גאדג'טי מסקר: Xiaomi 14T Pro – מתקדם לכיוונים נכונים

Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי) Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

בשנת 2017, אחרי שקניתי את האייפון 7 החלטתי לנטוש את האייפון. לא בגלל שהוא לא היה מכשיר טוב (אחרת לא הייתי חוזר לנסות עם האייפון 15 פרו), אלא בעיקר בגלל נושא המחיר. באותה תקופה התחרות כבר הייתה משמעותית יותר והיו טלפונים טובים מאוד במחירים נמוכים בהרבה, מה שהוביל אותי למסקנה שאין צורך אמיתי בלשלם כל כך הרבה על טלפון כשיש אלטרנטיבות טובות מספיק.

זה כמובן לא גורע ממכשירי הדגל, שהם עדיין מצוינים, והשאלה הנשאלת בכל פעם מחדש היא – האם המחיר שווה את התמורה, או ליתר דיוק – האם אין אלטרנטיבות שקולות וזולות יותר?

אם ניזכר ב-OnePlus One, שביקש להביא את התמורה הגבוהה ביותר לפני עשור והשיק תחרות גדולה סביב דגמי שוק הביניים, שהלכו והפכו טובים יותר ויותר, היום נדמה שקורה דבר הפוך בתחום מכשירי הדגל, שמציגים מידי שנה עדכונים קלים בלבד, תוך שהם שומרים על מחירים גבוהים מידי.

סדרת ה-Xiaomi 14T מנסה לעמוד איפשהו באמצע. היא בהחלט מכוונת לשוק הגבוה, עם עיצוב תואם, מפרט מרשים ודגש גדול על תחום הצילום, אך מן הצד השני מכוונת גם לתחרותיות גבוהה הודות למחיר נמוך בהרבה בהשוואה לדגמי הדגל של חברות מובילות כמו סמסונג ואפל.

הדגם שהגיע אלינו הוא ה-Xiaomi 14T Pro, אשר כולל זיכרון עבודה (RAM) בנפח 12 גיגה-בייט ואחסון על סך 512 גיגה-בייט, כשהוא נמכר במחיר של כ-3100 ש"ח עם אחריות של היבואן הרשמי.

Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)
Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

מה בקופסה?

הקופסה של ה-Xiaomi 14T Pro מציעה בדיוק את מה שראיתי גם בשנה שעברה ובזו שקדמה לה:

  • מכשיר Xiaomi 14T Pro בצבע כסוף
  • כבל טעינה USB-A ל-USB-C
  • מטען מהיר תומך 120 וואט
  • סיכה לשליפת מגירת הסים
  • כיסוי מגן שחור לגב המכשיר

אך לאור הסקירה שלי לאייפון 16 פרו, שהגיעה רגע לפני ה-Xiaomi 14T Pro, היה מדהים עבורי ההבדל בין מה שמציעה אפל עם מכשיר בשווי העולה על 5000 ש"ח ובין מה שמציעה שיאומי במכשיר שעולה קצת מעל 3000 ש"ח.

חשוב לי להדגיש – למרות שאני מזכיר כאן את האייפון הרבה, המטרה היא לא השוואה בין שני המכשירים ולא המלצה לקנות אחד על פני השני, אלא רק כדי להציג את הניגודיות הגדולה בין הגישות של שתי החברות.

@gadgetycoil

קיבלנו שני מכשירי דגל של שתי חברות, אז בדקנו מה אפל ושיאומי מציעות בקופסאות שלהן #iphone16pro #xiaomi14tpro #apple #xiaomi #unboxingvideo @Xiaomi @apple

♬ original sound – Gadgety | גאדג'טי

מפרט טכני – Xiaomi 14T Pro

הדגם אותו בדקנו הגיע עם המפרט הבא:

