור הראשון של מעבדי ה-AI ששילבו מאיץ NPU יעודי.

העובדה כי סיקרנו גם את הדור הקודם של הנייד מאפשרת לנו לראות את הבדל הביצועים בין מעבד ה-Core Ultra 7 155U החדש ומעבד ה-Core i7-1355U הקודם, אם כי חשוב להדגיש כי הדגם החדש הגיע עם כמות זיכרון כפולה, דבר שיכול להשפיע גם הוא על הביצועים.

מפרט הנייד אותו סקרנו:

  • מעבד – Core Ultra 7 155U (2P+8E+2LPE).
  • זיכרון – 32GB LPDDR5.
  • אחסון – 1TB SSD של SK hynix.
  • כרטיס מסך – Intel Graphics.
  • מסך – צמד מסכי 13.3 אינץ’ OLED 2.8K ביחס 16:10 ורזולוציית 2880×1800 עם טאץ’.
  • סוללה – 80WHrs.
  • גודל – 299.1×203.9×15.95 ס”מ.
  • משקל – 1.34 ק”ג.

על מנת לקבל מדד לביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים, כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מקסימליים. לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10 בו קיבל ציון כללי של 6150, שיפור ביצועים קל של כ~6.71%.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף למבחן הביצועים הכללי, בוצעו בדיקות ביצועים למעבד, כרטיס מסך, כונן ה-SSD וביצועי AI:

  • מעבד – מבחן GeekBench – ניקוד של 2321 לביצועי ליבה בודדת ו-9543 לריבוי ליבות. ירידה קלה בביצועי הליבה הבודדת לעומת הדור הקודם אך שיפור של כ~10% בריבוי הליבות.
  • כרטיס מסך – מבחן 3DMark – ניקוד של 1722 במבחן ה-Time Spy. שיפור משמעותי של כ~26.6%.
  • כונן SSD – מבחן AS SSD – ציון כללי של 5122 , מהירות קריאה של כ~4.18GB/s וכתיבה של כ~3.6GB/s.

המבחן האחרון שמקבל הרבה יותר חשיבות הוא גם זה שקשה לדייק בו, זמן הסוללה. בעוד שהנייד מגיע עם סוללת 80WHrs גדולה יחסית, העובדה כי מדובר על נייד בעל שני מסכי OLED מובילה לקיצור זמן הסוללה שלו באופן משמעותי לעומת נייד בעל מסך בודד.

באופן כללי ניתן לומר כי המעבד החדש משפר מעט את זמן השימוש, אם כי זה עדיין תלוי באוד בסוג השימוש עם כ~7-8 שעות שימוש עם מסך בודד ו-5~6 עם תצוגה “כפולה”.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Yoga Book 9

"שני מסכים עדיפים על אחד" זהו למעשה העיקרון הפשוט מאחורי ה-Yoga Book 9 ואין ספק כי משתמשים שעובדים ביום יום עם יותר ממסך אחד יעריכו את היכולת לקבל שטח עבודה נוסף גם כאשר הם נמצאים מחוץ למשרד.

בזמן שתמיד ניתן להוסיף לנייד סטנדרטי מסך נוסף, בדומה ל-Mobile Pixels Duex Plus אותו סקרנו, פתרון מובנה כמו הנייד של לנובו מספק חווית שימוש טובה בהרבה.

לגרסת 2024 המעודכנת של נייד ה-Yoga Book 9 יש שני יתרונות על פני גרסת 2023 הקודמת אותה סקרנו ובראשם העובדה הפשוטה שהנייד החדש זמין למכירה בארץ, בניגוד לדגם הקודם. בנוסף לכך, החברה עדכנה את המפרט לשימוש עם מעבדי ה-Core Ultra של אינטל, שינוי המביא לשיפור בביצועים, אך לא באופן מהותי מדי.

בסופו של דבר, מדובר על נייד מעולה בעבור משתמשים המחפשים פתרון נייד עם יותר ממסך אחד, כאשר מסכי ה-OLED 2.8K אולי קטנים יחסית בגודל של 13.3 אינץ', אך הם מספקים איכות תמונה גבוהה יחד עם אפשרויות שימוש מגוונות עם סט האביזרים המגיע לצד הנייד, הכולל את היכולת להעמיד אותו לקבלת תצוגה אופקית כפולה עם שימוש במקלדת והעכבר האלחוטי.

ה-Yoga Book 9 לא מיועד להיות פתרון שמיועד לכל משתמש סטנדרטי, אך בעבור משתמשים המחפשים שטח עבודה גדול יותר ומוכנים להתעלם מכמה באגים הקשורים לשימוש בצד מסכים ומהעלות הגבוהה של הנייד, מדובר על פתרון איכותי ונוח במיוחד לשימוש.

נייד ה-Yoga Book 9 זמין למכירה בארץ במחיר של כ~11 אלף ש"ח לתצורה שסקרנו.

מה אהבנו?

  • מסכי OLED 2.8K איכותיים.
  • איכות שמע גבוהה.
  • איכות בניה גבוהה.
  • אביזרים (מקלדת, עכבר, מעמד, עט).
  • משקל נמוך.
  • ביצועים משופרים לעומת הדור הקודם.

ומה פחות?

  • זמן סוללה.
  • 3 חיבורי USB-C בלבד.
  • סט האביזרים "נפרד" מהנייד.
  • מחיר.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים