גאדג'טי מסקר: LG OLED CS4 – שחור עמוק, בהירות גבוהה ו-4 שנות עדכונים

טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי) טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

לפני כחודשיים השיקה LG את הדור החדש של מסכי ה-OLED שלה בישראל עם דגם אחד שהגיע מוקדם יותר ממועד ההשקה השנתי שלה לליין הטלוויזיות, זה התקיים עד כה סביב הרבעון השני או השלישי של השנה.

עם ה-OLED evo CS4 הבטיחה LG לשפר את איכות התמונה והשמע באמצעות יכולות AI שמגיעות עם מעבד האלפא 9 מהדור השביעי, כשלצד זאת אנו יכולים למצוא עדכון גם בצד ממשק המשתמש (webOS 24).

שנתיים עברו מאז בדקנו את מסכי ה-OLED של LG (כן, דילגנו על סדרה אחת), אז השאלה הנדרשת היא האם אכן ישנם שינויים שבאמת מורגשים בשימוש יומיומי, או האם אפשר למשוך עם מסכי הטלוויזיה כיום יותר זמן, בעיקר כאשר ב-LG מציעים 4 שנות עדכוני תוכנה עתידיים עם המסך החדש.

LG OLED CS4 – עיצוב וחיבורים

דגם ה-OLED האחרון שבחנתי היה ה-LG C3 בגודל 65 אינץ' לפני כשנתיים, אך בצד העיצוב ממשיכה LG בקו של העיצוב קל המשקל והמבנה הדקיק, אם כי ב-18.9 ק"ג (ללא המעמד), מדובר הפעם בעליה במשקל עבור בדגם ה-CS4 (גם דגם ה-65 אינץ' שוקל יותר – 24 ק"ג מול 17 לפני רק שנתיים עם ה-C3 שבדקתי אז בגודל 65 אינץ').

טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)
טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

המבנה הדקיק למדי נשבר בגב הטלוויזיה בשל הבליטה בה משולבים החיבורים, הרמקולים ועוד, כך שעובי הטלוויזיה נע בין מ-0.6 ס"מ בנקודה הצרה ביותר לכ-4.7 ס"מ יחד עם הבליטה (ללא המעמד), כאשר עומק הטלוויזיה יחד עם המעמד עומד על כ-25 ס"מ. הרגלית מגיעה במבנה צר שלא תופס הרבה מקום על גבי שידת הטלוויזיה (כ-25 ס"מ לעומק בסה"כ).

מערך החיבורים של מסך ה-OLED 55CS4 ממוקם בצד השמאלי של הטלוויזיה וכולל שלוש כניסות HDMI 2, אחת מהן תומכת גם ב-ARC/eARC, וכניסת USB-A אחת, כאשר בגב הטלוויזיה ניתן למצוא כניסת HDMI, שתי כניסות USB-A, חיבור IR Blaster, יציאה אופטית דיגיטלית לאודיו, שתי כניסות אנטנה וחיבור לרשת קווית (LAN). בנוסף, תומך המסך בבלוטות' 5.1 וב-WiFi 5.

השלט החכם של LG הוא עדיין אחד האהובים עליי הודות לסמן המאפשר מעקב מדויק לייצוג על גבי הטלוויזיה בהזזת השלט. ניתן למצוא בו גם כפתורי גישה מהירים לשירותי סטרימינג כמו נטפליקס, דיסני+ ופריים וידאו של אמזון. קיימת גם תמיכה בהפעלה קולית בעברית באמצעות השלט.

שלט לטלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)
שלט לטלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

ממשק משתמש ומערכת הפעלה

ב-LG השקיעו המון בעיצוב ממשק משתמש רחב ממדים, המציע שלל אופציות מעבר לגישה לאפליקציות בהן אנו משתמשים עבור שירותי הסטרימינג השונים, כאשר ניתן למצוא בו גם חלוקה לצריכת תכנים ספציים למוסיקה, גיימינג וספורט, ואפילו לעבודה ולניהול המוצרים החכמים בבית (IoT). למשל, בחירת קבוצת כדורגל שרציתי לעקוב אחריה הובילה להתראות על גבי המסך לגבי משחק שמתקרב וגם הודעות קופצות על כל שער, במידה שלא צופים במשחק.

יחד עם זאת, קשה שלא להבחין בכמה חסרונות בולטים בתחום האפליקציות הייעודיות לטלוויזיה, וכאן אני שם את האשמה יותר על מפתחי האפליקציות מאשר על הטכנולוגיה של הטלוויזיה, ואני מתייחס בעיקר לנושא ה-WiFi.

ניכר כי באפליקציות כמו +yes ונטפליקס משהו לא בסדר. הן פועלות באיטיות רבה, עם לאגים ואיכות שידור נמוכה ממה שאני חווה בשימוש בגרסאות שלהן דרך סטרימר (במקרה שלי Apple TV 4K), כאשר מהירות האינטרנט יורדת דראסטית בהן ספציפית אל מול השימוש בטלוויזיה עצמה.

לדוגמה – אם מבחן מהירות בטלוויזיה (WiFi 5) מגיע ל-250 מגה-ביט בשנייה (הורדה+העלאה), בחינה בתוך שתי האפליקציות (yes ונטפליקס) מציגה תוצאות של כ-4 מגה-ביט בשנייה. לשם השוואה, ב-Apple TV 4K מבוסס ה-WiFi 6 המחובר לטלוויזיה אני מקבל מהירות הורדה של 650 מגה-ביט בשנייה בתוך אותן אפליקציות.

בישראל המצב הוא ששירותי הטלוויזיה המובילים (יס, הוט, סלקום TV, פרטנר TV, ואפילו FreeTV) מחלקים ללקוחות שלהם סטרימרים לצריכת התוכן כחלק מחבילת ההתקשרות, כך שלפחות בשוק המקומי שלנו האפליקציות בטלוויזיה אולי פחות חשובות למפתחים, אבל אז חוזרת השאלה כלפי LG בשוק הישראלי – למה אנחנו צריכים את הממשק הרחב בטלוויזיה אם ממילא אפליקציות התוכן מספקות חוויה פחות טובה באופן משמעותי ונעדיף להשתמש בסטרימר, בין אם קיבלנו כזה מאחת מספקיות התוכן ובין אם רכשנו אחד כזה בעצמנו?

טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)
טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

חווית הצפייה

מסכי ה-LG OLED CS4 מגיעים ברזולוציית 4K של 2160×3840 פיקסלים, יחד עם תמיכה בטכנולוגיית התמונה Dolby Vision IQ ותקני HDR10 ו-HLG.

בנוסף, אנו מוצאים דגש גדול יותר על תחום ה-AI גם השנה, וזה מגיע דרך טכנולוגיית ה-AI Picture Pro שמטרתה לשפר את איכות התמונה המוצגת מכל שידור ואת טכנולוגיית ה-AI Sound Pro שמטרתה לספק שיפור לאיכות השמע, לצד אפשרות ליצירת שמע היקפי.

איכות השמע

בצד השמע ממשיכה LG בפורמט המוכר עבור סדרת טלוויזיות זו, כשמשולבים בה רמקולים במבנה של 2.2 ערוצים בהספק מירבי של 40W.

הרמקולים מספקים עוצמות שמע גבוהות מאוד, אך לא אוכל לומר שמצאתי שיפור בתוצאה הסופית אל מול מה שראיתי בדגמים קודמים של החברה. הרמקולים לא מספקים רמה מספקת של בס, מה שמוביל לצלילים שטוחים.

אצל כמה מהחברות המתחרות בשוק הטלוויזיות כבר ראינו שיפור ניכר בתחום על ידי שילוב מערך רמקולים עשיר יותר, כזה שאף ניתן לייחס לו מאפיינים של מקרני קול, אך למרות ש-LG מציעה מקרני קול נפרדים משלה, את היתרונות שלהם אני לא ממש רואה מוטמעים בתוך הטלוויזיות עצמן, אלא אם תקנו מקרן קול בנפרד.

יכולות שיפור השמע באמצעות AI גם הן לא תורמות המון. הצליל אולי משתפר, אך השימוש בפונקציה פוגע בעוצמה, מה שחוויתי גם בדגמים קודמים של החברה. ובכל זאת, עוצמות השמע הגבוהות שהטלוויזיה מציעה תורמות כאן, ואולי שווה להגביר הרבה יותר אם רק כדי לקבל שיפור קל באיכות השמע שמספקים כלי ה-AI ששילבה LG בטלוויזיה.

שמע מרחבי אמנם נתמך על ידי הטלוויזיה, אך לא אוכל לומר שחוויתי חוויה שממלאה את החדר כפי שקורה כשמחברים רמקולים תומכי Dolby Atmos לטלוויזיה.

טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)
טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

איכות התמונה

בצד התמונה ממשיכה הטלוויזיה של LG לספק את הסחורה. ייצוג הצבעים השחורים מדויק מאוד הודות לניגודיות ה(כמעט) אינסופית שמציעים פאנלי ה-OLED של החברה והבהירות הגבוהה מאפשרת ליהנות מצפייה בתכני HDR, כאשר גם במשחקים התוצאות בתחום זה טובות מאוד.

בזוויות רחבות יותר התוצאות טובות למדי בצפייה גם כאשר קיים מקור אור חזק בחדר, כאשר הבהירות הגבוהה מפחיתה וניתן אף לומר מבטלת את ההשתקפויות, מלבד מקרים בהם מדובר בסצינות חשוכות. בתמונות שצירפתי מטה תוכלו לראות את הבדלי ההשתקפות בתמונה בצבעים בהירים ובין כזו בצבעים חשוכים. כך או כך לא הרגשתי בהפרעה בזמן צפיה מאחר שבניגוד לתמונה הסטטית, בוידאו ישנה תנועה מתמדת.

טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)
טלוויזיה LG OLED evo CS4 (צילום: רונן מנדזיצקי)

עבור גיימרים ישנם מספר יתרונות, בהם תמיכה ברזולוציית 4K ובקצב רענון גבוה של 120 הרץ, לצד זמני שיהוי נמוכים ותמיכה ב-VRR וב-G-Sync של אנבידיה ו-FreeSync של AMD למניעת קריעות בזמן משחק.

בניגוד לשנים קודמות, הפעם לא הרגשתי שיפור ניכר ביכולות התמונה של הטלוויזיה ונדמה, לפחות כרגע, כי LG הגיעה לשיא מסוים בו התמונה פשוט טובה מספיק כדי שלא נרגיש עוד בשינויים כל דור ודור. זה חיובי מאוד מצד אחד, כי זה אומר שהצורך לבחון את הדגמים החדשים ביותר כשנרצה לרכוש טלוויזיה חדשה יורד, ומעט שלילי כי אני כן מצפה לראות עדכונים משמעותיים כל עוד החברה ממשיכה להציע דגמים חדשים כל שנה.

אדגיש כי בניגוד לשנים קודמות, הפעם בדקתי את דגם ה-55 אינץ', ולא את דגם ה-65 אינץ'.

השורה התחתונה – מה חשבנו על ה-LG OLED CS4

מסכי ה-OLED של LG סיפקו לאורך זמן יתרון בולט על פני המתחרים בשוק בדיוק בשל השימוש בפאנלי ה-OLED המתקדמים שלה, כשלצד זאת עידכנה החברה לאורך השנים גם את יכולות התמונה וגם את יכולות השמע בעזרת שיפור מתמשך של המעבד שמניע את מסכיה. לצד זאת, דאגה LG גם לעדכונים מתמשכים של מערכת ההפעלה, זו זוכה כעת ל-4 שנות עדכונים עתידיים עבור מסכים חדשים.

עם מסך ה-LG OLED evo CS4 אנו ממשיכים לראות את היתרון של פאנלי ה-OLED של החברה, אלו מספקים צבעים שחורים עמוקים, בהירות גבוהה במיוחד שנותנת ערך מוסף בהפחתת השתקפויות ובצפייה בתכני HDR, אך למרות כל היתרונות, ייתכן כי כבר הגענו כמעט לקצה גבול היכולת של השיפורים שנראה במסכים משנה לשנה.

בצד השמע שמה LG דגש גדול על עוצמה, אך איכות השמע עדיין לא מגיעה לרמה שאותה מציעים גם מקרני קול ברף המחירים הנמוך יותר, כאשר היתרון בטלוויזיה הנוכחית, כמו בקודמותיה, היא התמיכה הרחבה בטכנולוגיות אותן יוכלו לנצל רמקולים חיצוניים לטלוויזיה, בראשם Dolby Atmos.

מערכת ההפעלה ממשיכה אמנם לקבל דגש רב מצידה של LG העולמית, עם יותר ויותר פונקציונליות בטווח רחב של אפשרויות (עבודה, גיימינג, ניהול המוצרים הביתיים ועוד), אך נדמה כי דווקא בשוק הישראלי המושתת על חבילות טלוויזיה עימן מקבלים המנויים גם ממיר חיצוני בדמות סטרימר, הופך הממשק המושקע של החברה למעט פחות רלוונטי, וזה מורגש בעיקר בהשקעה של אותן חברות תוכן בישראל באפליקציות הייעודיות לטלוויזיה, שמספקות חוויה טובה פחות בהשוואה לאלו שנמצא בסטרימרים השונים.

המחיר של מסך ה-OLED CS4 בגודל 55 אינץ' אותו בדקנו בסקירה עומד על כ-4,790 ש"ח עם אחריות היבואן הרשמי (ח.י), כאשר את מסך ה-65 אינץ' מאותו דגם תוכלו למצוא במחיר של כ-6,400 ש"ח. בשוק הפתוח תוכלו למצוא טווח מחירים על פי החלטת החנויות השונות או הנחות כאלו או אחרות הזמינות מעת לעת.


חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.

הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.

השוואת מפרטים