אפליקציה נבחרת: Anti מאפשרת לכל מכשיר אנדרואיד להשתלט על הרשת האלחוטית
נכתב ע"י אוהד צדוק ב-21.11.11, 17:31 | אינטרנט, אפליקציות נבחרות, מקומי
![]()
| אתר | *חינם | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
||
| מערכת הפעלה | חנות | מחיר | ציון | הורדה | גאווה ישראלית |
חושבים שאתם בטוחים? תחשבו שוב!
Anti (בשמה המלא Android-Network-Toolkit) היא אפליקצייה מבית Zimperium, סטארט-אפ תל-אביבי מרוטשילד המורכב מכמה מחוקרי אבטחת המידע היותר מוכרים בעולם. מקימי החברה הינם יצחק אברהם (Zuk), חוקר אבטחת מידע, ואליה יהודה (z4ziggy), חוקר אבטחת מידע. לא מדובר בעוד אפליקצייה רגילה, זהו משהו מעבר. לכן גם צוות גאדג'טי יצא לפגישה עם יצחק אברהם, אחד מהמוחות מאחורי האפליקצייה שלקח מרבית מהידע שלו והניסיון והפך את Anti לכלי כולל לחוקרי אבטחת מידע, לראיון והדגמה בוידאו של Anti. לא צריך עוד מחשב נייד, כתיבת שורות קוד רבות והרבה מאמץ, Anti עושה את תפקידו של חוקר אבטחת המידע לפשוט יותר ומהיר יותר – רק לחיצת כפתור בסלולרי, ונותנת לנו הרבה סיבות לפחד מכל בעל מכשיר אנדרואיד. כל הפרטים והדגמת וידאו של האפליקציה המכה גלים ברשת, בהמשך הכתבה.
אני חייב להודות, תחום אבטחת המידע רחוק ממני, הוא תמיד היה נראה לי אפור ופחות סקסי. אפילו בתור סטודנט למדעי המחשב ששונא לראות קוד ללא ממשק גרפי, אבטחת מידע נראה לי כמו הדבר המשעמם ביותר. זאת עד שפגשתי את אברהם יצחק (צוק), אחד מהבחורים היותר מרשימים שיצא לי לשבת איתם. הרצה על הבמות החשובות ביותר בתחום ומשמש כחוקר אבטחת מידע (או White hat Hacker) לכמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם. כמו שאמרנו, בחור בעל שם עולמי. הוא הראה לי, לא בשורות קוד מסובכות שיראו לכל אחד כאילו הוא מנסה להבין את המטריקס, אם כי באמצעות אפליקציית אנדרואיד בעלת ממשק משתמש ידידותי, כמה חדיר המחשב הנייד שלי ואיך אני יכול לטפל בכך.
סקירת וידאו המדגימה את יכולותיה של Anti:
את Anti לא תוכלו להוריד מהאנדרואיד מארקט, על מנת לעשות זאת אתם נדרשים להירשם באתר החברה. לאחר מכן תוכלו להוריד את ה-APK, לבחור האם להשתמש בגרסה החינמית או לשדרג את החשבון שלכם ליכולות מתקדמות יותר. הכניסה הראשונה ל-Anti תבקש ממכם להזין את מידע ההרשמה שלכם והיא כבר לבד תדע מה רמת הנגישות האפשרית לכם. לצורך הדגמה פירגנו לי החבר'ה וקבלתי גרסה בעלת יכולות מקסימליות, על מנת שאוכל לספר לכם על החוויה העוצמתית הגורמת לך להרגיש כאילו אתה מלך הרשת האלחוטית (הדגמת Anti בוידאו המצורף).
לאחר הזנת נתוני הרישום, Anti סורקת באופן אוטומטי את הרשת האלחוטית אליה אתה מחובר, מזהה את המכשירים המחוברים אליה ומציגה פרטים בסיסיים כמו: כתובת IP, מערכת ההפעלה ומידת הפגיעות. מכשירים פגיעים אליהם ניתן לחדור יסומנו עם חותמת אדומה ומלחיצה, ככה שיהיה ברור שהדבר אינו תקין. אם מחשב הוא חסר המזל שפגיע, תוכלו לקחת ממנו תמונת מסך, לפתוח לו את כונן ה-CD ולבצע מספר סקירפטים מוגדרים מראש. שום דבר שיכול להזיק למחשב, הכל על מנת לתת לחוקר האבטחה את ההוכחות הדרושות לכך שהמחשב פגיעה. ניתן להפיק דו"ח, המסכם את מצב המכשירים ברשת, מי פגיע ואיך לטפל בפירצה שנמצאה. בנוסף, ישנו בדו"ח הסבר פשוט וקריא איך לתקן זאת.
אפשרות נוספת ש-Anti מאפשר לכם לעשות נקראת Sniffer (ממנה אף מכשיר אינו מחוסן, לא הטאבלט, לא הסמארטפון ובטח שלא המחשב הנייד), החושפת את אחד המפגעים הגדולים ביותר לנו הצרכנים – רשתות ה-WiFi אליהם אנו מחוברים. רובן המוחלט בישראל לא מוגדר כראוי, דבר המאפשר ל-Anti להיות האלוהים של הרשת האלחוטית ולנו לרצות לבוא לבעל הבית קפה ולדרוש מיד שיתקן את המפגע! Anti מממשת טכניקת אקינג לא פשוטה בכלל ליישום, המכונה Man-In-The-Middle ("אדם באמצע"), ההופכת את סמארטפון האנדרואיד למכשיר המצותת לכל תעבורת האינטרנט ברשת האלחוטית. למעשה, תוכלו לבחור כל IP המחובר לרשת האלחוטית ולראות באילו אתרים הוא צופה, מה התמונות אותם הוא רואה, הסיסמאות אותן הזין וה-Cookies שנצברו במהלך הגלישה. למעשה זו התכונה שהכי גרמה לי להרגיש לא בטוח, שכן כל אחד עם מכשיר אנדרואיד יכול לראות לאן אני גולש. אני מאוד מקווה שחשיפתה של Anti תגרום להפעלת לחץ על בעלי העסקים עם רשתות אלחוטיות, שיקחו יותר אחריות ויגדירו אותן כראוי. חשוב לציין, כי חלק מהיכולות באפליקצייה דורשות מהמכשיר הרשאות רוט.
המפגע, המכונה רשתות אלחוטיות ציבוריות, נותן ל-Anti את הכוח לבצע עוד מספר דברים, כמו: החלפת תמונות המוצגות באינטרנט עבור מכשיר ספציפי ברשת, למנוע את גישת האינטרנט למכשיר ספציפי או אפילו לכל הרשת האלחוטית. דבר שהשאיר אותי פעור פה.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אחרי ההדגמה של Anti בוידאו שצילמנו, אני לא ממהר להתחבר לכל רשת אלחוטית אותה הסמארטפון/טאבלט/מחשב נייד שלי מזהה. אני מעדיף להתחבר קצת יותר לאינטרנט הסלולרי, שם אני לבד בלי שיוכולו להציץ לי.
גאווה ישראלית: ראיון עם מפתח האפליקציה
ישבנו לראיון עם אחד ממפתחי האפליקציה, יצחק אברהם, המעביר גם את ההדגמה בוידאו המצורף לכתבה. אברהם מדגיש כמה האפליקציה תעזור לפתוח את עיניהם של המשתמשים ומקימי הרשתות האלחוטיות, לגבי הקמה ושימוש נכון וחכם בהן. ראיון פותח עיניים!
אוהד צדוק: אז מהי Anti?
יצחק אברהם (צוק): "השם Anti הינו ראשי תיבות ל-Android Network Toolkit, למרות שהשם כרגע בסימן שאלה עקב ההשקה הקרובה של האפליקציה ל-iOS שכרגע בפיתוח מתקדם. Anti מאפשרת סביבת בדיקת חדירות באנדרואיד המיועדת לחוקרי אבטחה וכתובה בצורה הכי נוחה שאפשר על מנת שגם משתמש ביתי יוכל לעשות בדיקת חדירות בבית או אפילו מנהל של בית קפה המעוניין לבדוק את הרשת שלו. התוכנה מאפשרת לזהות פגיעיות באמצעות הדגמה שלהן, לאסוף את הממצאים וליצור דו"ח אוטומטי דרך האפליקציה עם הוכחות – תמונות מסך או לפתוח את כונן הדיסקים. Anti יודעת לזהות פגיעיות כמעט בכל פלטפורמה כמו: ווינדוס, לינוקס, Mac, אנדרואיד, אייפון וכו'."
אוהד: אז מהם השימושים באפליקציה וכיצד הם באים לידי ביטוי?
צוק: "האפליקציה מציעה מגוון רחב של יכולות תקיפה המיועדות לצורך הוכחת היתכנות, על מנת לזהות פגיעויות שונות ברשת ולחוקר האבטחה שיוכל להכניס אותן לדו"ח הסופי שלו ועבור המשתמש הביתי לראות בעצמו את הפגיעויות כדי שיבין שישנו סיכון אמיתי. האפליקצייה בכוונה "מסורסת" על מנת שלא יהיה ניתן לגרום באמצעותה נזק כלשהו. יכולות אלו זמינות לחוקרי אבטחת מידע שעברו תהליך אישור קפדני."
אוהד: אז אילו פגיעויות אני יכול לנצל עם האפליקציה?
צוק: "במידה והרשת מאפשרת זאת ניתן לראות אילו מכשירים פגיעים, ניתן להשתלט עליהם בין אם מדובר במחשב ווינדוס, סמארטפון אנדרואיד או אייפון. ניתן למשל לקחת תמונת מסך ממחשב לצורך הוכחה או אפילו לפתוח את כונן ה-CD. ניתן להוציא בקלות מידע טכני מהמחשב כמו ה-IP, רשימת תוכנות הרצות על גבי המחשב ובאילו אתרים הוא גולש."
אוהד: אז אני יודע שניתן לפרוץ לי, מה אני עושה מכאן?
צוק: "Anti מכינה דו"ח ראשוני החושף מספר רב של פגיעיות ועם הזמן אנו מוסיפים חולשות נוספות בעדכונים לאפליקציה. הדו"ח הינו על רשת ה-WiFi אליה Anti מחוברת, בו היא מציגה את המחשבים ברשת, כתובת ה-IP שלהם, אנליזה משוערת של מערכת ההפעלה, את החולשה של כל מכשיר שזוהה ברשת ואפילו תציג את הפגיעות הספציפית ואיך מומלץ לטפל בה."
אוהד: אני חייב לציין שהדו"ח מאוד קריא ופשוט להבנה, שבאמת כמעט כל אחד יוכל לסרוק את הרשת המקומית שלו ולבדוק אם המכשירים שלו פגיעים. ככה שתהיו מוכנים בפעם הבאה לפני שתלכו לבית הקפה השכונתי.
אוהד: אז למעשה הפגיעות היא ברשת ה-WiFi לא פחות מבמכשירים המחוברים אליה?
צוק: "היום כמעט כל מחשב פגיע או לחילופין סמארטפון או טאבלט, אך הבעיה היותר גדולה היא ברשתות ה-WiFi. רוב הרשתות מוגדרות כיום כך שהמחשבים יכולים לראות זה את זה, זהו עיקרון אבטחת מידע פסול מן היסוד. יש לאפשר למכשירים המחוברים לרשת לראות אחד את השני רק במידה ויש צורך – ולא כברירת מחדל. אם נתחיל את הטיפול כבר ברשתות, המכשירים לא יהיו חשופים אחד לשני ויהיה הרבה יותר מסובך לגנוב מהם מידע."
אוהד: מה הסכנה הכי נפוצה ברשתות ציבוריות?
צוק: "טכניקה לציתות תעבורת רשת המכונה Man-In-The-Middle ("אדם באמצע"), הניתנת לניצול עקב הגדרה לקויה של רשתות אלחוטיות, מאפשרת לראות את כל התעבורה של המכשיר, כמו: תמונות, קוקיס, לינקים, סיסמאות ועוד. טכניקה זו הייתה מסובכת ליישום בעבר, אולם עם Anti ניתן לבצע אותה באמצעות לחיצת כפתור. האפליקציה "עומדת" בין המכשיר לראוטר ומצותתת למידע המועבר ביניהם ומציגה אותו לחוקר לצורך הוכחת היתכנות וממצאים שיוכל להשתמש בהם בדו"ח."
אוהד: זה ללא ספק אחד הדברים הכי מרשימים ומפחידים שראיתי לאחרונה.
צוק: "לבצע זאת עם האפליקציה הופכת את הטכניקה ליותר זמינה, אך באותה מידה יכול היה לבצע זאת הבחור האלמוני עם המחשב הנייד. הלקוחות צריכים לדרוש מבעלי הרשתות שיגדירו את הרשתות בצורה יותר מאובטחת עם הפרדה בין האורחים של הרשת. אין סיבה שמה שעובד ברוב המקומות בווגאס מבחינת אבטחת מידע, לא יישום בישראל ובכל מקום בעולם. הציוד מוכן לזה והטכנולוגיה בשלה לזה, אנחנו פשוט משתמשים כרגע בטכנולוגיה המעודכנת ללפני 10-20 שנים."
אוהד: אז למעשה בעלי עסקים צריכים לגלות יותר אחריות, לא סתם ללכת לרכוש ראוטר או לקחת אחד מהספק. צריך להגדיר אותו בצורה מאובטחת שתגן על הלקוחות. אפילו, לשנות את סיסמאת ברירת המחדל (כן, כל אחד ממכם שהסיסמא שלו היא Admin, Admin).
לסיכום
אפליקציית Anti נשמעת לכם אולי כמו דבר מפחיד, אבל אולי זה טוב מאוד שנפחד. נוריד אותה, נשחק איתה קצת בבית ונבין כמה המידע שלנו פגיע. ככה נהפוך לצרכני אינטרנט חכמים יותר ובטוחים יותר. אני, אחד שלא כל כך פוחד על המידע שלו במחשב/טאבלט/סלולרי, נוהג לומר ביומרנות ש"בכל מקרה כל המידע שלנו חשוף לכולם". אבל אחרי שעתיים עם צוק, גם אני הרצתי את Anti, תקפתי את המחשב שלי ודאגתי לסתום את חורי האבטחה כפי שפורטו בדו"ח. מומלץ!
קוד QR המוביל ישירות להורדת ה-APK:
![]()
* האפליקציה הינה חינמית להורדה מאתר החברה. תכונות נוספות ניתנות בתשלום.
עוד על הכותב:
יזם כבר 25 שנה (מלידה אם תרצו), בעל רעיון חדש כמעט כל יום בשבוע ומכור לפיתוחים חדשים. ההתמכרות לגאדג'טים וטכנולוגיה הולידה את גאדג'טי, שמשאיר מעט זמן פנוי ללמוד לתואר במדעי המחשב. מכור כבר אמרנו? סלולרי: אנדרואיד טאבלט: iOS מחשב: Windows 7 |
כתבות נוספות:
|














לכתבה "אפליקציה נבחרת: Anti מאפשרת לכל מכשיר אנדרואיד להשתלט על הרשת האלחוטית"
ראיתי את הוידאו בבוקר, פשוט מדהים!
הורדתי כבר וסרקתי את המחשבים שלי ושל הילדים. לשני מחשבים
עשיתי עדכון ולאחד סגרתי פורט.
סקירה מעולה, מקווה לראות אייטמים נוספים בסגנון
השב
נשמע מעניין, אצלי לא רלוונטי.
רשת המחשבים אצלי בבית מוגנת הרמטית, בנייד יש לי חבילת גלישה בלתי מוגבלת, כך קראתי בעניין רב ובהערכה רבה, והמשכתי לדרכי.
תודה על המידע
השב
היא דומה מאוד ל faceniff
הרצתי אותה על ה Htc hd2 שלי אך היא לא עובדת כמו שצריך
היא לא מצליחה להסניף לי כלום
וכאשר אני מתחבר לרואטר שלי היא משתקת לי את האינטרנט לגמרי.
כמו כן האם ניתן להסניף את חשבונות של פייסבוק וכו?
אשמח לדבר עם המפתח או עם מישהו על מנת לראות מהן התקלות
השב
מרשים, מדהים ומלחיץ!
פשוט תותחים. מי שהתעסק עם אבטחת מידע יכול רק להעריך כמה עבודה יש מאחורי האפליקציה הזו.
השב
אני שוקל אם להתחבר לאינטרנט בארומה שוב…
נ.ב חחח בר רפאלי קבלה פרסום על חשבון גאדג'טי. אהבתי.
השב
ענק
!! תביאו בבקשה QR
השב
אוהד צדוק
21 בנובמבר 2011, 18:46
הוספנו קוד QR לנוחיותכם
השב
גל
21 בנובמבר 2011, 19:10
תודה רבה אוהד
השב
חחחחח
22 בנובמבר 2011, 15:03
איך אפשר להגן על המחשב מפני התוכנה ?
השב
אחלה סקירה כמו תמיד תותח!!!
אוהד טיפ קטן, ואני בטוח שהרבה כאן יסכימו איתי, כשאתה מדבר לפעמים אתה בולע מילים ואי אפשר להבין אותך.
סך הכל אחלה לגמרי, יישר כח!
השב
ICS
22 בנובמבר 2011, 2:33
אני מקשיב להרבה סקירות שלו ולא הרגשתי בליעת מילים, נראה לי אתה לא שומע טוב.
השב
מורגן פרימן
22 בנובמבר 2011, 10:26
שומע מצויין מאוד, שמע את הסקירה שוב ותבדוק, קצת מדבר מהר ויש מילים שאני לפחות בקושי מבין אותם, ואני מבין 5 שפות
השב
כמו שכבר אמרו לפני מי שלא מבין קצת באבטחת מידע לא יכול להעריך את גודל העשקעה שנעשתה פה.
פשוט מדהים!!!
השב
כמו שחשבתי…
כשהטלפונים הניידים התחילו להתפתח(אנדרואיד איפון) פחדתי שהם יחצו את הגבול ונגיע למצב של כאוס….
כי הגענו למצב שאפשר לעשות הכל דרך המכשיר..
אז הינה התחלת הכאוס ….
השב
איך מתקינים את האפליקציה הזאת?..הורדתי ואינלי מושג מה לעשות..?
השב
סקירה מעולה, אהבתי לקרוא עד מאוד!
אוהד, רק תשתדל קצת להתנסח טיפה יוצר תקין.
וכמו שכבר אמרו פה, מי שמבין דבר אחד או שניים, יודע כמה עבודת אבטחת מידע נעשתה פה. מדהים!
השב
אהבתי ברקע את המקינטוש עם תוכנת הוירטואל פיסי. אני מנסה לא להעליב את מי שרכש את המקבוק הזה, אולם זה די אבסורד לרכוש מקבוק ואז להתקין עליו תוכנה שהופכת אותו לפיסי.
חוץ מזה וואו
השב
לא הבנתי זה יכול להגיד לי גם את הסימה של הראוטר שלי בבית במידה והוא מאוהבטח בWEB?
השב
זהו כבר האתר לא זמין הבינו איזה חומר נפץ יש כאן וישר הורידו אותו
השב
תוכנה קצת מלחיצה שלא יגיע לאנשים עם כוונות רעות..
השב
אפליקצייה מרהיבה וסקירה אדירה,כמו תמיד אוהד,נהניתי לצפות ולקרוא…
השב
הקישור לא עובד, יש מצב מישו מעלה את האפליקציה לאינטרנט?
השב
אנשים אוהבים את התוכנה כי הם מקווים לפרוץ למישהו למחשב/לראוטר
התוכנה בסופו של דבר יכולה לגרום לכם לבעיות גלישה באינטרנט, במידה ועשיתם משהו לא כמו שצריך במכשיר אנדרואיד שלכם.
וגם חושפת את כל עולמכם למפתחי התוכנה!
אחרי נסיון עם התוכנה, היא נחמדה, אבל לא מומלצת, ולא חשובה בכדי לשתף אחרים במה שקורה אצלכם.
אם תרצו להגן על המידע שלכם. תשתמשו בצורה נכונה בנתב.
השב
אריק
28 בנובמבר 2011, 1:59
המוטי היקר, ברור שאתה לא מכיר את המפתח, אם היית מכיר אותו היית יודע שהחבר'ה פה רציניים, וגניבת המידע שלך היא ההדבר האחרון שהם ירצו לעשות.
הם עובדים עם חברות רציניות, בטוח שלא יסכנו את המוניטין שלהם בשביל המידע שלך שכנראה לא יפתור את רצח קנדי.
הבנת את זה ברוך? אהה מוטי?
השב
יפה מאוד, מדהים.
גאווה ישראלית
השב
האם פירוול פשוט חוסם את כל התוכנה הזאת מלעקוב לי אחרי המחשב?
מה לגבי פירוול של הפלאפון?
השב
א
30 בנובמבר 2011, 23:30
פיירוול לא חוסם את התוכנה,
זה משהו שמנסים לדחוף לנו והתוכנה מוכיחה שזה לא אומר יותר מדי דברים.
בקיצור, צריך לדאוג שהמכשיר עצמו יהיה מעודכן
השב
אם אני קונה את הגירסה שעולה 10 דולר יהיה לי רשיון לתמיד ?
השב
חבל רק שהם לא נותנים את האפשרות(היא בכסף) שלראות מה צריך לעשות כדי להפוך את המחשב למוגן ב 100% דרך הודעה באיימיל אם הם היו נותנים את זה,זה היה פשוט אדיר.
בכל מקרה כל הכבוד על ההשקעה.
השב
לא עובד לי כל כך , זה עולה משום מה כסף.
השב
ליאו
22 בפברואר 2012, 16:13
מה חשבת, שיביאו לך את זה בחינם?
השב
חיפשתי את האפליקציה אבל אני לא מוצא אותה …?
השב
אני לא מבין מילה באנגלית מישהוא יוכל להסביר לי איך אני מתקין את זה כלומר על מה ללחוץ וכו' ואיך משתמשים
תודה רבה רבה ישראל
השב
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
5 באפריל 2012, 10:25
כן. כנס לקישור הבא והכל יהיה יותר ברור.
http://www.wall.co.il/
השב
סתם חארטה קניתי ב 10$ ולא פרץ לי כלום!!!, זה סתם רמאות ועבודה בעיינים בשביל שהם ירוויחו כסף.
השב
הוספת תגובה: