המכשירים שלנו: IMIKI SF1 – שעון חכם זול עם עברית מובנה

שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי) שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

שעונים חכמים הפכו להיות אביזר שימושי נפוץ בעבור משתמשים רבים, כאשר לצד השעונים החכמים היקרים יותר ניתן למצוא דגמים דוגמת ה-IMIKI SF1 הסיני אותו בדקתי הפעם, שעון בעל מסך AMOLED בגודל 2.01 אינץ', המגיע עם זמן סוללה של שבוע ימים ותג מחיר של כ~100 ש"ח בלבד.

בזמן שיוצא לי לסקר לא מעט שעוני פרימיום חכמים, דוגמת ה-Garmin Fenix 8 או Galaxy Watch Ultra, קיימים לא מעט שעונים חכמים עם תג מחיר נמוך וזמין בהרבה, דוגמת ה-CMF Watch Pro 2, אותו הספקתי להגדיר כמלך השעונים החכמים הזולים מוקדם יותר השנה.

לצד השעונים הזולים הרגילים, ניתן למצוא לא מעט שעונים חכמים זולים במיוחד המציעים תמורה גבוהה למחיר, בהם גם ה-IMIKI SF1 הסיני אותו רכשתי לבדיקה במהלך חגי הקניות של נובמבר על מנת לראות מה יש לשעון חכם שעולה במבצע כ~100 ש"ח להציע.

שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מבט מקרוב על ה-IMIKI SF1

אחד הדברים המפתיעים ביותר לטובה במקרה של ה-SF1, ובמיוחד במחיר בו רכשתי אותו, הוא השימוש במסך AMOLED בגודל 2.01 אינץ’, המגיע ברזולוציית 410×502 ובהירות 1000 ניט ההופכת את הצפיה לטובה גם בשמש, כאשר השעון תומך בתצוגה פועלת תמיד (AOD) המציגה את השעה והתאריך.

חיסרון קל אך מעצבן יחסית ב-SF1 לעומת שעונים חכמים מתקדמים ויקרים יותר הוא חוסר בחיישן תאורה מובנה שישנה את עוצמת התאורה באופן אוטומטי, אך קל לעשות זאת באופן ידני מחלון ההגדרות המהירות, כאשר השתמשתי בו במהלך היום על 75% בהירות.

המסך מצופה בזכוכית מעוגלת מסוג לא ידוע ששרדה מעל שבועיים ללא סימנים מיוחדים, אך לאור המחיר הנמוך הייתי ממליץ לנסות ולהימנע לבדוק עד כמה הזכוכית עמידה.

SF1 – מסך בשמש (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
SF1 – מסך בשמש (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

כאשר מסתכלים על השעון עצמו, קשה שלא להבין ש-IMIKI לקחת את ה"השראה" שלה לשעון משעון ה-Apple Watch Ultra של אפל. גוף השעון מסיבי למדי, עם גודל של 45.8×37 מ"מ ומשקל של כ~40 גרם, והוא עשוי מתכת לא ידועה, אך עם תחושה טובה ולא זולה מדי.

בחלק הימני ניתן למצוא כתר שעון מסתובב, המשמש ככפתור "לאחור" וכיבוי/הדלקה, כאשר סיבוב שלו עובר על האפשרויות השונות במסך. לצידו קיים כפתור פיזי המשמש להפעלה מהירה של אפשרויות מעקב הספורט בשעון.

בחלק השמאלי ניתן למצוא פתח גדול לרמקול המובנה בשעון המשמש לביצוע שיחות. איכות השיחה לא גבוהה מדי, אך זה מספק למענה מהיר לשיחה כאשר המכשיר הסלולרי בכיס. בחלק מהמקרים אנשים התלוננו ששומעים אותי חלש יחסית, אך רוב השיחות היו סבירות.

בזמן שהגוף העיקרי של השעון עשוי מתכת, גב השעון עשוי פלסטיק שחור עם צמד נקודות מגע למטען המגנטי שמגיע איתו וחיישן בריאות עגול ובסיסי למדי, שהציג במהלך הסקירה נתונים הרבה פחות מדוייקים משעונים אחרים שסקרתי, דבר שדי מובן לאור המחיר שלו.

SF1 – גב (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
SF1 – גב (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

מפרט טכני מלא – IMIKI SF1

  • מערכת שבבים – לא ידוע.
  • מערכת הפעלה – מערכת RTOS יעודית.
  • זיכרון/אחסון – לא ידוע.
  • מסך – AMOLED בגודל 2.01 אינץ’, רזולוציית 410×502 ובהירות 1000 ניט.
  • רצועה – 22 מ”מ סטנדרטית.
  • חיישנים – מדידת דופק, רווית חמצן בדם, שינה ועוד.
  • NFC – לא.
  • קישורית סלולרית – לא.
  • רמקול/מיקרופון – כן.
  • מיקום – לא.
  • סוללה – 280mAh, עד 7 יום בשימוש רגיל.
  • עמידות – עמידות למים ואבק IP68.
  • גודל – 45.8x37x10.2 מ”מ.
  • משקל – 39.8 גרם.

שעון ה-SF1 הגיע במקרה שלי עם רצועה מגנטית נוחה באופן שהפתיע לטובה, כאשר לצד השעון הגיעו בחבילה גם צמד רצועות סיליקון, שהרגישו זולות מדי ולא בהכרח יגיעו עם כל שעון.

ה-SF1 משתמש ברצועות שעון 22 מ"מ סטנדרטיות, אך אפשר ללכת ולהחליף בקלות למשהו יותר איכותי במידה הצורך.

שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
שעון IMIKI SF1 (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

ממשק ה-IMIKI SF1

ממשק ה-SF1 פשוט ונוח למדי והוא מגיע בשפה עברית מלאה, אך לא בדיוק מושלמת. מתצוגת המסך הראשית ניתן להחליק את התצוגה מטה על מנת לפתוח את תפריט ההגדרות המהירות, הכוללות גישה מהירה לשינוי בהירות המסך, דבר מאוד שימושי מאחר שהשעון לא כולל חיישן תאורה מובנה. החלקה מעלה תציג את רשימת ההתראות מהמכשיר הסלולרי.

החלקה ימינה מהתצוגה הראשית תפתח את תפריט השעון הזמין בתצורת רשימה, רשת או עם ממשק "עגול" הדומה לזה של אפל, ואילו החלקה שמאלה תעבור על הווידג'טים השונים כמו סיכום פעילות ספורט, תפריט "שיחה" המאפשר לחייג ישירות מהשעון עם אפשרות לשמור 70 אנשי קשר בזיכרון השעון עצמו, מזג אוויר, מדיה ודופק.

מבחינת ההתראות מהמכשיר הסלולרי, ה-SF1 מצליח להציג כמות טובה למדי של טקסט, כאשר באופן אישי הייתי מעדיף לראות כתב גדול יותר או לפחות אפשרות להתאים את גודל הכתב.

הטקסט מוצג בצורה תקנית ומיושר לימין כאשר מדובר על התראה שמתקבלת בעברית בלבד, אך במידה שיש שילוב שפות כמו עברית ואנגלית סדר המילים משתבש.

בדיקת טקסט (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)
בדיקת טקסט (צילום: יאן לנגרמן, גאדג’טי)

חיי סוללה – IMIKI SF1

אחד מהמדדים החשובים ביותר בעבור שעון חכם הוא זמן הסוללה שלו, ושעון ה-SF1 מבטיח לפי החברה זמן שימוש של עד שבוע ימים, דבר אותו אני יכול לאשר עם זמן שימוש של כ~7 ימים.

במידה ובוחרים להפעיל את פיצ'ר המסך פועל תמיד (AOD) שיציג את הזמן והתאריך גם כאשר המסך "כבוי", זמן הסוללה יורד לכיוון ה-5~4 ימים, כך לפחות במקרה שלי.

מצב סוללה בשעון
מצב סוללה בשעון

אפליקציית ה-IMIKI Life

השליטה בשעון ה-SF1 מבוצעת באמצעות אפליקציית ה-IMIKI Life (אנדרואיד/iOS), אפליקציה בסיסית למדי אך נוחה לשימוש וגם היא מגיעה בשפה העברית.

במסך האפליקציה הראשי ניתן לראות את רשימת מדדי הבריאות השונים עם מסך נפרד למעקב פעילויות ספורט, כאשר אני מוכרח להודות שבבדיקה שלי מעקב המיקום היה משובש מדי פעם, דבר מוזר בהתייחס לעובדה כי המיקום מתקבל מהמכשיר הסלולרי.

במסך נוסף ניתן למצוא את הגדרות שעון ה-SF1 עצמו עם אפשרות הגדרת התראות, מעקב בריאות ועוד לצד "שוק פני שעון", בו יש מבחר סביר של תצוגות שעון נוספות אותן ניתן להוריד ולהגדיר על השעון עצמו.

השורה התחתונה – מה חשבתי על ה-IMIKI SF1

אני חייב להודות שה-IMIKI SF1 עלה על הציפיות שלי בעבור המחיר אותו שילמתי עליו. הוא רחוק מלהיות מושלם ולא צפוי להפוך לשעון החכם שאני אלך איתו ביום יום, אך אין ספק כי מדובר על מציאה משתלמת במיוחד למחיר שלו.

הצד החזק ביותר בשעון הוא במסך ה-AMOLED הגדול שלו, המגיע לצד איכות בניה טובה למדי, כאשר לכל אחד תהיה דעה שונה על עיצוב השעון עצמו. עם זאת, ההשקעה של החברה במסך באה על חשבון שאר הרכיבים, בהם חיישן הבריאות שמציג מדדים לא מדוייקים במיוחד מעבר לדופק, כאשר מעקב השינה, לדוגמה, סימן אותי מעת לעת כ"ישן" בזמנים בהם הייתי ער.

בסופו של דבר, ה-SF1 מהווה פתרון טוב ומשתלם כתלות במחיר בו תרכשו אותו. ובעוד שיהיה לי קשה לי להמליץ עליו לאור יכולות ניטור הבריאות הנמוכות שלו אם מתסכלים על מחיר הישראלי שלו, במידה ותמצאו את ה-SF1 בסייל כפי שניתן לעשות לא מעט, השעון הופך להיות לפתרון משתלם מאוד כל עוד מודעים לחסרונות שלו.

שעון ה-IMIKI SF1 זמין למכירה בארץ במחיר של 279 ש"ח, ניתן למצוא אותו באופן תדיר באתרי מכירות שונים במחיר של כ~150 ש"ח או אף במחיר של כ~100 ש"ח בלבד כמו במקרה האישי שלי.

מה אהבתי?

  • מסך AMOLED גדול ואיכותי
  • עיצוב (לחובבי ה-Apple Watch Ultra).
  • איכות בניה טובה.
  • ממשק עברי בשעון ואפליקציה.
  • זמן סוללה ארוך.
  • מחיר.

מה לא אהבתי?

  • ללא חיישן תאורה מובנה.
  • כתב קטן יחסית (לטעמי).
  • מדדים בריאות לא מדוייקים.
  • אפליקציה בסיסית.
  • עיצוב (למי שלא חובב Apple Watch Ultra).


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים