גאדג’טי מסקר: MSI Claw A1M – הרבה פוטנציאל, אבל לא מספיק

קונסולת MSI Claw A1M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) קונסולת MSI Claw A1M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

שוק הקונסולות הניידות קיבל בתחילת השנה חבר נוסף בדמות ה-MSI Claw A1M, קונסולת גיימינג ניידת המגיעה עם מסך 7 אינץ’ בתדר 120Hz ומפרט מעודכן אשר בניגוד למתחרים מבוסס על פלטפורמת ה-Core Ultra של אינטל ומשתמשת בטכנולוגיית ה-XeSS לשיפור ביצועי הגיימינג.

תחום קונסולות המחשב הניידות התפתח וגדל מאוד מאז ה-Steamdeck של Valve, כאשר לצד קונסולת ה-MSI Claw A1M שהושקה בתחילת השנה ניתן למצוא קונסולות ניידות דוגמת ה-Legion Go (סקירה) של לנובו וה-ROG ALLY (סקירה) של ASUS. האם מדובר באלטרנטיבה טובה למתחרות? בדקנו.

קונסולת MSI Claw A1M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
קונסולת MSI Claw A1M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב – MSI Claw A1M

לאחר שבפעם האחרונה יצא לי לסקור את קונסולת ה-Legion Go הפחות סטנדרטית של לנובו, המגיעה עם מסך 8.8 אינץ’ ובקרים מתפרקים, ה-Claw A1M מגיעה בעיצוב סטנדרטי יותר הדומה מאוד ל-ROG ALLY, עם מסך מגע ברמת IPS בגודל 7 אינץ’, ברזולוציית Full HD ותדר רענון של 120Hz, מסך טוב למדי עם צמד רמקולים קדמי חזק למדי.

תוכנת ה-MSI Center M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
תוכנת ה-MSI Center M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

תצורת הבקרים של ה-Claw A1M סטנדרטית למדי וכוללת:

  • בצד ימין – כפתורי ABXY עם תאורת RGB, ג’ויסטיק עם תאורת RGB, טריגר, כפתור כתף, צמד כפתורים יעודי (תפריט והגדרות מהירות).
  • בצד שמאל – D-Pad סטנדרטי, ג’ויסטיק עם תאורת RGB, טריגר, כפתור כתף, צמד כפתורים  יעודי (שינוי תצוגה והפעלת MSI Center M).

בחלק העליון של הקונסולה ניתן למצוא צמד כפתורי ווליום פיזיים, כפתור הדלקה המשמש גם כחיישן טביעת אצבע, קורא כרטיסי מיקרו SD להרחבת זיכרון וחיבור USB-C בודד בתקן ה-Thunderbolt 4, המשמש לטעינה ומאפשר לחבר את הקונסולה למסכים חיצוניים ועוד.

בחלק האחורי של הקונסולה ניתן לראות את לוגו הדרקון המוכר של MSI לצד צמד כפתורים נוסף, המשמש ככפתורי מאקרו הניתנים לתכנות על ידי המשתמש.

חווית שימוש ב-CLAW A1M

נתחיל מהסוף, עם מסך 7 אינץ’ איכותי למדי ברזולוציית Full HD ותדר רענון של 120Hz לקונסולת ה-Claw A1M של יש לא מעט פוטנציאל, אך קשה לומר כי היא בשלה על מנת לשמש כפתרון גיימינג נייד עם ביצועים מעורבים במשחקים לאור התבססותה של MSI על מעבדי ה-Core Ultra של אינטל וטכנולוגיית ה-XeSS.

עם זאת, בזמן הסקירה הקונסולה הספיקה להתעדכן ולהציג שיפור משמעותי למדי בביצועים לפחות בחלק מהמשחקים, אך האם זה מספיק?

בניגוד לקונסולת ה-Legion Go האחרונה שסקרתי, השימוש ב-Claw A1M הרבה יותר נוח ופרקטי בזכות המסך הקטן יותר. המשקל עומד על 675 גרם והעיצוב הארגונומי שנוח להחזיק לפרקי זמן ממושכים. הלחצנים והטריגרים השונים מספקים חווית שימוש טובה, בדגש על הטריגרים והג’ויסטיקים האנלוגיים עם ה-Hall Effect דבר שנעדר מהבאמפרים, המספקים חווית לחיצה פחות טובה ו”מעיכה” יותר.

בדומה לכל קונסולת משחקים ניידת המבוססת על ווינדוס עם הממשק המוכר לכולנו מהמחשב האישי, שאינו מתאים ממש למסך 7 אינץ’ קטן, MSI הוסיפה ממשק גיימינג יעודי ונוח יותר בדמות תוכנת ה-MSI Center M, המרכזת בתוכה את כל המשחקים שהתקין המשתמש על הקונסולה לגישה נוחה ומהירה, לצד חנויות המשחקים השונות.

היא כוללת בנוסף תפריט הגדרות מהיר הניתן להפעלה בלחיצת כפתור לשינוי הגדרות כמו תדר רענון, הגדרות ביצועים, WIFI ועוד.

הממשק מעט בסיסי בהשוואה למתחרים, אך באופן כללי הוא מציע חווית שימוש סבירה, מלבד מספר באגים, בהם בעיה בקליטת לחיצות מידי פעם בחלון ההגדרות המהיר, מעבר לא תקין מידי פעם בין מצבי הגיימפד והמקלדת הרגילה ועוד. באגים אלו יכולים להציק, אך לפחות חלקם נפתר תוך כדי השימוש דרך עדכון גרסה של ה-MSI Center M.

Claw A1M - ממשק ה-MSI Center M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
Claw A1M – ממשק ה-MSI Center M (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בסופו של יום, מדובר על קונסולת גיימינג וכאן נתקלים למעשה בבעיה הראשית של ה-Claw A1M, שקוראים לה המעבד.

אי אפשר להתעלם מהעובדה כי כרטיסי ה-ARC הגרפים וטכנולוגיית ה-XeSS של אינטל חדשים יחסית בשוק ואין להם את אותה התמיכה הרחבה של AMD, לדוגמה, מה שאומר שהביצועים במשחקים תלויים מאוד במשחק עצמו והתאימות שלו ל-XeSS, דבר שהופך את הבדיקה לתהליך מורכב יותר.

בזמן שבחלק מהמשחקים קיבלתי ביצועים של 30FPS ומטה, בו בזמן בחלקם הם עמדו על 60FPS ומעלה. על כן מומלץ לבדוק את רשימות המשחקים התומכים ב-XeSS באתר אינטל או Steam.

יש לציין שהקונסולה הגיעה לטמפרטורה גבוהה יחסית בזמן שימוש ממושך, דבר שפחות מובן במקרה בו החברה מדגישה את השימוש בגוף קירור גדול וחזק.

החלק האחרון והחשוב ביותר הוא זמן הסוללה. בעוד שהקונסולה מגיעה עם סוללה גדולה במיוחד של 53Wh בהשוואה ל-40Wh ו-49.2Wh בקונסולות של ASUS ולנובו המתחרות, והבטחה של MSI לחיי סוללה ארוכים, בפועל קשה לומר שיש לקונסולה חיי סוללה טובים במיוחד, כשזמן שימוש ממוצע יעמוד על שעה וחצי עד לכשעתיים, בהתאם להגדרות הקונסולה והמשחקים השונים, דבר שלא מפתיע כאשר מדובר על קונסולה ניידת.

מבחני ביצועים וגיימינג – CLAW A1M

בדומה לקונסולות ניידות אחרות, ה-Claw A1M היא למעשה מחשב נייד שדחוס בגוף קומפקטי עם מסך קטן יחסית ובקרים קונסולות. הייחוד הגדול ביותר של MSI הוא התבססותה על פלטפורמת ה-Core Ultra של אינטל ולא Ryzen של AMD, בניגוד ליצרנים רבים אחרים.

עם השימוש במעבד אינטל וכרטיס ה-Intel ARC הגרפי המובנה מגיעה גם התמיכה בטכנולוגיית שיפור הביצועים XeSS או Xe Super Sampling של אינטל, המקבילה ל-DLSS של אנבידיה ו-FSR של AMD, ומשמשת למיטוב ביצועי הגיימינג, כאשר החברה מעדכנת את רשימת המשחקים הנתמכים באופן תדיר למדי.

אני חייב לציין כי לקראת סיום הסקירה שלי MSI השיקה עדכון ביוס חדש (E1T41IMS.106) ואינטל מצידה סיפקה דרייבר גרפי מעודכן (31.0.101.5445) התומך בטכנולוגיית ה-XeSS 1.3 העדכנית של החברה (מה שהצריך ממני לעשות הרבה דברים מחדש).

שילוב זה מציג לדברי MSI שיפור של עד 150% בביצועים כתלות במשחק, עם שיפור של 150% במשחק ה-7 Days to Die מ-31FPS ל-78FPS ו-58% ב-Cyberpunk 2077 מ-35FPS ל-56.4FPS, כאשר 60FPS נחשב לקצב טוב בעבור משחקים.

שיפור הביצועים ב-Claw A1M עם ביוס E1T41IMS.106 ודרייברי 31.0.101.5445 (מקור MSI)
שיפור הביצועים ב-Claw A1M עם ביוס E1T41IMS.106 ודרייברי 31.0.101.5445 (מקור MSI)
  • בטרם פורסמה הסקירה, החברה הציגה עדכון ביוס E1T41IMS.109 נוסף ועדכון גרסה לתוכנת ה-MSI Center M לגרסה 1.0.2405.1401, דבר שהביא לדברי החברה שיפור ביצועים נוסף של עד 30%.

כאן גם מגיעים לסוגיה המרכזית – ביצועי הגיימינג תלויים מאוד במשחק הספציפי וההגדרות (עדיפות לרמת פירוט נמוכה או בינונית), אך יותר מכך בתמיכה ב-XeSS, המתרחבת מיום ליום, לצד שיפורי ביוס ותוכנה נוספים שנועדו לסחוט את מלוא הפוטנציאל של הקונסולה.

ככלל אצבע, המשחק תומך Xess? הוא ירוץ בצורה טובה על הקונסולה, במידה ולא? הביצועים יכולים להיות אקראיים מלא שחיק בכלל במשחקים כבדים, או סביר וטוב למדי במשחקים קלים יותר.

במקרה שלנו, מפרט ה-Claw A1M כולל:

  • מערכת הפעלה – ווינדוס 11.
  • מעבד – Core Ultra 7 155H.
  • זיכרון – 16GB LPDDR5
  • אחסון – SSD מדגם KIOXIA BG5 בנפח 1TB.
  • מסך – 7 אינץ’, פאנל IPS ברזולוציית Full HD ותדר רענון של 120Hz.
  • סוללה – 53Whr.
  • ממדים – 294x117x21.2 מ”מ.
  • משקל – 675 גרם.

על מנת לבדוק את הביצועים המקסימליים של הקונסולה, היא נבדקה כאשר היא מחוברת לחשמל ומוגדרת על ביצועים מירביים והגדרת מאוורר למקסימום עוצמה ורעש שהיה סביר אך מורגש למדי.