  • מסך: AMOLED בגודל 6.67 אינץ’, רזולוציית 1.5K, קצב רענון עד 144 הרץ, בהירות שיא 4000nits ותמיכה ב-Dolby Vision וב-+HDR10.
  • מערכת שבבים: MediaTek Dimensity 9300 Plus
  • זיכרון: 12GB RAM LPDDR5X
  • אחסון: 512GB UFS 4.0 (ללא הרחבה)
  • סוללה: 5000mAh, טעינה בהספק מירבי של 120 וואט
  • מערכת הפעלה: אנדרואיד 14, HyperOS
  • קישוריות: 5G, בלוטות’ 5.4, NFC ו-WiFi 6E/7.
  • אחר: עמידות במים ואבק בתקן IP68, רמקולים סטריאופוניים.

עיצוב ותוכנה

לאורך השנים ראינו דגש גדול של גוגל על מכשיריה של סמסונג, אלו קיבלו לעיתים תכונות של אנדרואיד לפני דגמים אחרים, אך בשנים האחרונות גוגל פתחה את הצוהר ואחת מהחברות שהפיקו הכי הרבה משיתוף הפעולה הזה היא שיאומי.

עם דגמי ה-Xiaomi 14T אנו רואים את כניסת תחום ה-AI למכשיריה של שיאומי עם תמיכה גדולה יותר ב-Gemini היישר מהקופסה ותמיכה עתידית ב-4 שנות עדכונים, עדיין לא ה-7 שנים שמקבלים דגמי הפיקסל, אך ניקח את מה שאנחנו יכולים לקבל.

בשונה מהשנה הקודמת, השנה נדמה כי שיאומי הקשיבה לביקורת ועידכנה את העיצוב כך שיהיה פחות פשטני וישדר יותר יוקרה. הוא נראה מרשים וגם מרגיש איכותי כשאוחזים אותו וכמו בשנה הקודמת, הוא תומך בתקן IP68 לעמידות בפני מים ואבק.

מערכת ההפעלה HyperOS היא שיפור משמעותי על פני הבלגן שהייתה MIUI לפניה. היא זריזה, די חלקה בתנועה, אם כי חוויתי קפיצות מעצבנות לעיתים במעבר בין אפליקציות, והיא מספקת גם גישה נוחה ומהירה ל-Gemini של גוגל לצורך חיפוש או מענה לשאלות ויש גם גישה ליכולות AI נוספות, למשל תפריט "יצירה" באפליקציית הגלריה המובנה, שמאפשרת החלפה של השמיים בתמונות לעיצובים שונים – נחמד, אך עדיין לא הייתי קונה טלפון בשנת 2024 רק בשביל פונקציונליות כזו.

Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)
Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

מסך, ביצועים וסוללה

אין כאן הפתעות גדולות. שיאומי לקחה את הנוסחה שהצליחה לה בשנה הקודמת – מעבד חזק שהתעדכן ל-Dimensity 9300 Plus (במקום +9200), מסך גדול עם קצב רענון גבוה (שנשמר על 144Hz) ובהירות שמגיעה כעת עד ל-4000nits (במקום 2600nits), שהאמת לא מצאתי בה צורך אמיתי מאחר שגם בשנה שעברה הבהירות הספיקה לי, אבל אם אפשר יותר מקבל בשמחה.

חיישן טביעות האצבע שהתלוננתי עליו בשנה שעברה עובד כעת באופן מושלם. הוא מהיר, מדויק ולא זייף פעם אחת בכל זמן השימוש שלי ב-Xiaomi 14T Pro.

בתחום הגיימינג והצילום מספקת מערכת השבבים של מדיה-טק יחד עם זיכרון ה-LPDDR5X המהיר והמסך בעל קצב הרענון הגבוה את כל מה שצריך, ולא הרגשתי בהתחממות יתר של המכשיר גם בזמן ביצוע פעולות תובעניות יותר.

