חברת SK hynix הכריזה על הפיתוח של ZUFS 4.0 (ר"ת Zoned Universal Flash Storage), שבבי זיכרון NAND בעלי מבנה המחולק לאזורים, שנועד לשפר את הביצועים ואורך החיים של השבב על ידי אחסון מידע דומה באזור נפרד בשבב עצמו.
השבבים החדשים נועדו לתת מענה בעבור הדור הבא של המכשירים, עם דגש על מענה להרצת יישומי AI באופן מקומי על גבי מכשירים סלולריים.
שבב ה-ZUFS 4.0 החדש של SK Hynix מתבסס על טכנולוגיית ה-UFS 4.0 של ארגון ה-JEDEC, הנמצאת בשימוש בקרב יצרני זכרונות NAND שונים דוגמת סמסונג, אך בניגוד לזכרונות UFS רגילים, טכנולוגיית ה-ZUFS, שהוצגה לראשונה על ידי החברה ב-2019, מאפשרת לשבב הזיכרון להבין את המידע המאוחסן עליו ולנתב מידע "דומה" לאזורים יעודיים בשבב עצמו.
על פי החברה, השימוש באזורי אחסון נפרדים מאפשר לשבב ה-ZUFS החדש של החברה לשפר את את ביצועי הכתיבה והקריאה עד פי 4 בהשוואה לשבב UFS סטנדרטי, עם צפי לשיפור אורך חיי השבב בעד 40%, לצד ירידה של 45% מהזמן הדרוש להרצת אפליקציות לזמן ממושך.
בדומה לחברות אחרות, המיקוד העיקרי של SK Hynix בדור השבבים החדש הוא כפתרון בעבור יישומי AI המיועדים לרוץ באופן מקומי על גבי המכשיר הסלולרי.
SK hynix צפויה לעבור לייצור המוני של שבבי ה-ZUFS 4.0 במהלך הרבעון השלישי של 2024.