גרמין (Garmin) ידועה במיוחד בזכות שעוני הספורט החכמים שלה, והפעם יצא לנו לבדוק את גרסת ה-47 מ”מ של שעון ה-Garmin Fenix 8 בגרסת ה-AMOLED, הדגם האחרון בסדרת ה-Fenix המגיע לראשונה עם מסך AMOLED בגודל של 1.4 אינץ’, לצד תמיכה בתשלום ללא מגע (Garmin Pay), מגוון יכולות למעקב אחר מדדי בריאות וספורט וזמן סוללה ארוך של עד 16 יום.
סדרת שעוני ה-Fenix 8 החדשה מאחדת למעשה בין סדרות ה-Fenix ו-Epix הקיימות של גרמין, כאשר הגרסאות הסולאריות של ה-Fenix מגיעות עם מסכי MIP לראות משופרת וזמני סוללה ארוכים יותר ואילו דגמי ה-Epix שכללו מסכי AMOLED הפכו בדור הנוכחי לדגמי ה-AMOLED של ה-Fenix 8, שעוני ספורט המיועדים במיוחד בעבור ספורטאים מקצועיים, צוללנים, טריאתלטים ועוד.
דגש קל – בניגוד לשעונים דוגמת ה-Venu 3 (סקירה) המיועדים יותר למשתמשים רגילים, ה-Fenix 8 מיועד מראש לנישה ספציפית של משתמשים מאוד ספורטיביים, כאשר אני מוכרח להודות מראש כי אני לא מספיק ספורטיבי על מנת לנצל ולבדוק את מלוא היכולות של השעון, ולכן הסקירה תתמקד יותר באופן בו הוא מתפקד כשעון חכם.
מסך ה-Fenix 8
הדור השמיני של שעוני ה-Fenix הוא גם הראשון בעבור הסדרה המציע למשתמשים אפשרות למסך AMOLED צבעוני ולא רק מסכי transflective MIP המשמשים לנראות טובה יותר בשמש.
במקרה שלנו, גרסת ה-47 מ”מ שסקרנו מגיעה עם מסך ה-AMOLED הגדול ביותר מבין הדגמים השונים, בגודל של 1.4 אינץ’ ורזולוציית 454×454, כאשר הוא כולל ציפוי זכוכית ספיר עמידה במיוחד שלא נשרטה בשימוש עד היום.
גרמין לא מציינת באופן רשמי את רמת הבהירות של מסך ה-AMOLED ב-Fenix 8, אך אני יכול לומר כי היא מספיק גבוהה על מנת לראות את המסך בצורה ברורה גם בשמש ישירה.
בדומה לשעונים חכמים אחרים בשוק, השעון של גרמין מגיע עם אפשרות לתצוגת מסך קבועה AOD (ר”ת Always On Display), המשנה את תצוגת השעון הרגילה לתצוגה מעט יותר בסיסית בשחור/לבן על מנת לחסוך בסוללה.
מבט מקרוב על ה-Garmin Fenix 8
שעון ה-Fenix 8 מגיע בעיצוב “אגרסיבי” ועמיד יותר, דבר שאני אוהב באופן אישי, כאשר במקרה שלנו גוף השעון שעשוי טיטניום מגיע בקוטר 47 מ”מ עם עובי של 13.8 מ”מ ומשקל של 73 גרם עם הרצועה, לא בדיוק השעון הדק והקל ביותר אותו יצא לי לסקור עד היום, אבל הוא נוח מאוד לשימוש ממושך, דבר חיוני בעבור הספורטאים להם הוא מיועד.
מבט קרוב יותר על מסך ה-Fenix 8 מראה לנו כי על החוגה שמקיפה את השעון עם סימון פיזי לשעות 12, 2, 4, 6, 8, 10, כאשר יש סימני דקות נוספים בתוך מסגרת המסך עם סימונים עבים יותר לכל שעה.
בניגוד לשעונים חכמים רגילים, ה-Fenix 8 כולל אוסף גדול במיוחד של כפתורים, עם צמד כפתורים בחלקו הימני ושלושה בחלקו השמאלי, כפתורים שיש להם אוסף שימושים עליו נעבור בחלקו:
- כפתור ימני עליון – כפתור תפריט/פעילויות, הפעלה ועצירה של פעילות, הפעלת עוזרת קולית.
- כפתור ימני תחתון – כפתור חזור, רשימת אפליקציות אחרונות בלחיצה ארוכה.
- כפתור שמאלי עליון – כיבוי/הדלקה, הפעלה מהירה של פנס ב-2 לחיצות מהירות, פתיחה של הגדרות מהירות.
- כפתור שמאלי אמצע – פתיחה מהירה של חלון התראות ממסך ראשי, גישה מהירה להגדרות שעון, גלילה בין תפריטים.
- כפתור שמאלי תחתון – פתיחת תצוגה מהירה, הפעלה מהירה של מוזיקה בלחיצה ארוכה, גלילה בין תפריטים.
כמות הכפתורים והאפשרויות השונות שלהם עצומה למדי ואף מבלבלת, כאשר השימוש העיקרי של הכפתורים הוא תפעול השעון בזמן פעילות ספורט, הכוללת גם צלילה לעומק של עד 40 מטרים בדגם החדש, כשלפי החברה הכפתורים חסינים לנזילות.
גב השעון עשוי מתכת וכולל את הדור החמישי של חיישן הדופק של גרמין למעקב אחר שלל פעילויות הספורט ומדדי הבריאות השונים, כאשר החברה עדיין משתמשת בכבל החיבור היעודי של החברה על מנת לטעון אותו, אך גם על מנת להעביר מידע כמו מפות ומוזיקה מהמחשב לשעון.
מבט נוסף על השעון מגלה לנו בחלק העליון של המסגרת פס לד מובנה, זאת בניגוד לשעונים חכמים רגילים, שפשוט מראים תמונה לבנה בבהירות מקסימלית בהפעלת פנס. הפנס מגיע עם 3 רמות של תאורה לבנה בנוסף לתאורת לילה אדומה, ובתור מישהו שאוהב לעשות טיולים בלילה, אני חייב להודות כי מדובר על פנס מרשים ובפיצ’ר שימושי למדי.
בחלק התחתון של השעון ניתן למצוא את הרמקול, שנוסף בדגם החדש לצד מיקרופון הנמצא בין שני הכפתורים הימניים של השעון, רמקול המאפשר לענות לשיחות, להפעיל את העוזרת הקולית במכשיר הסלולרי, להקליט תזכורות קוליות ואף לבצע מגוון פעולות באמצעות עוזרת קולית המובנית בשעון, פיצ’ר נחמד ושימושי למקרה בו אין זמן לתפעל את השעון בצורה רגילה.
מפרט טכני מלא – Fenix 8
שעון ה-Fenix 8 זמין בלא פחות מחמש גרסאות שונות, כאשר במקרה שלנו מדובר על גרסת ה-47 מ”מ AMOLED עם גוף טיטניום וזכוכית ספיר:
- מערכת שבבים – ?.
- מערכת הפעלה – גרמין יעודית.
- אחסון – 32GB.
- מסך – AMOLED עגול בגודל 1.4 אינץ’, רזולוציית 454×454 וזכוכית ספיר.
- רצועה – 22 מ”מ.
- חיישנים – חיישן דופק מהדור החמישי.
- NFC – כן, תשלומים עם Garmin Pay.
- מיקום – GPS , Glonass, Beidou, Galileo, QZSS.
- סוללה – 590mAh – עד 16 ימי שימוש במצב שעון חכם.
- עמידות – צלילה לעומד של עד 40 מטר.
- גודל – 47x47x13.8 מ”מ.
- משקל – 73 גרם (עם הרצועה).
מיקום, והבעיות שלו
אחד מהפיצ’רים החשובים ביותר בשעוני ספורט מקצועיים הוא היכולת לעקוב אחר מיקום המשתמש בזמן פעילות ספורט, וה-Fenix 8 מאפשר לא רק לעקוב אחרי המיקום, אלא גם לשמש ככלי ניווט עם אפשרות להעלאת מסלולים לשעון על ידי חיבור שלו למחשב.
למרות שזהו פיצ’ר חשוב, יש לצערנו דברים שלא השתנו עדיין בארץ ולכן השעון יציג רוב הזמן כי אני מבלה בירדן בקרבת העיר עמאן, אך בכל זאת נציין כי לפחות במהלך הבדיקה הקצרה יחסית במהלך השהייה בגרמניה, ה-Fenix 8 הצליח לאתר את המיקום שלנו בקלות ולהציג מפה טובה למדי של האזור בו היינו.
- שימו לב, קיימות מפות טופוגרפיות של ישראל, אך יש צורך להתקין אותן בנפרד בנקודת שירות.
מערכת וממשק
שעון ה-Fenix 8 מגיע עם מערכת ההפעלה המוכרת והיעודית של גרמין, זו דורשת תקופת הסתגלות קצרה בהשוואה לשעונים חכמים אחרים לאור הכמות העצומה של האפשרויות, קיצורי דרך ועוד, אותם שילבה גרמין בשעון.
מתצוגת השעון הראשית ניתן להחליק את המסך מעלה על מנת לעבור לתצוגת “מבטים מהירים”, אליהם אפשר להתייחס כווידג’טים המציגים מידע מתומצת, דוגמת כמות צעדים, נתוני מעקב שינה, שליטה במוזיקה, מזג אוויר ועוד. לחיצה על כל אחד מהשדות תאפשר לפתוח תצוגה עם מידע מורחב בנושא או להחליק מטה על מנת לפתוח את רשימת ההתראות שהתקבלו בשעון.
השעון מסוגל לשלוט על מוזיקה במכשיר הסלולר או במוזיקה אותה מעבירים לשעון (עד 650 שירים) מהמחשב האישי או מורידים משירותי הסטרימינג הנתמכים, בהם ספוטיפיי, אמזון מיוזיק ודיזר, כאשר ההאזנה מתבצעת דרך רמקול השעון או דרך אוזניות בלוטות’ המחוברות ישירות לשעון.
פיצ’ר שאני מאוד מחבב בדגמי הגרמין הוא ה”דוח היומי” שנפתח באופן אוטומטי בבוקר ומציג בצורה מרוכזת את המידע לגבי אותו היום כמו מזג אוויר, איכות השינה, יומן ועוד. פיצ’ר שפחות התחברתי אליו הוא Garmin Messenger, אפליקציית ההודעות היעודית של גרמין המאפשרת לראשונה לענות להודעות ישירות מהשעון דרך מקלדת T9 קטנה או מקלדת אנכית (למה!). האפליקציה מיועדת פחות לשימוש רגיל ויותר כפתרון לשמירה על קשר עם חברים ובני משפחה שצריכים להוריד את האפליקציה במכשיר שלהם, תהליך קצר אך לא נוח בשימוש רגיל.
חיי סוללה – Garmin Fenix 8
במקרה שלנו, לפי החברה גרסת ה-47 מ”מ מציעה זמן שימוש של עד 16 ימים במצב שעון חכם סטנדרטי או עד 7 ימים עם מסך פועל תמיד, כאשר שימוש במצב “GPS בלבד” למעקב אחר פעילות ספורט, זמן הסוללה יעמוד על עד 47 שעות במצב רגיל או 37 שעות עם מסך פועל תמיד.
בעוד שאין ספק כי 16 ימים שימוש רחוקים מ-48 הימים אותם מבטיחה החברה במקסימום, נתון השמור לגרסת ה-51 מ”מ הסולארית בסדרה. ובכל זאת, קשה לומר כי 16 יום הם פרק זמן קצר, כאשר במקרה שלי זמן הסוללה עמד על יותר מ-14 ימים במצב רגיל או כ~6 ימים בממוצע עם תצוגה הפועלת תמיד.
מסיבות פרקטיות (ובעיות GPS), זמן השימוש במצב GPS וניווט לא נבדקו.
אפליקציות השליטה של גרמין
בניגוד לשעון החכם הממוצע שלכם, שעוני גרמין מגיעים לרוב עם שתי אפליקציות יעודיות, ובמקרה שלנו אפילו:
- Connect (אנדרואיד/iOS) הראשית בה אפשר לראות מידע מורחב על פעילויות הכושר והמדדים השונים כמו דופק ושינה כולל מידע מתאריכים קודמים דרך “לוח שנה”, זאת בנוסף ליכולת לשלוט בהגדרות השונות של השעון.
- Connect IQ (אנדרואיד/iOS), המשמשת כחנות האפליקציות ותצוגות השעון של גרמין בעבור השעון.
- Garmin Messenger (אנדרואיד/iOS) המיועדת לשליחה וקבלת הודעות דרך שעון הגרמין, אפליקציה התומכת גם בשירות החירום הלוויני inReach של גרמין אליו השעון יכול להתחבר.
שימוש בשלוש אפליקציות נפרדות הוא קצת יותר ממה שהייתי מעדיף לראות בכל שעון חכם, כאשר הצורך באפליקציית הודעות יעודית אולי מובן, אך מסובך פי כמה בהשוואה לשעונים חכמים רגילים לאור כמות האפשרויות העצומה הקיימת ב-Connect, המשמש גם לחיבור המשתמש לפלטפורמה החברתית של גרמין עם מעקב אחר פעילויות ספורט משותפות, אתגרים ועוד.
השורה התחתונה – מה חשבנו על Garmin Fenix 8
קשה לסקור שעוני ספורט דוגמת ה-Fenix 8 מבלי להיות ספורטאי אמיתי שיכול לנצל אפילו חלק מהיכולות המתקדמות של השעון במעקב ספורט, דוגמת ציון סיבולת, המלצות לקצב ריצה בהתאם לשיפוע המסלול, מעקב אימונים עמוק יותר עם מאמן גרמין, זמני התאוששות ועוד הרבה מאוד פיצ’רים. ואם אתם זקוקים לפיצ’ר מעקב ספורט כלשהו, סביר למדי שהוא משולב ב-Fenix 8.
אבל כמו שאמרנו מראש, הסקירה שלנו מתמקדת יותר ב-Fenix 8 כשעון חכם, דבר אותו הוא עושה בצורה טובה יותר בדור הנוכחי, כאשר מלבד למסך AMOLED שמספק איכות תמונה טובה גם בשמש ישירה, השעון כולל מיקרופון ורמקול המאפשרים לבצע באמצעותו שיחות, להפעיל עוזרת חכמה במכשיר, זאת בנוסף לאפשרות לסנכרן את השעון עם מגוון שירותי מוזיקה ותמיכה בתשלום ללא מגע.
באופן אישי, היתרון הגדול ביותר של השעון הוא גם החיסרון הגדול ביותר שלו בעבור משתמשים רגילים, השעון מגיע עם ממשק מאוד עמוס ומסובך שקשה לנווט בו בפשטות, במיוחד כאשר כוללים את חמשת הכפתורים שדורשים הסתגלות, אך חיוניים לשימוש בשעון מתחת למים ובזמן פעילות ספורט.
בסופו של דבר, ה-Fenix 8 הוא שעון ספורט המיועד למשתמשים ספורטיביים ומתקדמים יותר, כאשר ניתן למצוא בתקציב שלו ואף הרבה פחות מכך מגוון שעונים חכמים, כולל מגרמין עצמה. אך אם אתם באמת צריכים את כל הפיצ’רים שלו, ה-Fenix 8 יכול להיות פתרון מעולה לספורטאים.
סדרת שעוני ה-Fenix 8 זמינה למכירה בארץ במחיר של החל מ-4,599 ש”ח, כאשר מחיר גרסת ה-47 מ”מ AMOLED טיטניום אותה סקרנו עומד על 5999 ש”ח.
מה אהבנו?
- מסך AMOLED בהיר ואיכותי עם זכוכית ספיר.
- עיצוב (למי שאוהב).
- פנס לד שימושי.
- מעקב אחרי מגוון עצום של פעילויות ספורט.
- ניווט מפות משופר (לפחות כשה-GPS עובד).
- גוף טיטניום עמיד.
- זמן סוללה מעולה.
- צלילה לעומק של 40 מטר.
- תשלום ללא מגע – Garmin Pay.
- תמיכה בשירותי מוזיקה.
מה לא אהבנו?
- עיצוב (למי שפחות אוהב).
- ממשק מסובך.
- חסרים הרבה פיצ’רים בהשוואה לשעוני Wear OS / watchOS (די מובן).
- יקר מאוד.
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.