זוג הרמקולים המשולבים בחלקו העליון והתחתון של המכשיר מספקים צלילים מאוד חזקים, ממש כפי שהיה בשנה שעברה, אך גם הפעם, ולמרות שקיוויתי (ממש קיוויתי!) שלא לשמוע את הצרימות בפול ווליום – הן עדיין כאן. אולי אני מעט קטנוני מאחר שממילא אני לא אוהב לשמוע בפול ווליום, אבל זו בכל זאת ביקורת.

הסוללה של ה-Xiaomi 14T Pro משלימה את החבילה. עם חיי סוללה ארוכים הודות לקיבולת גבוהה של 5000mAh, ניתן ליהנות מהמכשיר ליום עבודה שלם גם בשימושים אינטנסיביים יותר, ואם מדובר בשימושים קלים יותר (כמו בתקופת החגים האחרונה), הרי שהצלחתי לקבל גם מעבר ליום שימוש.

הטעינה המהירה בהספק מירבי של 120W (עם מטען תואם שמגיע באריזה) מאפשרת לטעון את המכשיר במלואו בזמן קצר מאוד, כשתוך כ-15 דקות תקבלו כ-60%, מה שמספיק ליום עבודה ברוב הימים. קיימת גם תמיכה בטעינה אלחוטית מהירה (50W), אך מאחר שאין לי מטען שתומך במהירות זו, לא התאפשר לי למדוד את הקצב. אומר כך – לפחות על הנייר זה יותר מהיר מטעינה חוטית של האייפון או הגלקסי החדשים.

Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)
Xiaomi 14T Pro (צילום: רונן מנדזיצקי)

מבנה המצלמות ב-Xiaomi 14T Pro

מצלמה ראשית: חיישן Light Fusion 900 ברזולוציית 50 מגה-פיקסל ובגודל 1/1.31 אינץ’, תמיכה בייצוב אופטי (OIS), פיקסלים בגודל 2.4 מיקרון דרך Pixel Bining 4-to-1, מפתח צמצם f/1.6 ואפשרות הסרטה עד 8K ב-23/30 פריימים בשנייה או 4K בעד 60fps.

מצלמה משנית: חיישן ברזולוציית 12 מגה-פיקסל, צילום בזווית רחבה בת 120 מעלות, מפתח צמצם f/2.2, פוקוס אוטומטי.

מצלמת טלפוטו: חיישן ברזולוציית 50 מגה-פיקסל, זום דיגיטלי עד פי 30, מפתח צמצם f/2.0.

מצלמת סלפי: חיישן ברזולוציית 32 מגה-פיקסל, זווית צילום 80.8 מעלות, תמיכה בזיהוי פנים לשחרור נעילת המסך, מפתח צמצם f/2.0. וידאו: עד 4K ב-30fps או 1080p ב-60fps.

ביצועי המצלמות

באור יום מצליח ה-Xiaomi 14T Pro להפיק תמונות מרשימות למדי, עם אפשרות בחירה בין מצב עשיר יותר בצבע ובין מצב טבעי יותר, בהתאם לבחירת המשתמשים בפרופילים של Leica הזמינים בלחיצה מהירה דרך אפליקציית המצלמה.

יכולות ה-HDR במצלמה החדשה טובות, אך לא מושלמות. ניתן לראות כי כמות האור באיזורים שונים בתמונה נשמרת למרות הצילום מול מקור תאורה חזק, אך סביב מקור התאורה מושפעים הפרטים בתמונה לרעה. בצילומי לילה, כמו בשנה הקודמת, עדיין התמונות די חשוכות.

