גאדג’טי מסקר: ASUS ProArt P16 – נייד פרימיום ליוצרי תוכן עם מסך OLED 4K

נייד ProArt P16 H7606 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) נייד ProArt P16 H7606 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

בין הניידים הרבים של אסוס (ASUS) ניתן למצוא את סדרת ניידי ה-ProArt המיועדת ליוצרי תוכן, הכוללת גם את ה-ProArt P16 החדש מדגם H7606 אותו סקרנו הפעם, נייד בעל מסך OLED 4K בגודל 16 אינץ’ המשלב בין מעבד ה-Ryzen AI 300 של AMD וכרטיסי ה-GeForce RTX של אנבידיה.

אחרי הצצה ראשונה קצרה, הגיע הזמן לסקור לעומק את נייד ה-ProArt P16, המגיע כנייד ה-Ryzen AI השני אותו יצא לנו לבחון אחרי ה-Zenbook S 16 (סקירה), כאשר כאשר הדגם החדש מציע מסך OLED ברזולוציית 4K גבוהה יותר ומפרט טכני מחוזק בדמות כרטיס GeForce RTX גרפי יעודי. שילוב מנצח? בדקנו מקרוב.

נייד ProArt P16 H7606 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
נייד ProArt P16 H7606 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מסך OLED ליוצרים

בדומה לרוב ניידי ASUS אותם סקרתי לאחרונה, גם ה-ProArt P16 מגיע עם מסך ה-Lumina OLED של ASUS בגודל 16 אינץ’, מסך OLED 4K המציע איכות תמונה מרשימה עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3, דיוק צבעים של Delta E < 1, עמידה בתקן ה-Display HDR True Black 500, וכיול Pantone, כאשר ניתן לעבור בין מספר הגדרות צבע מובנות בהתאם לצורך של המשתמש.

בעוד שאין ספק כי מסך ה-OLED מציע איכות תמונה מעולה (התמונות שצילמתי לא עושות עימו חסד) למרות הגימור החלק וההשתקפות, אני לא יודע להגיד עד כמה אני רואה את ההבדל מול נייד ה-Zenbook S 16, שהגיע עם מסך 16 אינץ’ ברזולוציית 3K מעט נמוכה יותר, אך עם תדר רענון כפול של 120Hz ולא 60Hz הזמין ב-ProArt, נתון פחות קריטי לעריכה, אך כזה שהיה מאפשר להשתמש בו בצורה טובה יותר גם לגיימינג.

המסך מגיע עם תמיכה במגע, פיצ’ר שאני פחות מחבב, ותמיכה בעט ה-ASUS Pen היעודי שלא נכלל בערכה לצערי, כאשר לבסוף ניתן למצוא בחלק העליון של המסך מצלמת רשת ברזולוציית 1080p, המספקת איכות תמונה טובה לשיחות וידאו, לצד חיישן IR מובנה לזיהוי הפנים Windows Hello של מיקרוסופט.

ProArt P16 – מסך בחוץ (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
ProArt P16 – מסך בחוץ (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבנה ה-ProArt P16

ASUS בחרה שלא לשלב פד מספרים במקלדת הנייד ולנצל את השטח הנוסף בעבור הרמקולים העליונים עליהם נרחיב בנפרד, כאשר המקלדת נוחה מאוד לשימוש למרות שמקשי החיצים קטנים מהרגיל, אליהם התרגלתי בקלות לאחר שימוש של מספר ימים, כאשר לצידם ניתן למצוא את כפתור ה-Copilot החדש והיעודי של מיקרוסופט.

אני מודה ל-ASUS על כך שהזיזה את כפתור ההדלקה אל מעל המקלדת, אם כי היה נחמד לו הכפתור היה משמש גם כחיישן טביעת אצבע.

מלבד המקלדת ניתן למצוא פד עכבר עצום למדי עם חווית שימוש נוחה וחלקה, כאשר בדומה לדגמי ProArt אחרים הוא כולל את ה-ASUS DialPad, שהייתה זמינה בעבר גם כחוגה פיזית יעודית, זו מגיעה בדגם הנוכחי בתור עיגול מעט “שקוע” בפד. מדובר על פיצ’ר נוח ושימושי למדי אותו כל משתמש יכול להגדיר באופן שהוא רוצה.

ProArt P16 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
ProArt P16 – מקלדת (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מאחר שמדובר על נייד מסדרת ה-ProArt של ASUS, לצד תוכנת השליטה הרגילה של החברה הנייד כולל את ה-ProArt Creator Hub המיועד לשלוט גם הוא על הנייד, עם דגש על שליטה במצבי תצוגה במיוחד ליוצרי תוכן.

ובנוסף, תוכנה להגדרת ה-DialPad לשימושים שונים באפליקציות שונות, דבר מאוד נוח לאחר שמתרגלים לכך.

תוכנת הניהול ל-DialPad
תוכנת הניהול ל-DialPad

אני מחבב מאוד את הניידים של ASUS לאור כמות החיבורים הגדולה יחסית שלהם בהשוואה ליצרנים אחרים בשוק, כאשר ה-ProArt P16 לא מאכזב וכולל:

  • צד ימין – כולל חיבור USB 3.2-C, חיבור USB-A וקורא SD Express יעודי.
  • צד שמאל – חיבור טעינה יעודי, HDMI 2.1 FRL, חיבור USB 4-C, חיבור USB-A וחיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב.

מדובר על כמות ומגוון גדולים למדי שיתנו מענה בעבור רוב המשתמשים, זאת לצד האפשרות לחיבור כבל רשת קווי באמצעות מתאם המצורף בסט הנייד.

הוא אולי לא קל ודק כמו ה-Zenbook S 16, אך ה-ProArt P16 מגיע עם גוף פרימיום שחור (Nano Black) ויפה במיוחד, העשוי מאלומיניום במשקל של 1.85 ק”ג ועובי של 14.9 מ”מ. זה לא הנייד הדק והקל ביותר שקיים בתחומו, אבל סביר למדי בהתחשב כי מדובר על נייד 16 אינץ’, המגיע בנוסף עם עמידות בתקן ה- MIL-STD-810H של צבא ארה”ב ומתאים למשתמשים בדרכים.

גב הנייד נקי במיוחד, עם לוגו ProArt קטן יחסית בחלקו השמאלי התחתון. בעוד שניתן לראות טביעות אצבע ולכלוך יחסית בקלות על הגב, גימור האלומיניום הופך אותן לפחות בולטות ובאופן כללי הוא פשוט נראה טוב לדעתי האישית.

מבט מהיר על החלק התחתון מגלה פתחי איוורור גדולים למדי התופסים את רובו, דבר הכרחי לאור שילובה של מערכת הקירור החזקה הכוללת 3 מאווררים מובנים.

מבט קרוב יותר מציג את רמקולי ה-harman/kardon, המצטרפים לצמד הרמקולים העליון ומציעים איכות שמע מעולה וחזקה בהשוואה ללא מעט ניידים אותם סקרתי בעבר.

אביזרים

בתוך האריזה של נייד ה-ProArt P16 מצאנו שני אביזרים:

  • מתאם USB לחיבור רשת קווי בעבור משתמשים הזקוקים לחיבור קווי מהיר.
  • תיק גב נחמד ושימושי למדי בעבור הנייד עצמו.

אביזר אחד שהיה חסר לי הוא עט ה-ASUS Pen לכתיבה וציור על המסך, עט שהגיע עם נייד ה-Zenbook S 16 אותו סקרנו לפני כן.

מבחני ביצועים – ProArt P16

בדומה לנייד ה-Zenbook S 16 אותו סקרנו בחודש הקודם, ה-ProArt P16 מגיע כאחד מהניידים הראשונים בשוק עם מעבדי ה-Ryzen AI של AMD, כאשר בניגוד ל-Zenbook, דגם ה-ProArt כולל בנוסף כרטיס GeForce RTX גרפי יעודי כחלק מתוכנית ה-RTX Studio של אנבידיה.

מפרט ה-ProArt P16 (H7606) בסקירה שלנו:

  • מעבדRyzen AI 9 HX370.
  • זיכרון – 64GB DDR5.
  • אחסון – 2TB SSD מדגם SN740 של WD.
  • כרטיס מסך – GeForce RTX 4070 יעודי / Radeon 890M מובנה.
  • מסך – OLED 4K בגודל 16 אינץ’ ברזולוציית 3840×2400, יחס 16:10.
  • סוללה – 90Wh.
  • משקל – 1.85 ק”ג.
ProArt P16 – רייזן AI ו-Geforce Studio (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
ProArt P16 – רייזן AI ו-Geforce Studio (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

על מנת לקבל מידע על ביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי. בעוד שבמצב שימוש סטנדרטי הנייד שקט למדי, תחת עומס הקירור רועש יחסית, אך לא יותר מדי בהשוואה לניידים אחרים אותם סקרתי בעבר.

לצורך מדד הביצועים הכללי הנייד נבדק בתוכנת ה-PCMark 10 בה הוא קיבל ציון כללי של 7798 נקודות.

