מקרן הקול החדש של סונוס (Sonos), ה-Arc Ultra, הוצג בחודש הקודם כדור הבא של ה-Arc משנת 2020, כשהוא משלב את טכנולוגיית Sound Motion המשדרגת את יכולת הבס ומעדכן את חוויית השמע המרחבי לתמיכה ב-9.1.4 ערוצים יחד עם Trueplay ו-Dolby Atmos.
מקרן הקול Sonos Arc Ultra מגיע אליי יחד עם הסאבוופר החדש, Sub 4, ובגלל שמערך השמע הביתי שלי מורכב כיום מה-Sonos Beam 2 יחד עם זוג רמקולי Sonos One SL וה-Sub mini, אשתדל לספק התייחסויות להבדלים בין אלו לאלו במהלך הסקירה.
מפרט טכני: Sonos Arc Ultra
- 14 רמקולים מובנים: וופר Sound Motion וסט של טוויטרים
- 15 מגברי Class-D דיגיטליים
- 7 טוויטרי כיפת משי בזוויות מדויקות
- 6 וופרים לתדרי ביניים
- וופר כפול-ממברנה עם ארבעה מנועים בטכנולוגיית Sound Motion
- קישוריות: Bluetooth 5.3, WiFi 6
- מידות: 75x1178x110.6 מ”מ
- משקל: 5.9 ק”ג
עיצוב ומבנה
ה-Arc Ultra הוא רמקול די גדול, כזה שנועד לתלייה על הקיר או הנחה על שידת הטלוויזיה, אך לפי זכרוני מה-ARC הראשון, רצוי לוודא תחילה שגובה הרגלית של הטלוויזיה מגביה אותה מספיק כדי שה-ARC לא יסתיר את החלק התחתון שלה כפי שקרה לי בסקירה הקודמת (היום הטלוויזיה שלי תלויה על הקיר, אז אין בעיה).
מקרן הקול החדש מגיע בעיצוב מעודכן ודק יותר מקודמו והגריל שעוטף אותו מתפרש גם לחלק האחורי, עיצוב שנועד לאפשר לצלילים להתפזר לכל הכיוונים. עבור כפתורי השליטה הוסיפה Sonos מעין מדף ייעודי מאחורי מקרן הקול, והוא מאפשר שליטה בויסות הווליום (עם סליידר בהחלקה), הפעלה ועצירה (Play/Pause) וכן הפעלת מצב ייעודי שישים דגש על דיבור – כל אלה זמינים כמובן גם דרך האפליקציה.
מאחור ניתן למצוא את חיבורי החשמל וה-HDMI (מסופקים בקופסה), שמגיע עם תמיכה ב-eARC, כפתור להפעלה וכיבוי בלוטות’, וכן חריץ לחיבור רשת קווי, כאשר ה-Arc Ultra תומך בנוסף גם ב-WiFi 6 ובבלוטות’ 5.3.
התקנה והפעלה ראשונית
האפליקציה של Sonos (הורידו ל: iOS/Android) עושה את רוב עבודת ההתקנה (וגם את הניהול לאחר מכן), ולאחר חיבור ה-HDMI eARC לטלוויזיה תוכלו להגדיר את מקרן הקול דרכה (אצלי היה זיהוי אוטומטי כשהתקרבתי לרמקול). במהלך ההגדרה תתבקשו גם לחבר את הרמקול לרשת ה-WiFi הביתית – פעולה שיש לבצע פעם אחת.
לאחר הגדרת ה-Arc Ultra תוכלו גם לשלוט על הווליום בטלוויזיה באמצעות השלט רחוק (במקרה שלי נבדק עם שלט של LG), כאשר ניתן להחליף את החיבור לבלוטות’ באמצעות כפתור הממוקם בגב הרמקול, כך שתוכלו לשדר למקרן הקול מוסיקה ישירות ממכשיר תומך בלוטות’, אם כי בתוך האפליקציה של Sonos תוכלו למצוא מגוון אפשרויות חיבור למקורות סטרימינג למוסיקה דרך החשבון הקיים שלכם.
אופציה נוספת לאחר חיבור מקרן הקול היא כיול באמצעות מערכת Trueplay של החברה (זמין כעת גם למכשירי אנדרואיד אבל רק בהגדרה המהירה, לא המלאה), זו תנסה לדגום את חלל החדר שלכם כדי לספק דיוק גבוה יותר בשליחת הצלילים לאיזורים השונים בחדר. היא מגיעה בנוסף ל-Dolby Atmos שנועד לפזר את הצלילים דרך הרמקולים השונים הזמינים ב-Arc Ultra כדי ליצור חווית שמע מעצימה יותר.
ביצועים ושימוש
מול ה-Beam 2 שלי, ה-Arc Ultra סיפק איכות גבוהה בהרבה של שמע, כך שיכולתי לשמוע יותר מהדקויות בצלילים בזמן צפייה בסרטים ובזמן האזנה למוסיקה. אני לא חובב גדול של האזנה למוסיקה דרך רמקולים ומעדיף אוזניות, אך בבחינת השמע עם ה-Arc Ultra במוסיקה החוויה הייתה טובה מאוד.
מעבר לכך, ל-Sonos יש שלושה דגשים מרכזיים עבור ה-Arc Ultra:
- שיפור בעוצמת הבסים
- שמע מרחבי (9.1.4 ערוצים ב-Dolby Atmos)
- הדגשה של דיבור עם מערכת Speech Enhancement
בסים חזקים מספיק גם בלי סאבוופר
עוד לפני שחיברתי את ה-Sub 4 למערכת יחד עם ה-Arc Ultra, בחנתי את עוצמת הבס שמספק מקרן הקול לבדו והיא בהחלט חזקה. אם הייתי נלהב מהתוספת שסיפק לי ה-Sub Mini יחד עם ה-Beam 2 שלי בעבר, ייתכן כי ההתלהבות לא הייתה כה גדולה לו הייתי מצמיד אותו ל-Arc Ultra.
בעוצמה של בין 40-45 אחוזים מהיכולת קיבלתי רמת בסים שהרעידה את הסלון שלי (בערך 20 מ”ר) וגם בחיבור ל-Sub 4 המשיך מקרן הקול להציג יכולות מצוינות בתחום הבס. אין כמובן להשוות בין מה שתקבלו עם סאבוופר מובנה, אבל במידה שאתם רוצים לקבל שמע מאוד איכותי עם בסים טובים, ה-Arc Ultra ככל הנראה יספיק לכם. ומקסימום – בסונוס תמיד אפשר להוסיף אחר כך. אישית עבורי, לו הייתי בוחר לשדרג את המערכת שלי, כנראה הייתי שומר על ה-Sub Mini ומצרף את ה-Arc Ultra במקום ה-Beam 2.
שמע מרחבי עם דולבי אטמוס
בשונה ממערכות ותיקות יותר שהסתמכו על מבנה של 5.1 ערוצים (רמקול קדמי, שני רמקולי ביניים קדמיים, שני רמקולים אחוריים וסאב – ראו סכמה שיצר Claude AI מטה), מה שעשתה דולבי עם טכנולוגיית אטמוס זה להשלים את הפערים בין הרמקולים השונים בחדר, כך שלא משנה כמה רמקולים תצרפו למערכת, הטכנולוגיה תדע להתאים אותם ליצירת שמע מרחבי בצורה המעצימה ביותר, וגם להשלים את הפערים בין הרמקולים.
ה-Sonos Arc Ultra מנצל את הטכנולוגיה הזו באמצעות סידור של 14 רמקולים הפונים לזוויות שונות, כולל כלפי מעלה, כך שניתן למלא את חלל החדר עם צלילים בצורה טובה יותר עם פרישה (וירטואלית) של עד 9.1.4 ערוצים. ובפשטות – התוצאה הסופית היא שתרגישו מחוברים יותר לסרט שאתם רואים בשל הסאונד שמקיף אתכם.
ה-Arc Ultra עושה את זה לבדו בצורה טובה למדי, אך כמובן שכשהוספתי את הרמקולים האחוריים (One SL) למשוואה פיזור השמע היה טוב יותר. לשפר תמיד אפשר עם עוד רמקולים, אבל החוויה שסיפק לי ה-Arc Ultra בהחלט הייתה עשירה ומעצימה מאוד, כשההרגשה הטובה ביותר הגיעה לי בסרט “איירון מן”, בסצינה בה טוני סטארק עורך מסיבת עיתונאים, וכשהקהל מוחא כולו כפיים, התחושה שלי הייתה כי אני כמעט שם והם מוחאים כפיים סביבי.
הדגשת דיבור
אם גם אתם הרגשתם בשנים האחרונות שינוי באופן הדגשת חלקים שונים בשמע על פני אחרים, בעיקר של אפקטים ומוסיקה על פני דיבור, אתם לא לבד. השמע בסרטים רבים הפך להיות בעייתי ולעיתים קשה להבין מה הדמויות אומרות כשישנם רעשי מוסיקה או אפקטים ברקע, שמקבלים דגש גדול יותר.
אני לא יודע אם הכוונה של Sonos הייתה להתייחס ספציפית לבעיה עליה אני מדבר, אבל עם ה-Arc Ultra בהחלט הרגשתי שהדגש על הדיבור היה טוב יותר באופן כללי, כאשר ניתן להפעיל גם מצב ייעודי ששם דגש על דיבור על פני חלקים אחרים, מה שמשפר את התוצאה הסופית עוד יותר, עם אפשרות לבחור בין רמות הדגשת הדיבור, אם כי לעיתים ההדגשה הזו הייתה לי אף מעט חזקה מידי.
השורה התחתונה: מה חשבנו על ה-Sonos Arc Ultra
במחיר של 4299 ש”ח ה-Sonos Arc Ultra הוא רחוק מלהיות רמקול זול, אך הוא כן מציע חבילה מצוינת עבור מי שמחפשים שמע איכותי, בסים חזקים ואפשרות לחווית שמע מעצימה יותר בזמן צפייה בסרטים.
אם אתם נוהגים לראות הרבה סרטים בהם הסאונד הכללי, השמע המרחבי והבסים משחקים חלק מרכזי, ה-Arc Ultra יכולה להיות בחירה טובה עבורכם. בכ-40% מהעוצמה שלו הוא מילא את חלל הסלון שלי (כ-20 מ”ר), כך שעבור חדרים גדולים יותר הוא ככל הנראה לא יתקשה לעשות עבודה טובה גם כן.
אם אתם צופים בעיקר בערוצי הטלוויזיה הרגילים ורוצים לשדרג את חווית השמע שלכם עבור צפייה פה ושם בסרטים בנטפליקס, ייתכן שזוהי הוצאה גדולה מידי ולא ממש משתלמת, ועדיף לשקול מקרן קול זול יותר.
מחיר: 4,299 ש”ח (אחריות לשנתיים, באג)
מה אהבנו?
- בסים חזקים
- חווית שמע מרחבי עם Dolby Atmos
- תמיכה ב-Trueplay גם למכשירי אנדרואיד וגם ל-iOS
ומה פחות?
- מחיר גבוה
- רמקול במימדים גדולים, עשוי להוות אתגר במקומות קטנים
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.