באופן מעניין מבחן ה-PCMark 10 לא הצליח לרוץ בצורה טובה על הקונסולה וקרס מחדש במספר נסיונות.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בעוד שאין תוצאת PCMark, ניתן להתרשם מהביצועים של המעבד, כרטיס מסך וכונן ה-SSD המובנה במבחני הביצועים האחרים:

  • מעבד – בבדיקת מעבד ה-Core Ultra 7 155H במבחן ה-GeekBench קיבל המעבד ציון של 2280 לביצועי ליבה בודדת ו-10425 לריבוי ליבות.
  • כרטיס מסך – בבדיקת כרטיס ה-Intel ARC המובנה במבחן ה-3DMark קיבל הכרטיס ציון של 3137 נקודות.
  • כונן SSD – כונן ה-KIOXIA BG5 קיבל ציון כללי של 5053 נקודות עם מהירות קריאה של כ~2.88GB/s וכתיבה של כ~1.15GB/s.

השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-MSI Claw A1M

תחום הקונסולות הניידות עבר מהפכה שלמה מאז הציגה סטים את SteamDeck, עם קונסולות נוספות שהצטרפו לשוק דוגמת ה-Legion Go של לנובו ו-ROG ALLY של ASUS.

עם זאת, קונסולת ה-Claw A1M של MSI נבדלת מהן בהתבססותה על מעבד אינטל (במקום AMD), צעד “אמיץ” שנועד לבדל את הקונסולה מהמתחרים, אך קשה לומר כי מדובר על צעד נטול בעיות.

טכנולוגיות שיפור ביצועים כמו FSR ו-DLSS הן חלק חשוב בעבור גיימרים, עם האפשרות לשפר את כמות הפריימים וחווית המשחק ללא איבוד ניכר לעין באיכות, אך כאן מתגלה גם הבעיה הגדולה ביותר של ה-Claw A1M – טכנולוגיית ה-XeSS של אינטל עדיין לא בשלה מספיק, דבר שניכר במיוחד לעין לאור שיפורי הביצועים שהגיעו עם צמד עדכוני הביוס, הדרייברים והתוכנה האחרונים.

הדרך הפשוטה ביותר להתייחס ל-Claw A1M היא כקונסולה בעבור “מאמצים מוקדמים” (Early Adopters), המוכנים להשתמש בטכנולוגיה חדשה יחסית ולסמוך על החברה שתשפר את הביצועים עם עדכונים חדשים, בדומה לדרך אותה עשו קונסולות מתחרות, דבר אותו ניתן לראות דרך צמד העדכונים ששחררה החברה.

למרות ה”פוטנציאל” של ה-Claw A1M, קשה להצדיק את הרכישה שלה לא רק לאור הביצועים שמשתנים ממשחק למשחק, אלא במיוחד לאור תג המחיר הגבוה בהשוואה למתחרים, פער שמגיע ליותר מ-1000 ש”ח בהשוואה ל-ROG ALLY של ASUS.

באופן אישי הייתי שמח לקבל בתג מחיר זה גם תיק נשיאה בעבור הקונסולה. האם מדובר על פתרון גיימינג נייד טוב? יש פוטנציאל, אבל אנחנו עדיין לא שם.

קונסולת ה-Claw A1M של MSI זמינה למכירה בארץ במועד זה במחיר של החל מ-3549 ש”ח (מחיר רגיל 3999 ש”ח)

מה אהבנו?

  • מסך 7 אינץ’ ואיכותי.
  • עיצוב נוח לשימוש.
  • ביצועים טובים~סבירים (תלוי משחק).
  • שקט בשימוש רגיל.
  • ווינדוס 11 (חופש בבחירת חנויות משחקים ואמולטורים).
  • ג’ויסטיקים וטריגרים Hall Effect.
  • משקל.

ומה לא?

  • ווינדוס 11 (פחות מותאם למסכים קטנים).
  • חיי סוללה (באופן שלא אמור להפתיע אף אחד).
  • ביצועים תלויים מאוד במשחק והתמיכה ב-XeSS.
  • מתחמם.
  • באגים בממשק (חלק נפתר בעדכון תוכנה במהלך השימוש)
  • מגיעה ללא מארז נשיאה.
  • מחיר (הקונסולה הניידת היקרה ביותר).


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים