משתמשים רבים כיום מחזיקים בשעון או רצועה חכמה לצד המכשיר הסלולרי שלהם לביצוע פעולות שונות, והפעם יצא לנו לבדוק את שעון ה-Amazfit T-Rex 3 המוקשח והספורטיבי של Amazfit, שלא מנסה להיות עדין ודק, אלא חזק, קשוח ועמיד עם מגוון פיצ'רים, בהם מפות לא מקוונות, עוזר AI חכם וזמן סוללה ארוך של 27 ימים.
Amazfit מציעה כיום מגוון רחב מאוד של שעונים חכמים, בהם בולטת סדרת שעוני הספורט החכמים והמוקשחים T-Rex אותה יצא לנו לסקור בעבר עם דגם ה-T-Rex Pro וגם לראות מקרוב במסגרת תערוכת IFA 2024 את שעון ה-T-Rex 3 אותו אנו בודקים הפעם, שעון שנועד להתחרות בשעוני ספורט ייעודיים של חברות כמו גרמין, סונטו ועוד.
השעון מגיע בעיצוב "אגרסיבי" שמזכיר מאוד את שעוני ה-G-Shock הקלאסיים של קסיו – עד כדי כך שאני עדיין אומר כי ניתן היה לקרוא לו בקלות "Amazfit G-Shock".
עם מבנה מתומן, גוף מסיבי בקוטר 48.5 מ"מ ועובי 13.75 מ"מ, זהו בהחלט לא שעון דק או קל (68.3 גרם ללא הרצועה). אך למרות זאת, השעון נוח לענידה ממושכת, אפילו במהלך פעילות ספורטיבית או שינה.
מבט מקרוב – Amazfit T-Rex 3
אחד היתרונות הבולטים של ה-T-Rex 3 הוא מסך ה-AMOLED בגודל 1.5 אינץ', המגיע ברזולוציית 480×480 עם זכוכית גורילה עמידה, כאשר לאחר מספר שבועות של שימוש המסך נותר ללא שריטות.
הבהירות המרשימה של 2,000 ניט מאפשרת לראות את המידע על המסך בבירור גם באור שמש ישיר – יתרון חשוב לשעון ספורט המיועד לשימוש חיצוני.
השעון תומך במצב AOD ("מסך פועל תמיד") עם עיצוב תואם לתצוגת השעון הרגילה או בעיצוב שאפשר לבחור ידנית בהגדרות.
פיצ'ר מעניין במיוחד הוא "מצב לילה" המפעיל פילטר אדום על התצוגה, מה שהופך את השימוש בשעון בשעות החשיכה לסמוי יותר ומונע סנוור – פתרון חכם לבעיה נפוצה בשעונים חכמים.
בהתאם לשיווק שלו כשעון קשוח, ה-T-Rex 3 באמת עומד בהבטחה עם עמידות למים בתקן 10ATM (עד עומק של 100 מטר), תמיכה בצלילה חופשית עד 45 מטר ועמידות בתקן ה-MIL-STD של צבא ארה"ב. במילים אחרות, השעון ישרוד לא מעט התעללות בשטח.
גוף השעון עשוי פולימר פלסטי עמיד עם מסגרת מסך עשויה מפלדת אל-חלד, כאשר סביב השעון ניתן למצוא ארבעה כפתורים פיזיים בעלי טקסטורה מחוספסת המיועדים לשימוש גם עם כפפות או ידיים רטובות.
הכפתורים ממוקמים בצידי השעון (בחירה/אחורה מימין, מעלה/מטה משמאל) ומאפשרים תפעול מלא שלו גם ללא מסך המגע – יתרון משמעותי בזמן פעילות ספורטיבית או בתנאי מזג אוויר קשים, כאשר ניתן לראות על מסגרת המסך את פעולות הכפתורים במיקום שלהם יחד עם סימוני "שעות" אדומים במיקום של השעות 3, 6, 9 ו-12.
מבט על החלק האחורי מגלה את חיישן ה-BioTracker 6 PPG, המשמש למעקב אחרי מדדי הבריאות השונים כמו דופק ורווית החמצן בדם, לצד צמד נקודות מגע קטנות המשמשות לטעינת השעון באמצעות המטען המגנטי הייעודי של החברה.
כברירת מחדל, השעון מגיע עם רצועת סיליקון ספורטיבית ייעודית אך נוחה באופן מפתיע, והחברה מאפשרת להחליף את הרצועה לכל רצועת שעון 22 מ"מ סטנדרטית באמצעות צמד מתאמים ומברג ייעודי שמגיע יחד עם השעון.
מפרט טכני: Amazfit T-Rex 3
- מסך – AMOLED עגול בגודל 1.5 אינץ', רזולוציית 480×480 וזכוכית Gorilla Glass עמידה.
- רצועה – 22 מ"מ (עם מתאם).
- חיישנים – BioTracker 6 PPG למדידת דופק ורווית חמצן בדם, שינה, צעדים, ברומטר, מצפן, מיקום.
- מיקום – 6 מערכות מיקום עם תדר-כפול (Dual-Band).
- מעקב ספורט – מעקב אחרי מעל 170 סוגי פעילויות כושר שונות.
- סוללה – 700mAh לעד 27 ימי שימוש במצב רגיל ועד 42 שעות במצב GPS.
- עמידות – עמידות למים בתקן 10ATM (עומק 100 מטר), צלילה חופשית עד 45 מטר ותקני הצלילה EN13319, ISO 6425.
- גודל – 48.5×48.5×13.75 מ"מ.
- משקל – 68.3 גרם (ללא רצועה)
- עברית – ממשק מלא בשעון ואפליקציה.
ממשק Zepp OS
שעון ה-T-Rex 3 מגיע עם מערכת ה-Zepp OS הייעודית של Amazfit, כאשר במהלך הסקירה השעון הספיק להתעדכן לגרסת ה-Zepp OS 4.5 העדכנית יותר לעומת גרסת 4.0 איתה הוא הגיע במקור.
השימוש בממשק סטנדרטי ונוח גם עבור משתמשים חדשים, כאשר ממסך השעון הראשי משתמשים יכולים לבצע מספר מחוות מגע:
- גלילה/החלקה מטה פותחת את חלון ההגדרות המהירות של השעון.
- גלילה/החלקה מעלה פותחת רשימת וויד'גטים מלבניים שונים כמו מעקב פעילות, דופק, מזג אוויר ועוד, כאשר לחיצה על כל אחד מהם תפתח תצוגה מוגדלת עם פרטים נוספים.
- החלקה ימינה פותחת את רשימת היישומים.
- החלקה שמאלה פותחת את רשימת ההתראות.
לצד השימוש במגע, ניתן לתפעל את השעון בצורה פשוטה גם עם הכפתורים הפיזיים שלו במקרים בהם הטאץ' לא זמין כמו במהלך שחייה.
השימוש בכפתורים אינטואיטיבי למדי עם האפשרות להגדיר פעולות שונות לכל כפתור. בתור ברירת מחדל כפתור ה"חזרה" משמש לפתיחה של תפריט היישומים ואילו כפתור ה"בחירה" משמש לפתיחה מהירה של תפריט פעילויות הספורט.
בעוד שהשעון מתהדר במעקב אחרי "מעל 170 פעילויות ספורט", בפועל הרבה פעילויות חוזרות על עצמן תחת שמות שונים או תת-קטגוריות כמו נסיעת אופניים, אופני BMX, אופני הרים, E-MTB ועוד, מה שמנפח את כמות הפעילויות הספורט. את חלקן הוא מזהה ומפעיל מעקב באופן אוטומטי.
פיצ'ר שימושי נוסף לספורטאי שטח הוא תמיכה בניווט מפות לא מקוון, מפות אותן ניתן להוריד לשעון דרך אפליקציית ה-Zepp עליה נדבר בהמשך.
השעון תומך בנוסף בהפעלת מוזיקה מהזיכרון המובנה העומד על כ-26GB, שירים אותם המשתמש צריך להעביר דרך האפליקציה כקבצי MP3 ללא תמיכה בשירותי סטרימינג כמו ספוטיפיי, פחות נוח עבור המשתמשים, אבל עדיין שימושי.
בזמן שהשעון מגיע עם עוזר ה-Zepp Flow הקולי המבוסס על מודל ה-GPT-4o של OpenAI לביצוע פעולות מגוונות וקבלת מידע מהשעון ואף מצב תפעול קולי לא מקוון באנגלית, הוא לא כולל רמקול מובנה, מה שלא מאפשר לקבל מענה קולי או להשתמש בשעון לביצוע שיחות.
בנוסף, פיצ'ר מאוד שימושי שקיים בשעון אך לא זמין בישראל הוא Zepp Pay, שירות התשלומים של Amazfit המקביל ל-Garmin Pay, Google Pay ועוד, פיצ'ר נוח למדי בו אני משתמש לא פעם עם שעון ה-Wear OS בו אני משתמש ביום יום.
חלק קטן ששווה להרחיב עליו באופן נפרד הוא מענה להודעות. השעון מקבל התראה מאפליקציה כמו טלגרם או וואטסאפ עם אפשרות למענה. הוא יציע למשתמש מספר אפשרויות, בהן תגובות אוטומטיות, מקלדת (באנגלית בלבד) או הכתבה קולית התומכת בעברית.
כאן מוצאים גם שני באגים נוספים במערכת. בעוד שהשעון תומך בהכתבה בעברית, הוא מציג את הטקסט שהוא מזהה באופן הפוך על המסך, אך שולח אותו בצורה תקינה לצד השני, כאשר במספר מקרים השעון בחר לתרגם את מה שאמרתי לאנגלית במקום לתמלל את זה בעברית.
טעינה וחיי סוללה
שעון ה-T-Rex 3 מגיע עם סוללת 700mAh מרשימה למדי, עימה החברה מבטיחה זמן שימוש ארוך במיוחד של עד 27 ימים במצב רגיל, 13 ימים בשימוש כבד ועד 42 שעות של מעקב GPS מדויק. את הסוללה הזו צריך לא מעט זמן (כ-3 שעות) בשביל למלא עם המטען המצורף, אם כי זה פחות קריטי כאשר מתייחסים לזמן הסוללה הארוך של השעון.
למרות זמן השימוש הרשמי הארוך, סביר למדי שחלק מהמשתמשים יהיו מבולבלים מהתמונה המצורפת בה השעון הגיע ל-52% אחוזי סוללה בתוך 4 ימים בלבד, דבר שקרה לאור שימוש בשעון במהלך טיול בחו"ל בו פיצ'ר זיהוי הפעילות האוטומטי עבד שעות נוספות (כ-7 שעות מעקב GPS לפי הלוגים) והשעון עצמו היה בשימוש כבד כחלק מהסקירה.
בשימוש סטנדרטי יותר זמן השימוש מגיע לכ-21 יום בהתחשב בקצב צריכת הסוללה, נתון מעולה למדי בעבור כל שעון חכם.
הפעלת מצב ה-AOD בתצוגה או מעקב אחרי אימונים יתרמו לירידה מהירה יותר של הסוללה, אך עדיין מדובר על שעון בו תוכלו להשתמש בקלות יותר משבוע גם תחת עומס כבד מאוד.
אפליקציית Zepp
בדומה לשאר שעוני ה-Amazfit אותם יצא לנו לסקור, השליטה ב-T-Rex 3 נעשית דרך אפליקציית ה-Zepp (אנדרואיד/iOS) הייעודית, המגיעה עם ממשק עברי מלא המתחלק בין 3 מסכים עיקריים:
- דף הבית – המסך הראשי מציג מידע הכולל את כמות הצעדים/מרחק/קלוריות ברמה יומית, תיעוד השינה, דופק אחרון שנמדד, עמידה ביעדים ועוד, כאשר ניתן לפתוח תצוגה מורחבת לכל אחד מהמדדים לפירוט עמוק יותר ותצוגת היסטוריה.
- אימון – דף מעקב פעילויות הספורט של השעון המציג את היסטוריית הפעילות, סטטיסטיקות, אפשרות להתחיל מעקב אחרי פעילויות ספורט חדשות ועוד.
- מכשיר – מסך ההגדרות של השעון עצמו המאפשר לשלוט על כלל הפיצ'רים שלו, החל מתצוגת השעון, קבלת התראות, רשימת ווידג'טים, הגדרות ניטור, ועוד.
בין שלל הפיצ'רים המובנים באפליקציה ניתן למצוא את חנות תצוגות השעון ("חיוג לקניון"), המציעה מגוון רחב מאוד של תצוגות שעון אותן המשתמש יכול להוריד, כאשר יש לציין כי חלק מהתצוגות צורכות יותר סוללה מאחרות בהתאם לרמת המורכבות שלהן.
מערכת ה-Zepp OS מגיעה בנוסף עם תמיכה בהתקנת אפליקציות, אך לא מדובר על אפליקציות רגילות אלא ייעודיות למערכת, כאשר ההיצע מוגבל ודל למדי עם אפליקציות ייעודיות כמו מיני משחקים שונים, שליטה באפליקציית הספוטיפיי מהשעון ועוד.
השורה התחתונה – מה חשבנו על שעון ה-Amazfit T-Rex 3
כאשר מדברים על שעון ה-T-Rex 3 של Amazfit, צריך להדגיש כי לא מדובר על שעון חכם סטנדרטי, אלא שעון ספורט חכם ששם הרבה יותר דגש על פיצ'רי הספורט המתקדמים כמו מעקב GPS כפול תדרים, ניווט מפות לא מקוון ועוד.
הוא לא מיועד להתחרות בשעונים החכמים הפשוטים, אלא בשעוני ספורט ייעודיים דוגמת ה-Garmin Fenix 8 ועוד.
בתור משתמש שמחליף שעונים חכמים באופן תדיר, ה-T-Rex 3 רחוק מלהיות שעון סטנדרטי בעיצוב מינימלי, אלא מגיע בעיצוב הרבה יותר אגרסיבי ועבה, כזה שאני אהבתי באופן אישי.
מערכת ה-Zepp OS אולי לא מציעה את כלל הפיצ'רים והתוכנות של מערכת ה-Wear OS או Watch OS, אך עדיין מדובר על יותר פיצ'רים מאשר שעון חכם פשוט עם מערכת הפעלה סגורה, עם האפשרות להתקין מיני אפליקציות שונות ולא מעט תצוגות שעון נוחות.
באופן כללי לא מצאתי חסרונות גדולים בשעון מלבד מספר באגים קטנים שבהם נתקלתי כמו תרגום ההודעות הקוליות לאנגלית במקום תמלול והשליחה שלהן או הצגה של הטקסט המתומלל בצורה הפוכה על השעון, אך סביר למדי שהחברה תתקן את הבעיות האלו בעדכונים עתידיים, שאולי יכללו גם מקלדת עברית.
אם אתם משתמשים ספורטיביים או פשוט מחפשים שעון חכם גדול, מסיבי ועמיד עם זמן סוללה ארוך במיוחד, ה-Amazfit T-Rex 3 נותן מענה מעולה עם מחיר זול בהשוואה למתחרים שלו, תוך שהוא מציע מגוון פיצ'רים, אך עדיין כולל מספר חוסרים קלים שצריך להתחשב בהם כמו חוסר ברמקול מובנה לשיחות או מענה AI.
שעון ה-Amazfit T-Rex 3 זמין למכירה בארץ במחיר של 1300 ש"ח.
* השעון בסקירה התקבל מקבוצת ח.י. יבואנית Amazfit בישראל.
מה אהבנו?
- עיצוב מסיבי (למי שאוהב)
- עמידות גבוהה
- מסך AMOLED בהיר ונוח לצפייה
- זמן סוללה מעולה
- תמיכה בהורדת מפות וניווט לא מקוון
- זיכרון מובנה לאחסון מוזיקה
- מגיע עם מתאם לרצועת 22 מ"מ סטנדרטית
- עברית מלאה
- מחיר
מה לא אהבנו?
- עיצוב מסיבי (למי שלא אוהב)
- ללא רמקול מובנה
- לא תומך בשירותי מוזיקה
- אין מקלדת בעברית
- באגים קלים בממשק ה-ZeppOS 4.5
- לא תומך בתשלומים ללא מגע בישראל
- חנות אפליקציות דלה
חלק מהפוסטים באתר כוללים קישורי תכניות שותפים, עבורם נקבל עמלה עם ביצוע רכישה בפועל של מוצרים. עמלה זו לא מייקרת את העלות הסופית של המוצרים עבורכם.
הסקירות והתכנים המופיעים באתר מהווים המלצה בלבד, וכך יש להתייחס אליהם. כל המחירים המופיעים באתר נכונים ליום הפרסום בלבד והאחריות לקניית מוצר או שירות כזה או אחר מוטלת עליך בלבד – השימוש באתר בהתאם לתנאי השימוש והפרטיות.