אנבידה (nvidia) הציגה מגוון חידושים בתחום ה-AI והענן לתחום הרובוטיקה בכנס ה-SIGGRAPH 2024 הנערך בימים אלו בארה"ב, חידושים שנועדו לאפשר למשתמשים לנצל את טכנולוגיית הבינה המלאכותית על מנת לשפר את תהליכי הפיתוח והאימון בתחום הרובוטיקה.
דגש מיוחד ניתן לרובוטים האנושיים, כשהחברה הציגה מיקרו-שירותים חדשים לפלטפורמת ה-NVIDIA NIM, שיאפשרו ייצור דאטה סינטתי של תנועה במרחב בתקן ה-OpenUSD, שמקבל בעצמו שיפורים על מנת להתאים את עצמו טוב יותר לסימולציות בענפי הרובוטיקה, העיצוב התעשייתי ועוד.
הבינה המלאכותית ברובוטים
בין שלל ההכרזות השונות של אנבידיה בכנס ה-SIGGRAPH אפשר למצוא את הרחבת ה-NVIDIA NIM, פלטפורמת “מיקרו שירותים” (Micro services) הרצה על פלטפורמת הענן NVIDIA CUDA ומאפשרת לחברות לבחור באחד ממגוון עצום של פתרונות בינה מלאכותית גנרטיבית ולהטמיע אותם במערכות החברה בדקות במקום שבועות.
לצד ה-Isaac Sim, פלטפורמת סימולציה שרצה על פלטפורמת ה-Omniverse של החברה בעבור למידה ושיפור של יכולות הרובוטים האנושיים, מפתחי רובוטים יוכלו להשתמש ב-MimicGen NIM, המאפשר למפתחים לייצר מידע סינטתי בהתבסס על הקלטות ממכשירי "מחשוב מרחבי" (Saptial Computing) דוגמת משקפי ה-Vision Pro ושירות ה-Robocasa NIM, המייצר משימות לרובוטים וסביבות סימולציה בתקן התלת מימד האוניברסלי OpenUSD (ר"ת Open Universal Scene Description).
שיפורים בתקן ה-OpenUSD
אנבידיה הציגה גם שיפורים בתקן ה-OpenUSD, המשמש לפיתוח סימולציות ועבודה שיתופית ב-3D, אותו החברה רוצה לקדם גם בתחום הרובוטיקה עם מיקרו-שירותים יעודיים לחיבור טוב יותר לדור הבא של הרובוטים והבינה המלאכותית הפיזית (Physical AI), בהם:
- USD Code NIM – מיקרו-שירות המאפשר לספק שאלות בעזרת טקסט ולייצר קוד OpenUSD-Python תואם אותו ניתן להזין לתוכנת צפיה יעודית ב-OpenUSD.
- USD Search NIM – מיקרו-שירות המאפשר למפתחים לחפש בין ספריות המידע של OpenUSD, תלת-מימד ותמונות באמצעות קלט טקסטואלי או תמונות.
- USD Validate NIM – מיקרו-שירות המאפשר לבדוק תאימות קבצים כנגד גרסאות ה-OpenUSD השונות ולייצר רנדור מתאים בעבור מערכות ה-RTX באמצעות ממשק ה-Omniverse Cloud של החברה.
שירות ה-NVIDIA OSMO
שירות הענן NVIDIA OSMO של אנבידיה הופך להיות זמין ומאפשר למשתמשים "לתזמר" (orchestrate) תהליכי עבודה בסביבות מרובות רובוטים במערכות מחשוב מבוזרות, בין אם מדובר על פתרונות הנמצאים פיזית אצל המשתמש או בענן.
OSMO מפשט את תהליך האימון וסימולציית זרימת העבודה של הרובוטים, מה שמאפשר לקצר את מחזור הפיתוח וההטמעה מחודשים לפחות משבוע עם ניהול משימות כמו יצור מידע סינטתי, אימון מודלים, חיזוק למידה (reinforcement learning) ועוד.
ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה, אמר בכנס:
הגל הבא במהפכת הבינה המלאכותית הוא רובוטיקה, ואחד הפיתוחים המרגשים ביותר בתחום הוא רובוטים דמויי אדם. אנחנו מקדמים את כל מערך הרובוטיקה של אנבידיה, ומאפשרים למפתחי רובוטים ולחברות מכל העולם להשתמש בפלטפורמות, בספריות ההאצה ובמודלי הבינה המלאכותית המתאימים לצרכיהם.
רב לברדיאן, סגן נשיא ל-Omniverse וטכנולוגיות סימולציה באנבידיה, אמר בכנס:
תנופת הבינה המלאכותית היוצרת לתעשיות כבדות כבר כאן. עד לאחרונה, העולמות הדיגיטליים שימשו בעיקר את תעשיות התוכן. עם השיפורים שאנבידיה מביאה לתקן OpenUSD, תעשיות מכל הסוגים יכולות לבנות עולמות וירטואליים המבוססים על חוקי הפיזיקה ותאומים דיגיטליים כדי להניע חדשנות ולהיערך לגל הבא של הבינה המלאכותית-רובוטיקה.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.