ממש כפי שהיה בדור הקודם, השימוש במצב AI מדגיש את הצבעים יתר על המידה לטעמי, מה שניתן לראות ברוב התמונות שצילמתי כשהוא פעיל, אך בהחלט ניתן לבטלו ולבחור בצבעים הטבעיים יותר למי שמעדיפים – וטוב שקיימת אפשרות בחירה לפי העדפת המשתמשים:

למרות שהיא קיימת, אפשרות הזום האופטי לא מוזכרת באופן ישיר על ידי שיאומי מסיבה כלשהי, כשהחברה מזכירה רק נתון של זום דיגיטלי עד פי 30, אך באפליקציית המצלמה ניתן למצוא גישה לזום פי 2.6, זה ככל הנראה גבול היכולת של הזום האופטי, ומעבר לכך ניתן לקבל תמונות לא רעות כלל גם בזום של עד פי 5 (מעבר לזה האיכות יורדת באופן שקל מאוד להבחין בו):

להלן תמונות ללא זום, עם זום פי 2.6 ועם זום פי 5 – שימו לב גם להבדלים בייצוג הצבעים בין התמונות:

ועוד תמונות זום פי 5:

מצלמת הזווית הרחבה מציגה ייצוג צבעים טוב, כשרמת הפרטים טובה בעיקר כאשר קיימת תאורה טובה סביב מושא הצילום. ניתן להבחין גם בהבדלים די משמעותיים בייצוג הצבעים מול המצלמה הראשית:

מצלמת הסלפי מספקת כמות טובה מאוד של פרטים, אך בשימוש במצב הפורטרט הבחנתי כי ישנם מצבים (לא תמיד) בהם רמת התאורה משתנה:

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-Xiaomi 14T Pro

שיאומי ממשיכה בנוסחה שמצליחה לה עם סדרת ה-T – שילוב בין מפרט מרשים ומחיר נמוך בהרבה בהשוואה למכשירי דגל מובילים. ובעוד שלא בכל מקום ניתן להשוות את היכולות של המכשיר לזו של מכשירי הדגל, הפרש המחירים בהחלט הופך את ה-Xiaomi 14T Pro לטלפון בעל תמורה טובה למחיר.

המכשיר משלב מסך גדול ואיכותי עם קצב רענון גבוה, שנתמך על ידי ביצועים טובים, חיי סוללה ארוכים וטעינת 120W סופר מהירה, אליה נוספת השנה גם טעינה אלחוטית מהירה, כאשר דגש על תחום התוכנה עם התמיכה המובנה ב-Gemini של גוגל לצד יכולות AI בתחום עריכת התמונות, מוסיפה פיצ'רים קטנים שלא בהכרח תשתמשו בהם, אבל נחמד שהם שם.

בכל הנוגע לצד הצילום שיאומי מספקת את הבסיס שנרצה לראות בטלפונים שלנו. תמונות מרשימות בתנאי תאורה טובים, עם יכולת בחירה בין צילום בצבעים עזים או טבעיים, יכולת זום אופטי וצילום בזווית רחבה, בעוד שבצד החסרונות אנו ממשיכים למצוא ביצועים נמוכים יותר בצילומים בתנאי תאורה נמוכה.

במחיר שנע סביב 3000 ש"ח אנו מקבלים השנה תחרות טובה יותר מזו שסיפק הדגם הקודם בסדרה. השיפורים שביצעה שיאומי מורגשים גם אם על הנייר לא נראה שישנם הבדלים מהותיים בהשוואה לדגם מהשנה הקודמת.

האריזה ותכולתה
10/10
עיצוב ואיכות בניה
8/10
חומרה וביצועים
10/10
מסך ותצוגה
10/10
מערכת הפעלה
8/10
מולטימדיה
7/10
סוללה
10/10
מצלמה
7/10
9
ציון כללי   ... ולא בהכרח ממוצע

מה אהבנו
  • מסך
  • חיי סוללה וטעינה מהירה
  • מצלמה ראשית וטלפוטו
  • ביצועים
  • תוכנה
  • עמידות במים ואבק
מה פחות אהבנו
  • רמקולים צורמים בעוצמה גבוהה
  • צילום בלילה

איפה קונים ומה המחירים?
  • יבואן רשמי: החל מ-3100 ש"ח
  • שוק פתוח: החל מ-2900 ש"ח


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים