נייד ה-Zenbook S 14 (UX5406) החדש של אסוס (ASUS) מגיע כאחד מהניידים הראשונים בשוק המתבססים מעבדי ה-Lunar Lake החדשים של אינטל, נייד בעל מסך OLED 3K בגודל 14 אינץ’, המיועד למשתמשים בדרכים עם משקל של 1.2 ק”ג בלבד.
נייד ה-Zenbook S 14 החדש מגיע כחלק השלישי והאחרון בדור ניידי ה-AI החדשים, כאשר הוא מבוסס על מעבדי ה-Lunar Lake החדשים של אינטל, אותם זכינו לראות מקרוב ב-Computex מוקדם יותר השנה וגם בהשקה הרשמית שלהם שנערכה בתחילת החודש.
הנייד מציע לנו לראשונה אפשרות להשוות בין הביצועים של כלל פלטפורמות ה-AI החדשות של היצרנים השונים, כאשר הוא מגיע בעיצוב זהה לזה של נייד ה-Zenbook S 16 (סקירה) המבוסס על מעבדי ה-Ryzen AI של AMD, אליהם מצטרף גם נייד ה-Vivobook S 15 (סקירה) מבוסס ה-Snapdragon X של קוואלקום.
מסך OLED כמו שאנחנו אוהבים
זה לא עומד להפתיע אתכם יותר מדי, אבל השם ASUS ומסכי OLED הולכים די טוב ביחד, כאשר בדומה ל-Zenbook S 16 הקודם אותו סקרנו, גרסת ה-S 14 הקטנה יותר עדיין מגיעה עם מסך OLED המציע איכות תמונה גבוהה, עם פאנל Lumina OLED של ASUS המגיע בגודל של 14 אינץ’ ביחס עדכני של 16:10, רזולוציית 3K בפריסה של 2880×1800 פיקסלים, תדר רענון של 120Hz ותמיכה במגע ובעט הסטיילוס היעודי של החברה.
למרות שמדובר על מסך חלק שמחזיר לא מעט אור, כפי שניתן לראות בתמונות, המסך מפצה על חיסרון זה באיכות תמונה מרהיבה עם עמידה ב-100% מתקן הצבעים DCI-P3 וגם בתקן ה-Display HDR True Black 500.
בחלק העליון של המסך ניתן למצוא מצלמת רשת ברזולוציית 1080p, המספקת איכות תמונה סבירה לשיחות וידאו, לצד חיישן IR מובנה לזיהוי הפנים Windows Hello של מיקרוסופט.
מבנה ה-Zenbook S 14
השינוי הגדול ביותר בנייד ה-S 14 החדש לעומת ה-S 16 אותו סקרנו בעבר הוא גודל המסך, המוריד את משקל הנייד ל-1.2 ק”ג בלבד, עם עובי של עד 1.29 ס”מ, דק וקל מספיק על מנת לזרוק אותו בתיק לשימוש ביום יום.
בחלקו העליון ניתן למצוא את המקלדת התופסת את רוב החלק העליון וכוללת תאורה אחורית לבנה. מדובר על כפתורים בגודל סביר שנוחים למדי לשימוש רגיל, אך עם מרחק הפעלה קצר יחסית אליו צריך להתרגל, כאשר כפתורי החצים מגיעים בגודל קטן מדי לטעמי האישי ולצידם אפשר לראות את כפתור ה-Copilot החדש והיעודי של מיקרוסופט.
פד העכבר גדול ונוח למדי. הוא תומך במחוות חכמות לשליטה בבהירות, בעוצמת השמע ודילוג בזמן הפעלת קבצי מדיה עם החלקה על החלק הימני, השמאלי או העליון של פד העכבר. באופן אישי הייתי שמח לראות את ASUS משלבת בפד גם את פיצ’ר ה-NumberPad לשימוש כפד מספרים.
אחת הסיבות בגינן אני מחבב את הניידים של ASUS היא כמות החיבורים הגדולה שהחברה ממשיכה לשלב בדגמים השונים שלה, זאת בניגוד לחברות המעדיפות להציע חיבורי USB-C בלבד:
- צד ימין – כולל חיבור USB-A בודד.
- צד שמאל – כולל חיבור HDMI, צמד חיבורי USB-C וחיבור אוזניות 3.5 מ”מ משולב.
מדובר על כמות חיבורים מצומצמת למדי בעבור ASUS, אך טובה למדי בשוואה ליצרנים אחרים, מה שיתן מענה בעבור רוב המשתמשים, בתוספת האפשרות לחיבור כבל רשת קווי באמצעות מתאם המצורף בסט הנייד.
גב ה-Zenbook S 14 הוא חלק מעניין לא פחות. הוא עשוי Ceraluminum, חומר יעודי חדש שפותח על ידי ASUS ומשלב בין קרמיקה ואלומיניום, המגיע במקרה שלנו בצבע אפור (Zumaia Gray).
הגב כולל את הלוגו העדכני של ASUS בצורה חתוכה, המייצרת פסים בתבנית נעימה למדי לעין ולוגו החברה בחלק השמאלי העליון.
מבט מהיר על החלק התחתון מגלה עיצוב נקי ופתח איוורור גדול בחלק העליון ופתחי רמקולי Harman Kardon, המספקים איכות שמע טובה וחזקה למדי יחסית לנייד 14 אינץ’.
אביזרים
לצד הנייד ניתן למצוא בערכה מספר אביזרים, בהם מטען 65W קומפקטי במיוחד בעל תקע מתחלף (אם כי אין ראשים נוספים בסט), עט ASUS Pen 2.0 יעודי לכתיבה ורישום על מסך המגע של הנייד, מתאם USB-A לחיבור רשת RJ45 בעבור משתמשים שצריכים חיבור רשת קווי, ולבסוף, “שרוול” נשיאה לבן שנועד לשמור על הנייד בתיק וכולל מקום אחסון לעט.
מבחני ביצועים – Zenbook S 14
החלק המעניין ביותר ב-Zenbook S 14 הוא כמובן המעבד שלו, ה-Core Ultra 7 258V מסדרת ה-Lunar Lake החדשה של אינטל, המגיע עם תצורת ליבות של 4P+4E ללא ריבוי נימים, מאיץ NPU 4 ושבב Xe 2 גרפי חדש.
אני ממליץ למשתמשים לקרוא את כתבות קודמות בנושא ה-Lunar Lake ולראות עד כמה המעבד החדש שונה לטובה בהשוואה לדורות קודמים.
מפרט ה-Zenbook S 14 (UX5406) בסקירה שלנו:
- מעבד – Core Ultra 7 258V.
- זיכרון – 32GB LPDDR5x.
- אחסון – 1TB SSD מדגם WD SN560.
- כרטיס מסך – Intel Arc Graphics 140V מובנה.
- מסך – OLED 3K בגודל 14 אינץ’, רזולוציית 2880×1800, יחס 16:10, תדר רענון של 120Hz וטאץ’.
- סוללה – 72Wh.
- משקל – 1.2 ק”ג.
על מנת לקבל מידע על ביצועי הנייד ערכנו מספר בדיקות ביצועים כאשר הנייד מחובר לחשמל ומוגדר על מצב ביצועים מירבי.
הנייד עצמו שומר על שקט גם תחת עומס קל, אך ניתן לשמוע את מערכת הקירור תחת עומס כבד, אם כי היא רחוקה מלהיות הרועשת ביותר אותה בדקנו עד היום.
לצורך מדידת הביצועים ה”כלליים”, הנייד נבדק במבחן הביצועים PCMark 10, בו קיבל ציון כללי של 6642.
מאחר שמדובר על מעבד ה-Lunar Lake הראשון שיצא לנו לסקור, ערכנו מספר גבוה יותר של בדיקות ביצועים מהרגיל:
- מעבד – ה-Core Ultra 7 258V קיבל במבחן ה-Geekbnech 6.3.0 ציון של 2719 ו-11088 נקודות ואילו במבחני ה-Cinebench 2024 ו-R23 הוא קיבל ציון של 122 ו-612 נקודות ו-1878 ו-10131 נקודות לביצועי ליבה בודדת וריבוי ליבות, בהתאמה.
- כרטיס מסך – כרטיס ה-Intel Arc Graphics 140V הגרפי המובנה קיבל 4425 נקודות במבחן ה-Time Spy ו-3268 במבחן ה-Nomad, גיימינג קל על כרטיס מובנה אפשרי.
- אחסון – כונן ה-SSD מדגם WD SN560 הצליח לקבל ציון כללי של 3184 נקודות עם מהירות קריאה של כ~3.95GB/s וכתיבה של כ~1.74GB/s, ביצועים סבירים אך נמוכים למדי בהשוואה לניידי פרימיום אחרים.
- בינה מלאכותית – ביצועי הבינה המלאכותית נבדקו בתוכנת ה-Geekbench AI החדשה עם ציון כללי של 3728 נקודות על ONNX או 3728 נקודות ב-OpenVINO המנצל את כלל יכולות ה-AI של הפלטפורמה.
השוואה בין Lunar Lake ל-Ryzen AI
מאחר שסקרנו בעבר את נייד ה-Zenbook S 16 (סקירה) עם מעבד ה-Ryzen AI 9 HX370 הכולל 12 ליבות (Zen5 x4 + Zen5c x8), נוכל לעשות השוואה ל-Core Ultra 7 258V המגיע עם 8 ליבות בלבד וללא ריבוי נימים, אם כי מדובר מראש על השוואה לא “תקינה” מאחר שהבדלי הגודל בין הדגמים יכולים להשפיע על הביצועים:
- מעבד – מעבד ה-Core Ultra 7 258V מציג ביצועים מעט נמוכים יותר לעומת ה-Ryzen ב-Geekbench, עם ציון נמוך בכ~4.6% בביצועי ליבה בודדת ובכ~20.4% בריבוי ליבות. פער זניח יחסית לליבה בודדת אך מפתיע לטובה בריבוי ליבות למרות הציון הנמוך יותר לאור העובדה כי מדובר על 20% בלבד למרות שהמעבד של אינטל כולל 8 ליבות בלבד וללא ריבוי נימים.
- כרטיס מסך – במקרה של כרטיס ה-140V הגרפי מבוסס ה-Xe2, הכרטיס מציג שיפור ביצועים של כ~32% ב-Time Spy וכ~3.2% בלבד ב-Nomad. פער זה מציג את היכולות הגרפיות המשופרות של מעבדי ה-Lunar Lake, המאפשרים להשתמש בניידים המשתמשים בהם גם כניידי גיימינג סבירים.
בחינות לסוללה
לבסוף, בדקנו אילו זמני סוללה ניתן לקבל מהשילוב בין סוללת 72Wh למעבד ה-Lunar Lake החדש של אינטל.
למרות שהנייד היה אצלנו פרק זמן קצר יחסית לסקירה, בשימוש יומיומי רגיל הגעתי לזמן סוללה ארוך של כ-13~14 שעות בממוצע, כשבמבחן הצפיה בוידאו של PCmark הנייד הציג מעל ל-17 שעות ו-47 דקות עם בהירות מסך של 60% והגדרות ביניים בביצועים.
השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-ASUS Zenbook S 14
נייד ה-Zenbook S 14 של ASUS שומר על העיצוב הנוכחי של סדרת הזנבוק כפתרון פרימיום למשתמשים, דבר אותו ניתן לראות בצורה פשוטה מהרגע שמוציאים את הנייד מן הקופסה, החל מהעיצוב החיצוני והגב ה”קרמי” ועד למשקל הנמוך של הנייד, ההופכים אותו לפתרון מעולה למשתמשים בדרכים.
מסכי OLED 3K בניידי 14 אינץ’ כבר לא יפתיע אותנו, במיוחד אם מדובר על ניידי ASUS, כאשר באופן צפוי למדי המסך מספק איכות תמונה מעולה לצד ביצועים גבוהים של מעבדי ה-Lunar Lake החדשים של אינטל, מעבדים התורמים גם לצריכה החשמלית הנמוכה של הדגם ההמאריכה את זמן הסוללה שלו לשימוש ארוך במיוחד של כ~13 שעות.
קשה למצוא חוסרים בנייד ה-Zenbook S 14 החדש, כאשר בתור חובב ניידים “קלים ודקים” הדגם החדש משלב ביצועים גבוהים בגוף דק וקל משקל של 1.2 ק”ג.
אני חייב לציין כי במהלך הביקורת שקלתי לא מעט פעמים לרכוש נייד דומה לנייד ה-Zenbook 13 OLED (סקירה) האישי שלי. עם זאת, ולמרות כל היתרונות שלו, כחלק מגל ניידי ה-Lunar Lake הראשונים בשוק, הבעיה העיקרית של נייד ה ה-Zenbook S 14 היא תג המחיר שלו.
מחיר נייד ה-Zenbook S 14 (UX5406) החדש בתצורה אותה סקרנו עומד בארץ על 8940 ש”ח.
מה אהבנו?
- עיצוב פרימיום דק וקל.
- מסך OLED 3K 120Hz.
- טאץ’ ועט מגע מצורף.
- ביצועים מעולים.
- שקט גם תחת עומס סביר.
- זמן סוללה מעולה.
- משקל.
- מבחר גדול של חיבורים.
ומה לא?
- לא נכלל ב-Copilot+ PC (כרגע).
- ביצועי SSD בינוניים.
- מחיר.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.