מבחן ביצועיים PCmark 10
מבחן ביצועיים PCmark 10

בנוסף, הורצו מספר בדיקות לקבל הביצועים של חלקיו השונים של הנייד, בהם המעבד, כרטיס המסך, כונן ה-SSD, יכולות הבינה המלאכותית ורנדור:

  • מעבד – מעבד ה-Ryzen AI 9 HX370 קיבל ציון של 2844 לביצועי ליבה בודדת ו-14727 נקודות לריבוי ליבות במבחן ה-GeekBench.
  • כרטיס מסך – כרטיס ה-GeForce RTX 4070 נבדק בתוכנת ה-3Dmark עם ציון של 11720  ו-2661 במבחני ה-Time Spy ו-Steel Nomad בהתאמה.
  • כונן SSD – כונן ה-WD SN740 הצליח לקבל ציון כללי של 4075 נקודות במבחן ה-AS SSD עם מהירות קריאה של כ~3.92GB/s וכתיבה של כ~3.23GB/s.
  • בינה מלאכותית – במבחן ה-Geekbench AI החדש קיבל המעבד ציון משוקלל של 5243 נקודות וכרטיס המסך 14562 נקודות על ONNX, כאשר מעבר ל-OpenVINO העלה את ציון המעבד ל-12614 נקודות.
  • רנדור – המעבד קיבל ציון של 114 ו-1200 נקודות במבחן ה-Cinebench 2024, כאשר מסיבה לא מובנת מבחן ה-Blender סרב לעבוד על הנייד באופן כללי.

עם המפרט הטכני של ה-ProArt P16 מדובר במפלצת ביצועים שתוכל לעמוד בכל משימה, בדגש על שימוש של יוצרי תוכן כמו עריכה ורנדור תמונות ווידאו. המפרט אף יכול לתת מענה לגיימרים, אך רק בשימוש עם מסך חיצוני מאחר שהמסך הרגיל מוגבל ל-60Hz בלבד.

לבסוף, בדקנו אילו זמני סוללה ניתן לקבל מסוללת ה-90Wh, המציגה זמן שימוש ממוצע על כ-7~8 שעות, וזמן של 8 שעות במבחן הצפיה בוידאו של PCmark עם בהירות מסך של 60% והגדרות ביניים בביצועים.

מבחן סוללה PCmark בוידאו
מבחן סוללה PCmark בוידאו

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ProArt P16 (H7606)

נייד ה-ProArt P16 של ASUS מגיע בתור מוצר פרימיום המיועד במיוחד ליוצרי תוכן. הוא כולל מפרט חזק ומסך OLED 4K מרשים, מגיע בעיצוב שחור יפה במיוחד לדעתי, עם שילוב של עובי ומשקל מעולים בהתחשב בכך כי מדובר על נייד בגודל 16 אינץ’.

הנייד הוא לא רק עיצוב ומסך, כאשר מתחת למכסה ניתן למצוא מפרט טכני חזק מאוד, שיאפשר ליוצרים אליהם הוא מיועד לערוך ולרנדר תמונות ווידאו בצורה קלה ונוחה, בתוספת ה-DialPad אותו ניתן להתאים למגוון שימושים בתוכנות העריכה והיצירה השונות, ועם מערך שמע חזק ואיכותי.

מדובר על נייד פרימיום המיועד ליוצרי תוכן, עורכי וידאו ועוד עם תג מחיר גבוה שאולי לא מתאים לכל כיס, אך בסופו של יום מדובר על כלי עבודה בעבור המשתמשים שרוכשים אותו ומתייחסים למחיר כהשקעה בתמורה לקבלת פתרון עבודה טוב יותר עם מסך OLED 4K מעולה ומפרט טכני חזק.

מחיר נייד ה-ProArt P16 עומד בארץ על החל מ-9,900 ש”ח, כאשר מחיר הנייד בתצורה שנסקרה עומד כיום (במבצע נכון ליום פרסום הסקירה) על 13,782 ש”ח.

מה אהבנו?

  • עיצוב פרימיום.
  • מסך OLED 4K.
  • ביצועים.
  • זמן סוללה ארוך.
  • שקט בשימוש רגיל.
  • משקל (קל יחסית לגודל).
  • מבחר גדול של חיבורים.
  • ASUS DialPad.
  • תיק גב כלול בערכה.

ומה לא?

  • מסך 60Hz בלבד.
  • מגיע ללא עט ה-ASUS Pen.
  • רועש יחסית תחת עומס.
  • מחיר גבוה.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים