WhatsApp Logo

וואטסאפ תשתף מידע על המשתמשים עם פייסבוק, אבל תוכלו לבטל את האפשרות

שנתיים וחצי עברו מאז הודיעה פייסבוק על רכישתה של אפליקציית המסרים המידיים וואטסאפ (Whatsapp) בעבור סכום שהוערך אז ב-19 מיליארד דולר. שתי החברות הצהירו באותה עת כי ימשיכו לפעול בנפרד, כאשר בוואטסאפ ינצלו את משאביה של פייסבוק על מנת לפתח כלים חדשים עבור משתמשיה. עד כה עמדו החברות בהבטחה ו-Whatsapp ממשיכה לפעול בנפרד מהאפליקציות האחרות במשפחת פייסבוק, אולם עדכון שביצעה היום (ה', 25.8) וואטסאפ בהסכם הפרטיות והשימוש שלה, יאפשר לפייסבוק לדלות מידע מוגבל ביותר אודות המשתמשים באפליקציית המסרים המידיים.

על-פי העדכון האחרון שנעשה בהסכם הפרטיות והשימוש בוואטסאפ, אותו תוכלו למצוא כאן (המסמך בעברית), תשתף אפליקציית המסרים מספרי טלפון ומידע סטטיסטי אודות משתמשיה על מנת לאפשר לפייסבוק לשפר את הדרך בה היא מציגה בפניכם מודעות פרסום ברשת החברתית וכדי לסנן בצורה טובה יותר הודעות זבל (ספאם).

בוואטסאפ מדגישים כי ההודעות שלכם לא ישותפו עם פייסבוק: "ההודעות שלך הן שלך, ואנו לא יכולים לקרוא אותן", מציין הסעיף הרלוונטי בהסכם הפרטיות והשימוש המעודכן של האפליקציה, כאשר בחברה מוסיפים כי הצפנה מקצה-לקצה מונעת את יכולת החברה או כל גורם צד שלישי לקרוא את ההודעות. בחברה אף מדגישים כי ההודעות המועברות בין המשתמשים אינן מאוחסנות על שרתיה כלל.

סעיף נוסף עליו שמה החברה דגש עם עדכון הסכם הפרטיות והשימוש הינו נושא הפרסומות. בוואטסאפ מעולם לא הוצגו מודעות באנר מטעם גורמי צד שלישי ועם רכישתה על-ידי פייסבוק, הצהיר המנכ"ל, יאן קום, כי החברה תמשיך למנוע ממודעות אלו להופיע באפליקציה. גם כעת, לאחר העדכון של תנאי השימוש, מציינים בחברה כי מודעות באנר של גורמי צד שלישי לא יוצגו באפליקציה.

לא חייבים לשתף מידע עם פייסבוק

אף שתחל וואטסאפ לשתף את פייסבוק במידע מצומצם שייאסף על המשתמשים דרך האפליקציה, מודיעה החברה כי ניתן יהיה לבחור שלא לשתף מידע זה עם פייסבוק. על מנת למנוע את העברת המידע בין שתי החברות, עליכם להיכנס לחלון ההגדרות (Settings) באפליקציה ולאתר את הגדרות ה"חשבון" (Account).

תחת חלון הגדרות זה תופיע בפניכם האפשרות להסיר את סימון ה-"וי" המאפשר את שיתוף המידע. נציין כי אפשרות זו ככל הנראה תופיע בהדרגה עבור המשתמשים השונים – אין צורך לחשוש אם עדיין אינכם רואים אותה, שכן העדכון לתנאי השימוש והפרטיות התבצע רק היום.

בוואטסאפ מציינים כי:

למשתמשים קיימים המקבלים את התנאים ומדיניות הפרטיות המעודכנים יש 30 ימים נוספים לבצע בחירה זו [לביטול שיתוף המידע עם פייסבוק] על ידי מעבר אל 'הגדרות' > 'חשבון'.

מקורות
Whatsapp
במאגר הקופונים שלנו כבר ביקרתם?
סמארטפונים וגאדג'טים במחירים נוחים ובמשלוח ישיר עד הבית
לחצו כאן
תגובות לכתבה
גאדג'טי | Gadgety
ניווט באתר
קטגוריות
גאדג'טי
חיפוש כתבות